Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/zoek/oorwormenpot

menu
Tuinadvies
Je zocht op:

oorwormenpot

Je zocht op :
Maand 07 - juli: de hooimaand.
Maand 07 - juli: de hooimaand.
Ook in de zomer is er werk aan de winkel, vooral in de serre of kas moeten we aan het werk! Wieden, water geven en op tijd ventileren. Lees eerst wat tuintips op een bankje in de schaduw!

Lees meer

Latijnse benaming van bloemen en planten
Latijnse benaming van bloemen en planten
Planten worden sinds de dagen van de Zweedse botanicus Carolus Linnaeus (in 1761 vanwege zijn werk in de adelstand verheven) onderverdeeld in divisies, die weer in klassen, klassen in orden, orden in families.

Lees meer

Mooiste tuin Nederland 2011
Mooiste tuin Nederland 2011
Mooiste tuin Nederland 2011 - Juust Wa’k Wou te Schoondijke van Kees Jacobse

Lees meer

Tuintip -  Zomerstekken nemen en andere tuintips.
Tuintip - Zomerstekken nemen en andere tuintips.

De rupsen van koolwitjes voeden zich met koolbladeren. Ze bevuilen tevens de koolgewassen met hun uitwerpselen wat de kolen voor consumptie weinig aantrekkelijk maakt. 
Bepaalde vogels, egels en andere insecteneters behoren tot de natuurlijke vijanden van de rups. U kunt de eitjes stuk knijpen zodat ze zich niet tot rups kunnen ontwikkelen. 
Spuiten met chemische of biologische insecticiden (op basis van pyrethrum) op geregelde tijdstippen en vooral bij beginnende aantasting bieden eveneens een oplossing. 

Beter voorkomen dan genezen is natuurlijk beter. Door het overdekken van de koolgewassen met dunne vliesdoek of insectengaas voorkomen we aflegging van de vlindereitjes. Door de afschermende laag van het doek krijgen de koolwitjes geen enkele kans om zich te vermenigvuldigen!

Lees meer

Resultaten uit het forum

Brugmansia
Brugmansia
Er ging dus eerst iets fout. Ik wilde zeggen dat mijn brugmansia er op het moment zo schitterend bij staat.

Lees meer

Appel en kersenboompjes  bladluis
Appel en kersenboompjes bladluis
HalloVorig jaar plante ik een appelboompje ( jonagold ) laagstam en kreeg last van bladluis, deze waren na behandeling met speciaal middel voor appelbomen verdwenen.Dit jaar had het boompje mooie bloesem maar nu terug bladluis en een massa !

Lees meer

Luizen
Luizen
Volgens mij zit mijn pruimenboom vol luis, wat ik er aan doen behalve met water spuiten

Lees meer