Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Eén van de vergeten groenten is de peterseliewortel, of wortelpeterselie. De groente lijkt op pastinaak, maar heeft een subtiele geur en smaak van peterselie. Het is een bijzonder en heerlijk ingrediënt in gerechten zoals soep en puree. De peterseliewortel kan in het voorjaar geplant worden en oogsten vanaf het einde van de zomer tot vroeg in het voorjaar. Eens geoogst kan de wortel een tijdje ongewassen bewaard worden op een koele en donkere plaats. De wortelpeterselie zit boordevol vitaminen en is dus de ideale gezonde vervanger voor de aardappel in koolhydraatarme gerechten. Haal de wortel in huis en proef het zelf!
In de winter is het koud en donker en hebben we nood aan warmte en rust. We hebben meer zin in warme gerechten, aan lekkere specerijen en misschien ook wel wat meer aan echt stevig voedsel om ons voldoende energie te geven.
Met kruiden is het simpel: je kweekt wat je lekker vindt. Maak je veel slaatjes klaar, dan zet je veel groene blaadjes en sprietjes, ben je een barbecuefreak dan plant je Provençaalse kruiden. Dit zijn diegene die je zeker niet mag missen.
Nu het steeds dichter bij de lente komen, kriebelt het om de winterkost te vervangen door lekker licht groen. Als basis kropsla, aangevuld met knapperige radijsjes, pittige lente-uitjes en superfood peterselie.
3 heerlijke recepten of gerechten waarin asperges de hoofdrol spelen. Deze gerechten zijn eenvoudig zelf te maken tijdens het aspergeseizoen van april tot juli
Tijdens die dagen wil iedereen er opperbest uitzien met een mooie glinsterende jurk of een strak pak, een hip feestkapsel en stralende make-up. Het is ook belangrijk dat je je goed in jouw huid voelt en dat je van binnenuit straalt!
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina