Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Voor kleinere oppervlakken in tuinkamers of voor de kleinere stadstuinen zijn er enkele leuke alternatieven in de vorm van altijd groene bodembedekkers die je, zei het soms beperkt, kan betreden. Allen houden ze van de zon en vragen ze een humusrijke licht vochthoudende bodem.
Heb deze plant dit jaar voor het eerst ben er zeer blij mee hij begint al in bloei te kommen heb er 6 van ben benieuwd wat het gaat worden. Helleborus Cultivar Algemeen.
Mijn \"dode\" Phloxen eerst een 30 cm van de grond volledig weggesnoeid. Nu zit er volop nieuw leven in beide en komt er al een bloemetje terug piepen.
De oude buren ,blij gemaakt, met dit perkje. Het veld is van de gemeente en zag er niet uit, Nadat ik klaar was, keek ik vol verbazing, naar buurman Hans, De oude man liep voor het eerst, weer achter zijn maaimachine.
Ja hoor, bij ons achter aan de bosrand, een klein nest Processierupsen. Hier spuit de gemeente niet dus we zijn voorzichtig en houden ook de honden daar weg.
De renovatie: we hadden extra grond nodig en konden dat halen op een bouwwerk van de gemeente; het laden door de werklui was heel wat gemakkelijker dan het lossen door ons.
Oude vuilnisemmer uit 1967 van de gemeente Heverlee,wordt nu gebruikt als versiering met dalia harmony roze ,zal in juli het resultaat hier laten zien.
Op de begraafplaats in onze gemeente Evergem-Sleidinge een enorme beuk, maar errond een massa paddenstoelen, maar welke soort, daar ben ik niet van op de hoogte .
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend De paarse dovenetel (Lamium purpureum) is een kleine, in West-Europa algemeen voorkomende dovenetel die behoort tot de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). De paarse dovenetel is een 10-30 cm hoge, een- of tweejarige plant die opvalt door de kleine, 1-2 cm grote roze tot paarse bloempjes.
En zo maait de gemeente (eens per jaar) de grasstrook in onze straat, tegenover de huizen. Lijkt meer op wegbermen-onderhoud dan op een grasveld middenin een woonwijk.
In de verte de eik die regelmatig zijn portie gif krijgt hij zou 10kg appels kosten aan de fruitboeren. Is wel voor 3/4 mijne eik en mag niet gekapt worden van het gemeentebestuur dus gebruiken ze andere middelen.
Gisterenavond genoten bij onze buren van Londerzeel. In deelgemeente Steenhuffel waren nog enkele dorpsgenoten afgezakt om van het spektakel te genieten.
Deze week de kleine troggetjes op de standaard ingeplant hier een ervan met thema Androsage's villosa himalaica studiosorum 'Doksa' rioxana mariae sarmentosa barbulata sarmentosa 'Chumbyi'
Ook kleintjes worden groot - op Harvest 2015 (BBC) de grootste champignonkwekerij van Europa gezien - paddenstoelen hebben veel meer gemeen met levende dieren dan met planten - eigenlijk zijn het géén planten, zo werd gezegd.
De wegenwerken waar ze misschien al 10 jaar over spreken gaan in maart starten. En de regenpijpen zijn afgekoppeld (word gescheiden riolering) lopen nu gewoon in het gras.
Na mijn werk rond de vijver eens een toerke gemaakt in de tuin. Stond versteld hoeveel bloemetjes dat er hier en daar bloeien of hun neusje al boven steken.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag weidebeekjuffer (vrouwtje ) De weidebeekjuffer (Calopteryx splendens) is een 45 à 48 mm grote Juffer uit de familie van de beekjuffers (Calopterygidae), die in Nederland en België vrij algemeen voorkomt bij stromend water van redelijke kwaliteit. In het westen van Nederland is hij zeldzaam.
Langs deze weg wens ik iedereen zalige Kerstdagen , fijne eindejaarsdagen en een gelukkig nieuw jaar 2017. En dat we ook in 2017 elkander mogen blijven tips geven , moed geven, blijven steunen in moeilijke tijden.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend Chaenomeles speciosa Chaenomeles speciosa : Japanse sierkwee , dwergkwee is een opvallende voorjaarsbloeiende heester die over het algemeen zeer rijk bloeit. In de wintertuin is de sierkwee een zeer gewaardeerde struik, aangezien de meeste planten tijdens dit jaargetijde in diepe winterrust zijn.
Een 14 tal dagen geleden hebben mijn man en ik een eekhoornbrug gemaakt. In het gemeentebos achter onze tuin zijn op vraag van buren enkele bomen gekapt.
We zijn onze wandeling gestart op Goerree Overvlakkee en rondgelopen in het gebied rond Stellendam en Ouddorp. Goeree-Overflakkee is een eiland en gemeente in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Zuid-Holland.
Een bek vol - en nu wriemelen maar met de snavel tot de peul er afvalt en het binnenste pitje vrijkomt. Lief zo tot aan z'n knietjes, daaronder lijkt het meer een Tyrannosaurus Rex.
Dendrobium is een groot orchideeëngeslacht met verschillende cultuureisen. Eén ding hebben ze gemeen: bij de juiste kweekwijze bloeien ze rijk en uitbundig.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De bolderik (Agrostemma githago) is een plant uit de anjerfamilie (Caryophyllaceae). De soort staat op de Nederlandse Rode lijst van planten als zeer zeldzaam en zeer sterk in aantal afgenomen.
Niet in "mijn" tuin maar in "onze" (grote gemeenschappelijke tuin) "de natuur" - Koeien kudde in de ochtendnevel bij opkomende zon. Kan niet alle foto's posten hier, maar heb de eekhoorn gespot die op weg was naar de tuinen verderop om te fourageren (Tuinadvies pindapotten plunderen, weet je wel), de konijnen die rondspringen in de wei, de trekkende ganzen die richting noord overvlogen naar een volgende rustplek, De boomspecht was nog niet te bespeuren rondom zijn gebruikelijke nestplaats.
Phloxen toppen 2 Een Phlox is geen Fuchsia volgens Marei , nou ik denk dat de meeste mensen die hier wel eens rondneuzen dit wel weten. Wat er vervolgens stellig beweert wordt dat wanneer je een Phlox topt je enkel maar de bloei uitstelt en zich geen nieuwe takken vormen slaat volledig de plank mis.
En deze kolibrie vlinder krijgen we nog steeds elke dag op bezoek, ze zijn blijkbaar zot van de phlox (hier op de foto zit hij wel juist op de vlinderstruik)
Vandaag moest ik de Phlox douglasii 'Crackerjack' tot even op de foto zetten, hij hangt in de rotstuin over een steen. Is wel een beetje aan de grote kant, maar het is een erg dankbare plant.
Nieuwe border : Kerria die ik in pot gekweekt heb terug op de plaats gezet waar die vroeger stond en gescheurde phlox van elders in de tuin; ervoor stokrozen
10 jaar geleden kocht ik deze Hydrangea paniculata 'Limelight' bij Piet Hortensia in Melle. Ze staan hier samen met de kogeldistel en een roze anemoon.
De nieuwe ''oosterse'' border weer gedeeltelijk beplant met de Fargesia mur.' Novecento',Phlox 'Delta', Veronica 'Rotfuchs' , Phlox 'Lavendelwolke' , Trollius 'Orange Princes' , Dendranthema 'Clara Curtis' en de Acer palmatum 'Orange Dream'.
Hydrangea paniculata 'Wim's Red' : de aanvankelijk witte bloemen verkleuren mooi donkerrood en blijven mooi tot een stuk in de herfst - voor mij een topper
Hydrangea paniculata 'Pinky Winky' - staat nog niet op z'n ideale plaats, beetje in de verdrukking (wat wil je als alles al redelijk vol staat - iets anders wegdoen, vergeet het) .
Solidago spathulata var.nana, is weer eens iets anders dan de bekende, deze wordt niet hoger dan 15 cm, heeft gladde, lancetvormige bladeren en korte clusters van kleine, gele bloemen.
De witte Gaura, die nu niet opvalt, gaat hier weg en dan komt de Jumbo Lelie daar te staan. Ik heb al enkele Phloxen, die uitgebloeid waren in de schaduw gezet.
De Hydrangea paniculata ' Vanille Fraise' met daaronder de Dianthus die ik van Marei heb gekregen. De scherm Hortensia heb ik ooit gekregen als kamerplantje.
Bouwpromotoren dumpen opgepompt water in een sloot - olie ook - waar zit Aquafin? Welke ambtenaar geeft de vergunning voor zoiets of knijpt een oog (enfin allebei) toe?
Vandaag de (eerst) rechte border vergroot en het pad iets smaller gemaakt , Geum ,Lewisia , Phlox ,Astilbe,Catananche,Kalimeris,Anchusa ,Coreopsis en Fargesia geplant.
DEEL 1: Samen met mijn vriendin een uitstapje gemaakt naar een speciale dierenwinkel Avonturia in Den Haag. Daar verkochten ze van alles en zag er zo prachtig uit allemaal dat ik dit met jullie wil delen.
Nu gaan we naar Mappa Mundea, wat verderop in de dierenwinkel te vinden is. Onderweg zagen we net een medewerker van de winkel met een papegaai op zijn schouder lopen.
Gisteren even wat boodschapjes gedaan op de fiets en tussen de middag en een haring plus broodje makreel gegeten op mijn favoriete plekje in het dorp. Langs het pleintje, fietspad en slootje is een tuin aangelegd door vrijwilligers.
Even weer op mijn favoriete bankje in het dorp gezeten en weer een lekkere haring hier gegeten en genieten van de mooie tuin verzorgd door de vrijwilligers. Dit keer weer andere planten en bloemen die nu opgekomen zijn.
Hier de aardbeien die ik ontdekte in een stukje tuin in het park. De verbinding in het zomerhuisje is soms niet optimaal en krijg ik geen foto's op de site.
Weer op pad geweest rond ons zomerhuisje in het gebied Delfse Hout. Kunst in het park, dacht eerst dat er echt iemand liep met hond, maar was een tekening.
Bezoekje aan mijn zus en zwager. In hun tuintje gezeten en ja, ik heb altijd mijn fototoestel bij me, dus even een impressie van de tuin met vijvertje.
Ik stond een foto te nemen toen heel veel eenden naar mij toe kwamen rennen, ze dachten zeker iets lekker te krijgen. Ze hadden snel door dat ik niets had, maar er stopte een mevrouw verderop en daar gingen ze weer, allemaal naar die mevrouw toe!
In het gras, vlak bij de lelies deze zwam nog ontdekt, ja de herfst komt er ook weer aan. Ik ben weer thuis en stap ons mooie huis weer binnen, ja ik heb geen spijt om nu hier te wonen.
Met vrienden op bezoek geweest bij het Westlands museum in Honselersdijk. Er waren bloemen, fruit en groenten te zien, echt het Westland in een notendop!