Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
We kunnen sinds enkele jaren van een exotische opmars spreken. Op één of andere reden vinden vele mensen hun rust in het kweken van of het houden van exotische dieren.
Soorten kruiwagens - De tuin en de kruiwagen, meer dan bondgenoten. Een kruiwagen heeft weinig werk zonder tuin en een tuin kan bijna niet zonder kruiwagen. Ze zijn er in verschillende soorten en maten en komen voor in verschillende materialen.
Door het succes van de film ‘Babe’ is er de laatste jaren een groeiende belangstelling voor het minivarken als gezelschapsdier in de tuin. Schattige biggetjes van Viëtnamese hangbuikvarkens worden in grote hoeveelheden gefokt en verkocht. Maar even groot is de ontgoocheling als het kleine biggetje uitgroeit tot een kolos van wel 80 kg
Al geruime tijd wordt mijn ganse tuin overwoekert door italiaanse aronskelken. Ik heb deze nooit geplant Ik probeer deze uit te graven maar een klein knolleke laten zitten geeft weer nieuwe exemplaren.
Is toch mooi herpakt, niet? zie hier hoe die aangetast was Vorig jaar maart, denk ik, begonnen met "Eminent" - Allez goed, 't een jaarke geen mooi zicht, maar niet onmogelijk.
Links boven primula paxiana rechts boven papaver oriëntale links onder helychrisum italicum die dit jaar niet heeft gebloeid . recht onder astilbe arendsii denk ik.
Boven links is geranium sessiliflorum \\"Sanne\\" ---------- rechts osmanthus burkwoodii onder links is arum italicum ---------- onder rechts is sarcococca \\"Hookeriana\\" Dit zijn allemaal groenblijvers die keurig de ijzel hebben doorstaan.
Een tijde terug deze expositie gezien: Een groot gedeelte van de wereldbevolking – met name in ontwikkelingslanden – loopt op teenslippers van schuimrubber (polyurethaan). Dit schoeisel is goedkoop in aanschaf, maar niet duurzaam in gebruik.
Bouwpromotoren dumpen opgepompt water in een sloot - olie ook - waar zit Aquafin? Welke ambtenaar geeft de vergunning voor zoiets of knijpt een oog (enfin allebei) toe?
Digitalis op komst met méér dan één stam, of verschillende vergroeide stammen. Ik heb geen foto van als die bloeit, ik heb 'm uitgetrokken denk ik toen ik 'm zag.
In het ene groente-en kruidenvak staan de aardbeien in bloei, in het andere heb ik rode pepers, rucola, koriander en snijbiet geplant. Als ik het goed inschat zijn dat wel zaken die ik regelmatig gebruik in de keuken .
Dit zijn 'n paar motieven, die ik gemaakt heb, die gebruikt gaan worden voor een paneel van 80x30cm met een border van een tuin, en natuurlijk enkele dieren er bij. Het is een andere manier van mozaïeken, erg arbeidsintensief, en veel slijpwerk maar ik wil het toch eens proberen, de laatste voor dit jaar, volgende winter misschien weer verder.
De begin zomer aangeschafte Mirtestruik groeit goed, in pot aan de voet van de Budleia. Het mooie kleureffect komt alleen door het avondlicht; niet aan de knopjes gedraaid.
'Twist-n-Shout' uit de collectie Endless Summer, een amerikaans product, fel gepromoot en zichtbaar gemaakt door campagnes wereldwijd en speciale lichtblauwe potten waarin ze verkocht worden. De enige H.
Gisteravond was er één om te wachten tot de egel komt, en Vladimir passeert. Hij, de vleermuis dus, is gekomen rond 23u, normaal op z'n eentje maar nu met drie vriendjes, ik neem aan dat het Valentin, Vitali en Venyamin waren.
Ik had een paar palmpjes meegenomen uit Ticino ( op de grens van Zwitserland/Italie ) , een prachtig mediteriaan gebied .Ze beginnen ondanks dit koude klimaat aardig te groeien .
Deze muurkas alias serre hebben we nu bijna al weer 3 jaar en het is een combinatie van moes - kruidentuin en terras. Heerlijk om in te dineren als het buiten de kas net iets te koud is.
Gisteren de aangetaste buxushaag door buxusmot aan mijn kant willen verwijderen met een schup, maar geen beweging in te krijgen onwille van dolomiet. Dan maar met de heggenschaar alles tegen de grond gesnoeid.
Leonardo Da Vinci (1452-1519) kunstenaar, uitvinder en renaissancemens - heeft ook planten en landschappen bestudeerd en geschetst. In zijn totaal levenswerk was dit echter bijkomstig, en hij bekeek het allemaal zeer wetenschappelijk en 'mechanisch', ondanks het feit dat hij ook een artiest was en artiesten bekijken de zaken soms helemaal niet logisch en/of wetenschappelijk !
Vandaag kregen de kinderen van de basisschool de Vrijdagmarkt in Brugge geen klassieke lessen maar mochten kiezen tussen verschillende workshops. Eén daarvan was het bouwen van een hotelletje voor solitaire bijen met recyclagematerialen, mijn stokpaardje.
Kruidentuintje met tijm, oregano, basilicum, snoeptomaatjes, peterselie gekrulde en platte, zurkel, bonenkruid, knoflook, dille, venkel, koriander, melissa, rozemarijn en laurier met nog een hoek rabarber en snijsla.
De Clematis viticella ‘Purperea Plena Elegans’ heeft gevulde, roodpaarse bloemen, op lange stelen.Staat bij mij naast schuurtje klimt langs een ketting.
Wij hebben weer een nieuwe blik vanger in de tuin kunnen toe voegen deze zullen wij wel weer veel laten zien in onze foto reportage , wij zijn er weg van ,en ook deze komt grotedeel van de inbrengwinkel en de op bouw is een glazenschaal ooit gekregen van mijn vakbroeders de vaas waar het hoofdje op staat is van een pottenbakster van ruim 20 jaar terug aan de bodensee in duitsland en het hoofdje zwerft al jaren door onze tuin al met al mooi bij elkaar gezocht sootje maar we doen het er maar mee.
Klein stukje verder gedaan - zijn aan het vullen nu - 't was te goed bij momenten in de zon - telkens als er ruimte was tussen de wolken gingen we snel weer zitten op de bank aan de zagerij uit de wind om ervan te genieten - en een pick-nickske erbij - zo schoot het werk niet op natuurlijk. Maar morgen is 't zeker af (alhoewel, droog en zonnig weer voorspeld.
De Betonie is een inheemse plant, die echter nog eerder zeldzaam in het wild voorkomt. Toch is ze waarschijnlijk bij heel wat mensen bekend, want ze heeft wel haar weg gevonden naar de siertuin, waar ze echter vaak met haar wetenschappelijke geslachtsnaam ‘Stachys’ benoemd wordt.
De reusachtige wegdistel in zijn tweede jaar waarin hij tot bloei zal komen en dan helaas afsterven. Rechts onderaan zie je een rode balpen op het blad liggen om de afmetingen te kunnen inschatten, ik ben een 1,82 meter en de distel heeft me inmiddels in hoogte al voorbijgestoken, hij zou tot drie meter hoog kunnen worden als de bloemstelen helemaal opgekomen zijn.
Stel tussenringen aangeschaft , daarmee wordt het bereik van de lens groter , het nadeel is dat de scherptediepte afneemt . Ook het uit de hand fotograferen wordt minder eenvoudig , zeker met een zware macro lens .
Elke dag een stukje - bvb van 17u tot 19u - nu nog wat de basis verstevigen in soort stabilisé, dan plastic binnenin, en vullen. Dan is het de beurt aan R om de plantjes erin te zetten.
Niet in "mijn" tuin maar in "onze" (grote gemeenschappelijke tuin) "de natuur" - Koeien kudde in de ochtendnevel bij opkomende zon. Kan niet alle foto's posten hier, maar heb de eekhoorn gespot die op weg was naar de tuinen verderop om te fourageren (Tuinadvies pindapotten plunderen, weet je wel), de konijnen die rondspringen in de wei, de trekkende ganzen die richting noord overvlogen naar een volgende rustplek, De boomspecht was nog niet te bespeuren rondom zijn gebruikelijke nestplaats.
Onze nieuwste aanwinsten: Twee late kuikentjes van de legkippen waarvan de moederkloek heel blij is dat ze eindelijk weer eens een zandbad kan nemen. Een bastaardkrielkipje met een snor, speciaal aangeschaft om de eieren van de legkippen uit te broeden.
Tuinelement bestaande uit een cortenstalen plaat waaruit de contour van een huilende wolf uitgesneden is bij volle maan. achter de wolf dient een wintergroene, grijsbladige struk te komen die gesnoeid wordt opmaat van het monument.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend Vergeet-mij-nietje Plant Het geslacht Vergeet-mij-nietje telt enkele dozijnen soorten. De naam Myosotis komt van het Grieks en betekent muis-oortje.
Onze nieuwe buren zitten met hun bouw al op het eerste verdiep. Op die hoogte mogen ze 2 meter voorbij ons huis komen en daarachter op de gelijksvloers 3 meter.
Vanwege R en mezelf het allerbeste toegewenst aan allen hier op Digituin die op m'n foto's en inzendingen gereageerd hebben, of die onuitgesproken ervan genoten of er zich aan geërgerd hebben. Gezondheid is het belangrijkste wat je hebben kan, dus houden zo, of van harte beterschap gewenst.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De grote groene sabelsprinkhaan (Tettigonia viridissima) is een insect uit de sprinkhanenfamilie sabelsprinkhanen (Tettigoniidae), onderfamilie Tettigoniinae. Deze soort wordt ook wel gewoon als groene sabelsprinkhaan benoemd en abusievelijk wordt de wetenschappelijke naam weleens als Tettigonia viridis geschreven.
Zo ongeveer moeten de kauwen vanuit "hun" schouwen op het schooldak onze tuin kunnen zien. Dit is een zicht vanop 4m hoog (nok schuurtje) richting zuid-west kijkend naar het woonhuis vooraan in de tuin.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina