Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Kleuren hebben invloed. Niet voor niets bestaat er kleurentherapie. Blauw heeft een heel bijzondere uitwerking. Maar er is een duidelijk verschil tussen licht- of hemelsblauw en dieper blauw of indigo.
In het najaar vormen besheesters een belangrijk element in de tuin. Iedereen geniet van de kleurrijke vruchten, wat overigens lang niet altijd echte vlezige bessen zijn. Maar decoratief zijn ze zonder uitzondering.
Een tuin of een park zonder groenblijvende planten ziet er in de winter nogal triest en saai uit. Planten die in de winter ook groen zijn, geven structuur aan een kale oppervlakte en zijn een vaste waarde het hele jaar door. Structuren in de tuin creëer je vooral door groenblijvende hagen en heesters.
Met de woorden heesters en struiken wordt tegenwoordig precies hetzelfde bedoeld: een groep planten met verhoutende takken die vaak al dicht bij de grond of vanuit de grond vertakken. Of ze ’s winters groen blijven of hun blad verliezen maakt niet uit. Als ze een duidelijke stam hebben, noemen we het geen heesters of struiken, maar bomen
Al een jaar of zes heb ik een blauwe regen tegen mijn huis staan. De laatste paar jaar is de plant flink gegroeid maar heeft nog nooit bloemen gegeven.
De Clematis met roze bloemen voor de grijze muur en het roosje met witte bloemen voor de blauwe muur gezet. Nu maar hopen dat ze aanslaan en de winter goed doorkomen.
We hadden méér dan genoeg van deze veel te grote heester voor de plek waar die stond en hebben hem vorig jaar tot op de grond afgezaagd, maar vergeten hem te rooien. Nu staat die weer mooi klein te wezen en mag hij voorlopig weer eventjes blijven.
De eerste bloemen van de phyllo-cactus zijn in bloei,vorig jaar was de eerste een week later. Maar ik kon toen wel 21 bloemen tellen, kijken wat het van 't jaar doet