Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Je houdt van katten en ook van je tuin. Alleen gebruikt de eerste soms het tweede als een kattenbak. En dat is nu net de reden waarom je de katten uit (sommige delen van) de tuin wilt weghouden.
Vele gemeentes organiseren in het voorjaar opnieuw kattenvang-dagen. Een leuke campagne die er voor zorgt dat het aantal zwerfkatten wordt teruggedrongen door middel van sterilisatie en castratie...
Kattenliefhebbers hebben ongetwijfeld al eens meegemaakt dat hun kat diarree had. Een vervelend kwaaltje, maar wat zijn daar nu precies de oorzaken van? En hoe los je dit op?
Een raamvoederhuisje zorgt ervoor dat je vogels van dichtbij kunt bekijken.
Waar moet je nu op letten bij het gebruik van raamvoederhuisjes en waarmee kan je ze het best vullen? Hieronder een overzicht en weetjes van raamvoederhuisjes.
Een poes is een trouwe bondgenoot die je veel liefde en gezelschap geeft. Een goede verzorging is uiteraard belangrijk. Zeker als je een kitten hebt speelt een goede voeding een belangrijke rol voor zijn gezondheid.
Een evenwichtige en gezonde voeding is niet alleen belangrijk voor onszelf maar ook voor ons geliefde huisdier. Verkeerde voeding kan tot heel wat gezondheidsproblemen bij de kat en de hond leiden. Maar altijd droge brokken eten is natuurlijk ook maar saai! Als baasje mag je jouw trouwe viervoeter best wel even verwennen met wat groen als aanvullend vers voeder.
Mollen, woelratten en – muizen, katten en vogels kunnen de moestuin in een handomdraai tot een slagveld herleiden. Een nachtmerrie voor elke moestuinier die al te vaak veel werk en tijd in de voorbereidende werken heeft gestoken. Hier enkele tips om deze veelal ook nuttige dieren op een verantwoorde wijze te verjagen.
Bijna iedereen houdt van wat groen in huis omdat kamerplanten het interieur pimpen en meer energie geven. Bovendien zuiveren ze gratis en voor niks de lucht die we dagelijks in- en uitademen. Lopen er huisdieren in de woonkamer rond dan maken we ons tegelijkertijd vaak zorgen. Wat als de plant giftig is? Is de plant schadelijk voor mijn hond of kat als ze er van eten?
Een duik in het zwembad of het eten van een lekker ijsje, elk heeft zo zijn eigen manier van afkoeling. Ook je huisdieren hebben bij hoge temperaturen extra verkoeling nodig.
Onze katten zitten graag buiten, maar ik wil ze niet vrij, vanwege de gevaren van verkeer, en katten haters, ook omdat ik van andere dieren hou zoals vogeltjes en eekhoorntjes zo zijn ze allemaal welkom en veilig in onze tuin.
Onze katten trokken zich van de kou niet veel aan, ze wisten dat hun ontbijt aan de chauffage ging staan. Ieder aan één kant, en de rest van de dag; hand in hand.
Helemaal blij met de twee katten haakjes gekocht van bij jullie, staat gezellig aan ons huis met die hangplantjes, en meteen ook duidelijk dat hier een katten mens woont en van de natuur houdt.
Het lievelings plekje van Kroelie en met een schaaltje kattenbrokjes. Andere dieren lusten deze kattenbrokjes ook, dus als de kat van huis is, dansen de.
De katten zijn op het moment zo in de rui, dat ik van het haar dat ik uit hun vacht borstel kleine bolletjes draai. Een beetje vreemd, maar wel decoratief.
Op het bankje ligt Kroel vaak met zijn bakje kattenbrokjes naast zich. De vogels loeren altijd of ze er van kunnen snoepen als Kroelie er even niet is!
Dit jaar zijn de kattensnorren minimaal. Maar de hortensia heeft twee hele grote bloemen die op de grond liggen straks even in een vaas te drogen zetten.
Het paadje naar varkensstal. Daar hebben ook de konijnen en de legkippen hun hok en als de katten 's avonds niet tijdig binnen zijn slapen ze daar in het zachte stro.
Aardevrouw ligt nu lekker in de geurende boomschors Het doel was dat ik A het gras om haar heen niet meer met de hand hoef te knippen en B dat ze wat beter uitkomt. Ze steekt nu beter af dan tegen het gras.
Omdat Lilly steeds van die mooi viooltjes had heb ik me ook laten inspireren. Hangt al de hele winter heen en weer te zwiepen en ze krijgen er nu zin in.
Een van mijn poezen loert bij het vogelhuisje waar dit jaar voor het eerst een koolmeesje zit te broeden. Hopenlijk redden de vogeltjes het, want helaas voor hen wonen er 3 katten in deze tuin.
Een egel die s' avonds uit het bakje van Kroelie eet met kattenbrokjes, gefotografeerd door hert raam. Pas gebeurde het weer, maar heb daar geen foto van, vandaar deze wat oudere foto van dit jaar.
De Civetkat maakt de duurste koffie ter wereld. De Civetkatten eten de koffiebonen en poepen ze dan uit(poepkoffie)daarna worden ze gewassen en geroosterd .
Gisteren voor het eerst met een kleine drietand tussen de planten de grond wat losgemaakt. Heb er nu een zwiepende hoed tussen gezet, maar dat was wel te laat.
Nog een foto (close up) van de eerste zelf opgekweekte wilde akelei op zijn vooraanstaande plek bij ons vijvertje. De stokjes er om heen staan er om te voorkomen dat de katten en hond er makkelijk door heen gaan lopen of er zelfs triomfantelijk boven op gaan liggen !
In de tuin komen al sinds jaar en dag katten op bezoek, en vinden het bloembollenperk bij uitstek geschikt om hun behoeften te doen. Totaal geen probleem, maar het steeds opnieuw in de grond moeten stoppen van de naar de oppervlakte gewerkte bollen is nu verleden tijd.
Vorige week mochten de schilders met hun zware stellage oversteken. Maar dan had ik wel even hulp nodig met het snoeien van de vlier en koninginnekruid.
Was ik 5 seconden eerder geweest met het maken van deze foto, dan zag u deze twee tortelduiven hun liefde tonen boven òp de kat! En dat op zo'n dun stukje metaal.
Het is niet zo dat het moestuintje zoveel opbrengst geeft maar het is een mooie aanvulling. Een paar keer per week een verse, kleurrijke slamix voor bij de maaltijd met wat peterselie en bieslook op gesnipperd, een rabarbertaart bakken of wat aardbeienmoes door mijn yoghurt mengen, dat kan dan weer wel.
Eerst werden de kleine zangvogels verjaagd door de eksters die nestelen in een grote Els hiernaast. De kauwen waren natuurlijk ook altijd van de partij, om weinig achter te laten voor de kleine vogels, die wij het liefste zien.
Terug in onze tuin voor een hapje en drankje - ons petattenveld ligt mooi gefreesd - evt vind ik nog de tijd om een gracht 2 spa diep te maken voor de winter.
Zo kreeg ik in sept 2012 mijn voortuin bij de oplevering en nu (mei 2013) heb ik eindelijk een beetje model er in! Nog veel te doen, maar het begin is er.
Gisteren de camera eens gericht op een spoor dat ik in de gazon zag toen ik het maaide. Deze ochtend bij het bekijken had ik al een mooi resultaat; twee bruine ratten.
De bloemen van de acacia zijn wit en vormen 10 tot 20 cm lange, sterk geurende trossen. De nectar kan 35 tot 59% suiker bevatten waardoor de boom veel bijen lokt.
Ik ben van plan om de vorderingen in mijn tuin hier te documenteren. Dit gaat de "voor" foto zijn de tuin, hoe ie eruit zag toen ik de woning kocht (foto van de makelaar)
3 week terug deze plantenbak gemaakt om de schutting te laten begroeien. Heb er een hedera en een kamperfoelie in gezet, later komt er nog kattekruid bij in.
Bij de grote winteropruiming ook enkele "Santons" gevonden - die gaan weer te pas komen voor de sfeerversiering - niet goed te zien op de foto maar ze zitten vol schittering van de kleine kristalletjes oid die erin verwerkt lijken te zijn.
Week 10 Harmonie soms wil ik weg naar ruime stilten van vergeten zijn naar golvende weiden vol geurende kleuren en luchten rein die mij omvatten en tooien tot bruid waarna ik mij in alle eenvoud uit. eljo
Bij in actie op de Amerikaanse Sering. Eindelijk weer even tijd gehad om foto's te bekijken en zelf foto's op de site te zetten, we zijn druk bezig met inpakken voor de verhuizing aan het eind van de maand.
Trekt enorm veel bijen aan en is zijn naam niet gestolen. Hij geeft mij proustiaanse herinneringen aan de de tassen melk met honing die mijn moeder mij vroeger gaf voor het slapen gaan.
Zo nu en dan een bakkie - maar het gaat zo snel dat bepaalde organen er soms last van krijgen (zowel de knieen bij de pluk , als het verteringsstelsel dat zulke overdaad niet gewend is)
Kleine sering Palibin. Bloeit erg uitbundig als je hem ieder jaar terugsnoeit, en dan wordt je beloont met een heerlijke geur die je tegemoet komt als je er langs loopt
We waren stomverbaasd dit gras in bloei te zien, staat hier sinds 1999 en zou bloemloos zijn. In ons klimaat komt deze Miscanthus bij hoge uitzondering in bloei.
Oude vuilnisemmer uit 1967 van de gemeente Heverlee,wordt nu gebruikt als versiering met dalia harmony roze ,zal in juli het resultaat hier laten zien.
De "Big Five": Links de bloeiende Meidoorn, daarnaast de blauwe Amerikaans Sering Yankee Point, daarnaast de Bloeiende Japanse Sneeuwbal Viburnum Plicatum' Watanabe', rechts de gele Brem en op de voorgrond de Amerikaanse Sering Çeanothus 'Çoncha'.
Het verleden ingevroren tot een stillevel - Nenuphar, Esdoornzaad, Sophorablaadjes, algen, zaden van gele lis, kattestaart, hydrangea, en nog veel meer
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Lelie Lelie (Lilium) is een geslacht van kruidachtige planten, behorend tot de leliefamilie. Het geslacht telt meer dan honderd soorten, waarvan de meeste voorkomen op het Noordelijk Halfrond.
Graag wil ik jullie attent maken op de internetsite van Petra Tenge Een site met schitterende foto's van vlinders. DAGVLINDERS NACHTVLINDERS BLADROLLERS MOTTEN
't is hopeloos uit te leggen aan een merel dat ie niet zo moet schrokken, maar beter moet kauwen om met meer speeksel een betere spijsvertering te hebben, en dus niet zo dik te worden .
Dichtje week 5 Cornus serica 'Flaviramea' Leven is een stroom voortdurend verder gaan in nieuwe vormen de Cornus vangt de zon krijgt weer energie ze laat de mens even stil staan in bewondering. eljo groet-je
Terugblik Mijn handen groeven in de aarde maakten mijn hoofd vrij een voedingsbodem vol woordjes stroomde over het landschap bereikte mijn brein weer in een teruggave van poezie. Ik kon er niet mee stoppen in afzondering gebruikte ik de tijd om mij zinnig uit te leven in de tuin van kleurverwondering over de aarde heb ik gezworven Maar steeds wakker geworden in eigen bed.
Hoe kunnen we dit noemen. We zien de grote kerstversiering op een huis aan de overkant, met op de achtergrond het affakkelen van iets op het chemieterrein.
Geef toe, ge moet het al héél goed kennen om hierin 4x dezelfde plant Helleborus Emma te zien - niet teveel op kleurverschillen/veranderingen betrouwen.
De rode oogjes verwijderen lukte deze keer niet met de voorziene knop.- Wat je ziet, denk ik, is het licht op haar netvlies binnen in haar oog, het licht van de opkomende zon die op het vensterglas schijnt waar ik achter sta.
Van zodra R haar Kennel & Schmenger 's ( tja, ze heeft nu eenmaal een neus voor koopjes ) uitdoet komt Ms.T aangerend, legt zich er op en verkneukelt zich aan de geur, ze steekt haar neus en kop geheel in de schoen, en wordt er high van, en dat een flinke dut.
De seringenboompjes staan er niet meer, zijn binnen 1 jaar alle 3 stukgegaan,spijtig genoeg en weet niet waarom. En de azalea zit in de grond, tussen de vinca.
Gisteren de keien hier gelegd en verkeerd geleverde wolfsmelk uit de achtertuin opgegraven en hier gezet. Tot gisteren was dit onkruid city, dus een hele verbetering!
Zicht vanuit onze slaapkamer aan de Moezel - Sprookjeskasteel, knisperende blokjes in de haard - eens leuk voor de verandering (hebben we immers hier allemaal niet)
Dichtje week 4 Verwondering. Zo mooi, zo broos een roosje dat vorige zomer niet tot bloei kwam zonder zorgen van volgroeid zijn doorstaat ze in knop de winter beknot in schoonheid maar och, wat is dat sterk nog steeds zit ze op haar takje het kopje hoog en knikkend in de wind zo mooi, zo broos, zo roos.
Er staan 4 amberbomen voor ons gebouw en allemaal in een ander stadia, twee zijn al helemaal kaal, de andere twee knalrood en die voor ons kamerraam staat heeft nog veel bladeren en in allerlei kleuren. Elke dag kijk ik er weer met bewondering naar, zo mooi!
Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van deze oude hoeve, jammer, het was heerlijk om 's morgens van uit de keuken te kijken naar dit beeld,, nu word ze afgebroken, de uilen die er woonden zijn gevlucht, hopelijk vinden ze onze kerktoren, daar is het nu stil nu er geen misvieringen meer zijn.
De gewone kameleonspin (Misumena vatia) Kan van wit naar geel verkleuren en omgekeerd. Als dit spinnetje lang op deze witte bloem blijft, dan zal het wit worden.
Dichtje week 47 (met terug werkende kracht) Verwondering. Alle avonden zijn een wonder ze weten, dat ze zich over kunnen geven aan het zwart van de nacht zodat de brug naar licht steeds weer opnieuw uitgevonden kan worden ongeacht de jaargetijden.
De bloemen komen zachtjes aan uit de winterstalling, tot mijn verbazing komt de Agave met een grote bloemenstengel,is dit uit dank voor de goede overwintering,of gaat hij na de bloei dood, het zal me benieuwen
Vandaag eerste begin gemaakt om dit stukje tuin eindelijk om te toveren in een groene oase ,nieuwe schuttingen erin ,bamboematten er tegenaan extra grond in de border en dan nog zo'n 50 planten erin waaronder bamboe,japanse esdoorn ,clematis,lelie's ,phloxen etc. .
Onze Happy heeft de laatste tijd iets met kasten. Hij was vandaag op de kast vol kerstversiering gesprongen en nestelde zich achter dit winters tafereel.
Groeit en gaat als een speer Een verbetering was nodig: Een touw gespannen onder de aardbeien om insnijden van de bladstengels te vermijden. Bevloeiing werkt heel goed.
Een schaal met Mammilaria fragilis staat nu weer buiten na een droge overwinteringsperiode in de vorstvrije serre. Ze zullen nu binnenkort wel beginnen bloeien
Gisteren, tijdens een bezoek bij een opticien, zag ik dit bloem(bol)stuk op de tafel staan. de Amaryllis is hier op een heel originele manier gebruikt met besneeuwde brillen en kerstversiering, liggend op een platte standaard, heel apart!
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De sering (Syringa vulgaris) is een plant uit de olijffamilie (Oleaceae). Het is een kleine boom of struik die vooral bekend is vanwege de aantrekkelijke, zoet geurende bloemen.
Eindresultaat zelfgemaakte "stapelmuur". Er kwam geen gram cement aan te pas, wel loodzware rotsblokken en stenen en eeuwenoude techniek voor fundering en stapelen.
Afgelopen weekend heb ik de moestuin helemaal winterklaar gemaakt. Alle plantvakken zijn ingezaaid met winterrogge (groenbemester) om onkruid tegen te gaan en ter verbetering van de grond.
De MAX voor R en mezelf - Alchemist voor R, wilde roos als in de duinen op een kastanje-houten hekje voor mij - roept zoveel herinneringen op - ravotten in het hete zand van het Boske in Duinbergen terwijl de familie een balleke sloeg .
18 en 19 november kregen we al direct een storm over ons waarbij de golven hoog opspatten, maar daar bleef het niet bij, de straten werden omgetoverd tot wild-water rivieren, kelders en ondergrondse garages liepen onder, code rood werd afgekondigd voor de regio's Valencia en Alicante, dit hadden heel veel inwoners van Torrevieja nog nooit meegemaakt.
De paring van de blauwzwarte houtbij (Xylocopa violacea), in het voorjaar gefotografeerd. Ze kwamen uit de overwintering op een zonnige dag in februari (ja toen was het weer beter dan in juni ) Ze zitten nog in hun winterpyjama met houtstof bedekt en het eerste wat ze doen is.
De reusachtige wegdistel in zijn tweede jaar waarin hij tot bloei zal komen en dan helaas afsterven. Rechts onderaan zie je een rode balpen op het blad liggen om de afmetingen te kunnen inschatten, ik ben een 1,82 meter en de distel heeft me inmiddels in hoogte al voorbijgestoken, hij zou tot drie meter hoog kunnen worden als de bloemstelen helemaal opgekomen zijn.
Dichtje week 30 Geurende heimwee. Nog voor ik een taal bezat behoorde fluister van de wind tot mijn wereld kleurende kerries vervlogen opgenomen door palm en pisangblad het gebeurt elke keer weer het opzoek gaan naar het oer in mijzelf ogen dicht en snuiven de hunkering naar buitens boven een simpel bordje nasi.
Afbeelding van een deel van onze gerealiseerde tuin (Oostelijke kant, vanaf 2013, met uitzondering van de appelboom rechts - die is ouder). Voornamelijk "prarietuin" met veel aandacht voor nectarplanten.
Om jonge vogels meer kans te geven hebben we Tuurke dit belletje aangedaan. Onconventioneel - het is ontleend aan een kerstversiering, maar ze staat er toch mee.
Squirrel-view - vanuit de grote Pinus - op de zijtuin de grote witte Hydrangea's zijn 'Grant's Choice' - maar omdat ie zo mooi 's avonds oplicht, fosforescerend als het schuim op de golven van de Noordzee, noem ik hem nu 'Skuumkoppe' en tegelijk is het een herinnering aan dat superlekkere Texelse biertje !
De Romneya (Californische boompapaver) die, misschien door de afgelopen warme periode, nóg uitbundiger bloeit dan anders, oogstte gisteren op de Open Tuindag weer veel bewondering. Foto en gedicht van Eljo Een knipoog.
Galante kusjes. Februari de treurwilg onder de maanden mijn humeur fladdert ze is moe van het moe zijn de gordijnen blijven open tot het laatste licht.
Een eenvoudig bewatering systeem meegebracht van Intratuin, nog geen 5 euro voor 6 stuks. Neem een plastic fles, snij de bodem eraf en draai het plastic buisje erop, steek in de grond en vul met water.
Deze groene wand hangt nu al anderhalf jaar op een andere locatie en het gaat er relatief goed mee. Er moesten al eens enkele planten vervangen worden en een pomp vertoonde eens wat kuren, maar de wand oogst nog steeds bewondering.
Met mijn Aldi toestel kan ik geen scherpe foto's maken. Onder de Albizia staan:Magnolia watsonii, Viburnum shasta,Betula humilis, Sinocalycanthus hartlage wine,Decaisnea fargesi,Hydrangea quercifolia 'Little Honey' Viburnum plic.
In verlegenheid gebracht eljo 9 jaar er bewoog iets in het gras en ik sprong onder mijn rechter voet plette ik een beestje ik boog me voorover en keek onder mijn schoen tot mijn grote schrik zag ik een kleine vlinder dat nare gevoel, weet ik nu nog 60 jaar later Parijs zoveel mensen weggevaagd ik voel verbijstering en een kriebel in mijn buik van onmacht vlinders vliegen door mijn geweten ik was toen een kind en deed dom maar oh, wat heb ik ervan geleerd het goed en kwaad verschil bedremmeld loop ik de tuin in en beland bij de lange wal van oud hout de brandnetels ertussen in laat ik met rust meer kan ik niet doen eljo groet-je
Aarbeien op een rug geplaatst, paadjes opgevuld, en de seringeboompjes zijn herplaatst, de poortwachters heten ze voortaan. Het terras is een stukje groter geworden vanuit praktisch nut.
Aarbeien op een rug geplaatst, paadjes opgevuld, en de seringeboompjes zijn herplaatst, de poortwachters heten ze voortaan. Het terras is een stukje groter geworden vanuit praktisch nut.
In de luwte: Wanneer mijn dromen woorden dromen wordt mijn fantasie mijn recht gaat de vis in mij bewegen en de vogel ze vliegt echt. Neemt de grizzly graag haar ruimten een leeuwin ze sluimert zacht want als mijn dromen zinnen dromen is mijn fantasie mijn recht.
In al mijn tuinen heb ik altijd ene waterelement gehad van creative zelfgemaakte waterornamenten tot grote koivijvers en alles er tussenin. Helaas geeft mijn huidige tuin mij niet de mogelijkheid om een vijver aan te leggen, maar zal wel proberen om waar mogelijk met water te werken in de zin van aquaponics of hydraponics.
Vandaag eindelijk begonnen met het herinrichten van de voortuin , sering uit de grond gespit en gezaagd en op die plek de Buddleja op stam geplaatst rondom Aster,Physocarpus, Helenium, Caryopteris en Phlox geplaatst de Hortensia eruit gespit en vervangen voor een Japanse Esdoorn nu alleen nog de laatste Hortensia eruit en vervangen en in het voorjaar de laatste beplanting aanbrengen.
Tweede Kerstdag ietwat verloren loop ik door de tuin richting Vechte mijn das ben ik vergeten om te doen de wind bijt toch loop ik door. In de rivier gepruttel van veel waterhoentjes ze zwemmen tegen de stroom in maar gaan tóch met de tijd mee " komt allen te samen" een kerstgevoel, dat ik niet beschrijven kan tintelt mijn ziel verwarring maakt plaats voor verwondering.
Zo stel ik mij de nieuwe lente voor: les trois mosquetiers/ onze plantjes hebben ook een volksverzekering heur, deze luidt: "en telkens komt er voorjaar" / Monsieur le Prince-évêque Jean de Richelieu dans son temps lui avait fait placé sur son bureau-ministre chaque matin une plante fraisée de la terre des Jardins Royals avec ses racines et grains de terre, les Jardins ont commandé en cadre d'une projêt ravissante qu'il menait pour la Reine Maria de Medici de France, Monsieur le Prince faisait aussi des importations importantes des plantes du monde-entier//
Op 17 juni 2018 zette ik deze advocadopitten op water met de bedoeling om er mijn eigen avocadoplantjes uit te kweken. Ik deed er meteen twee om bij uitval van een plantje nog een reseveplantje over te hebben om verder mee te experimenteren.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De gele lis (Iris pseudacorus) is een plant uit de lissenfamilie (Iridaceae). Het is een 0,8–1 m hoge oeverplant van zoet, stilstaand of langzaam stromend water.
Vanwege R en mezelf het allerbeste toegewenst aan allen hier op Digituin die op m'n foto's en inzendingen gereageerd hebben, of die onuitgesproken ervan genoten of er zich aan geërgerd hebben. Gezondheid is het belangrijkste wat je hebben kan, dus houden zo, of van harte beterschap gewenst.
Een vriend is timmerman wat natuurlijk heel erg handig is bij het maken van kozijnen. De beste man wil zelf geen tuintje toch is wel verdacht veel in de mijne te vinden, stiekum is het toch wel leuk dat harken, wieden, bouwen en genieten.
Op de terreinen waar er volgend jaar een paar tientallen volkstuintjes komen, ben ik momenteel een bijenstal aan het optimmeren voor 4 à 5 kasten. Hopelijk valt het weer in de komende dagen wat mee, dan kan ik het dakje afdichten, gereed voor het sedumdak dat er ook nog op komt.
Mijn echtgenote zorgde er steeds voor dat onze goedkopere, zelfgemaakte bijenkasten net dat ietsje meer en unieks hadden dan die uit de handel door er een versiering op aan te brengen. Daar gaat ze in de eerste dagen ook weer aan beginnen met de nieuwe kasten.
De wegenwerken waar ze misschien al 10 jaar over spreken gaan in maart starten. En de regenpijpen zijn afgekoppeld (word gescheiden riolering) lopen nu gewoon in het gras.
Border op komst - u vond deze combinatie op andere foto's ook mooi dus ik herhaal even wat er in staat (op variaties na van jaar tot jaar en volgens dat we goesting hebben) Mooi gecombineerd zijn zeker - blauwe, lichtroze en donkerroze geranium (laag) - roze lupine (middelhoog) - donker blauwe irissen (middelhoog) - Paarse Thalictrum (hoog) Komt daarbij wat later wiite phlox (hoog) En verder staan er - hemerocallis eendagslelies oranjegeel/zalm (middelhoog) - Incalelie oranje/safraangeel (middelhoog) - gilliena trifoliata (middelhoog) - longkruid (laag) - meiklokjes, (laag) - allium christophii (hoog) - anemone japonica (middelhoog - kwam er vanzelf bij), - astilbe (laag) , - hosta (laag) - akelei (ook vanzelf erbij gekropen), - fucchia magellanica (middelhoog), - 2x magnolia (boom), - 2x krenteboompje (hoog), Als achtergrond achteraan tegen het riet een rij/haag Hibiscus (hoog), - hortensia (middelhoog), malus (boom), - lavatera (hoog) om wat gaatjes te vullen, - polygonium, - rosa rugosa (struik, nu nog laag, om de composthopen te camoufleren - witte en blauwe seringen (boom), - blauwe korenbloem (midelhoog) - euphorbia (middelhoog) geel - vrouwenmantel (laag) - echinops blauwe kogeldistel (middelhoog) - monnikskap (middelhoog) - Ypericum (hertshooistruik) - cornus alba marginata (hoog, waaiervormig, mooie rode takken in de winter en overal vergeet-me-nietjes, meiklokjes en bosanemoon tussenin en op dit moment staan er de blauwe boshyacinten nog bij .
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina