Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Op plaatsen waar grote delen van de dag schaduw is en / of een vochtig hoekje ontwikkelt groene aanslag zeer snel. De ontwikkeling toont zich eerst als een groene aanslag en nog later groeien er mossen en algen.
De verschijning van algen en mossen is niet mooi en is bovendien gevaarlijk ook. De ondergrond wordt gladder waardoor je snel kan uitglijden.
Het oorspronkelijke gerecht van een frittata komt uit Italië. De frittata vindt zijn oorsprong op het platteland waar veel armoede was, en waardoor de mensen soms niet dagelijks een vers eetmaal konden veroorloven
Groene planten zijn onmisbaar in natuur, tuin en milieu. Ze maken de zuurstof die de basis van ons leven vormt. ‘Eeuwig groene’ planten vormen daarbij de superklasse.
Groene groenten en groene bladgroenten in het bijzonder, zijn door de aanwezigheid van “chlorofyl” heel gezond. Chlorofyl is de kleurstof in groene groenten die er voor zorgt dat ze een groene kleur krijgen.
Groene en witte selder.
Selder (groene en witte) is het hele jaar te koop met de grootste aanvoer in de zomermaanden. Het blad van groene selder moet knapperig zijn en een frisse kleur hebben. De stelen van witte selder moeten stevig zijn en geen plekken vertonen. De blaadjes die nog aan de stelen zitten moeten lichtgroen zijn en mogen niet slap hangen.
Een bloemstukje leren maken zoals hieronder beschreven. De groene krans is een mooi winterbloemstuk dat zelf kan gemaakt worden. Volg de stap-voor-stap handleiding van dit bloemstukje
Een ganse week lang gaan we met z’n allen gezond eten. Het hoofddoel is om ons lichaam te ontdoen van alles wat het niet nodig heeft en lichter verteerbare maaltijden te eten. Lees hier de eerste dag van onze groene week
Gedroogte munt gebruik ik om een lekkere saus te maken, daarvoor laat ik munt droogen maak ze heel klein doe oil in de pan laat het warm worden niet heet-daarna doe ik ui in de pan knopflook- en laat ik een beetje bruiin worden -daarna doe ik twee grote eetlepel munt erbij- dit gebruik ik dan als pasta- mij smaakt het heel goed groetjes lisa
Mag ook eens over de webschop "gestoeft" worden. Ik had dit jaar "Paprika 5 Kleurenmengsel - Capsicum annuum" gekocht en deze week hebben we de eerste paarse paprika's geoogst en vandaag volgden er weer twee.
Ik heb bonen geplant begin april in de serre om eens te proberen vroeg boontjes te hebben . Maar tot nu toe gaat de groei zeer traag , ik denk een maand te vroeg.
Pineberry White Dream of ananasaardbei, hoewel ze toch meer naar aardbei dan ananas smaken Voordeel is dat de vogels ze (tot nu toe) met rust laten omdat ze denken dat ze nog niet rijp zijn
Dat kan lang duren met de winter bloemkool ! Vorig jaar 2 juli gepoot, ondertussen werden de bladeren enorm aangevreten maar alles staat er nu weer prachtig en vol bij met het eerste bloemkoolroosje gesignaliseerd !
"Kapucijner" : toch al de eerste bloempjes en nu wachten op de peultjes om te zien hoe de erwtjes smaken. En zeg nu zelf; de erwt mag lang genoeg wegblijven dan kan ik langer genieten van het rode bloempje.
Aardappelen gerooid; Dit waren de merkwaardigste figuren; Net Kwik , Kwek en Kwak . En ze zijn nog familie van elkaar want ze kwamen,ongelooflijk maar waar, allen van dezelfde kuil(struik).
Ik ben al weer zorgvuldig koolwitjes aan het kweken voor volgend jaar. Benodigdheden: een klein hoekje moestuin, enkele koolplanten en wat begrip en het geduld om nog iets later de poppen te laten hangen op muren, pergolapalen e.
Door het mooie weer van enkele dagen geleden waardoor de temperatuur in de serre opliep tot 30°C en meer zijn de Frankenthaldruiven al goed uitgelopen. Ik zal geen twee weken meer moeten wachten om ze aan te binden aan de horizontale draden
Hoi jungs, vergeet ook niet na de fabuleuze bloei eens naar boven in de bomen te kijken, want nu gebeurt het wonder ! fruit komt er aan (alhoewel deze niet echt eetbaar is - of toch ?
Het is niet zo dat het moestuintje zoveel opbrengst geeft maar het is een mooie aanvulling. Een paar keer per week een verse, kleurrijke slamix voor bij de maaltijd met wat peterselie en bieslook op gesnipperd, een rabarbertaart bakken of wat aardbeienmoes door mijn yoghurt mengen, dat kan dan weer wel.
In het serretje worden begonia's, de in februari gezaaide Hongaarse paprika's, Cerinthes, zwarte stokrozen en Ipomoea's eerst nog wat opgepept en vertroeteld voor ze in de volgende weken naar buiten gaan. Anderen zoals de later gezaaide pompoenen, Dianthussoorten en Cleomes krijgen dan wat meer plaats en kunnen dan zorgvuldig verspeend of verpot worden.
Doe zoals wij en kweek eens zelf oesterzwammen. Gooi filterzakjes met koffiegruis niet weg maar verzamel ze in een emmertje en kweek er oesterzwammen op.
Werk aan de winkel. 1e aardbei,1e oogst van volledig pakje erwten op versgemaakt groentenperk,3e reeks radijzen en sla en straks komkommers,mini-komkommers,aardappelen en venkel.
Doe ik elk jaar; sla planten als de bonenstokken op hun plaats staan, dan kan ik de sla oogsten voordat de bonen te hoog worden. Die ruimte is anders toch verloren.
Boven links is geranium sessiliflorum \\"Sanne\\" ---------- rechts osmanthus burkwoodii onder links is arum italicum ---------- onder rechts is sarcococca \\"Hookeriana\\" Dit zijn allemaal groenblijvers die keurig de ijzel hebben doorstaan.
Voor het eerst wat prutsen met mijn nieuwe Raynox 250 macro lens. Moet nog ff wennen, maar weet zeker dat ik hier straks hele leuke foto's mee kan maken ^_^ O ja.
De parelbes krijgt veel nieuwe besjes, eerst zijn ze wit en dan kleuren ze rood. Ook komen er nieuwe takjes met mooie groene blaadjes, ben er blij mee!
De groene keizersvlieg (Lucilia caesar) Heeft u er een paar in de tuin, dan zijn ze op zoek naar nectar. Heeft u er een heleboel in de tuin, dan ligt er ergens een lijk.
Aan alle tuinvrienden hier : een zeer fijne Kerst toegewenst ! Omdat het dit jaar een "groene Kerst" is diepte ik in mijn archief deze foto van enkele jaren geleden !
Met het mooie smaragdgroene "schild" van deze "gewone" vlieg bezet men gelukkig (nog) NIET de fameuze bol van Jan Fabre - ooit in het paleis van HM Paola, nu in een museum.
De geranium die buiten in een zak hang begint weer te groeien en zelfs hier en daar een knopje! Ik wilde het weggooien, maar de geranium wordt steeds groener, even wachten maar.
Dit is de kleine stamroos rose en zodra hij bij mij op zijn plaats staat komt er na een paar zonnige dagen ook weer luis in en ik bespuit dat s,avonds met vloeibare groene zeep gemengd met wat spiritus en verdun dat met wat water, het helpt wel.
Foto en gedicht van Eljo Voorbij gaan. Een stenen tijdperk trapt zich af erboven een groene opmaat in de hemel wordt gewerkt witte wolken drijven voorbij.
Het huis krijgt nu stilaan een Skandinavische look. In februari komt er een serre van twee verdiepingen hoog en in maart wil ik weer starten met een groene wand in die serre, deze keer voor mezelf.
Op de koer een nieuw tuintje aangelegd rond de waterput. De bedoeling is om nog meer groene eilandjes te maken zoals wat verder rond de trog, aan de vensters en tussen de 2 garages.
De appelboom gaat ieder jaar weer de strijd aan met deze buren. In het voorjaar is de chocolade kleur te zien van de eupatorium en nu de bloei en groener blad.
Elke keer als ik een rode sla zie moet ik weer denken aan de reclame voor vinaigrette in een Engels tijdschrift op het linkse blad met een rode sla "why did the lettuce blush" op het rechtse blad met een groene sla "because It saw the salad dressing"
Onze Meidoorn in verschillende stadia' s. In de winter (eindelijk met sneeuw een foto kunnen maken), in de lente met rode bessen en witte bloesem en met groene blaadjes in de zomer.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend Oog van een groene stinkwants (Palomena prasina ) Sony RX10M3 +Microscooplens 10x--1/60sec-f4-iso 200
Gedeelte met koolrabi, rode kool, spitskool, 2 soorten bloemkool (gewone witte en de groene "torentjes") en nog enkele radijsjes. De rest van het rijtje is al op gegeten!
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend ,en hou het veilig vrienden Oog van de groene schildwants[(Palomena prasina) Sony RX10M3+Microscoop lens 10x-1/100sec-f4-iso 320
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend , en hou jullie gezond en veilig Groene stinkwants - Palomena prasina Sony RX10M3+Microscoop lens 4x--1/100sec-f4--iso 400
Vanuit de verdoken "bird-spotting" plaats kan ik de bonte en groene specht op het gazon, de zwartkop en de roodborst, winterkoninkje en mezen observeren.
Ik ben langzaam 'land' aan het veroveren door iedere keer wat beton eruit te halen en er planten neer te zetten. Krijg ik dadelijk achter toch nog een groene tuin.
Zo die staan ineens helemaal om mijn kerrie plant. Na drie jaar gaan ze ervandoor En ze vallen niet op behave twee groene stukjes die ik er tussenuit heb gehaald.
Drie weken geleden narcissen tevoorschijn gehaald en in een pot met grond buiten gezet en nu komen er al groene puntjes tevoorschijn. Ik heb nog nooit bloembollen van een vorig jaar bewaard, dus extra leuk dat het werkt!
Vanuit de verdoken "bird-spotting" plaats - verdoken achter grote varens en onder hulsttakken - kan ik de bonte en groene specht op het gazon, de zwartkop en de roodborst, winterkoninkje en mezen observeren.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De groene keizersvlieg (Lucilia caesar) is een vlieg die behoort tot de familie der bromvliegen (Calliphoridae). Het is een wijdverspreide soort die voorkomt in gematigde klimaten.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De groene keizersvlieg (Lucilia caesar) is een vlieg die behoort tot de familie der bromvliegen (Calliphoridae). Het is een wijdverspreide soort die voorkomt in gematigde klimaten.
Deze plant is ook achter gelaten door de oude bewoners, maar zeiden ze dat deze waarschijnlijk wel dood zou gaan. Heb de plant liefdevol toegesproken en lekker besproeid en denk ik dat hij niet dood gaat, hij wordt juist steeds groener .
Al jaren heb ik in de perenboom, die dateert uit 1880, het gat wat in de stam zat bekleed met sempervivum. Toen het helemaal mooi vol was heeft in oktober 2018 de groene specht er in huis gehouden, hij maakte een gat tot helemaal in de linkse stam.
Zomerfijnstraal (Erigeron annuus; synoniem: Phalacroloma annuum) op het punt om open te gaan. De bloemetjes lijken grote madeliefjes of kleine margrieten en smaken licht-zoet.
Wilt u mijn tuin zien waar ik hier voor woonde kijn op yutube tuin wietse van baaren oude almeloseweg wierden dan kunt u de tuin van 2014 en 2016 zien op een film en ook de rest veel plezier en laatweten wat u er van vind groeten van wietse
Vandaag eerste begin gemaakt om dit stukje tuin eindelijk om te toveren in een groene oase ,nieuwe schuttingen erin ,bamboematten er tegenaan extra grond in de border en dan nog zo'n 50 planten erin waaronder bamboe,japanse esdoorn ,clematis,lelie's ,phloxen etc. .
Een zomers gevoel even vastleggen : regen wordt verwacht en dan zal deze Magnolia Soulangea Alba Superba zijn witte bloemen inruilen voor een groene aankleding. Het was genieten dit jaar want die bloeitijd was uitzonderlijk lang door het prima weertje.
De bomen voor ons huis kleuren steeds roder, zo mooi! Ik dacht dat het de Japanse Esdoorn was, maar heb nu deze groene bolletjes in de bomen ontdekt en ga nu toch twijfelen, want het zouden toch van die vleugeltjes moeten zijn in de esdoorn ipv bolletjes De amberboom (Liquidambar styraciflua)
De gouden sprinkhaan (Chrysochraon dispar) Een vrouwtje van ongeveer 2,5 cm groot. Een veldsprinkhaan (Acrididae) Vrouwtjes hebben hele korte vleugels.
Pad vooraan en rondom het huis - nu met fijn wit zand - ziet er als nieuw uit. Linksachter de oude pinus nigra nigra, midden één die ik zelf gezet heb, rechts voor de booghaag een nieuwe pinus van begin dit jaar, en rechtsonder enkele Pinus mugo mughus die al flink schieten.
Bij een buurvrouw die een tuin vol met onkruid (distels, paardebloemen etc )had wordt mijn eerste voorbeeld tuin voor het begin als tuinontwerper waar ik volgend jaar mee wil beginnen komen kronkelende paden in en wordt onderhouds vriendelijk. Ze heeft nog niet zulke groene vingers .
Galante kusjes. Februari de treurwilg onder de maanden mijn humeur fladdert ze is moe van het moe zijn de gordijnen blijven open tot het laatste licht.
Slechts één van de drie komt aarzelend en heel laat nog in bloei De kwaliteit van de bollen is bij Verberghe wel eens beter geweest, sinds Nijssen deze zaak heeft overgenomen gaat het helaas achteruit daar. Jammer zoiets maar we zullen maar hopen dat het na de grote drukte beter wordt, het is blijkbaar momenteel zo druk dat je niet eens kunt bestellen ?
Deze groene wand hangt nu al anderhalf jaar op een andere locatie en het gaat er relatief goed mee. Er moesten al eens enkele planten vervangen worden en een pomp vertoonde eens wat kuren, maar de wand oogst nog steeds bewondering.
De Durian: Het gaat nog steeds prima met de Durian gekweekt uit een pit meegebracht uit Indonesie. Het heeft de 'winter'overleefd, wel in de huiskamer hoor.
Deze voormiddag m'n \"herfstpotje\" uit elkaar gehaald en alles alleen gezet zodat ze beter groeien. Ze staan al 2 maand in de hobbykamer omdat er een Kalanchoë bij stond ( die staat nu in de living.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De grote groene sabelsprinkhaan (Tettigonia viridissima) is een insect uit de sprinkhanenfamilie sabelsprinkhanen (Tettigoniidae), onderfamilie Tettigoniinae. Deze soort wordt ook wel gewoon als groene sabelsprinkhaan benoemd en abusievelijk wordt de wetenschappelijke naam weleens als Tettigonia viridis geschreven.
Dichtje week 15 Het aanzien waard. Met de kleur van de zon in hun glanzende lijfjes draaien de knopjes nog net geen pirouetjes maar bekijken vanuit hun eigen hoogte het sappig groene gras dat opgevrolijkt wordt door veel vol geknopte vergeetmijnietjes met hier en daar óók een scheel van geel kijkende paardenbloem en toch over een paar dagen de eerste maaibeurt.
Niet alleen de bloemen van rozen fascineren me. Ik verwonder me nog altijd dat de bladeren van verschillende rozensoorten en -variëteiten zo'n uiteenlopende vormen, kleuren en texturen kunnen hebben.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina