Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Hortensia als snijbloem:De hortensia is gul met symboliek. De bloem staat symbool voor dankbaarheid, gratie en schoonheid. Ook straalt ze overvloed uit, dit vanwege de uitbundige hoeveelheid bloemetjes en de royale bolle vorm.
De tuindeuren staan open en we zitten zo vaak en zo lang mogelijk buiten. In de zomer kun je volop genieten van de zon en van een bloemrijke tuin. Juli is de maand dat de bloei van de hortensia’s zijn hoogtepunt bereikt en tuinliefhebbers kunnen dan hun geluk niet op. De hortensia staat als Tuinplant van de Maand juli letterlijk en figuurlijk in het zonnetje!
Met de start van een nieuw kalenderjaar, breekt ook een nieuw bloeiseizoen aan voor de kamerhortensia, de interieurversie van de bekende tuinplant. De hortensia is opgebouwd uit tientallen minibloempjes die samen een groot en kleurrijk bloemscherm vormen.
Hydrangea paniculata of pluimhortensia als mooie witte hortensia voor in de tuin - hortensia snoeien, vermeerderen of stekken, bemesten, ziektes, online kopen hortensia's en andere planten voor de tuin
Na lang wachten ben ik hier dan met mijn foto's van mijn triestige hortensia ik hoop echt dat jullie mij kunnen helpen want vorig jaar was hij echt mijn pronkstuk,ik heb wel gezien dat ik met veeeeeeel slakken zit en ik heb er al 3 slakken vallen rondgezet maar helaas zijn blijkbaar die slakken er slimmer op geworden en ze kruipen er niet meer in wel nog de kleintjes weten jullie wat ik kan doen voor de slakken en om mijn hortensia weer in orde te krijgen!
De Hortensia's die er voor stonden eruit gehaald dus dit plantje krijgt nu veel meer zon en het resultaat laat zich raden , veel meer bloei De Hortensia's trouwens niet gerooid voor dit ene plantje , ik was het beu dat ze jaar na jaar verbranden . Kunnen we weer een leuk stuk opnieuw gaan aanplanten .
M'n hortensia's begin maart. Bij de verhuis 2 jaar geleden meegenomen naar ons nieuw adres, maar tot nu toe geen bloemen meer gehad, maar dat zal dit jaar anders zijn
Dit jaar zijn de kattensnorren minimaal. Maar de hortensia heeft twee hele grote bloemen die op de grond liggen straks even in een vaas te drogen zetten.
Het stukje tuin waar de Hortensia's zijn gerooid , er staan nog wel wat planten in potten die de winter nog op een beschut of warm plekje mogen doorbrengen
10 jaar geleden kocht ik deze Hydrangea paniculata 'Limelight' bij Piet Hortensia in Melle. Ze staan hier samen met de kogeldistel en een roze anemoon.
Deze hortensia hebben we in het jaar van onze verhuizing gestekt; we vonden hem heel mooi en kenden geen naam. Zo konden we de plant laten staan en de jonge planten in pot meenemen.
31 januari 2019, de hortensia's bedekt met een laagje sneeuw. Een haag aangeplant met 6 'verbeterde anabel' tussen ons en de buurtjes geplant in het voorjaar van 2018.
De hortensia Hydrangea macrophylla ‘Ayesha’ is een zeer bijzondere hortensia vanwege de komvormige bloemen. Hydrangeas of hortensia’s zijn overweldigend als ze bloeien.
Binnen in een gigantische mand wel een stuk of 10 hortensiabloemen staan. Het zijn niet mijn witte Anabelles, maar de mooie blauw/paarse uit de tuin van mijn ouders.
Een rozenstek (Rosa polyanthra) en een scherm-Hortensia stek in een aardappel gestoken en in de pot gedaan. Volgens het filmpje op You Tube moeten ze zo wortel schieten.
Gisteren de uitgebloeide bloemen van de hortensia afgeknipt. Zag op deze site staan dat wanneer je met je hand over de bloemen ging en ze een knisperend geluid maakten je ze ze af kon knippen.
De Hydrangea paniculata ' Vanille Fraise' met daaronder de Dianthus die ik van Marei heb gekregen. De scherm Hortensia heb ik ooit gekregen als kamerplantje.
Deze Hortensia's zijn na de hete dag (afgelopen donderdag 33 C), tussen de buien door, al een beetje witter aan het worden. En de Montbretia buigt zich hierover en wacht op zijn beurt om te showen met zijn bloemenpracht.
Vertrapt gras (door verbouwing aan huis), met verschillende hortensia's. In het middenperkje een olijfboom in het midden en eromheen weet ik zo niet (zoek het nog uit!
Deze pluimhortensia staat hier waarschijnlijk al vanaf begin jaren '90; was er slecht aan toe toen wij hier kwamen wonen; heeft nu een hoogte van ruim 170 cm en ziet er veel beter uit! Helaas ontbreekt de naam.
Vandaag eindelijk begonnen met het herinrichten van de voortuin , sering uit de grond gespit en gezaagd en op die plek de Buddleja op stam geplaatst rondom Aster,Physocarpus, Helenium, Caryopteris en Phlox geplaatst de Hortensia eruit gespit en vervangen voor een Japanse Esdoorn nu alleen nog de laatste Hortensia eruit en vervangen en in het voorjaar de laatste beplanting aanbrengen.
Hier staat de winterharde Fuchsia hopelijk beschut genoeg. In het voorjaar wordt hij terug gesnoeid en de hortensia, daar haal ik ook wat lange takken vanaf.
Klimhortensia of Hydrangea petiolaris. Staat al enkele jaren op een heel droge plaats, deels onder een terras, en geeft nu toch welriekende witte bloemen.
Deze klimhortensia is ook een sfeerbepaler en is een witte wolk als zij bloeit in de lente. Voor mij een onmisbaar element inde tuin voorla om dat het een klimmer is die zich hecht zonder schade aan de muur toe te brengen.
Bij gebrek aan een nieuwe achtertuin, maar gras er uit gehaald. Vlnr: oranje Hemerocallis, Philadelphus coronarius (hiervoor geranium onbekend), Crocosmia en Hortensia's.
De klimhortensia staat weer in bloei. We hebben 'm daar gezet omdat er een versleten plastieken plantentunnel in de wei achter staat, zodat die een beetje uit het zicht is.
Dit is het tweede jaar en nu komen er eindelijk redelijk grote bloemen in deze Hortensia (Hydrangea Arborescens - 'Incrediball', Strong Annabelle. Deze variëteit heeft stevigere takken en zou tegen een stootje kunnen.
Niet de mooiste foto, maar zo moeten wij in de 'hete' kempen de grootbladige hortensia's beschermen tegen de zon. Deze 'For Ever&Ever'|staat in de halfschaduw (morgenzon) en zou met dit 'rotweer' toch nog verbranden.
Dichtje week 4 Bewuste berusting. In het al opgeschoonde deel van de tuin staat mijn dame beeldschoon de kale hortensia,s te observeren die berustend rusten en de vierde week over zich heen zullen laten gaan.
Vorige week alle Hortensia's samengezet,de Tamarix naar achteren gezet met ertussen Hemerocallis,Anemonen en Kruipploxen. Op het nieuwste perkje staan: Achillea's,Zijdeplantjes,Gaura en Akeleien.
Voor wie naar hier gekomen is om tips en advies te vinden - hier is er eentje - wij, persoonlijk, vinden hortensia's / hydranghea's het mooiste ogen als ze vanachter een mooi kortgeknipt haagje naar boven tevoorschijn komen - zo is de altijd wat kale onderkant van de takken onzichtbaar. Je kan ze ook met de liefde des vrouwenmantels bedekken.
Hydrangea macrophylla 'Magical Noblesse' is een bolhortensia die in de maanden juli en augustus verkleurt van witgroen naar zachtgroen. In 2016 aangeplant.
Het gras wordt een speeltuintje van gemaakt, hier komt ook een speeltoestel in. De bakken zorgen voor afscheiding tussen het zitgedeelte en het speelgedeelte.
Vandaag een stukje border volledig vernieuwd en al m'n oude bloembollen erin samen geplant en er Phloxen opgezet. Ook 3/4 vd Clematissen eens samen gezet en een nieuweling Hakonechloa macra 'All Gold' erbij geplant.
Ik heb hier al zoveel mooie bloeiende Hotensia's voorbij zien komen, bij mij nu eindelijk 'n beetje kleur, wordt weer genieten. Hoe komt het dat ze bij mij zo laat gaan bloeien?
Border op komst - u vond deze combinatie op andere foto's ook mooi dus ik herhaal even wat er in staat (op variaties na van jaar tot jaar en volgens dat we goesting hebben) Mooi gecombineerd zijn zeker - blauwe, lichtroze en donkerroze geranium (laag) - roze lupine (middelhoog) - donker blauwe irissen (middelhoog) - Paarse Thalictrum (hoog) Komt daarbij wat later wiite phlox (hoog) En verder staan er - hemerocallis eendagslelies oranjegeel/zalm (middelhoog) - Incalelie oranje/safraangeel (middelhoog) - gilliena trifoliata (middelhoog) - longkruid (laag) - meiklokjes, (laag) - allium christophii (hoog) - anemone japonica (middelhoog - kwam er vanzelf bij), - astilbe (laag) , - hosta (laag) - akelei (ook vanzelf erbij gekropen), - fucchia magellanica (middelhoog), - 2x magnolia (boom), - 2x krenteboompje (hoog), Als achtergrond achteraan tegen het riet een rij/haag Hibiscus (hoog), - hortensia (middelhoog), malus (boom), - lavatera (hoog) om wat gaatjes te vullen, - polygonium, - rosa rugosa (struik, nu nog laag, om de composthopen te camoufleren - witte en blauwe seringen (boom), - blauwe korenbloem (midelhoog) - euphorbia (middelhoog) geel - vrouwenmantel (laag) - echinops blauwe kogeldistel (middelhoog) - monnikskap (middelhoog) - Ypericum (hertshooistruik) - cornus alba marginata (hoog, waaiervormig, mooie rode takken in de winter en overal vergeet-me-nietjes, meiklokjes en bosanemoon tussenin en op dit moment staan er de blauwe boshyacinten nog bij .
Heerlijk, dat het mais er taat, kan ik heel rusig, de brandnetels verwijderen en de troep, naar de andere kant van het bos brengen, zodat het daar rotten kan, ten behoeve van padden, egels en veel andere beesten. In de avond gaat aan de mais kant de zon onder en krijgt het heugera ´´en hortentiaveld volop het avondlicht.
Kleine border met in het midden Aesculus hippocastanum 'Monstrosa' Heuchera 'Marmelade' rechts Tilia cordata 'Lico' Campanula 'Portenschlagiana' Links onder Veronica kemulariae ( bodem bedekker ) en Daphne gemmata 'Royal Crown'
Deze namiddag nog eens een mooie wandeling gemaakt in eigen streek. St-Martens-Leerne,Vosselare ( nu ook bij Deinze),Bachte en terug naar St-Martens-Leerne(10 km) 20 foto's.
Tuinelement bestaande uit een cortenstalen plaat waaruit de contour van een huilende wolf uitgesneden is bij volle maan. achter de wolf dient een wintergroene, grijsbladige struk te komen die gesnoeid wordt opmaat van het monument.
IK DEZE WEEK DE AANTAL PLANTEN GETELD IN ONZE KLEINE TUIN 110 SOORTEN EN 369 STUKS DUS U KUNT WEL NAGAAN DAT HET VOL IS MAAR DAT VERTELLEN DE FOTO.S OOK WEL
Week 47 Verstild een strakke ruis van stoere eucalyptusbomen overtroeven hortend ademhalen stapje voor stapje verdwijnt de berg onder de duwende hoge stevige schoenen stuwend bloed jaagt sprankelend de glazen druppels op het voorhoofd de drang om te klimmen levert veel op want nu sta ik op de top een sukkel op sokkel de adem stokt uitzicht geeft inzicht afdalen in een nieuw begrip verlicht verruimd verstild. eljo groet-je
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina