Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Je zocht op 'pennisetum hameln plantafstand lopende meter'
Siergrassen zijn eigenlijk het ganse jaar een zeer decoratief element in ieders tuin, groot of klein. Lampenpoetsersgras of Pennisetum een fraai herfstbeeld.
Soms is het lastig om uit te zoeken welke bloembollen mooi bij elkaar passen en zo de gewenste sfeer in je tuin kunnen brengen. Hier kun je verschillende tuinrecepten vinden voor een klassieke, moderne en sfeervolle tuin.
Hallo, Ik heb vandaag een aantal pennisetum hameln gekocht, nu gaan die in een buxusomrande vierkante border komen. Wat kan ik er eventueel na plaatsen in de border?
Hier en daar een rode pluim bijgestoken van Pennisetum setaceum 'Rubrum' - dat oogt direct wat tropischer ( 't gedacht telt hé) - maar veel valt er nog niet mee te poetsen, want slechts hier en daar een pluimpie - volgend jaar gaan ze de grond in en dan hebben we 4 grote pollen - zo is het plan althans.
Terwijl ik lekker binnen bij de kachel zit met een glas warme chocomel, geniet ik van het Lampenpoetsersgras (Pennisetum alopecuroides 'Hameln') en de Choisya ternata 'Brica'. En natuurlijk ook de pluimen van de Hydrangea paniculta 'Phantom'.
Nog een stuk border afgewerkt met Heuchera's,heel kleine Buddleja's,Callicarpa, Hemerocallis,Pennisetum,Ceanothus. Enkel de Photinia's,Erysimum en de Cupressus zijn blijven staan.
Pennisetum Karley Rose gaat liggen bij elk regenbuitje en ligt nu dus al drie dagen. Het muskietengras ernaast is verpletterd en de hele tuin heeft geen oog meer.
En voor dit hek, vind je één van de gedenkwaardigste tuinen, die ik ooit gezien heb. TOE, wat is afstand, wanneer je er warm ontvangen wordt en meegenomen wordt in een "Mareise" wereld.
Eerst wordt de bal gegooid door zijn baasje en holt de hond erachter aan. Dan verderop gaan liggen, met de kop tussen de poten en als het baasje vlak bij is, spuugt hij zijn bal uit en staart dan naar de bal in afwachting van zijn baas.
Soms zou ik willen ontwaken in de hangmat bovenin de kruin van "mijn" pinus - zo neerkijkend op de wereld (als boom wel te verstaan) - afstandelijk - en observeren wat "de mensen" zo allemaal doen onder mij (ik, de boom dus) .
Tot mijn verbazing zie ik meneer specht ook uit de pindapotten komen eten. (Slechte foto, 6 meter afstand en ingezoomd van binnenuit, genomen) Maar ik kon het rode petje zien.
Het kan nog net voor het donker wordt even een foto van de bijna geopende bloem van de phyllocactus,ik zou graag de geur ook mee willen sturen want het ruikt heerlijk bij ons in de achter tuin
Deze nestkast op een betere plaats gehangen en kijk het bruist er al van nieuw leven - maar 't gaat snel - jongen zijn al uit en de proteïnen worden aan de lopende band aangevoerd. Of ik de kleintjes die uitvliegen ga kunnen knippen voor Ms.
Dagelijks komt Eefke trouw naar onze vijver en vervolgens al lopend over gazon naar het terras waar ze luid kwakend eten komt vragen. Ze eet al makkelijk uit de hand !
Zo het oerwoud vordert gestaag, 2 Gojibessen geplant alle boompjes en struiken hebben de voor hun specifieke grondsoort gekregen, soms zelf samengesteld, soms kant en klaar, enkel zo als te zien is het veld erg nat, daarom maak ik mijn looppaden 10 centimeter lager met een worteldoek en houtsnippers erop, swinters watert het zo af en zomers bewaard het water.
Gisteren heb ik ,al was het veel wind, toch wat tijd gevonden om enkele fotootjes te maken. Ik neem je mee op mijn ritje naar het werk met enkele situaties waar je in je haar zou krabben en andere mooiere taferelen.
Niet alleen de bloemen van rozen fascineren me. Ik verwonder me nog altijd dat de bladeren van verschillende rozensoorten en -variëteiten zo'n uiteenlopende vormen, kleuren en texturen kunnen hebben.
Sorry, 'k heb niks toonbaars van plantachtig materiaal in de tuin op dit moment - dan maar wat vogels, daarvan des te meer hier nu met de vorst - de enige plant die wat toonbaar was WAS een binnenplant (1x raden welke), en die is nu kapot (2 dagen te laat binnen gezet - foert.
Mijn zwager (rechts) is bij zijn dochter in Rolde de oprit groter aan het maken. Hij heeft de stenen al eerder via markplaats verzameld en nu met hulp de klus geklaard bij zijn dochter.
Mijn ( bijna) dagelijkse bezoeker heeft het vogelhotel goedgekeurd en moest daarna nog eens vanalles proeven.Na zich nog eens goed te zetten kijken naar mij was hij weg,lopend over de afsluiting.
Ook onder en rond de Pinus Mugo Mughus, met de plantaarde meegekomen, wat bosanemoon, en straks ook blauwe klokjes (OK ze staan er wat verloren, na de bloei gaan ze op een betere plaats allemaal wat meer bijeen)
Toch altijd mooi ,een kerselaar in volle bloei. Hopend dat de nieuwe buren, die het stuk grond naast ons gaan kopen,het niet te erg vinden dat hij een meter of twee overhangt .
Heb je een spin al eens gevolgd bij het maken van het makkelijkste deel van haar web (moeilijkste lijkt me de basisvorm te maken, gespannen tussen hoge takken en andere uitsteeksels) .
Nog twee kilometer en dan zijn we weer bij de auto dachten we, maar dan is alles afgesloten en moeten we 6 kilometer omlopen! Het begint al te schemeren, maar wel een mooi gezicht.
Deze molen is in 2009 helemaal opgeknapt. Eerst aan een kant 37 cm omhoog gedrukt vanwege scheefstand en daarna verder gerestaureerd zodat hij nu weer regelmatig door vrijwillige molenaars draaiende wordt gehouden .
Eikenboom heeft de transplantatie overleeft, gelukkig. Net nadat hij in blad kwam, ging het vreselijk waaien dus maar even aan een gordijnrails opgebonden met verband.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De grote groene sabelsprinkhaan (Tettigonia viridissima) is een insect uit de sprinkhanenfamilie sabelsprinkhanen (Tettigoniidae), onderfamilie Tettigoniinae. Deze soort wordt ook wel gewoon als groene sabelsprinkhaan benoemd en abusievelijk wordt de wetenschappelijke naam weleens als Tettigonia viridis geschreven.
Volledig afgevlogen atalanta (Vanessa atalanta), die veel heeft meegemaakt in zijn korte leven. Het is een trekvlinder, die duizenden kilometers aflegt en dat is goed te zien.
Deze plant had ik al helemaal opgegeven, zelfs al uit mijn plantenlijst verwijderd maar de plant dacht daar anders over, is weer mooi uitgelopen en dit is weer de eerste bloem
Ik kan even niet op de naam komen maar ze worden bij ons veel aangeboden als kuipplant, alleen deze is ruim 3 meter hoog en breed, en staat op een verwilderd stuk grond.
Nog steeds flinke buien vooral afgelopen nacht weer behoorlijk geregend , stond 20 mm in de regenmeter maar er staan nog nergens plassen dus er kan nog best wat bij
Dit weekend is de Wierdense Open Tuin dagen geweest veel bezoekers gehad, mooi over de heledag aanloop mooi weer geweest. Heb de bezoekers uitgelegt hoe onze tuin bekeken zou moet worden ik heb in de tuin 10 zitjes geplaats van uit deze plekjes kon men onze tuin bekijken en toen bleek, dat de tuin van ons tien verschillende tuintjes verscholen heeft die men zo al lopende normaal niet ziet hierdoor raakte velen erg onder de indruk, velen heb ik kunnen begeleiden en kunnen vertellen wat er in de tuinen gebeurd door de volgels kikkers en insekten als voor beeld veel merels wiening slakken enz.
Atalanta in profiel op echinacea 'prairie splendor', Ze is een trekvlinder, als ze maar niet naar Rio vliegt: Atalanta was de schone sportvrouw die ging hardlopen tegen haar minnaars en die zij vermoordde als ze verloren.
Van de week zomaar gevonden in de nabijheid van mijn bonte klimop, een kennis die bioloog is, heeft de plant als bremraap herkent. Hoe leuk kan een zeldzame plant zomaar zijn in mijn eigen lekkere beheersbare wilde tuin!
We zijn wel voorstander van een beetje gecontroleerde wildgroei - het oogt natuurlijker - en weet je wat zo een lekker gevoel geeft ? eens van de drang afstappen om te willen ingrijpen en tegen jezelf zeggen: "die laat ik nu eens geheel z'n gang gaan".
Het kasje voor de orgidias is ook zo goed als klaar, morgen kan ik er de planten in gaan zetten. 4 x 3 meter Het kasje afgekeken bij een kweker, die een soort gaas plastic gebruikt tegen de zon.
Aralia californica, een giga plant; komt in maart met rode neuzen boven de grond en is vier weken later al een meter hoog; in de loop van de zomer verbloeien de bloemen naar een mooie aubergine kleur; dit is een geweldige bijenplant.
Deze vlinder bleef maar terug komen op het tegelpad, en elke keer vloog hij op als ik passeerde om achter mij weer te landen. De tegels zijn lekker warm denk ik.
Het beoogde veld waar het gras moet komen is eindelijk leeg, veel vrienden en buren een groot plezier kunnen doen met mooie volwassen planten. Ik ben nu met de kantafwerking begonnen, daarna egaliseren en dan kan het kunstgras er in.
Tsjechie 2007 Hier nog een overzichtsfoto vanaf het huis naar beneden genomen. De pagode heb ik gemaakt oven een 9 meter diepe put waarin de pomp om de tuin te beregenen.
Mijn spiraal is voor meer dan de helft af en is dus al te lopen --> een spiraal is een simpele vorm van een labyrint en kun je lopen als een energetische 'reis naar binnen'.
De foto is zeker niet van hoge kwaliteit maar ik wou hem toch plaatsen om het verhaal. Wat u hier ziet is niet wat u spontaan zou denken, maar het omgekeerde.
Hier kon ik toch niet aan voorbij lopen zonder een foto te maken . Behoorlijk grote planten al met een nog veel behoorlijker prijs , voor 169 euro mocht je deze meenemen .
Ik weet niet wat ik kan doen aan de stam van de plant is al meer dan twee jaar oud de plant zo uw da helpen als ik de stam snijt en terug plant ?ander wordt die stam zo dun en val om ,wei kan mij raad geven grt
In onze tuin moeten de cavia en konijntjes, zoals hier Elise en Klaas, vrij kunnen rondlopen. Gifitge planten zijn dus uit den boze, want ze knabbelen overal aan!
't Blijft toch een gek idee dat deze zelfde tuin over een maand of twee vol rozen staat van wel 1,5 meter tot zelfs 3 meter hoog! Voorlopig ziet het er eigenlijk best nog kaal uit met hier en daar bolgewassen die uitnodigen om van de zomer te dromen!
Vandaag 3 maart 2021 Sem begint mooi uit te lopen. De uitlopers in de grond worden altijd verwijderd en met goede snoei wordt de struik in toom gehouden.
Swimmingpool by night (augustus 2020): heel waterpas was de ondergrond niet, het scheelde toch een centimeter of 5, maar na de afgelopen jaren was dit een echte overwinning!
Deze sabelsprinkhaan zat op de achterdeur van de buren. De Tettigonia viridissima [grote groene sabelsprinkhaan] Sabelsprinkhanen {Tettigoniidae} zijn een familie van insecten behorende tot de orde rechtvleugeligen {Orthoptera}.