Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Zelf groenten en kruiden telen kan al op een heel klein plekje en u hoeft er niet eens rugpijn aan over te houden. In de tuincentra vindt u tegenwoordig namelijk niet alleen een ruime keuze potten, m²-tuinen en houten plantbakken op voet of op wielen
Voor veel mensen een gezellig hoogtepunt tijdens feestdagen: het kerstdiner. Terwijl de een zich uitleeft in de keuken, zorgt de ander voor extra gezelligheid en decoratie van de tafel.
Dit bloemstuk is gemaakt om de feesttafel te versieren. Dit zelfgemaakte bloemstukje kan je eenvoudig zelf bloemschikken. Volg de stap-voor-stap bloemschikcursus op Tuinadvies
Omdat de seizoenen veranderen en wij zowel milde als strenge winters beleven zijn er intussen verschillende methodes om dahliaknollen de koude maanden door te helpen. Kom in dit artikel van 'dahliaknollen overwinteren' alles te weten over de tips om dahliaknollen op een goede manier 's winters op te bergen tegen de vorst.
Zelf ben ik er nog niet uit of ik er nu wel of geen een koop, maar Praxis heeft deze week geïmpregneerde oppottafels te koop voor maar tien euro. Het is een eenvoudig model: [afbeelding verwijderd niet-https] Hoogte x breedte x diepte = 82 x 80 x 40 cm.
Ik wil binnenkort mijn keuken een beetje opknappen waaronder ook nieuwe keukenbladen. Het mooiste vind ik een houten blad, maar ik heb geen idee hoe zich dat houdt door de jaren heen.
Pimpel- en koolmees aan het eten terwijl er een andere koolmees al in het wachtrijtje zit. De houten stokjes heb ik er op geplaatst omdat ijzer in de winter toch koud aanvoelt.
Toen ik op het werk een houten krat op het werk verzette hing deze aan de zijkant. Dacht eerst dat het dood was maar toen we het buiten gezet hadden vloog het rustig weg.
De MAX voor R en mezelf - Alchemist voor R, wilde roos als in de duinen op een kastanje-houten hekje voor mij - roept zoveel herinneringen op - ravotten in het hete zand van het Boske in Duinbergen terwijl de familie een balleke sloeg .
Rechtsonder: het regenwatereservoir in de grote serre. Gemetseld met bakstenen, bepleisterd met verdichtingsmortel en dan nog eens aangestreken met 2 lagen Toroseal.
Ik zag een soort mosballen aan verschillende wilde rozen in de berm. Maar even op internet opgezocht wat dat was: Mosgal, slaapappel, bedeguar of rozengal.
Toch altijd mooi ,een kerselaar in volle bloei. Hopend dat de nieuwe buren, die het stuk grond naast ons gaan kopen,het niet te erg vinden dat hij een meter of twee overhangt .
Ik kon het niet nalaten om hier 'n foto van te maken. Deze mooie schaal gevuld met bloemen van Helleborissen stond bij de kwekerij waar wij veel van onze planten kopen.
Ik heb geen bolletjes in de tuin, wel in bakjes op de tuintafel, is ook leuk maar niet alles wat in het bakje staat komt in bloei. Ga deze bolletjes wel bewaren.
06-12-2020 Hoi Louisa S, ik heb even een foto gemaakt en inderdaad hij bloeit heel vroeg. Hij heeft wel een moeilijke start gehad want afgelopen winter heeft ie in een potje op het tuintafeltje gestaan.
Zwaluwstelletje probeert weer een nest in onze garage te maken, maar ik heb er weinig vertrouwen in. Voor volgend jaar toch maar een kant en klaar nest kopen.
In het voorjaar lavendel hidcote geplant. Hebben mooi gebloemd, maar nu zijn ze uitgedroogd en verhouterd enig idee waarom en wat ik moet doen om ze te redden?
Een Thalictrum is het zeker, maar welke? Ik ben al een aantal malen op internet aan het zoeken geweest, maar ik vind dat daar ook veel fouten te vinden zijn - men verwart daar op sommige sites ook wel eens de thalictrums - en dus als iemand het zeker weet.
De vlinderstruik is nog niet volledig in bloei en al bruin, die gaat eruit en een mooie paarse kopen. Dit heb je toch heel gemakkelijk met witte bloemen, jammer
Voor één keer zat de merel op z'n gemak. Veel te zien in de achtertuin,maar sedert er een \"vetpotje\" met fruit en rozijntjes onder de vaste voedertafel staat,komt ie meer naar daar.
De nieuwe kozijnen zitten erin, gepikt maranti uit de afvalcontainer van de kunstof kozijnen boer is omgetoverd tot nieuwe kozijnen. Eerst het plaatwerk afwerken en dan de ramen erin.
Deze roos cordana stond met kerst op tafel als miniroos , maar tot mijn verrassing is ze buiten uitgegroeid tot normale hoogte en heeft mooie roomwitte bloemen.
Joepie, mijn Sophora bloeit! Ik denk dat hij al enkele weken in bloei staat maar ik loop altijd met mijn kop naar beneden en zo is hij aan mijn oog ontsnapt hetzelfde met de Bijenboom (Euodia daniellii) Moet een luchtballon kopen om beter zicht te hebben.
Dit jaar eens een paar meloenplanten gekocht. Ik heb eerder wel eens een poging gedaan om zelf meloenen te kweken, maar van zaadjes die ik uit een gekochte meloen haalde.
Normaal dulden ze elkaar niet samen aan het ontbijt maar deze keer bleven ze samen aan tafel, wel wat schichtig maar toch. Kwaliteit van de foto is wel minder door het reflecterende licht in het raam maar ik vond het toch de moeite waard om de foto te plaatsen.
En zijn we thuis niet in de schuur de frees aan het oppoetsen dan zitten we aan de koffietafel moeders de vrouw gek te maken met tuinontwerpen en groenteplanning.
Het roodborstje was vandaag de hele dag flink aanwezig zoals heel veel vogels die allemaal op voedsel uit waren. Hier op het tafeltje onder de overkapping, kort bij het keukenraam.
Dit lijkt wel een beetje op een Drosera rotundifolia, maar die heb ik nooit geplant. Zou dit een zaailing kunnen zijn die "meegelift" is met de nieuwe Sarracenia-aankopen?
Een vijver vol salamanders! (Je ziet ze niet altijd, maar dat maakt het net interessant om aan tafel te zitten naast de vijver en af en toe verrast te worden door een kruipend of luchthappend exemplaar)
De werktafel met bijbehorende beschutting om op het veld lekker beschut te kunnen werken. Een zelf gemaakte lekker lichte aanaarder om de aardappels en peen te verzorgen met een laag extra aarde.
Gisteren alles nog eens losgeharkt voor de regen van vandaag. Bloempotten aan en in de tuinhuizen gezet,tuinslang opgerold en in tuinhuis en de tafel aan de compostbakken gezet.
Bospaadje ligt vol met dennenaalden - zo hoef ik geen decoratieve schors te kopen - de pinussen zijn nu mijn gratis leverancier. We gingen vroeger stiekem in zandvliet tientallen zakken vullen met naalden - is goed tegen het onkruid.
Zag allemaal kleine beestjes in de regenron, misschien wel muggenlarven! We hebben de regentonnen leeg gemaakt, want zoveel muggen wil je straks niet hebben.
Heb vorig najaar de slakkenvallen zomaar weggezet, vandaag of morgen schoonmaken en nieuwe korrels erin zodat ze klaar staan om bij de hosta's te zetten. Ik wil er nog een stel bijkopen zodat ik bij iedere hosta er een kan zetten.
Gisteren, tijdens een bezoek bij een opticien, zag ik dit bloem(bol)stuk op de tafel staan. de Amaryllis is hier op een heel originele manier gebruikt met besneeuwde brillen en kerstversiering, liggend op een platte standaard, heel apart!
Jaarlijkse gewoonte;naar de markt om goeie ouwe Renetten voor lekkere appelmoes.Steeds bij dezelfde marktkramer ( oude mensen die in't voorjaar alle soorten zaden en plantjes voor de moestuin verkopen.
Zo zien de bakken er uit met de verzamelde plantjes mooi geschikt door R en een schare vrienden/vriendinnen. Zijn echter niet voor de tafel, sorry Boerke, ik heb me vergist, het is om een podium te versieren.
Met de aankomende feestdagen is het tijd om de wijnkelder eens na te kijken en aan te vullen. Deze fles is m'n beste maar ook m'n laatste van de reeks.
Kijk omhoog (remember Armand Pien - hij kwam steeds omstreeks 20u het weer voorspellen, en het viel op dat hij vaak moest 'boeren' - mogelijk omdat ie pas van tafel kwam.
Als ik over het gazon loop gaat m'n hoofd onwillekeurig naar beneden om deze te bekijken - zonder enig geluid of opvallende gestalte, in alle rust trekken ze toch de volle aandacht van de passant. zei iemand ooit dat planten niet konden rekenen?
Deze bijzondere gentiana, de Gentiana clusii 'Alboviolacea' wil ik graag laten zien. Deze komt voort uit zaad van de Gentiana clusii 'Violacea' die helemaal lila/paars is.
Grauwe terrasstenen - rechts zonder HDR - links "eens deftig afgespoten" - was hard nodig dus - Betonklinkers 15cm x 30 cm - de drie originele kleuren zijn Meloen - Perzik/Peach - Sand HogeDrukReiniger is eigenhandig hersteld met reserve-onderdelen - De "pest" is dat ze je niet alle onderdelen willen verkopen in de hoop dat je een volledig nieuwe koopt. Heb dan maar zelf een nieuwe "stroom-onderbreker" gemaakt.
Een 2 jaar geleden hebben we Thuja occidentalis 'Brabant laten aanplanten. Nu hebben we er al een 15 tal volledig kapot , volgens de planter door de droogte.
Het vrouwtje van de grote bonte specht was tegen de spiegel aangevlogen en in de waterval gevallen. Ik heb haar er uitgehaald en op een tafel neergezet zodat zij kon bijkomen.
Naar aanleiding van De foto van Marei, met de prachtige fuchsia en de aantekening over bitterzout, het volgende. Bitterzout (magnesiumsulfaat) MgSO4 Magnesium is het centrale atoom van het chlorofyl molecuul, je kunt dit ook gewoon in je gietwater doen.
Wat vroeger in de zomer haalden we bij ons favoriete tuincentrum vijf hele kleine succulenten in minuscule potjes voor op de tuintafel. We vonden er ook nog een passend schaaltje.
Vandaag de meeste bloemen naar de achtertuin gedaan.Alle Alstroemia's en Echinacea's die in potten staan onder de tafel aan de Bamboe gezet,kan daar vliesdoek voor hangen.
Kijk omhoog (remember Armand Pien - hij kwam steeds omstreeks 20u het weer voorspellen, en het viel op dat hij vaak moest 'boeren' - mogelijk omdat ie pas van tafel kwam.
Deze week perk rond Pampasgras verder uitgewerkt en deels al beplant met Kogeldistel en erachter de Ceanothus 'Concha'.Rond de Concha plastek gelegd want Happy vindt het plezant om in de aarde te rollebollen.
Op het label zien we een (R) - op internet een (TM) Er is een groot verschil - mogelijk staat de (R) hier gewoon als afschrikmiddel om namakers te weren.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina