Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Vaste planten zijn, zoals de naam het zegt, een vaste waarde in je tuin. Het zijn planten die de winter overleven en waar je van kan blijven genieten. Bij de aankoop van vaste planten in de herfst- of winterperiode wordt vaak dezelfde vraag gesteld door de klant: zijn de planten wel in goede conditie? Leven de planten nog? Komen ze volgend voorjaar wel terug tot leven?
Met wat geluk kan je nog heerlijk nazomeren op het terras en in de tuin maar de kans is groot dat de herfst zijn intrede doet. Toch wil dit niet zeggen dat je je tuin leeg moet achterlaten. Ontdek wat en waarom je moet planten in de herfst.
Vaste planten vermeerderen door ze te scheuren of te delen vaste, planten, soorten, scheuren, vermeerderen, plant, soort, delen, zaaien, kopen, club, vereniging
Hier wat foto's van mijn planten war ik trots op bent De cactus en de Aloe Vera heb ik als heel klein plantje jaren geleden meegekregen van mijn zoon uit z'n tuin in Zuid-Frankrijk waar hij destijds woonde.Ben er supertrots op de kleine Aloe is van de grote.
Hier wat foto's van mijn planten war ik trots op bent De cactus en de Aloe Vera heb ik als heel klein plantje jaren geleden meegekregen van mijn zoon uit z'n tuin in Zuid-Frankrijk waar hij destijds woonde.Ben er supertrots op de kleine Aloe is van de grote.
Hier op de foto is de Grafia golaka uitgebloeid maar blijft decoratief. De planten zijn erg geschikt om tussen de rozen te staan, maken amper blad die dan nog eens erg fijn gevederd is.
Enkele jaren terug had ik 3 planten gekocht van deze phlox, 1tje is overgebleven maar bloeit elk jaar maar met 1 stengeltje. Je vindt ze moeilijk in de handel en zou ze graag willen stekken om ze te vermeerderen maar hoe doe ik dat best en wanneer?
Deze is een vernonia genoemd naar Betty Blindeman. Betty was een lieve mevrouw die altijd klaar stond om je te helpen bij Jan Spruyt (vaste plantenkweker).
Anthurium, Flamingoplant, die is net als al mijn andere planten meegegaan in het zomerhuisje. Zo te zien heeft hij het wel naar zijn zin, want er komen al weer nieuwe bloemen bij!
26 augustus 2017 Physoplexis comosa een héél klein plantje heb ik in april in een spleetje van een grote steen geplant omdat ik hem in het rotsplanten bordertje altijd kwijt raakte. Spannend zou hij aan slaan en zie nu staat hij in volle bloei te pronken.
Blad van de Ginkgo Biloba, Japans notenboom of Japanse Tempelboom. Deze plant mocht ik ook overnemen van de oude bewoners, samen met nog twee andere planten.
Een paar maanden geleden tijdens onze wandeling langs de Nieuwe Waterweg een stekje meegenomen van de Sedum Album. Deze even bij andere planten gezet in de pot.
Dit plantje groeit in mijn tuin , het is me verkocht als kruipend bonenkruid. Geloof toch niet dat het een kruid is , Is wel een mooi kruipend plantje en bloeit Als weegbree !
Een vogelbadje neergezet tussen de planten en achter de Calibrachoa Triobelle voor wat privacy voor de vogels. Stenen erin gelegd, zodat andere beestjes eruit kunnen klimmen.
De Hebe begint nu pas veel bloemen te krijgen, heeft zeker gehoord dat hij weg moet. Er hebben ooit twee hebe planten ingezeten, waarvan er blijkbaar één dood is gegaan en verwijderd door de vorige bewoners.
Vandaag stonden er weer planten in het Atrium, neergezet door Aad de tuinman, wat een feestje elke keer. Heb meteen een plant meegenomen en in een bloempot op het terras gezet, mooie aanwinst en nog gratis ook!
Tenminste zes bamboestokjes heb ik gebruikt. Die stokjes heb ik eens bij elkaar gescharreld toen iemand een gazen afscheiding had en hij wel de hedera met stok had maar niet de tijd om ze even zonder stok goed te plaatsen en in te vlechten.
Hij deed het niet goed in zijn sierpotje, uitgeplant in de volle grond en nu een prachtig exemplaar met zijscheut. De Hosta's in potten heb ik al naar de overwinter plek gereden die zijn al flink aan het afsterven.
Aralia californica, een giga plant; komt in maart met rode neuzen boven de grond en is vier weken later al een meter hoog; in de loop van de zomer verbloeien de bloemen naar een mooie aubergine kleur; dit is een geweldige bijenplant.
Krijg niet zo goed het grijs blauwe kleurtje op de foto. Maar dit stekje van twee jaar terug gaat volgend voorjaar in de tuin op verschillende plaatsen.
In de oksel van onze oude boom in het oude huis stond een plantje en vroeg me af of het nog ging bloeien voordat we gingen verhuizen. En ja, inderdaad, maar wat het voor plantje is weet ik niet.
En nu een foto van vandaag, het was weer ijzig koud met een straffe oostenwind, door deze eeuwige koude winter genieten we wel heel erg lang van onze sneeuwklokjes!
Wilde Marjolein - 20 jaar geleden al uit de duinen mee naar huis genomen dus zo wild is ze niet meer. Oorspronkelijk alleen paarse bloemen maar nu ook witte.
Muurleeuwenbekje - staat graag tegen een muur maar doet het zeer goed als bodembedekker op een laag zand met kiezels. Bloeit maanden lang en verspreidt zich snel.
Vers uit Bokrijk Eerst spierwit en bijna doorzichtig. Ben ook benieuwd hoe ze gaat verkleuren, de nerven komen eerst aan de beurt om dan volledig groen te worden.
In de schaduw van onze tuin staat deze strelitzia (Paradijsvogelbloem) in onze veranda al in bloem van begin december. het is nog steeds dezelfde bloem die open komt op de foto bij allerlei : https://www.
Deze Monarda was ooit een 'Jacob Cline' maar is de laatste 2 jaar van kleur veranderd, minder rood en echt ik zie ze nu veel liever. Ik denk dat ze zich gemengd heeft met de donkere 'Hartwood Wine' die een beetje verder staat.
Na een jaar afwezigheid heeft mijn bijenkorfje een come back gemaakt. Zij hebben zich hergegroepeerd rondom de waslijnpaal waar ze rijkelijk bemest worden door koolmeesjes die op hun beurt bij de pindakaaspot zitten te wachten.
Deze hier heb ik ooit gekocht als 'Eva Cullum' die zou normaal 80cm hoog moeten zijn. Ondertussen is ze hier 150cm geworden dus twijfel ik of het een 'Eva Cullum' is.
Deze is een ander kalimeris; de vorige was 'Blue Star'. Er zou een verschil zijn in de tint maar eerlijk gezegd het is zo miniem dat je het amper ziet.
De geur is overwelmend en je moet ervan houden. Ik las op het internet dat de geur te vergelijken is met de geur van wiet Nu versta ik waarom ik me soms zo gelukkig kan voelen op dat bankje De poes met naar Nepeta en ikke met Phuopsis
M'n hortensia's begin maart. Bij de verhuis 2 jaar geleden meegenomen naar ons nieuw adres, maar tot nu toe geen bloemen meer gehad, maar dat zal dit jaar anders zijn
De bloem (witte pijl ) die op 22 november een traantje wegpinkte krijgt er een andere bloem (oranje pijl) bij. En er wachten nog twee anderen (blauwe pijlen).
Deze hemerocallis was in het voorjaar plat gaan liggen. Heeft steun gekregen en ik was eerst al dat blad zat, maar nu doet de plant geweldig zijn best.
Dagje Den Haag, Scheveningen en de volgende dag naar Heenvliet naar mijn jongste broer. We zijn weer wat wijzer geworden hoe hij dat kruisen van dahlia bloemen toch doet.
Fargesia murieliae groeit niet zo snel, maar is na een dikke tien jaar toch redelijk uit de kluiten gewassen De witte rododendron ondersteunt hem wel mooi.
De Helleborus-zaailing, ook wel H.“OMG” genoemd, die ik vroeg in het voorjaar van 2015 heb opgegraven en, ten gerieve van een “tuinvriend”, gedeeld, is vandaag in blakende welstand hier aangetroffen……….
Links boven primula paxiana rechts boven papaver oriëntale links onder helychrisum italicum die dit jaar niet heeft gebloeid . recht onder astilbe arendsii denk ik.
Deze mocht ik groot brengen. Moeder dahlia 'pink Butterfy' Bestuurder 'David Howard' en uit de gein noemen we deze nu MS ( Marten Smeding) 'Koning David'.