Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Een adventskrans is doorgaans gemaakt van dennengroen of andere natuurlijke materialen en draagt vier kaarsen, voor elke zondag van de advent één.
Hier is gekozen voor een rechthoekig adventwerk met 4 kaarsenhouders.
Hierbij een beschrijving van een klassie adventkrans. Dit zelfgemaakt bloemstukje kunt u nu eenvoudig kopieren om zelf uw eigen variant te maken van deze adventskrans.
Hoihoi hobby-isten, Heb reeds verschillende keren op het punt gestaan om zelf kaarsen te gieten, Nu is het er dan toch van gekomen. Zie hier het resultaat [afbeelding verwijderd niet-https] Dit waren restjes van rood/bruine kaarsen en een scheve, rode kaars.
Kaarsenhouder is van een half boomstamstronkje, gewoon 3 gaten in geboord met frees ofte een scharnierboor 32mm diameter. Wel opletten dat je het hele kot niet in de fik steekt mat al dat droog hout eromheen.
Ongewoon ? ik wilde toch eens wat contrast bij de paaslelie - de paarse krokussen staan te veraf - paarse viooltjes hebben we dit jaar niet (en ook geen gekocht - je kan niet alles hebben) - en dus heb er de Lavendel effe bijgezet voor een kiekje.
Staat op de vensterbank (niet in volle zon) en wordt nu dus mooi paarsig. Net iets te donker om het paarse echt mooi duidelijk op foto te zetten helaas.
De grote gele waren er al, en zijn er al bijna geweest (oude bollekes) nu een enkele grote paarse - de andere, kleintjes, komen er nu ook snel uit, morgen is het feest !
Dit is een foto van het ronde perk waarvoor wij een plant zoeken die graag in de volledige schaduw staat en van vocht houdt. Graag een plant met roze, witte of paarse bloemen.
Een mooi zonnetje en een moment van rust zette mij er toe aan om de schoonheid en de warme paarse kleur van een dikke bos kuiflavendel op de plaat vast te leggen
De vlinderstruik is nog niet volledig in bloei en al bruin, die gaat eruit en een mooie paarse kopen. Dit heb je toch heel gemakkelijk met witte bloemen, jammer
Binnen in een gigantische mand wel een stuk of 10 hortensiabloemen staan. Het zijn niet mijn witte Anabelles, maar de mooie blauw/paarse uit de tuin van mijn ouders.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend De paarse dovenetel (Lamium purpureum) is een kleine, in West-Europa algemeen voorkomende dovenetel die behoort tot de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). De paarse dovenetel is een 10-30 cm hoge, een- of tweejarige plant die opvalt door de kleine, 1-2 cm grote roze tot paarse bloempjes.
De enige 2-jaarse Pinus nigra nigra (in de tuin bij de dochter gevonden) vertoont al zij-scheutjes op het minuscule stammetje - leuk ! denkt zeker dat ie al een grote is .
Heb gisteren nog een paar gele viooltjes gekocht en tussen de paarse gezet, dat fleurt op! De viooltjes met geel en paars hebben zich nog niet laten zien, dus vandaar even deze erbij gekocht.
Paarse rhododendron begint nu ook te bloeien. Afgelopen droge zomers hebben ze het wel zwaar gehad, veel blad afgevallen, maar ze bloeien er niet minder om.
'k was eerst niet te vinden voor die korte liliput-tulpjes zonder steel, maar nu staan ze toch mooi in boskes tussen an andere hoge paarse, en tussen de kleine viooltjes. Geeft van ver gezien wat hetzelfde effect als gele crocussen.
Zwarte toorts (Verbascum nigrum) De naam zwarte toorts komt doordat de toorts als hij afsterft helemaal zwart wordt. Vroeger gebruikte men alle toortssoorten (stalkaars, koningskaars en keizerskaars) als fakkel, daar komt de naam niet vandaan.
Clematis viticella 'Polish Spirit' - moeilijk hé de precieze kleuren te kiezen of te hebben - links bij ons, rechtsboven Google - rechtsonder het plaketje op de plant geheel verkleurd. Dus koop eens een redelijk lichte blauwe, en je hebt een donkere paarse.
Wilde Marjolein - 20 jaar geleden al uit de duinen mee naar huis genomen dus zo wild is ze niet meer. Oorspronkelijk alleen paarse bloemen maar nu ook witte.
Elk jaar komen ze weer tevoorschijn, deze onbekende plantjes met paarse bloemetjes. Ze groeien overal, maar vooral in het gazon, dus daar waar je ze eigenlijk niet wil.
Mag ook eens over de webschop "gestoeft" worden. Ik had dit jaar "Paprika 5 Kleurenmengsel - Capsicum annuum" gekocht en deze week hebben we de eerste paarse paprika's geoogst en vandaag volgden er weer twee.
Geranium 'Rose Clair' geeft een frisse kleurige en glanzende tint in de border, en weert zich sterk tegen de overweldigende straffe blauwe. Daartussen ook G.
Zwarte toorts (Verbascum nigrum) meeldraden paars gebaard. Wordt vaak verward met de stalkaars (Verbascum densiflorum) of de koningskaars (Verbascum thapsus)
Paarden maar naar hier gehaald ondanks de kersenbomen, maar schaduw hebben ze nodig met deze temperaturen . De twee rozenboompjes groeien geweldig en geen water of meststoffen gehad.
Dit bedrijf heeft een mooie tuin langs de kassen gemaakt en verderop kunnen de medewerkers er even op een bankje zitten om een boterhammetje te eten bv.
Vanavond mogen de kassen hun licht weer even laten branden, we kunnen de krant erbij lezen, zoveel licht is er in de lucht! Het lampje is van onze schuur.
DE VORSTVRIJE OPSLAG VAN DE FUCIA,S ALLEN EEN FIJNE FEESTDAGEN EN EEN HEERLIJK 2016 GEWENST DOOR HENNIE EN WIETSE VAN BAAREN BEDANKT VOOR UW FIJNE REACTIE IN 2015
Ongeveer 15 jaar geleden een kaapse waterlelie inde vijver gezet en er nooit meer iets van gezien Nu gisteren bleek dat er nog leven in zat al waren het maar 3 bloemetjes
Vuurkaars, waar ik persoonlijk, samen met de Heliopsis en de Cosmos, het meeste plezier van heb. staan lang in bloei, vallen niet snel om, bij-vriendelijk, --- leuk gewoon om te hebben en elke dag weer naar te kijken.
Het was vandaag voor de bijen moeilijk te kiezen tussen de Echinacea en de Vuurkaars (Lythrum salicaria) Minstens een drietal bijen die de Echinacea kozen, zijn "er in" gebleven, totaal bezopen !
Wilt u mijn tuin zien waar ik hier voor woonde kijn op yutube tuin wietse van baaren oude almeloseweg wierden dan kunt u de tuin van 2014 en 2016 zien op een film en ook de rest veel plezier en laatweten wat u er van vind groeten van wietse
't was vandaag volop bijtjesdag op de Vuurkaars en de Echinacea, maar hier zie je de duizendknoop (Persicaria) al ferm komen opzetten, en dan trekt ie quasi alles wat zoemt naar zich toe.
Tweede Kerstdag ietwat verloren loop ik door de tuin richting Vechte mijn das ben ik vergeten om te doen de wind bijt toch loop ik door. In de rivier gepruttel van veel waterhoentjes ze zwemmen tegen de stroom in maar gaan tóch met de tijd mee " komt allen te samen" een kerstgevoel, dat ik niet beschrijven kan tintelt mijn ziel verwarring maakt plaats voor verwondering.
Dichtje week 41 Veerkracht. Zachtjes zuigt de grond aan mijn laarzen de afdruk van de voetstap glanst even op het bladerdek de aarde vangt de regen op en slurpt zich vol.
De Clematis viticella ‘Purperea Plena Elegans’ heeft gevulde, roodpaarse bloemen, op lange stelen.Staat bij mij naast schuurtje klimt langs een ketting.
Achter de tuin liggen vlakbij de weides met koeien en paarden, met de Koude Beek erlangs, en volop WIlgen. Deze zijn zaterdag gesnoeid door vrijwilligers die elk jaar een deel doen.
De Prinses van Loch Ness --- Andere planten hebben het gehad Maar deze kruist nog even mijn pad Net als je het niet meer verwacht Komt uit het donker deze pracht Het leven is vol gemiste kansen Laat niet met je sjansen Dus genieten maar van de zwoelte zij, met haar voetjes in de koelte Groots en wijs als een koningin geeft ze libel en bijtjes hun zin Verfijnd als een prinses De prinses van Loch Ness (.
Mijn overjaarse Pelargoniums in zware potten tegen het omwaaien want soms zijn ze twee meter hoog, staan netjes aangebonden aan bamboestokjes. De Fuchsia's waarvan sommigen zeker tien jaar en ouder zijn, werden rondom getopt om meer vertakkingen te bekomen en de bloei wat uit te stellen.
In het serretje worden begonia's, de in februari gezaaide Hongaarse paprika's, Cerinthes, zwarte stokrozen en Ipomoea's eerst nog wat opgepept en vertroeteld voor ze in de volgende weken naar buiten gaan. Anderen zoals de later gezaaide pompoenen, Dianthussoorten en Cleomes krijgen dan wat meer plaats en kunnen dan zorgvuldig verspeend of verpot worden.
Op de terreinen waar er volgend jaar een paar tientallen volkstuintjes komen, ben ik momenteel een bijenstal aan het optimmeren voor 4 à 5 kasten. Hopelijk valt het weer in de komende dagen wat mee, dan kan ik het dakje afdichten, gereed voor het sedumdak dat er ook nog op komt.
Border op komst - u vond deze combinatie op andere foto's ook mooi dus ik herhaal even wat er in staat (op variaties na van jaar tot jaar en volgens dat we goesting hebben) Mooi gecombineerd zijn zeker - blauwe, lichtroze en donkerroze geranium (laag) - roze lupine (middelhoog) - donker blauwe irissen (middelhoog) - Paarse Thalictrum (hoog) Komt daarbij wat later wiite phlox (hoog) En verder staan er - hemerocallis eendagslelies oranjegeel/zalm (middelhoog) - Incalelie oranje/safraangeel (middelhoog) - gilliena trifoliata (middelhoog) - longkruid (laag) - meiklokjes, (laag) - allium christophii (hoog) - anemone japonica (middelhoog - kwam er vanzelf bij), - astilbe (laag) , - hosta (laag) - akelei (ook vanzelf erbij gekropen), - fucchia magellanica (middelhoog), - 2x magnolia (boom), - 2x krenteboompje (hoog), Als achtergrond achteraan tegen het riet een rij/haag Hibiscus (hoog), - hortensia (middelhoog), malus (boom), - lavatera (hoog) om wat gaatjes te vullen, - polygonium, - rosa rugosa (struik, nu nog laag, om de composthopen te camoufleren - witte en blauwe seringen (boom), - blauwe korenbloem (midelhoog) - euphorbia (middelhoog) geel - vrouwenmantel (laag) - echinops blauwe kogeldistel (middelhoog) - monnikskap (middelhoog) - Ypericum (hertshooistruik) - cornus alba marginata (hoog, waaiervormig, mooie rode takken in de winter en overal vergeet-me-nietjes, meiklokjes en bosanemoon tussenin en op dit moment staan er de blauwe boshyacinten nog bij .
= = = = = = = = = = = = Onze tuin (Hugo/Rika) = = = = = = = = = = = = Wat onze tuin betreft kan ik de rozen eens opnoemen waar wij zelf ontiegelijk veel plezier aan beleven - zonder er veel "spel" van te maken. Onze rozen moeten het stellen met een minimum aan onderhoud, we zijn niet gepassioneerd genoeg om er veel tijd in te steken.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina