Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Mollen, woelratten en – muizen, katten en vogels kunnen de moestuin in een handomdraai tot een slagveld herleiden. Een nachtmerrie voor elke moestuinier die al te vaak veel werk en tijd in de voorbereidende werken heeft gestoken. Hier enkele tips om deze veelal ook nuttige dieren op een verantwoorde wijze te verjagen.
Doordat de mens steeds meer van het natuurlijk habitat van de wilde dieren wegneemt wordt het voor hen steeds moeilijker om te overleven. Vogels worden tijdens hun korte leven geconfronteerd met allerlei obstakels die vaak tot een fatale afloop leiden.
Je houdt van katten en ook van je tuin. Alleen gebruikt de eerste soms het tweede als een kattenbak. En dat is nu net de reden waarom je de katten uit (sommige delen van) de tuin wilt weghouden.
Hoewel reigers zeer mooie dieren zijn, zijn het niet al te beste maatjes van vijverliefhebbers met vissen. Eenmaal ze jouw vijver weten te vinden komen ze dagelijks langs voor meer lekkers...
Vervelende vogels: Vogels zijn voor velen een bron van overlast waarop zelden gepaste oplossingen worden gevonden. Geluidsoverlast, vogelpoep, leeggevreten fruitbomen en prachtige siervissen die zomaar verdwijnen.
We vinden de vogeltjes op onze voederplaats wel leuk om naar te kijken maar hebben toch liever niet dat ze nest maken onder onze dakpannen. Om te kunnen samenleven zonder al deze mogelijke conflicten is het belangrijk het gedrag van de dieren in onze omgeving beter te leren kennen en begrijpen.
In deze reeks willen we jullie een aantal tips meegeven hoe we het evenwicht tussen mens en dier kunnen behouden.
Muggen bestaan ongeveer 100 miljoen jaar hier op aarde. Dat was ook onder andere wat de film Jurassic Park ons leerde. Maar ondertussen zijn die muggen in ongeveer 3000 verschillende soorten geëvolueerd, elk met hun verschillend karakter naargelang de plaats waar zij voorkomen op aarde.
Dit weekend konden we tijdens het mollenweekend meehelpen met het in kaart brengen van de mol zijn leefgebied. We herkennen ze aan de vervellende hoopjes aarde waarmee het gazon plots bezaaid ligt. Niet te verwarren met die van een woelrat waarbij de vorm platter en onregelmatiger is en de ingang aan de zijkant zit. De reden waarom deze beestjes jouw tuin graag omwoelen is niet omdat ze hem niet mooi vinden, maar net omdat de bodem een uitstekende habitat is. Ondergronds bouwen ze hun territorium uit met loop- en jachtgangen die leiden naar ruimtes waar de mol leeft.
Hallo tuinliefhebbers, ik zit met een serieus probleem in mijn tuin. Een vijftal katten uit mijn buurt hebben mijn bloemperk uitgekozen om te komen ''plassen en kakken''.
Was ik 5 seconden eerder geweest met het maken van deze foto, dan zag u deze twee tortelduiven hun liefde tonen boven òp de kat! En dat op zo'n dun stukje metaal.
M'n geduld is op! De kauwen verjagen de zangvogels en het echtpaar Grote bonte specht en ze vreten in minder dan geen tijd alles op wat ik niet voor die inhalige krengen gemaakt heb Bij gebrek aan een dooie kauw heb ik een stuk zwart plastic in de boom gehangen.
't is hopeloos uit te leggen aan een merel dat ie niet zo moet schrokken, maar beter moet kauwen om met meer speeksel een betere spijsvertering te hebben, en dus niet zo dik te worden .
Deze stoere had meer dan de handen vol met een hoge borst op te zetten tegen eksters en kauwen, vlaamse gaai en bonte specht om het hoopje graantjes te verdedigen voor zijn gade en zichzelf.
Oorlogsverslaggeving lente 2014: De kauwen hebben de oorlog verklaard aan het eksterpaar bovenin de treurwilg. Na de eerste schermutselingen werden ze steeds brutaler en werd de groep kauwen steeds groter.
De kauwen waren opmerkelijk rustig vandaag - zaten mooi in koppeltjes op takjes in enige zeldzame zonnestralen te turen naar het lekkers op het gras - waar de jumbo's ze geen kans lieten.
Eerst werden de kleine zangvogels verjaagd door de eksters die nestelen in een grote Els hiernaast. De kauwen waren natuurlijk ook altijd van de partij, om weinig achter te laten voor de kleine vogels, die wij het liefste zien.
Vandaag me eens geamuseerd met het maken van een overkoepeling opdat kauwen en eksters niet meer met het eten zouden weglopen. Er hangt nog een zak noten stevig vast aan een andere paal voor de eekhoorn.
Ze zien er gevaarlijk uit zo van dichtbij. Ik denk dat de bladluizen de schrik van hun leven beleven als ze zulk monster zien naderen en hun broertjes en zusjes horen vermalen worden tussen die grijpgrage kaken.
Eenden gebruiken hun pootjes niet om voedsel vast te houden. Na de eendemaaltijd blijven alleen nog de korsten-ringen waar de kauwen dan mee wegvliegen om ze rustig ergens anders op te peuzelen.
Vandaag de Campanula's aan 't Pampasgras en de witte lavendel bij de andere lavendel gezet. Bij 't gras weghalen kwam een hele bende slakken tevoorschijn.
Eindelijk vogeltjes in mijn tuin (sorry voor de slechte foto, maar kon enkel mijn gsm op tijd nemen om een foto te nemen) gisteren: pimpelmezen vandaag: roodborstje, merel en weeral wat kraaien of kauwen (geen idee, soms komen ze in paren, dus het kunnen kraaien zijn) Ik zal dus werkelijk iets van een voederstation moeten overwegen: dan zullen er meer komen vermoed ik.
De rand in betonplex rond het verhoogd aardbeienbed heeft een drievoudige functie - houdt de muizen weg wegens glad onderaan de dwarse boord - handig om potje op te zetten voor de oogst - handig om op te knielen of zitten bij het plukken. Tegen luchtaanvallen waren we eerst niet beschermd - nu staat er Pechelbuis op en netjes tegen de Kauwen die denken dat het hun aardbeien zijn - maar het blijft moeilijk om het hen wijs te maken dat dat niet zo is.
Vogeltelling deze namiddag. 2 pimpel-en 2 koolmezen,1 roodborstje,1 winterkoninkje,1 heggenmus,2 eksters,4 tortelduiven,2 houtduiven en man en vrouw merel.
Deze groene wand hangt nu al anderhalf jaar op een andere locatie en het gaat er relatief goed mee. Er moesten al eens enkele planten vervangen worden en een pomp vertoonde eens wat kuren, maar de wand oogst nog steeds bewondering.
Het is niet normaal dat, deze planten noch bloeien en wat denk je, van de vogels die zijn aan het jagen en nesten bouwen ik maak me, best wel zorgen hier voor daar door heb je, die vreselijke stormen ook.En vooral bij mij aan de kust.
En dan ineens komt er een vogel vlakbij ons in de lucht " bidden", een Kiekendief? Daarna duikt deze naar beneden en vliegt weg met een muisje in zijn klauwen!
Dichtje week 5 Vriendschap kent geen grenzen. Daarom blauwen wij ons voor jou en ook voor jou opdat de wereld vriendelijker wordt wij de herkenning aanreiken van het hemels blauw dat hier en daar zelfs in februari al te voorschijn komt.
Dichtje week 31 "De Plumeaus en de vlinder" Als geknotte rondborstige wilgenlijven stonden dames met uitgestreken plumeau gezichten haar met volle monden woorden uit te kauwen. Als een trillende vlinder te hoerig in haar mooi stond een meisje bang opstandig, pál voor wat ze wou maar werd toch weggeblazen.
Onderweg in het gebied komt een kat luid mauwend ons tegemoet. Natuurlijk aaien we hem en gaan weer verder, maar onze vriend vind het veel te gezellig bij ons en loopt met ons mee en loopt ons voor de voeten, zodat we bijna struikelen!
Deze voor mijn verjaardag gekregen,maar de aardbei doet het niet zo goed,tegen dat ze mooi rijp zijn beschimmelen ze.Staan in mijn veranda en vermijd volle zon en vochtig houden.
Voordeel van zo'n grote tuin is dat feestjes buiten gevierd kunnen worden. De partytent staat klaar voor het verjaardagsfeestje wat vanavond gevierd gaat worden.
Toen ik buiten naar de brievenbus ging zag ik aan de overkant Kroelie 2, de waarschijnlijke nazaat van onze Kroelie. Luid miauwend kwam hij aan de kant van de sloot zitten.
De keuze van een Larix als schaduwboom boven de vijver, bleek na 25 jaar, niet zo'n goede keuze. Nog niet zozeer vanwege de honderdduizenden naaldjes die in de herfst overal rondwaaien en ook in de vijver belanden,maar meer doordat er het jaar door steeds verdroogde strengen vol zaadkegeltjes af vallen.
Mijn overjaarse Pelargoniums in zware potten tegen het omwaaien want soms zijn ze twee meter hoog, staan netjes aangebonden aan bamboestokjes. De Fuchsia's waarvan sommigen zeker tien jaar en ouder zijn, werden rondom getopt om meer vertakkingen te bekomen en de bloei wat uit te stellen.
Voederplank-klever - wanneer het dak er af is komt ie makkelijker, gaat bijna 2x zo hard heen en terug als een doorsnee mees. Heeft blijkbaar ook iets stevigere poten, en langere klauwen.
Gisteren begonnen met een stuk gras weg te doen.1e perk ga ik erwten (geen siererwten)planten en daar komt ook de Tamarix,verste perk is voor de Nandina domestica,en een paar Ceanothussen.
Zo ongeveer moeten de kauwen vanuit "hun" schouwen op het schooldak onze tuin kunnen zien. Dit is een zicht vanop 4m hoog (nok schuurtje) richting zuid-west kijkend naar het woonhuis vooraan in de tuin.
In september 2015 werd dit gat gehakt in onze pruimenboom. we hoopten natuurlijk in het voorjaar van 2016 op een uitbreiding van de familie Grote Bonte Specht.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De grote groene sabelsprinkhaan (Tettigonia viridissima) is een insect uit de sprinkhanenfamilie sabelsprinkhanen (Tettigoniidae), onderfamilie Tettigoniinae. Deze soort wordt ook wel gewoon als groene sabelsprinkhaan benoemd en abusievelijk wordt de wetenschappelijke naam weleens als Tettigonia viridis geschreven.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina