Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Onze tuinen worden kleiner, en dus staat ook het gazon onder druk. Niet iedereen hoeft immers per se gras. Op die beschikbare ruimte kun je net zo goed een ruimer terras aanleggen, een grindtuin vol planten, of een (zwem)vijver om honderduit van te genieten.
Reeds verschillende jaren na elkaar krijgen we te maken met een zeer droge zomer en dreigt er een water te kort. Ondanks de hevige regenbuien die we toch regelmatig kennen, zakt het waterpeil en wordt de grond steeds droger. In steden wordt regenwater zo snel mogelijk afgevoerd via riolering om wateroverlast te voorkomen. Hierdoor wordt het grondwater niet voldoende aangevuld en hebben we onvoldoende waterreserve om de droge periode in de zomer te overbruggen.
Wie houdt er nu niet van lieveheersbeestjes? Deze bijzondere diertjes, soms ook wel ‘kapoentjes” genaamd, worden aanzien als een teken van liefde, geluk en succes en worden vaak gebruikt om tuin en huiskamer op te fleuren. Lieveheersbeestjes zijn bovendien verzot op bladluizen en worden daarom ingezet als natuurlijk wapen om een bladluizenplaag te bestrijden. Een 100% ecologische oplossing!
Het is reeds een honderdjarige traditie dat de Koninklijk serres in Laken rond deze tijd worden opengesteld voor het publiek. Deze goed onderhouden serres in art-nouveaustijl alleen al zijn de moeite van een bezoek waard
Asters, zij bloeien momenteel uitbundig. Maar het is voorál sterk qua beeld omdat de meeste andere planten ondertussen al verdroogd zijn. Dit contrast maakt dat de Asters eigenlijk nog meer tot hun recht komen.
Ik ben op zoek naar een plantje van de BLACK CHERRY tomaat is er iemand waarvan ik zo een plantje kan kopen of zaadjes om volgend jaar te zaaien groetjes Mat
Onze Medinella , na de bloei is het de vraag ( doet i 't of doet i 't niet ) , en kijk eens wat een nieuwe scheuten hij aan het maken is . voor een zo moeilijke plant om te kweken ben ik heel blij er mee .
Vandaag de planten uit hun winterverblijf terug in de woonkamer geplaatst .de Calathea staat nu in volle bloei en de Medinella beloofd ook dit jaar weer veel plezier .
De medinilla of medinella de bloemtrossen komen tevoorschijn . op de bloemstengel van een uitgebloeide tros komen er nu dus twee nieuwe trossen te voorschijn ik heb op het internet gezocht naar een plant waar dit ook het geval is , maar ik heb niets gelijkwaardigs gevonden , daarom wil ik jullie dit niet onthouden .
Ik weet niet of ik n Black beauty of n Black lace heb. Ik ben wel blij dat de gigantische luis-kleef-troep van laatst, geen zichtbaar naar effect heeft gehad.
Ik heb deze + de volgende foto als plant Delphinium "Black Knight" gekocht maar volgens mij is dit een hele andere. Heeft iemand een idee welke dit zal zijn?
Gisteren, tijdens een bezoek bij een opticien, zag ik dit bloem(bol)stuk op de tafel staan. de Amaryllis is hier op een heel originele manier gebruikt met besneeuwde brillen en kerstversiering, liggend op een platte standaard, heel apart!
De muurhagedis (Podarcis muralis) Hij maakt zijn rug platter voor meer oppervlakte om zich nog even op te warmen in het zonlicht. Vijanden zijn voornamelijk slangen en roofvogels, maar soortgenoten ook want het zijn kannibalen.
Tweede aanplant fase gedaan en geplant Doronicum , Phlox 'The King' , Astilbe 'Red Sentinel' ,Erysimum 'Red Jep' ,Erysimum 'Yellow Bird' , Delphinium 'Summer Skies' en Hemerocallis.Hierna de 3de fase bamboes aanplanten en bamboe schermen voor de schutting.
Het vooruitziende en veel kordatere van aanpak NL kan binnenkort BE redden van de black-out dankzij export van electriciteit uit hun vele windparken rondom het Ijsselmeer. (hier gezien vanuit URK)
Kruidentuintje met tijm, oregano, basilicum, snoeptomaatjes, peterselie gekrulde en platte, zurkel, bonenkruid, knoflook, dille, venkel, koriander, melissa, rozemarijn en laurier met nog een hoek rabarber en snijsla.
Terug eentje voor onze persoonlijke 'vlinderhof', de dagpauwoog op de donkere Buddleja davidii 'Black Knight'. Leuk is dat deze hier later bloeit dan onze andere vlinderstruiken die praktisch volledig uitgebloeid zijn.
Er zijn gelukkig nog enkele zekerheden in deze wereld - Marei houdt niet van Paardenbloem, noch Buxusmot - Rhus woekert, net als Antwerpse Sterren, en Incalelie - Pinus Nigra Nigra is de mooiste boom op aarde (al zeg ik het zelf) - Hout is het mooiste materiaal om mee te werken (al zeg ik het zelf) - Belgiê brouwt nog steeds de beste bieren ter wereld (dat weet iedereen - en staat buiten kijf !) Nu is Mort Subite niet het allerbeste Kriek-bier, wel Lindemans en Eylenbosch, maar die zijn echt niet overal te krijgen.
Dichtje week 29 Mijn buurman boer. Met zijn hand op mijn schouder kijkt hij mij doordringend aan en vertelt gedreven in het platte Duits over al zijn doen.
De hortensia Hydrangea macrophylla ‘Ayesha’ is een zeer bijzondere hortensia vanwege de komvormige bloemen. Hydrangeas of hortensia’s zijn overweldigend als ze bloeien.
Na mijn werk rond de vijver eens een toerke gemaakt in de tuin. Stond versteld hoeveel bloemetjes dat er hier en daar bloeien of hun neusje al boven steken.
Speciaal voor jullie nog snel in de allerlaatste zonnestraal. Deze roos is een halve rambler - Alchemist terloops even de andere namen van enkele rozen in onze rozentuin - pimpinellifolia - lichtgeel - garden princes (geurend) en/of golden princes (geurend) - joro (?
Heeft eerst in een pot gezeten die kapot was gegaan door de vorst. Toen snel in een hangpot gepleurt, maar de pot was te klein en hij stak er bovenuit.
Tot mijn verbazing zie ik meneer specht ook uit de pindapotten komen eten. (Slechte foto, 6 meter afstand en ingezoomd van binnenuit, genomen) Maar ik kon het rode petje zien.
De begin zomer aangeschafte Mirtestruik groeit goed, in pot aan de voet van de Budleia. Het mooie kleureffect komt alleen door het avondlicht; niet aan de knopjes gedraaid.
Ik heb de Ginkgo Biloba, Japans notenboom in een grotere pot gedaan, op aanraden van jou Joukje! Aan zijn voet heb ik nog wat eenjarige Potrulaca plantjes gezet.
Nieuwe border : Kerria die ik in pot gekweekt heb terug op de plaats gezet waar die vroeger stond en gescheurde phlox van elders in de tuin; ervoor stokrozen
Maandag 21 december 2020 De winter begint tijdens een hele natte dag met hoge temperatuur. De laatste blaadjes van de Acer in pot zorgde voor een trieste aanblik.
Waarom groeit deze cactus zo ongelofelijk slangachtig , zodat ik niet weet welke pot ik moet gebruiken ? Precies de zelfde groeien wel mooi recht naar boven , wat is hier loos ?
Ongeveer een maand geleden heb ik nieuwe stekjes van de Graslelie in een pot gedaan en nu zit er al weer een nieuw stekje aan, ongelooflijk hoe snel dat gaat!
Vandaag stond er ineens een potje met 3 cactus stekjes voor de deur, gekregen van de overburen. Ik heb ze in een mooie pot gezet naast de Agave Stricta 'Nana'.
Als takje van 20cm door iemand meegenomen uit Bulgarije. Takje in de grond gezet, glazen pot erover tot je uitlopers ziet en nu na een aantal jaar een prachtige rozenstruik.
Bloem nu helemaal open , gekregen in een pot maar deze is zo mooi , daar gaan we een mooi plekje in de tuin voor zoeken of vrijmaken . Het zal het laatste wel worden
Een rozenstek (Rosa polyanthra) en een scherm-Hortensia stek in een aardappel gestoken en in de pot gedaan. Volgens het filmpje op You Tube moeten ze zo wortel schieten.
Campanula in volle grond al lang uitgebloeit , maar in een pot met af en toe wat mest er bij doet hij het nog aardig. Dit is wel een foto van voor het ging regenen.
En ik werd omver geblazen door Fuchsia 'Blaze Away' En thuis realiseer ik me dat ik er maar 1 gekocht heb, ipv 3. Want dat zou de pot beter gevuld hebben.
Noot was mogelijk begraven en vergeten door de eekhoorn - 'k heb ze in een pot gezet. Lang geleden stond hier een grote notelaar, er zijn destijds planken van gezaagd en er is een bibliotheekkast van gemaakt.
Dit is een plekej inde zon langs de schutting vlalbij het huis. Moet wel elke dag water hebben, omdat het potten zijn maar altijd fijn om naar te kijken.
Nieuwe behuizing gekregen , de grootste die ik kon vinden. Er ging 50 l potgrond bij dus die kan er weer even tegen , gelukkig een pot met wieltjes er onder .
Een paar maanden geleden tijdens onze wandeling langs de Nieuwe Waterweg een stekje meegenomen van de Sedum Album. Deze even bij andere planten gezet in de pot.
Heel apart de varen is vorig jaar aan de onderkant door het water gat gegroeid van de buxus pot , en zie nu is zij in vol ornaat weer aanwezig, vreemd maar we leuk om te laten zien.
Had ik een hele stellage gemaakt voor mijn muismeloen (links achter de stoel) Wat blijkt die wil beslist niet groeien maar er komen wel van die zure 'krengen' aan. In een pot had deze het ook wel gedaan.
Drie weken geleden narcissen tevoorschijn gehaald en in een pot met grond buiten gezet en nu komen er al groene puntjes tevoorschijn. Ik heb nog nooit bloembollen van een vorig jaar bewaard, dus extra leuk dat het werkt!
Hij deed het niet zo goed in de pot, dus in een hoekje tegels eruit gehaald en een gat gaan graven. Gele zand en heel veel puin, zoals op de volgende foto te zien is.
Bloeit nog steeds met enige regelmaat maar er komt ook enorm veel blad bij . Heb hem al een grotere pot gegeven maar het nieuwe blad heeft bijna geen plaats.
Elk jaar geniet ik weer van de Echiveria,'s winters zet ik hem in de kas,en in het voorjaar haal ik hem uit zijn pot,verwijder de dorre bladeren en krijgt hij nieuwe grond,en als dank,zie het resultaat.
Kon het niet nalaten om een witlof wortel - die op het erf lag bij mijn zoon- op te rapen en in een pot met wat turf te poten. Het resultaat na 20 dagen in de kast v/d verwarmingsketel is niet verkeerd.
Na lang zoeken en twijfelen staat er toch een plant in de pot . Het is een éénjarige maar zou goed tegen de warmte kunnen en mag wel eens een weekje zonder water.
Neofinetia falcata groeit epifytisch in Korea en Japan waar zij van nature voorkomt, maar in cultuur kan zij ook in een pot worden gekweekt; vraagt veel licht maar gelijktijdig een koele standplaats en een rustperiode in de winter. De bloei is van juni t/m augustus.
Deze hortensia hebben we in het jaar van onze verhuizing gestekt; we vonden hem heel mooi en kenden geen naam. Zo konden we de plant laten staan en de jonge planten in pot meenemen.
Nog een reeks bloeiers uit de voortuin. De pot met 3 Gaultheria mucronata's - Parelbes, veenmytre heb ik spontaan gekregen van iemand die dacht dat de vogels de bessen aten.
@Lily, dit is een 'gewone' Ginkgo biloba die we door snoeien als zuil houden; neemt zo niet veel plaats in. We kochten hem voor vier gulden in 1998 bij een liefhebber, hij stond in een 9 cm potje; we kweekten hem op in een grotere pot en na twee jaar heeft 'ie deze plaats gekregen.
Van de week toch maar weer een Choisya ternata 'Brica' gekocht. Zolang in de pot gezet omdat ik hem in het zicht wil hebben en nog geen plaats weet in de tuin.
Iemand goede ideeën voor deze grote bloembak opnieuw op te vullen? Ik had gedacht aan een krentenboom in struikvorm of een zilverberk in struikvorm, beverboom, sierappel in struikvorm, koekjesboom, Sambucus Nigra, .
Aangezien we achter geen nieuwe tuin krijgen dit jaar, heb ik besloten om stukken beton er uit te halen en de planten er in te poten, die al zo lang in een pot staan te wachten. Ik ben dus begonnen met de Forsythia en de Geranium 'Karmina.
Pot van de Action, kleine plantjes klimop erin, en ik noem het bamboe maar dat is 't niet soort bamboe hol van binnen is groen en word later bruin, kun je ook binnen in bloemstukken verwerken, ik heb er 4 op lengte in gestoken en bij elkaar gebonden met sier draad (ijzer) uiteindelijk na ongeveer 8 maanden dit resultaat.
Iedereen heeft wel eens een buxus bol gezien, bij een voordeur, of bij de ingang van een bedrijf, geplant in een mooie pot of bak. Meestal zie je na een paar jaar, de buxus gele/bruine blaadjes krijgen, soms door droogte soms door uitputting van de grond.
Twee bijen in een Boerenjasmijn bloem en als je goed kijkt zit er op het linker witte blad ook nog een vlieg. Dit jaar heb ik niet zoveel bloemen in de Jasmijn, maar ik heb hem ook van pot naar volle aarde geplant.
Er was een moment waarop hij teveel schaduw kreeg en geen bloemen meer gaf. Ik heb hem uit de pot gehaald en met de grond die er nog aan zat in een emmer gezet.
= = = = = = = = = = = = Onze tuin (Hugo/Rika) = = = = = = = = = = = = Wat onze tuin betreft kan ik de rozen eens opnoemen waar wij zelf ontiegelijk veel plezier aan beleven - zonder er veel "spel" van te maken. Onze rozen moeten het stellen met een minimum aan onderhoud, we zijn niet gepassioneerd genoeg om er veel tijd in te steken.
Vandaag de meeste bloemen naar de achtertuin gedaan.Alle Alstroemia's en Echinacea's die in potten staan onder de tafel aan de Bamboe gezet,kan daar vliesdoek voor hangen.
Nooit geweten dat prikneus zó groot kon worden! Deze heeft jaren in een pot gewoond, sinds vorig jaar heeft ze dan eindelijk vrije voeten in mijn tuin.
Kerriebladboom, curry leaves, sweet neem leaves, karipatta (India), Daun kari, Murraya koenigii / Bergera koenigii / Chalcas koenigii (L), zoete neem Het is een tropische plant die bij ons is de plant in pot te houden en mag ‘s zomers naar buiten. Enige nachtvorst is niet desastreus.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina