Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Als het vriest en sneeuwt hebben de vogels onze hulp hard nodig. Om hun lichaamstemperatuur van zo’n 40° op peil te houden hebben ze heel wat extra energie nodig. Daarom is het belangrijk vogels te voederen met het correcte vogelvoeder:
Meesjes kan je het gehele jaar door in bijna elke tuin vinden al worden onze nestkasten het meest door kool- (Parus major) en pimpelmezen (Parus caeruleus) bewoond.
Bekijk hier de verschillende soorten mezen.
Ondanks we toe nu toe nog geen strenge winter hebben gehad met slechts een paar dagen vorst, is het bijvoeren van vogels nog steeds een must. De hoeveelheid voedsel in de vrije natuur is beperkt, insecten zijn er in mindere mate en de meeste bessen zijn geplukt of reeds opgegeten. Vogels kunnen aanvullend voedsel dus goed gebruiken.
In oktober is het herfst! Vele dieren maken zich op voor de wintermaanden. Help ze dus voor te bereiden door de juiste voeding aan te bieden, schuilplaatsen te voorzien en de beplanting aan te passen.
Wil je de vogels die jouw tuin bezoeken ook fotograferen dan komt er iets meer bij kijken dan enkel het voeder aan te bieden op de voedertafel. Lees hier meer tips om zelf vogels te fotograferen in de tuin
Een raamvoederhuisje zorgt ervoor dat je vogels van dichtbij kunt bekijken.
Waar moet je nu op letten bij het gebruik van raamvoederhuisjes en waarmee kan je ze het best vullen? Hieronder een overzicht en weetjes van raamvoederhuisjes.
Door het zachte weer én de vochtigheid waarschijnlijk lopen de zaadjes in onze mezenbollen uit. De mezen zelf echter zijn nog niet echt actief aan het zoeken.
Sinds verleden week heb ik een paar maal opgemerkt dat de mezenbollen s'nachts bezoekers krijgen . Ik plaats de bollen in een voederhuisje op staander .
Een vrouwtje groenling (Chloris chloris) heeft ook de namen groenvink of groninger. Dit vrouwtje heeft een nest gebouwd samen met haar mannetje van hondenhaar en stukjes sisal touw, wat we ophangen in de netjes waar mezenbollen in hebben gezeten.
Dahlia - een paar jaar geleden een mandje vol bollen van buurman verderop gekregen. Dus nu ieder jaar maar weer: voorjaar bollen in de grond en najaar bollen uit de grond.
Ik heb deze week Irissen die een tijdje geleden uit de grond zijn gehaald gekuist, nu heb ik hopen kleinere bollen liggen. kan iemand me zeggen wanneer ik de oude en jonge bollen kan terug planten?
Deze buren knippen niet zelf denk ik - en de ijsco man moet hier ook niet komen - "allez, voor mij eentje met 22 bollen" (ze hebben zo 2 rijen staan langs de inrit.
In de tuin komen al sinds jaar en dag katten op bezoek, en vinden het bloembollenperk bij uitstek geschikt om hun behoeften te doen. Totaal geen probleem, maar het steeds opnieuw in de grond moeten stoppen van de naar de oppervlakte gewerkte bollen is nu verleden tijd.
Bijna 'baby-roos' als kleur. Is één van de weinige serrata's die bijna 'bollen' als bloemen geven op éénjarig hout, dus na eventuele vorst toch nog een overvloed aan bloemen.
Gisteren voor het eerst met een kleine drietand tussen de planten de grond wat losgemaakt. Heb er nu een zwiepende hoed tussen gezet, maar dat was wel te laat.
De hele dag geknipt en gesnoeid en weet niet of die oude buxusbollen nog zo mooi zijn door een kun dwars doorheen kijken. Nu het rotste karwei nog snoeisel opharken.
Dahliabollen van de franse buurman gekregen. Maar eerst even een plantgat maken - zo ging het trouwens met alles wat we hier in de tuin hebben gezet: de bodem is nogal rotsachtig.
Zwemvijver met links het filtergedeelte reeds gecementeerd. Taxus in bollen was oude plant op het perceel en zal in de komende jaren verder vorm gegeven worden.
Werken aan de voortuin, nog enkele planten ontbreken, zoals de helleborus, te planten in het latere najaar en de voorjaarsbollen, ook nog later aan te planten
Narcissus Tazetta Bridal Crown . Deze aangevraagd voor de plantenlijst , was een tijdje geleden al een paar keer voorbij gekomen als voorgetrokken bollen .
Drie weken geleden narcissen tevoorschijn gehaald en in een pot met grond buiten gezet en nu komen er al groene puntjes tevoorschijn. Ik heb nog nooit bloembollen van een vorig jaar bewaard, dus extra leuk dat het werkt!
Gisteren en vandaag volop bijen, de spinnen halen nu hun slag thuis. Ze hebben de bijenactiviteit hoog in de "bollen" gespot en hebben hun netten daar zeer strategisch geplaatst vandaag is het smullen !
Een schoolvoorbeeld van compositie met texturen en vormen - steen, fijn gras, grote bladen, geometrische bollen, en voor de rest enkele sobere kleuraccenten enfin, we weten weeral wat te doen morgen (RHS Flower Show 2008)
Slechts één van de drie komt aarzelend en heel laat nog in bloei De kwaliteit van de bollen is bij Verberghe wel eens beter geweest, sinds Nijssen deze zaak heeft overgenomen gaat het helaas achteruit daar. Jammer zoiets maar we zullen maar hopen dat het na de grote drukte beter wordt, het is blijkbaar momenteel zo druk dat je niet eens kunt bestellen ?
Ik heb geen bolletjes in de tuin, wel in bakjes op de tuintafel, is ook leuk maar niet alles wat in het bakje staat komt in bloei. Ga deze bolletjes wel bewaren.
Prachtig toch, vandaag: pimpelmezen, koolmezen,vinken, tortelduiven, een gaai, het roodborstje, een heggemus, wat merels en daar bovenop een sperwer die de boel wat kwam verstoren!
Vandaag een stukje border volledig vernieuwd en al m'n oude bloembollen erin samen geplant en er Phloxen opgezet. Ook 3/4 vd Clematissen eens samen gezet en een nieuweling Hakonechloa macra 'All Gold' erbij geplant.
Ons nieuw tuinpad , laten aanleggen maar de grondwerken zijn voor ons(al mee bezig). Denk er nog aan om misschien een rozenboog te plaatsen in het begin van het pad.
De grote gele waren er al, en zijn er al bijna geweest (oude bollekes) nu een enkele grote paarse - de andere, kleintjes, komen er nu ook snel uit, morgen is het feest !
De klim- en eenmaal bloeiende rozen zijn gesnoeid en voorzien van de nodige meststoffen; alle restanten van de Hosta's zijn opgeruimd, binnenkort steken honderden voorjaarsbollen hun neusjes boven de grond, de Ipheion en Muscari doen dat nu al. We hebben zo rigoureus geruimd om nu nog zoveel mogelijk slakken te elimineren.
Er zijn 2 Zwarte Mezen hier blijkbaar - de Koolmees kijkt even lijdzaam toe, want die twee kleine zijn zeer dapper, ze laten zich niet zo makkelijk van het bakje wegdringen.
De katten zijn op het moment zo in de rui, dat ik van het haar dat ik uit hun vacht borstel kleine bolletjes draai. Een beetje vreemd, maar wel decoratief.
De dame des huizes heeft haar laarsje naast de reuzenbovist gezet om een vergelijk te hebben . Naar het schijnt schijfjes snijden en in de pan bakken .
De nog vrij lege rozenborder met als grote blikvanger de ondertussen best al grote Cornus controversa. Over een paar dagen staat hij weer in bloei en gonst het er van de zweefvliegen en bijen.
Nee, niet onder onze poort met de rozenboog want die bloeide niet meer zo uitbundig. Maar wel onder de poort van de Kasteelruïne in Horst waar we onze trouwfoto maakte voor 40 jaar terug.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Narcis (Narcissus) is een geslacht van bolgewassen uit de narcisfamilie (Amaryllidaceae). De naam is afkomstig uit de Griekse mythologie (zie Narcissus (mythologie)).
De bomen voor ons huis kleuren steeds roder, zo mooi! Ik dacht dat het de Japanse Esdoorn was, maar heb nu deze groene bolletjes in de bomen ontdekt en ga nu toch twijfelen, want het zouden toch van die vleugeltjes moeten zijn in de esdoorn ipv bolletjes De amberboom (Liquidambar styraciflua)
Vanuit de verdoken "bird-spotting" plaats kan ik de bonte en groene specht op het gazon, de zwartkop en de roodborst, winterkoninkje en mezen observeren.
Bijzondere lelies, drie jaar geleden , werden hier vlakbij leliebolletjes geplant, de machine verliet het land terwijl mijn man erlangs fietst en verliest een handvol bolletjes, in de fietstas en daarna de grond in gedaan en nu eindelijk dit resultaat. Een mooi kado' tje
De koolmezen hebben zich nog niet bij het voerhuisje laten zien aan de achterkant . Ontdekte er deze week wel in de bolboom in de voortuin , foto's door dubbele ramen .
@Joukje van de drie geplantte bolletjes Allium Schubertii is er maar eentje uit gekomen. Eentje is verdroogd in de knop;en de ander had alleen maar blad.
De antwerpse sterren zijn "back" - R gaat toch nog eens goed nagaan of er nu wel degelijk knollen aan de wortels zitten, zoals enkele lezers hier beweren .
En waar de ochtendzon nu wel haar kans krijgt, dáár komen de voorjaarsbolletjes.(niet vandaag, want ik heb zaterdag door zweten én meewerken, toch kou gevat.
Het net, eindelijk gaat het erover, Netjes op een voetbalveld in orde gemaakt en touwen er doorheen geregen om het makkelijk af te kunnen rollen. Werkte prima, 1,5 uurtje zat het erop.
Deze week perk rond Pampasgras verder uitgewerkt en deels al beplant met Kogeldistel en erachter de Ceanothus 'Concha'.Rond de Concha plastek gelegd want Happy vindt het plezant om in de aarde te rollebollen.
Paarden maar naar hier gehaald ondanks de kersenbomen, maar schaduw hebben ze nodig met deze temperaturen . De twee rozenboompjes groeien geweldig en geen water of meststoffen gehad.
De eerste bolletjes die ik in het najaar van 2013 had geplant, deden het vorig voorjaar goed. Later heb ik er lage kruipplantjes bij gezet, zodat het hopelijk dit jaar een vollere aanblik onder de boom geeft.
Zaterdag onze moerasvijver uitgekuist en nu zien we onze gasten beter. Buiten het dagelijks bezoek van wat mezen, merels en een winterkoninkje was vandaag de grote gele kwikstaart weer te zien.
Vandaag me eens geamuseerd met het maken van een overkoepeling opdat kauwen en eksters niet meer met het eten zouden weglopen. Er hangt nog een zak noten stevig vast aan een andere paal voor de eekhoorn.
Vanuit de verdoken "bird-spotting" plaats - verdoken achter grote varens en onder hulsttakken - kan ik de bonte en groene specht op het gazon, de zwartkop en de roodborst, winterkoninkje en mezen observeren.
Volgens mij is dit 1 bolletje sneeuwroem, of niet. Ik had bij mijn moeder wat donkerblauwe (ahum) crocussen meegenomen en zag deze ergens verloren tussen staan.
Deze bloem is niet hetzelfde als de twee onderstaande foto's. Deze heeft meer een bolletje van bloempjes, terwijl de onderste uit enkele bloemen bestaat.
Een imkerij-informatiestand en honingproeverij, maar ook met aandacht voor solitaire bijen. Er waren ook mezennestkastjes te koop en toevallig vloog er op de open tuindag ook net een nestje koolmezen uit.
Hier en daar een rode pluim bijgestoken van Pennisetum setaceum 'Rubrum' - dat oogt direct wat tropischer ( 't gedacht telt hé) - maar veel valt er nog niet mee te poetsen, want slechts hier en daar een pluimpie - volgend jaar gaan ze de grond in en dan hebben we 4 grote pollen - zo is het plan althans.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Lelie Lelie (Lilium) is een geslacht van kruidachtige planten, behorend tot de leliefamilie. Het geslacht telt meer dan honderd soorten, waarvan de meeste voorkomen op het Noordelijk Halfrond.
Een Botvink (elke vink?) foerageert op de grond - soms proberen ze wel eens in het voederhuisje op staander te komen, zoals de mezen, maar het lukt hen echt niet goed (en/of ze vinden het echt niet leuk) De vink peuzelt de zonnebloempitten ook niet op tussen de pootjes houdend, maar door wrijven en wringen en kraken en draaien enkel met de bek krijgen ze het wel open.
Al eens banaan geroosterd (neem een overrijpe banaan - in de pel laten en geheel zwart laten worden op de grill aan beide kanten - op het bord vel eraf en suiker op laten smelten) er kan nog wat kaneel op en een bolleke ijs op als je wil - de overdrijvers spuiten het vol met "creemfattee"
Dichtje week 8 Overloop Gierend walst de wind over het landschap vandaag is ze de baas en regent zich rijk zelfs in het nieuws voert ze de boventoon. De rivier geniet haar stroming golft voorbij oevers en schoont zich van gevallen blad dat ze op de kanten spuugt mollen zetten een spurt naar hoger land.
Die rekjes zijn handig - maar ik zet onder alles nog eens extra wielekes - zo kan ik het interieur en de hele inhoud van de zagerij makkelijk verplaatsen, respectievelijk rekken met jongen Pinussen buiten in de zon rollen of terug naar binnen/overdekt indien nodig.
Eindelijk vogeltjes in mijn tuin (sorry voor de slechte foto, maar kon enkel mijn gsm op tijd nemen om een foto te nemen) gisteren: pimpelmezen vandaag: roodborstje, merel en weeral wat kraaien of kauwen (geen idee, soms komen ze in paren, dus het kunnen kraaien zijn) Ik zal dus werkelijk iets van een voederstation moeten overwegen: dan zullen er meer komen vermoed ik.
Toen ik de serre een beetje aan het opkuisen was zag ik enkele mooie vogeltjes buiten passeren die ik al een tijdje niet meer gezien had in de tuin. Buiten de mezen , merel en roodborstje waren er nog 2 goudhaantjes en een zwarte roodstaart.
Voederplank-klever - wanneer het dak er af is komt ie makkelijker, gaat bijna 2x zo hard heen en terug als een doorsnee mees. Heeft blijkbaar ook iets stevigere poten, en langere klauwen.
Snowey is een ragdoll en een jager die muizen en mollen vangt en ook de vijver voorziet van kikkers waar ze mee aankomt en die wij dan in de vijver zetten sommige die ze gevangen had waren net zo groot als een muntstuk van 20 cent alle kikkers en het waren er zo'n 15 die ze van de zomer ving allen hebben het overleeft , en leven nu in de omgeving ergens ze blijven niet allemaal in de vijver maar vertrekken na een paar weken weer als ze groot genoeg zijn.
Week nummer 48 Vandaag, rond 9 uur deed ik 16 Nijntjes boekjes en een knuffel op zijn kistje heb een liedje in mijzelf gezongen terwijl hij, door "Moeder Aarde" werd toegedekt. Het kwam zo: Een jongetje stond mij aan te kijken in een opwelling tilde ik hem op nam hem op mijn rug en ging gewoon door met het geven van tennisbal- spelletjes aan de vluchtelingen kindertjes.
Nog even toevoegen aan de één en twee jarigen. Deze eenjarige papaver is nu vervangen door papaver orientale 'Coral Reef' die staat bij de vaste planten en is minder hoog en geen gedoe meer met zaaien.
Omdat Lilly steeds van die mooi viooltjes had heb ik me ook laten inspireren. Hangt al de hele winter heen en weer te zwiepen en ze krijgen er nu zin in.
Vogeltelling deze namiddag. 2 pimpel-en 2 koolmezen,1 roodborstje,1 winterkoninkje,1 heggenmus,2 eksters,4 tortelduiven,2 houtduiven en man en vrouw merel.
Dichtje week 4 Bewuste berusting. In het al opgeschoonde deel van de tuin staat mijn dame beeldschoon de kale hortensia,s te observeren die berustend rusten en de vierde week over zich heen zullen laten gaan.
Gisteren begonnen met een stuk gras weg te doen.1e perk ga ik erwten (geen siererwten)planten en daar komt ook de Tamarix,verste perk is voor de Nandina domestica,en een paar Ceanothussen.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Klaproos of papaver (Papaver) is een geslacht van bloeiende planten. Een bekende soort is de slaapbol (Papaver somniferum), waaruit maanzaad en opium gewonnen wordt.
Dichtje week 6 Een moedig voorgangertje. Een koude ietwat grijze deken vlijt zich kalm neer over het buitengebeuren de tuin bekommert zich om niets waarom zou ze ook ze rust.
Nadat de grote trog klaar was en ik nog wat materialen over had wilde ik nog een stel troggetjes erbij maken, de snelle, weinig moeite en goedkope manier om een paar troggen te maken. 3 troggetjes van 70-30-20 cm, twee middagen en samen 25 a 30 euro.
Week 8 Moedige voorgangertjes. In avondgebed verzonken weet de magere zon dat de morgen te rusten ligt in de schoot van de natuur bolletjes en knolletjes onder de aarde verstaan dit rusten en wachten berustend in hun donker zijn ondergrondse hoop krijgt aandacht door moedige voorgangertjes de crocusjes lila bidden ze de zon iéts meer te schijnen wat een moed om kleur te brengen.
2de dichtje week 1 Positief beleven. De hemel heeft een wolkbreuk ondergaan de tuin verzacht dit leed door de toppen van de bomen te gunnen dat ze zich eindelijk kunnen bewonderen.
Nadat de grote trog klaar was en ik nog wat materialen over had wilde ik nog een stel troggetjes erbij maken, de snelle, weinig moeite en goedkope manier om een paar troggen te maken. 3 troggetjes van 70-30-20 cm, twee middagen en samen 25 a 30 euro.
Grote rozen teruggeknipt want we moeten ze verplaatsen - 2 x Guirlande d'Amour die verkeerd stond (1 staat juist, daar had ik al foto's van geplaatst) - nu nog zoeken waar naartoe ermee. verder een wilde roos mogelijk een scheut van een onderstam (?
Border op komst - u vond deze combinatie op andere foto's ook mooi dus ik herhaal even wat er in staat (op variaties na van jaar tot jaar en volgens dat we goesting hebben) Mooi gecombineerd zijn zeker - blauwe, lichtroze en donkerroze geranium (laag) - roze lupine (middelhoog) - donker blauwe irissen (middelhoog) - Paarse Thalictrum (hoog) Komt daarbij wat later wiite phlox (hoog) En verder staan er - hemerocallis eendagslelies oranjegeel/zalm (middelhoog) - Incalelie oranje/safraangeel (middelhoog) - gilliena trifoliata (middelhoog) - longkruid (laag) - meiklokjes, (laag) - allium christophii (hoog) - anemone japonica (middelhoog - kwam er vanzelf bij), - astilbe (laag) , - hosta (laag) - akelei (ook vanzelf erbij gekropen), - fucchia magellanica (middelhoog), - 2x magnolia (boom), - 2x krenteboompje (hoog), Als achtergrond achteraan tegen het riet een rij/haag Hibiscus (hoog), - hortensia (middelhoog), malus (boom), - lavatera (hoog) om wat gaatjes te vullen, - polygonium, - rosa rugosa (struik, nu nog laag, om de composthopen te camoufleren - witte en blauwe seringen (boom), - blauwe korenbloem (midelhoog) - euphorbia (middelhoog) geel - vrouwenmantel (laag) - echinops blauwe kogeldistel (middelhoog) - monnikskap (middelhoog) - Ypericum (hertshooistruik) - cornus alba marginata (hoog, waaiervormig, mooie rode takken in de winter en overal vergeet-me-nietjes, meiklokjes en bosanemoon tussenin en op dit moment staan er de blauwe boshyacinten nog bij .
Zondagochtend wandeling. Het water stroomt gedreven richting stad aan haar oever hollen kinderen met uitgelaten hond ik strek mijn hand naar het water en spreidt er mijn vingers de ogen knijpend tot spleetjes maken de Hand vloeibaar zo, speel ik met de ruimte om mij heen de verte verscholen door de bocht de nog kale bomen langszij en tóch het geruststellende geschater van het spelende kind och argeloos kind haast tastbaar nabij zo moet het ook zijn, zo jong en zo blij de rivier nu belicht, door dit vrolijk gezicht mijn hand en mijn ogen het denken gedicht de vingers ze spelen een vogelendans en vinden mijn haren in strijkend cadans ik looop langs mijn Vechte ben open en vrij deze dag, zo begonnen voor mij.
Dichtje week 33 Wandeling langs de Vechte. Het water stroomt gedreven richting Nordhorn langs haar oever hollen kinderen met uitgelaten hond ik strek mijn hand naar het water en spreid traag mijn vingers de ogen knijpend tot spleetjes maken de hand vloeibaar zo speel ik met de ruimte om mij heen de verte verscholen door de bocht stoere bomen langszij en toch het geruststellende geluid van het spelende kind och argeloos kind haast tastbaar nabij zo moet het ook zijn, zo jong en zo blij het gemoed nu belicht door dit vrolijk gezicht mijn hand en mijn ogen, mijn denken gedicht de vingers ze spelen een vogelendans en vinden mijn haren in strijkend cadans ik loop langs de Vechte open en vrij deze dag zo begonnen voor mij.
Borderschoonmaakactie met paar nieuwe vaste plantjes erbij. Voornamelijk bolletjes in dit middenstuk, voor later Geraniums, Knolspirea, Geum, Centaurea montana, Astilbe.
De hortensia Hydrangea macrophylla ‘Ayesha’ is een zeer bijzondere hortensia vanwege de komvormige bloemen. Hydrangeas of hortensia’s zijn overweldigend als ze bloeien.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Pissebed In achtertuinen komen vooral de ruwe pissebed en de rolpissebed voor. De eerste onderscheidt zich door ruwe bobbeltjes op de rugsegmenten; de tweede doet zijn naam eer aan en kan zich tot erwtgrootte oprollen als er gevaar dreigt.
Hoogstwaarschijnlijk weer een erg foute combinatie van mij, of verkeerde standplaats (ochtend tot iets na de middag zon) maar mijn steeds groen wordende fonteinen omgetoverd tot plantenbakken. Planten staan onderaan op hydro korrels en water loopt weg helemaal onderaan, maar planten kunnen er met de wortels wel nog bij als ze zoeken.
Al dertig jaar staat er een beuk pal op de perceelsgrens met de buren. Eigenlijk heeft hij intussen recht van daar te staan volgens het veldwetboek, maar toch bleven zijn lange armen die zich langzaam uitstrekten over hun veranda en zijn duizenden blaadjes die hij elk jaar afwerpt, onderwerp van voorzichtige klachten.
De keuze van een Larix als schaduwboom boven de vijver, bleek na 25 jaar, niet zo'n goede keuze. Nog niet zozeer vanwege de honderdduizenden naaldjes die in de herfst overal rondwaaien en ook in de vijver belanden,maar meer doordat er het jaar door steeds verdroogde strengen vol zaadkegeltjes af vallen.
= = = = = = = = = = = = Onze tuin (Hugo/Rika) = = = = = = = = = = = = Wat onze tuin betreft kan ik de rozen eens opnoemen waar wij zelf ontiegelijk veel plezier aan beleven - zonder er veel "spel" van te maken. Onze rozen moeten het stellen met een minimum aan onderhoud, we zijn niet gepassioneerd genoeg om er veel tijd in te steken.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina