Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Op de markt is er een heel groot aanbod aan tuinkassen, in alle maten, in verschillende kleuren en met verschillende soorten glas. Maar wat is nu het verschil tussen die verschillende soorten beglazing? We zetten de voor- en de nadelen even op een rijtje.
Eén van de vergeten groenten is de peterseliewortel, of wortelpeterselie. De groente lijkt op pastinaak, maar heeft een subtiele geur en smaak van peterselie. Het is een bijzonder en heerlijk ingrediënt in gerechten zoals soep en puree. De peterseliewortel kan in het voorjaar geplant worden en oogsten vanaf het einde van de zomer tot vroeg in het voorjaar. Eens geoogst kan de wortel een tijdje ongewassen bewaard worden op een koele en donkere plaats. De wortelpeterselie zit boordevol vitaminen en is dus de ideale gezonde vervanger voor de aardappel in koolhydraatarme gerechten. Haal de wortel in huis en proef het zelf!
Steeds meer mensen hechten belang aan een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Maar een drukke job, de zorg voor het gezin en het huishouden… maken het niet altijd even makkelijk om die voornemens in praktijk om te zetten. Groenten uit diepvries, blik of glas zijn gemakkelijk te bereiden en kunnen je helpen om voldoende groenten te eten per dag.
Tomaten telen in serre of buiten teelt verzorging ziektes tomatenplaag bestrijding zieke planten Tomaten telen: geschiedenis, teelt onder glas en open lucht, standplaats, groeiwijze, ziektes,...
Nu het steeds dichter bij de lente komen, kriebelt het om de winterkost te vervangen door lekker licht groen. Als basis kropsla, aangevuld met knapperige radijsjes, pittige lente-uitjes en superfood peterselie.
In de winter is het koud en donker en hebben we nood aan warmte en rust. We hebben meer zin in warme gerechten, aan lekkere specerijen en misschien ook wel wat meer aan echt stevig voedsel om ons voldoende energie te geven.
De voedingswaarde van groenten uit diepvries, blik of glas is evenwaardig aan deze van verse groenten. Net als vers bereide groenten leveren ze belangrijke voedingsstoffen voor je lichaam. Verwerkte groenten maken het je ook makkelijker om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten (300 g) te eten.
Kruiden worden al eeuwenlang gebuikt omwille van de geneeskrachtige werking. Tegenwoordig worden kruiden vooral aan gerechten toegevoegd als smaakversterker. In dit laatste deel van “Kruiden eenvoudig te kweken en lekker in de keuken”, laten we je nog proeven van een aantal heerlijke verse kruiden!
Tijdens die dagen wil iedereen er opperbest uitzien met een mooie glinsterende jurk of een strak pak, een hip feestkapsel en stralende make-up. Het is ook belangrijk dat je je goed in jouw huid voelt en dat je van binnenuit straalt!
Planten in flessen of glazen kisten zijn niet nieuw, ook niet in de jaren zeventig. Ze vinden hun oorsprong al in de achttiende en negentiende eeuw, de tijd van de nieuwe werelden. Even een beetje geschiedenis. Al in deze tijd werden flessen en glazen kisten, later Wardian cases genoemd, gebruikt om planten en zaden levend van de ene kant van de wereld naar de andere te brengen. Men wilde deze zaden exporteren om te kijken of deze planten, uit nieuw ontdekte landen, ook in ons klimaat konden overleven om zo nieuwe gewassen voor consuptie aan het aanbod toe te voegen. Pas later werden planten ook meegenomen als exotische pronkstukken.
Het rijtje van gerechten met asperges is eindeloos. De klassieker is uiteraard 'asperges op zijn Vlaams' met gesmolten boter, fijngehakte peterselie en hardgekookt ei.
Met kruiden is het simpel: je kweekt wat je lekker vindt. Maak je veel slaatjes klaar, dan zet je veel groene blaadjes en sprietjes, ben je een barbecuefreak dan plant je Provençaalse kruiden. Dit zijn diegene die je zeker niet mag missen.
Het gebruik van verse kruiden tilt je warm of koud gerecht naar een hoger niveau. Ze brengen zoveel extra smaak aan jouw gerecht. Logisch dus dat er in bijna elke keuken wel 1 of meer potjes met verse kruiden staan.
Heb hier 3 hyacinthen op een hyacinthglas, moet ik bij het water nog iets toevoegen of niet alvorens ze ik op een donkere plaats zet ? Moet het water regelmatig bijgevuld worden zodat de bol steeds het water raakt ?
Voor Bowie, 1/ peterselie zaai ik eerst voor in plastiek U-profielen van 1 meter, als deze dan wat boven staat trek ik voren en schuif de peterselie uit de vormen in de voren, beetje aanduwen en klaar Hugo dit is een stukje dat jij geschreven hebt.Nu heb ik een bibliotheekboek (zaad winnen uit groenten, kruiden en bloemen), hier staat bij peterselie: Het kiemproces kan als volgt versneld worden: Laat de zaden 2 dagen lang in warm water weken.
Intro: Ik ga proberen iedre week een leuk weetje datje over varens pupliceren. Reacktie, discuties of eigen anekdotes over varens zijn onder deze rubriek altijd welkome.
Ik denk dat ik nu 1/3 geoogst heb.de andere 2/3 mogen nog wat rijpen - maar nu ik de bladeren wat weggenomen heb hangen de trossenveel meer in zicht voor merels en lijster, en wespen.
De nieuwe kozijnen zitten erin, gepikt maranti uit de afvalcontainer van de kunstof kozijnen boer is omgetoverd tot nieuwe kozijnen. Eerst het plaatwerk afwerken en dan de ramen erin.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina