Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Op de markt is er een heel groot aanbod aan tuinkassen, in alle maten, in verschillende kleuren en met verschillende soorten glas. Maar wat is nu het verschil tussen die verschillende soorten beglazing? We zetten de voor- en de nadelen even op een rijtje.
Alles begint bij een sterke basis. Dus voor je begint te planten is een goede voorbereiding van de bodem cruciaal. Lees hieronder hoe je tewerk gaat voor jouw plantproject.
Iedereen heeft wel enkele middeltjes gevonden om kwalen in de tuin te verhelpen.
Hieronder een opsomming van tips die we van bezoekers kregen in de afgelopen weken.
Ik wil binnenkort mijn nieuwe tuinkas gaan opzetten. Nu heb ik gelezen dat de ingang van de kas naar het zuiden moet omdat het dan minder warm zou worden in de kas ´s zomers.
Gisteren is in mijn tuin een kas(je) geplaatst en ik ben er dolgelukkig mee. Nou wil ik er natuurlijk optimaal gebruik van gaan maken dus ik zoek naarstig naar veel informatie.
Ongenode gast(2)dit mussenjong was in de kas op de een of andere manier in de kas beland gelukkig liet die zich makkelijk vangen zodat ik hem weer buiten heb losgelaten waar die hoort.
Van de week al de folie uit de kas verwijderd zodat er weer frisse lucht en licht in de koude kas kan komen, als cadeau kreeg ik mijn orchidee bloeiend met vijf bloeiende takken terug. Mijn vraag is hoe heet deze orchidee?
De rest vd achterkant vd kast moet ook nog zwart want hiervoor komt een Amandelboompje. Doordat dit de enig mogelijk plaats was voor de kast, werd hier een warmteval gecreeerd, doordat de kast aansluit op de aspergebak links ervan.
Zitje bij het water bijna af ,nog wat verven en nog een kant dichtmaken dan kan ik het voorste deel kas slopen en de vijver afmaken ,morgen weer een dag nu effe zitten! pfff.
Gisteren toen ik in de kas kwam,was er een bloem open van de aasbloem,ik weet niet precies hoe hij heet,Huernia Species?ik weet wel dat hij behoorlijk stinkt en van die lekkere bromvliegen aantrekt.
Botanische pelargoniums en succulenten naar buiten gebracht, staan op beschutte plaats, beter hier dan in de kas waar de ruimte steeds kleiner lijkt te worden.
April. Altijd ergernis over die onnatuurlijke kleur kas-doek van de buurman maar hier istie nu eens wel mooi als achtergrondje voor de haastige Clematis.
Toch maar weer naar beneden springen? Inmiddels hebben we ervoor gezorgd dat de kat niet meer in de buurt van het nestkastje kan komen en de ouders gaan weer door met voederen van de jongen.
Onze Happy heeft de laatste tijd iets met kasten. Hij was vandaag op de kast vol kerstversiering gesprongen en nestelde zich achter dit winters tafereel.
Deze zeer gewilde Pelargonium vraagt in de winter een koele, vorstvrije en lichte plaats in de kas. De bloeitijd begint alweer in februari en duurt tot in september.
De Monnikspeper kan ik dat niet kwalijk nemen; die is behoorlijk z'n verband kwijt sinds de kast erbovenopviel door storm begin dit jaar. Gelukkig is hij enorm gaan compenseren; heeft veel nieuwe takken gemaakt aan de gehavende kant.
Toen ik 10 jaar geleden de beukenhaag plantte zat er een frutselig plantje tussen. Dat heb ik toen tegen de kas aan in de grond gepland met dit resultaat.
Deze Petunia Frillytunia, stond als enigste tussen de gewone Petunia's, bij mijn (ex) werk in de kas. Ik heb hem mee naar huis genomen, waar hij nog zeer veel grote, aparte bloemen heeft gekregen.
07-07 2016 mijn fuchciahoekje,afgelopen winter overgehouden in de koude kas, sommige planten zijn almeer dan twintig jaar oud, zeker die in het zuiltje en we kunnen er nu weer van genieten
Eergisteren mij geamuseerd met nestkastje bouwen en s' avonds was er interesse van een koppel koolmeesjes, en ik die dacht dat het te laat op het seizoen was en dat de vogels eerst moesten wennen aan de aanwezigheid van nestkastjes
Elk jaar geniet ik weer van de Echiveria,'s winters zet ik hem in de kas,en in het voorjaar haal ik hem uit zijn pot,verwijder de dorre bladeren en krijgt hij nieuwe grond,en als dank,zie het resultaat.
Uiteindelijk kwam het er netje's uit te zien, en dit jaar ga ik de kas gebruiken om zelf te zaaien en te stekken. Hier heb ik dan ook nog veel te leren en zal het met vallen en opstaan worden.
Tot mijn verrassing stond mijn orchidee prachtig te bloeien in de winterstalling(De kas)verstopt tussen alle andere bloemen die in de winter niet buiten kunnen. Wie weet tot welke fam.
Amandelboompje in de hoek voor de zwarte kast wordt beschermd door randje goudsbloemen aan de voet, en van rechts door de kuisheidsboom die heel veel nieuwe uitlopers beneden heeft gemaakt ter compensatie van de vorig jaar afgebroken hoofdtak doordat hij de kast bovenop zich gestormd had gekregen.
Mijn schoonvader heeft onze Babs geschilderd ,deze ontvangst ging natuurlijk niet zonder een traantje,Ze krijgt een plaatsje boven de kast aan de muur.Dicht bij mij.
Een zijtak van de "Mark", met op de achtergrond "Het Kasteel van Breda" in 1353 verbouwd tot Kasteel door Jan van Polanen. De beroemste bewoner was Willem van Oranje.
Mijn bijenstalletje bij de volkstuintjes nadert zijn voltooiing. Enkel nog het groendak verder aanplanten en de wand voor solitaire bijen nog wat aanvullen.
Deze muurkas alias serre hebben we nu bijna al weer 3 jaar en het is een combinatie van moes - kruidentuin en terras. Heerlijk om in te dineren als het buiten de kas net iets te koud is.
Noot was mogelijk begraven en vergeten door de eekhoorn - 'k heb ze in een pot gezet. Lang geleden stond hier een grote notelaar, er zijn destijds planken van gezaagd en er is een bibliotheekkast van gemaakt.
De kastanje boom die ik zelf voor twintig jaar met een kastanje heb gepoot op de dag dat mijn eerste kleinkind is geboren bloed dit jaar voor het eerst dus pas na 20 jaar , opmerkelijk of normaal ?
Het kasje voor de orgidias is ook zo goed als klaar, morgen kan ik er de planten in gaan zetten. 4 x 3 meter Het kasje afgekeken bij een kweker, die een soort gaas plastic gebruikt tegen de zon.
Kon het niet nalaten om een witlof wortel - die op het erf lag bij mijn zoon- op te rapen en in een pot met wat turf te poten. Het resultaat na 20 dagen in de kast v/d verwarmingsketel is niet verkeerd.
Deze sedum was helemaal kaal geworden en heb ik de takjes afgeknipt. Nu komen er weer nieuwe blaadjes, maar zal waarschijnlijk volgend jaar pas weer bloeien.
Nee, niet onder onze poort met de rozenboog want die bloeide niet meer zo uitbundig. Maar wel onder de poort van de Kasteelruïne in Horst waar we onze trouwfoto maakte voor 40 jaar terug.
Dichtje week 8 Fé Brú en Ari staan in"mok" stand willen er nog wat dagen bij trekken daarom een grijze deken uit de "kelere" kast en laten het dalen over de wei. Uit het zicht klepperen de ooievaars: "T, is niet anders.
Een imkerij-informatiestand en honingproeverij, maar ook met aandacht voor solitaire bijen. Er waren ook mezennestkastjes te koop en toevallig vloog er op de open tuindag ook net een nestje koolmezen uit.
Deze lieverd kwam vorig jaar in mijn tuin, toen was hij nog niet aangelegd. Hij krabte als een kat aan de achterdeur, net alsof hij iets nodig had, ik was net buiten en ik ben onmiddellijk een appeltje en wat water voor hem gaan halen.
Mijn Forsythia, toen we hier kwamen wonen was dit een flink uitgegroeide struik met maar een paar bloemen. Elk jaar heb ik hem terug gesnoeid, zodat hij nu weer "jong" kan beginnen.
Een vriend is timmerman wat natuurlijk heel erg handig is bij het maken van kozijnen. De beste man wil zelf geen tuintje toch is wel verdacht veel in de mijne te vinden, stiekum is het toch wel leuk dat harken, wieden, bouwen en genieten.
Deze witte wisteria, moest weg bij mijn moeder in hartje zomer (juli 2013), ik dacht ik geef het een kans in mijn tuin, helaas vielen alle blaadjes uit, dacht dat die dood was.
Gisteren, de Liquidambar, laatste cadeau van mijn moeder, postuum. De mooie kleuren verschijnen pas later zie ik nu; in de herfst was ik teleurgesteld voor niets.
Dit kunstmatige eiland legde ik aan om ergens echt droog te kunnen zitten en was een prettig plekje. Het werd in een later stadium bijna echt een eiland door de Deltawerken die ik gegraven heb.
Hoe komt het, dat SNEEUWroem bij mij pas in april bloeit? Ik heb er de vorige jaren en vorige tuinen op nagekeken, maar de vroegste datum was 27 maart.
Ben woensdag mijn allerliefste vrouwtje verloren aan het monster(darmkanker),Zij was mijn alles,mijn inspiratiebron,m\\"n leven .hoop dat ik dit ooit te boven kan komen,Ik kan er rust in vinden dat ze geen pijn meer hoeft te lijden.
Raadseltje - als de vorige al de laatste was, en er staat er weer één die nu echt wel de laatste is of de voorlaatste als er nog een laatste komt, wat was dan de vorige ?
't was natuurlijk terrasjesweer en uitermate geschikt voor een BBQ - voor de neus was 't kiezen tussen Alchemist of Provencekruiden, geurende waterlelie of ribbetjes.
Op de terreinen waar er volgend jaar een paar tientallen volkstuintjes komen, ben ik momenteel een bijenstal aan het optimmeren voor 4 à 5 kasten. Hopelijk valt het weer in de komende dagen wat mee, dan kan ik het dakje afdichten, gereed voor het sedumdak dat er ook nog op komt.
Lily Het straatwerk wat je linksonder in de foto ziet is een plaatsje van ongeveer 5 x5 m dus groot genoeg om de was te drogen En ik kan er zelf nog wat potten neerzetten
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina