Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Een onaantrekkelijke en inspiratieloze wintertuin? Dat is nergens voor nodig! Geen tuinplant die in de wintermaanden zo lang en zo mooi bloeit als de kerstroos (Helleborus niger).
Hieronder een overzicht van de soorten rozen. Klimrozen, geurende rozen en rozen voor de border. De roos blijft gewoon de allermooiste en meest geliefde bloem ter wereld. Kies voor je tuin sterke rozen, die niet ziek worden, weinig snoei en onderhoud vergen en maandenlang enthousiast bloeien en geuren. Dit zijn de toppers.
De eerste amfibieën zijn uit hun winterslaap ontwaakt. Maanden hebben ze zich verscholen op het land onder stenen, strooisellagen en blokken hout of misschien zat er wel eentje bij jou thuis in de composthoop of in een paddenpot. Afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid worden kikkers, padden en salamanders wakker rond half februari. Een jaarlijks terugkerend fenomeen is de paddentrek waarbij deze amfibieën van het land terug naar hun geboortepoel trekken om zich voort te planten.
Steeds meer mensen hechten belang aan een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Maar een drukke job, de zorg voor het gezin en het huishouden… maken het niet altijd even makkelijk om die voornemens in praktijk om te zetten. Groenten uit diepvries, blik of glas zijn gemakkelijk te bereiden en kunnen je helpen om voldoende groenten te eten per dag.
Dit hoekje aan de zijkant van het huis, heb ik vrijgemaakt in de hoop dat de boel hier niet steeds om waait. Je ziet dat ik nog wat keitjes te kort kom.
Hallo ik zou willen vragen of dat kant en klare cactusmest die je koopt in de tuinwinkel geschikt is voor de peyote cactus want ik heb gelezen dat peyote cactussen meestal in zeer voedingsarme grond leven zou er iets gebeuren moest ik de peyote cactus in kant en klare cactusmest zetten? want ik denk dat kant en klare cactusmest veel voedingstoffen/mest bevatten terwijl een peyote cactus in een zeer voedingsarme grond leven alvast bedankt!
Had een flits, en een glimp van haar (wip)neusje gezien achter de haag - even bleef ze zitten Goed te weten dat de auto's nog geen vat op haar hebben gehad.
Ook een vlindertje wat vaak over het hoofd wordt gezien Koevinkje (Aphantopus hyperantus) Het vrouwtje heeft een goudbruine bestuiving aan de onderkant van haar vleugels
Dit boompje, wilde maar niet groeien en bloeien, dus kuilde ik haar in de herfst, om haar in het voorjaar een plaats te geven en KIJK nou! Dus laat ik haar maar staan.
De Betonie is een inheemse plant, die echter nog eerder zeldzaam in het wild voorkomt. Toch is ze waarschijnlijk bij heel wat mensen bekend, want ze heeft wel haar weg gevonden naar de siertuin, waar ze echter vaak met haar wetenschappelijke geslachtsnaam ‘Stachys’ benoemd wordt.
Dichtje van week 15 Anna Paulownia Wanneer ze nieuwsgierig naar buiten treedt met haar vleugelachtig zachte huidje kan ik het niet laten haar te strelen. Mijn vingertoppen strijken behoedzaam over de uitspruitseltjes bewonderend bekijk ik de oude kleuren van haar bast een symbool van geluk.
Dichtje week 49 Vogel op "Stand". De juveniele buizerd zit muisstil op haar tak ze vliegt niet weg wanneer ik rustig dichterbij kom ze strekt haar nek de lichte felle ogen turen in de mijne rustig loop ik achteruit geef haar de stilte van de morgen terug dit is haar stek ik draai me grijnzend om en heb respect voor de gebondenheid met deze plek en fluister " Oppassen muisjes.
Dichtje nog passend in week 3 Hulpeloos? Oh nee integendeel het slimme meidje laat vol gevoel haar kopje berustend hangen weet zich vertederd houdt haar blos nog even voor zichzelf.
\"Wat de toekomst brengen moge\" Om haar heen houden de bloemen de adem in de tijd staat even stil evenals de bruid haar stralende houding duidt dat zij de toekomst met open blik tegemoet zal treden over 2 uurtjes klinkt haar \"Ja!\" eljo groet-je De bruid kennen wij niet, daarom des te mooier.
Ook al hebben we maar een kleine stadstuin er is veel te beleven. Op een zonnige zondag morgen een week of twee geleden zat op haar gemak, nadat ze haar buik had rond gegeten aan de rozijnen die ik voor haar neer leg, een lijster op haar gemak door de poten gezakt te genieten in het vogelhuis.
Nieuw gekregen van een vriendin die deze torso zelf heeft gemaakt en bij haar in de tuin stond hele maal vervuild en verstopt, ze zij dat er wat niet goed aan was ,maar welk mens met zo,n torso is wel goed dus ik kreeg dit van haar om dat het in onze tuin beter tot zijn recht zou komen . ik heb het geprobeerd .
De rode oogjes verwijderen lukte deze keer niet met de voorziene knop.- Wat je ziet, denk ik, is het licht op haar netvlies binnen in haar oog, het licht van de opkomende zon die op het vensterglas schijnt waar ik achter sta.
Sint-janskruid (Hypericum perforatum) Wordt vaak verward met Jakobskruiskruid (Jacobaea vulgaris) Of wordt verbasterd tot Sint-jakobskruid, wat niet bestaat.
Zwarte toorts (Verbascum nigrum) meeldraden paars gebaard. Wordt vaak verward met de stalkaars (Verbascum densiflorum) of de koningskaars (Verbascum thapsus)
Aardevrouw inmiddels grotendeels bedekt door het slaapkamer geluk Eerstdaags ga ik haar weer een beetje bijwerken, schouder even modeleren en haren knippen.
Qua temperatuur zou deze plant wel buiten mogen maar ik durf haar nog niet bloot stellen aan die windstoten en stortvlagen die we nu krijgen. Ik heb haar drie jaar lang vertroeteld voor ze kon bloeien en ze zou me dat waarschijnlijk zeer kwalijk nemen en er de brui aan geven.
Misschien nu wel op haar mooist; toen ik deze gisteren had genomen dacht ik even kon mn moeder dit nog maar even zien. Ik had de borders voor haar aangelegd en zij heeft ze grotendeels gevuld.
Tholen bestond vroeger net als de andere Zeeuwse eilanden uit allemaal kleine stukjes land die steeds weer bedijkt werden maar ook vaak weer aan het water moesten worden prijsgegeven . Vandaar dat het hier wemelt van de dijkjes en dijken die vaak aangeplant zijn met bomen.
De speerdistel (Cirsium vulgare, synoniem: Cirsium lanceolatum) Zeer nectar rijk. Wilt u vlinders, bijen en hommels in uw tuin, maak dan een hoekje met speerdistels.
De ruil Voordat baboe begon te zingen nam ze de beide handjes van het anakje dat nog niet wist dat ze blond was in beide handen. Plaatste de vingertjes zacht tegen haar strottenhoofd.
De jonge paardenbloembladeren zijn het lekkerst op het moment dat de paardenbloem haar gele bloem nog niet heeft bovengehaald. Fijngesnipperd tussen de sla smaken ze overheerlijk.
Keizersmantel, vrouwtje, de eerste maal dat ik deze spot in mijn tuin, met dank aan de telekia speciosa. De vlinder heeft een \"hap\" uit haar rechtervleugel
En waar de ochtendzon nu wel haar kans krijgt, dáár komen de voorjaarsbolletjes.(niet vandaag, want ik heb zaterdag door zweten én meewerken, toch kou gevat.
Van zodra R haar Kennel & Schmenger 's ( tja, ze heeft nu eenmaal een neus voor koopjes ) uitdoet komt Ms.T aangerend, legt zich er op en verkneukelt zich aan de geur, ze steekt haar neus en kop geheel in de schoen, en wordt er high van, en dat een flinke dut.
Schitterend - letterlijk - de blaadjes glanzen als spiegeltjes vaak te "straf" om er een goede foto van te nemen. Je moet echt wat onderbelichten om details te zien
Het vrouwtje van de grote bonte specht was tegen de spiegel aangevlogen en in de waterval gevallen. Ik heb haar er uitgehaald en op een tafel neergezet zodat zij kon bijkomen.
Hier de 2 gekregen helleborissen (blauw van Marei) en ja dan maak je het perk netter.De salvia,s eruit en de chocolade plant begint goed groen te worden.
31 januari 2019, de hortensia's bedekt met een laagje sneeuw. Een haag aangeplant met 6 'verbeterde anabel' tussen ons en de buurtjes geplant in het voorjaar van 2018.
Helemaal blij met de twee katten haakjes gekocht van bij jullie, staat gezellig aan ons huis met die hangplantjes, en meteen ook duidelijk dat hier een katten mens woont en van de natuur houdt.
Grote rozen teruggeknipt want we moeten ze verplaatsen - 2 x Guirlande d'Amour die verkeerd stond (1 staat juist, daar had ik al foto's van geplaatst) - nu nog zoeken waar naartoe ermee. verder een wilde roos mogelijk een scheut van een onderstam (?
De hoornaar (Vespa crabro) is de grootste wesp van westelijk Europa. De steek van een hoornaar is pijnlijker dan die van een honingbij, maar bevat minder gif.
Mahonie - niet kapot te krijgen - staat sedert mensenheugenis ergens in de haag en we trekken 'm steeds maar uit, verzetten lijkt me quasi ondoenbaar, maar kijk hij is er alweer
De katten zijn op het moment zo in de rui, dat ik van het haar dat ik uit hun vacht borstel kleine bolletjes draai. Een beetje vreemd, maar wel decoratief.
Op de terugweg langs een hele lange straat in Den Haag met heel veel Narcissen. Een drukke straat, dus helaas kan het bijna niet zonder een auto op de foto.
Was net te laat maar de mevrouw had haar fototoestel neergezet en een opdracht aan de honden gegeven om te gaan zitten. Als ware fotomodellen gingen ze naast elkaar zitten en keken in de camera.
Ik heb hier vaak de indruk dat aronskelken graag met de achterkant naar het publiek groeien! Er staan hier een aantal zeer mooie soorten maar vaak kijk je enkel tegen de achterkant van het schutblad aan.
Een volhouderke - mijn grootste vijand - haat/liefde ligt dicht bijeen - ik begin er van te houden - 400 miljoen jaar, net zoals krokodillen en haaien.
Elaine Page (2012 Poulsen, Denemarken) winnaar Gouden Roos 2015. Deze internationale prijs voor rozen wordt elke 2de zondag van juli bekend gemaakt in het rosarium Westbroekpark in Scheveningen, bij Den Haag.
Dichtje week 10 Lente gevoelig. Ik weet wat het is om bergen te beklimmen om te zeilen op zee of om salto,s te maken soms met schroeven erbij maar een duizelgevoel dat opspeelt en vrijuit haar buitel in mijn hoofd uitprobeert dat is nieuw een gekke ervaring mijn houvast?
Aan de overkant zag ik deze eend boven op het dak van de sportschool zitten, op zoek naar een geschikt plekje voor een nest of wilde ze wat aan haar lijn doen!
Opbouw van een kampvuurkring / Amfitheater met lange takken Corylus avellana (hzaelaar) maak ik een cirkel waarop ik bakstenen ga plaatsen. In de cirkel komt een worteldoek met grind, en een grote vuurschaal.
Dichtje week 31 "De Plumeaus en de vlinder" Als geknotte rondborstige wilgenlijven stonden dames met uitgestreken plumeau gezichten haar met volle monden woorden uit te kauwen. Als een trillende vlinder te hoerig in haar mooi stond een meisje bang opstandig, pál voor wat ze wou maar werd toch weggeblazen.
De dame des huizes heeft haar laarsje naast de reuzenbovist gezet om een vergelijk te hebben . Naar het schijnt schijfjes snijden en in de pan bakken .
Van de week op de sportschool had iemand haar Chihuahua meegenomen, hoe lief. Het lijkt een jong hondje, omdat ze zo klein zijn, maar deze dame is al 11 en een half jaar!
Deze al vaak geprobeerd te fotograferen maar het is alsof hij weet dat hij anders is. Meestal is hij zeer snel weer weg , nu gelukt door het raam maar helaas niet erg scherp
Vandaag een dorstige jonge duif gered, als we het telefoonnummer opbelden dat aan haar pootje ging bleek het een duivenjong te zijn uit Aalst, we laten ze morgen in de vroegte weer los.
Allez, nog eentje om Lily te doen smelten - ons Tuurke lag te smelten DE HELE DAG zonder te "moven" met haar buikske tegen de warme chauffage ! (foto is niet "gedraaid" hoor) mvg hugo
In deze kuip wil ik een bloemenzee van eenjarigen maken, maar tot die tijd dient hij als schuilplaats voor onze poes Mika, die als ze er zit denkt dat de vogels haar niet zien
Dichtje week 2 Glimstraal Het morgenlicht van vandaag duurt ietsjes langer dan gisteren ach was ik maar een schemerlamp dan ging ik vroeger schijnen opdat de helleborus tot haar recht komt. eljo groet-je
Toch wel een mooie vorm van de Geranium - je let er eigenlijk niet zo vaak op - en je kan makkelijk het blad van eik, vijg, esdoorn en zo beschijven - maar hoe beschrijf je deze ?
We kwamen langs dit weiland, waar een koe met haar achter lichaam in de sloot lag. De boer kwam er net aan en bond twee touwen aan de voorpoten en aan de tractor vast.
De klimhortensia staat weer in bloei. We hebben 'm daar gezet omdat er een versleten plastieken plantentunnel in de wei achter staat, zodat die een beetje uit het zicht is.
Op het bankje ligt Kroel vaak met zijn bakje kattenbrokjes naast zich. De vogels loeren altijd of ze er van kunnen snoepen als Kroelie er even niet is!
Meerdere planten hebben zich mettertijd gevestigd in de buxus haagjes - allicht ook omdat de buxus vaak extra water krijgt en ze zo kunnen meegenieten.
Spike al vroeg op bezoek - tussen de regendruppels - als ze met haar kop zo wat langer in het ovale putteke blijft, dan is zij (want geen rode vlek op de wang) alles lekker aan het aflikken .
Mijn absoluut favoriete vogel (na sneeuw-uil en albatros) na een dag met m'n nek achterover op het strand van De Haan had ik er één perfect boven me. Hier met een zweef-zweem-effect getrukeerd)
De blauwzwarte houtbij (Xylocopa violacea) Een van de grotere bijen in Europa. Niet agressief, maar zorg voor een plek waar zij haar eitjes kan afzetten, anders doet ze het in het hout in/van uw huis
Atalanta in profiel op echinacea 'prairie splendor', Ze is een trekvlinder, als ze maar niet naar Rio vliegt: Atalanta was de schone sportvrouw die ging hardlopen tegen haar minnaars en die zij vermoordde als ze verloren.
Dichtje week 9 Galant en bevallig. Wanneer de wurmpjes in de aarde gaan bewegen worden de jonge witte meidjes weer stoer en staan te flirten met een ieder die haar ziet staan.
Foto dateert van 2 mei 2007, rose Johan Straus, ben niet zeker of ze dit jaar (2014) nog zal uitschieten, vrees dat ze in de winter verleden jaar aan haar einde gekomen is in de vrieskou.
Op voorhand was ze al mijn grote liefde en hartewens, maar in het 'echt' - hier in de tuin- heeft ze het helemaal waar gemaakt. 17 nov en nog steeds aanwezig met haar fijne blosje!
Zaterdag onze moerasvijver uitgekuist en nu zien we onze gasten beter. Buiten het dagelijks bezoek van wat mezen, merels en een winterkoninkje was vandaag de grote gele kwikstaart weer te zien.
Grote gele kwikstaart komt juist uit onze moerasvijver. Links en rechts haar pluimen nog aan het goed leggen om in het midden mooi op de foto te staan.
De Fluweelboom, stak haar takken over het graspad. Voordat Dick er met de snoeischaar in ging, heb ik het toch al slechte pad weg gehaald en het perk vergroot, Voor Dick minder werk en de lavendelhoek mooier.
De weg werd bedekt met een nieuwe laag fijn wit zand - zal "tegen aa beuzze" zijn van de slakken die vaak uit de border naar het vochtige gazon oversteken, en 's morgens terug de border in kruipen.
Gisteren zag ik deze mol boven de grond kruipen en om mijn tuin wat te sparen heb ik hem toch maar een klap met de hark gegeven,ik ben er de ganse dag nie goe van geweest
Paard door de straat, dat zie je hier niet vaak, maar vanwege het feest in het dorp werd er ook een paardenrace gehouden verderop in de straat. In onze straat moeten ze warm lopen voor de wedstrijd.
Deze is een vernonia genoemd naar Betty Blindeman. Betty was een lieve mevrouw die altijd klaar stond om je te helpen bij Jan Spruyt (vaste plantenkweker).
Achter de tuin liggen vlakbij de weides met koeien en paarden, met de Koude Beek erlangs, en volop WIlgen. Deze zijn zaterdag gesnoeid door vrijwilligers die elk jaar een deel doen.
Vandaag zou er een vrouw uit een andere stad bij mij een formulier komen invullen voor haar paspoort, maar ze vertelde er niet bij dat de hele familie mee kwam, zo gaat dat hier in Colombia. Was wel gezellig
Een vrouwtje groenling (Chloris chloris) heeft ook de namen groenvink of groninger. Dit vrouwtje heeft een nest gebouwd samen met haar mannetje van hondenhaar en stukjes sisal touw, wat we ophangen in de netjes waar mezenbollen in hebben gezeten.
Dianthus - Steenanjer Z'n familieleden staan allemaal aan de zonzijde en zien er verpieterd uit terwijl deze zich achter een Kliko bevindt en er uitziet als een goudhaantje! Conclusie: een haag van Kliko's neerzetten en daar de anjers achterplanten?
Petrophytum caespitosum, is een plantje uit de rozenfamilie, onopvallend zolang het niet bloeit, inheems in de ZW-staten van Noord-Amerika, waar het vaak voorkomt op kalksteenformaties. De bloeit begint eind juli-begin augustus en duurt tot de herfst.
Ook de dames nog even gedag gezegd tijdens de maaltijd. Eén dame hier voor aan nog gered uit een benarde positie, want ze was met haar halsband vast komen te zitten aan het hek.
Schuurtje - onder het dak - schilder is ook al gepasseerd - ebben - de hele "zaak" is electronisch beveiligd met stille alarmsignalen (ik geef geen details natuurlijk, behalve dat de techniek eigen makelij is en erg op dat van booby-traps en valkuilen lijkt)
Ik dacht eerst nog, hier maak ik een mooie collage van, of ik zet er nog een gepast kaderke rond - maar in 's hemelsnaam wat kan hier nog aan verbeterd worden ? SSSS - juist !
Dag van de Roos in het Rosarium - Westbroekpark Den Haag. Echt een aanrader, het park is het hele jaar vrij toegankelijk en ieder jaar laten kwekers er hun mooiste rozen planten om gekeurd te worden door professionals en het publiek.
Dag van de Roos in het Rosarium - Westbroekpark Den Haag. Een van mijn favorieten van die dag: de klimmer Rosa 'Checkmate' (Diclanky) (2013, Dickson uit Noord-Ierland).
Elk jaar geniet ik weer van de Echiveria,'s winters zet ik hem in de kas,en in het voorjaar haal ik hem uit zijn pot,verwijder de dorre bladeren en krijgt hij nieuwe grond,en als dank,zie het resultaat.
Deze azalea hebben we geplant in 1980 en bloeide voor het eerst uitbundig in 1982. Toen hebben wij er een foto van onze dochter bijgemaakt op de dag van haar eerste communie.
De vijver en moerasvijver kreeg ook zijn winterschoonmaak, het was wel een zware taak. De zondag begint hier met regen,, hopelijk houdt het ook vandaag de zon niet tegen.
Nymphaea Tetragona: Witte waterlelie die net zoals de Nymphaea Pygmaea Rubra van juni tot september onophoudelijk zijn prachtige bloemen laat zien. Door haar grotere bladeren neemt ze iets meer plaats in de vijver waardoor ze de visjes van een beetje schaduw voorziet.
Rupsen hebben de Viburnum opulus Roseum bijna in een skelet veranderd en de appetijt van de bewoner was blijkbaar niet groot genoeg om dit te voorkomen. Hopelijk zitten er binnenkort nog genoeg dan heeft zij vlug een maaltje klaar voor haar kroost.
Nooit geweten dat prikneus zó groot kon worden! Deze heeft jaren in een pot gewoond, sinds vorig jaar heeft ze dan eindelijk vrije voeten in mijn tuin.
Leopold II (Onze tweede haan) is echt wel aangenamer in de omgang dan zijn illustere naamgenoot. Kraaien doet hij nog altijd met een vreemd accent, maar ja, wat wil je; het is een Barnevelder-kriel, een Nederlands ras dus, die ik in Gent gekocht heb .
Ik ben langzaam 'land' aan het veroveren door iedere keer wat beton eruit te halen en er planten neer te zetten. Krijg ik dadelijk achter toch nog een groene tuin.
Aan de uitlopers van Disporum zie je vaak niet wat voor plant het uiteindelijk gaat worden. Ik vind het grappig dat deze planten als ze nog zo klein zijn al hun bloemen een beetje laten zien terwijl ze nog lang niet aan het bloeien zijn!
Het is niet normaal dat, deze planten noch bloeien en wat denk je, van de vogels die zijn aan het jagen en nesten bouwen ik maak me, best wel zorgen hier voor daar door heb je, die vreselijke stormen ook.En vooral bij mij aan de kust.
Hier achter in het bos wordt vaak tuinafval gedumpt. Tijdens een wandelingetje met de honden heb ik wat van deze Vinca Minor mee genomen voor in een hangpot.
Dagje Den Haag, Scheveningen en de volgende dag naar Heenvliet naar mijn jongste broer. We zijn weer wat wijzer geworden hoe hij dat kruisen van dahlia bloemen toch doet.
Vaak zie je pareltjes op blad en grote druppels verzameld rond de stengel. Hier is het "proces van water verzamelen - condenseren" pas begonnen en/of nog aan de gang en de druppels vormen eerst en vooral aan de rand zo te zien.
Lotje had haar schoen gezet, niets verwachtend en just 'voor de pret', maar, vanochtend vroeg -nog in pijama- vond ze daar heus! … een nieuwe ca-me-ra.
Dichtje week 6 Op naar morgen. Een beetje verloren loop ik naar het beeld en vertel haar: "Morgen krijgt hij, mijn Dick een verbreding in de halsslagader en dan, zal het weer goed komen hoor.
Leeg, ze zijn denk ik al weg want zie het jong rondhuppelen achter z'n ma voor eten - het gaat soms zo snel en geheel onopgemerkt - ook Ms. T heeft niks gemerkt.
Hier staat de winterharde Fuchsia hopelijk beschut genoeg. In het voorjaar wordt hij terug gesnoeid en de hortensia, daar haal ik ook wat lange takken vanaf.
Voor eeuwig en altijd met elkaar verbonden - hij, de wurger, zij de roos - de ene doet niet onder voor de andere, de ene met z'n vasthoudendheid, de ander met haar doornen - geen van beide geeft toe, en toch gaan ze samen verder moeten, en geen van beide wint.
DEEL 1: Samen met mijn vriendin een uitstapje gemaakt naar een speciale dierenwinkel Avonturia in Den Haag. Daar verkochten ze van alles en zag er zo prachtig uit allemaal dat ik dit met jullie wil delen.
Lily,U vraagt en ik geef je een antwoordje. Het pad loopt naar een "kamer" met in het midden het rozenperk en er omheen een haag van verschillende soorten struiken.
Af en toe vallen er slachtoffers in de tuin. Met het afgelopen goede weer, was deze Europese hoornaar steeds opzoek naar prooien om zijn larven te voeden.
Deze hibiscus is altijd een droom in de tuin, staat voornamelijk in de schaduw en krijgt vanf 14.00 uur zon, bloeit daardoor wat later maar ook langer.
Hypermodern tuinindeling maken, Jawel de natuur mag ook best haar wilde gang gaan in mijn tuin hoor! Vandaag 2 soorten bosbessen 10 stuks, 10 cranberry's, 2 stamkruisbessen rood en wit, 2 stamgojibessengekocht, we zijn weer arm!
Dichtje week 8 Overloop Gierend walst de wind over het landschap vandaag is ze de baas en regent zich rijk zelfs in het nieuws voert ze de boventoon. De rivier geniet haar stroming golft voorbij oevers en schoont zich van gevallen blad dat ze op de kanten spuugt mollen zetten een spurt naar hoger land.
Aardevrouw ligt nu lekker in de geurende boomschors Het doel was dat ik A het gras om haar heen niet meer met de hand hoef te knippen en B dat ze wat beter uitkomt. Ze steekt nu beter af dan tegen het gras.
Heb je een spin al eens gevolgd bij het maken van het makkelijkste deel van haar web (moeilijkste lijkt me de basisvorm te maken, gespannen tussen hoge takken en andere uitsteeksels) .
Omdat er achter de haag geen gras groeide, knutselde ik vorig jaar deze loopbrug in elkaar. De middelste planken buigen een beetje mee door wat het allemaal extra spannend maakt.
Onze tuin te zien vanop straat bij een druilerige dag, regendruppels op de lens verraden natuurs gedrag. Onze tuin achter de haag links en in de diepte rechts, Het zicht is eens averrechts.
Dichtje week 7 Roodborstje Elke morgen zit ze op haar plekje en kijkt hoe er ontbeten wordt wanneer wij bewegen maakt ze zich iets langer en kijkt onverschrokken de huiskamer in. Zij bepaalt wanneer ze opvliegt het genieten komt van twee kanten wij verzorgen zij slooft zich uit.
De Walvissen in het blauwe van de bloemen de walvissen zitten in een raam met 12 bevestiging ogen zijn van giet ijzer graag wil ik dat jullie mij er iets meer van kunnen vertellen ik heb de Walvissen / Dolfijnen in een antiek zaak gekocht, zij konden er niets van vertellen wie laat nu zo iets aparts maken in de gietijzertijd
Gisteren heb ik ,al was het veel wind, toch wat tijd gevonden om enkele fotootjes te maken. Ik neem je mee op mijn ritje naar het werk met enkele situaties waar je in je haar zou krabben en andere mooiere taferelen.
Dichtje week 4 Verwondering. Zo mooi, zo broos een roosje dat vorige zomer niet tot bloei kwam zonder zorgen van volgroeid zijn doorstaat ze in knop de winter beknot in schoonheid maar och, wat is dat sterk nog steeds zit ze op haar takje het kopje hoog en knikkend in de wind zo mooi, zo broos, zo roos.
Op 11 Maart 2019 ontving ik deze zaailingetjes die vermoedelijk van de trachycarpus fortunei palm zouden zijn. Ik zal ze verder zo goed mogelijk vertroetelen en zien waar ik er mee raak.
Slechts één van de drie komt aarzelend en heel laat nog in bloei De kwaliteit van de bollen is bij Verberghe wel eens beter geweest, sinds Nijssen deze zaak heeft overgenomen gaat het helaas achteruit daar. Jammer zoiets maar we zullen maar hopen dat het na de grote drukte beter wordt, het is blijkbaar momenteel zo druk dat je niet eens kunt bestellen ?
Zonet zaten we als in de wolken - gietende regen, mistig, wind - nog niet vaak gezien zo hevig. Ondertussen is dit over en komt de zon bijna piepen - de hele tuin licht geel/oranje op door de weerkaatsing van de zon op de wolken.
Tweede paasdag dichtje week 13 Paasbest. Klein bonkig kleurig fleurig staat ze te ranonkelen in de tuin ze weet dat ze knap is laat haar kopje niet hangen dus ga ik de badkamer in geef mijn haren een óp blondje stift mijn lippen lak mijn nagels en stap op mijn paasbest stralend de huiskamer binnen en voel mij ranonkel best mooi.
De laatste dagen wel meer bijzondere bezoekers gezien in de tuin: gisteren een (boom)marter, die met een nieuwsgierig snuitje plotseling door de haag kwam, vanmorgen huppelde die met z'n ronde rug over het pad, te snel voor een foto natuurlijk. Even later een gesjilp en een plons bij de vijver: een ijsvogeltje vloog weg met z'n buit.
Dichtje week 47 Van dwarrel, naar scharrel. De herfst wordt gedicht door veel vallend blad windstilte laat haar dwarrelen tot ze zich scharrelend op elkaar verzuchten.
Zandvliet biedt vele mogelijkheden tot wandelen - bv langs de Brabantse Wal - in het Zuid-westen van de Nederlands provincie Noord-Brabant - tot max. 22 m hoogte, was het lang geleden de oever van de Schelde.
Ben woensdag mijn allerliefste vrouwtje verloren aan het monster(darmkanker),Zij was mijn alles,mijn inspiratiebron,m\\"n leven .hoop dat ik dit ooit te boven kan komen,Ik kan er rust in vinden dat ze geen pijn meer hoeft te lijden.
Een regendag. Binnenshuis maak ík nat lekker de ramen sponzen vloeren soppen nou ja lekker soms moét het gewoon want door al het mooie weer blijft het gewone gedoe een beetje liggen normaal toch?
Galante kusjes. Februari de treurwilg onder de maanden mijn humeur fladdert ze is moe van het moe zijn de gordijnen blijven open tot het laatste licht.
Tenminste zes bamboestokjes heb ik gebruikt. Die stokjes heb ik eens bij elkaar gescharreld toen iemand een gazen afscheiding had en hij wel de hedera met stok had maar niet de tijd om ze even zonder stok goed te plaatsen en in te vlechten.
Verbaasd maar zeer blij verrast over het recuperatievermogen van gras/gazon! Amper een maand geleden was het gazon op sterven na dood, volledig uitgedroogd en geelbruin op een keiharde gescheurde en gebakken kleilaag.
Deze bijzondere gentiana, de Gentiana clusii 'Alboviolacea' wil ik graag laten zien. Deze komt voort uit zaad van de Gentiana clusii 'Violacea' die helemaal lila/paars is.
Zo het oerwoud vordert gestaag, 2 Gojibessen geplant alle boompjes en struiken hebben de voor hun specifieke grondsoort gekregen, soms zelf samengesteld, soms kant en klaar, enkel zo als te zien is het veld erg nat, daarom maak ik mijn looppaden 10 centimeter lager met een worteldoek en houtsnippers erop, swinters watert het zo af en zomers bewaard het water.
Dichtje week 50 Roodborstje In het naderend licht van het kerstfeest zoekt ze in elke boom een stukje Jezus Christus of zeg je God gewoon. Nu de dagen zich nog korten alle takken zichtbaar zijn zit daar rood geborst een vogeltje te wachten in verlangen de wereld is zó kaal ze fladdert zacht de vleugeltjes vouwt ze gedonst dan op trekt haar kopje naar het hartje toe en fluit heel zacht: "zou God.
Gedichtje week 27 Het nette theeroosje en het stoute fluitekruid. In overvloed Staat het fluitekruid te wuiven, soms wat genant door het overwoekerend gedrag.
Kijk omhoog (remember Armand Pien - hij kwam steeds omstreeks 20u het weer voorspellen, en het viel op dat hij vaak moest 'boeren' - mogelijk omdat ie pas van tafel kwam.
Goede morgen allemaal voor mij maar ook voor DIGITUIN is het een BIJZONDERE DAG, IK PLAATS VANDAAG MIJ 1000 STE FOTO, IK WIL DIGITUIN HIER VOOR BEDANKEN DAT ZIJ MIJ MAAR OOK VELE TUIN LIEFHEBBERS IN STAAT STELD OM OP HAAR SITE DIT MOGELIJK MAAKT DAT DE VELE TUIN LIEFHEBBERS OP DEZE MANIER MET ELKAAR HUN LIEFHEBBERIJ KUNNEN DELEN EN VAN ELKAAR KENNIS KUNNEN PROFITEREN BIJ DEZE DIGITUIN VAN HARTE BEDANKT IK WEET BIJNA ZEKER VAN OOK VAN ONZE TUIN LIEFHEBBER/ VRIENDEN ,ENZ
Hallo allemaal! Eljok heeft gevraagd om namens HAAR dit dicht te plaatsen: "Adem ons open" Nu de dagen alsmaar krimpen evenals mijn eigen huid bekruipt mij daar een klein gebed van voetstappen die gaan naar plekken die nog open staan.
De Prinses van Loch Ness --- Andere planten hebben het gehad Maar deze kruist nog even mijn pad Net als je het niet meer verwacht Komt uit het donker deze pracht Het leven is vol gemiste kansen Laat niet met je sjansen Dus genieten maar van de zwoelte zij, met haar voetjes in de koelte Groots en wijs als een koningin geeft ze libel en bijtjes hun zin Verfijnd als een prinses De prinses van Loch Ness (.
De hortensia Hydrangea macrophylla ‘Ayesha’ is een zeer bijzondere hortensia vanwege de komvormige bloemen. Hydrangeas of hortensia’s zijn overweldigend als ze bloeien.
Dichtje week 8 Weer thuis. Hoewel de vrieskou deze dagen bespeelt en de zon haar best doet dit weer te verdrijven begint in huis het oer van gezellig bij elkaar mogen zijn een prachtig gevoel te krijgen.
Ik wou dat ik de ruimte had om een mooie grote tuin aan te leggen, maar dat zit er nu even niet in (verhuisd vanwege scheiding naar een huurwoning met piepkleine achtertuin). Desondanks ben ik ontzettend blij met al mijn bloeiende bloemetjes en goed groeiende meter bij meter moestuin Mijn huidige partner heeft een grotere tuin, waar ik ook dankbaar gebruik van maak met mijn camera Moet nodig weer onkruid wieden zie ik wel.
De foto is zeker niet van hoge kwaliteit maar ik wou hem toch plaatsen om het verhaal. Wat u hier ziet is niet wat u spontaan zou denken, maar het omgekeerde.
Met de aankomende feestdagen is het tijd om de wijnkelder eens na te kijken en aan te vullen. Deze fles is m'n beste maar ook m'n laatste van de reeks.
Ons Babs heeft het lekker warm op ons bed (20/11/18 ,mijn man ligt al op zijn gemak ernaast,nu nog een plaatsje maken voor mezelf . Zolang ze bij ons kan zijn genieten we ervan ,want ze is nu al weer 10 Dagen ziek .
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina