Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
In de meeste graszadenmengsels zitten verschillende grassoorten met elk hun specifieke eigenschappen. De vier meest voorkomende groepen zijn de volgende: struisgrassen, zwenkgrassen, beemdgrassen en Engels raaigras.
Hebben jullie tips om grasmaaisel thuis te verwerken. Tot op vandaag dump ik het grasmaaisel in een dunne laag op braakliggende bouwpercelen of voerde ik het naar het containerpark.
Hallo, Wij hebben onze tuin helemaal afgemaakt, zodat onze katten veilig zijn. We hebben een redelijk ruime tuin en zouden hier dan ook graag niet giftige planten in willen planten.
Nadat het gras twee keer gemaaid was, begon het weer ergens op te lijken! Het gras bleek van de winter enorm sterk, ondanks de wekenlange natte voeten, bleef het gewoon groen.
In de waterafvoer van het vervallen huisje in onze tuin heb ik vanmorgen zeven planten uitgegraven, maar ik weet echt niet wat het is, om te weten waar ik ze het best naar zou verplanten.
Deze irissen heb ik twee jaar geleden uitgeplant als zaailingen en nu zijn het stevige grote planten geworden. Ze staan momenteel op springen om te bloeien.
Oktober 2013 - de passiebloem doet het fantastisch tegen de schutting, hij houdt duidelijk ook van rozenkorrels; het Engelse gras dat eronder staat kan beduidend beter tegen hondenurine dan het gazongras!
Deze groene wand hangt nu al anderhalf jaar op een andere locatie en het gaat er relatief goed mee. Er moesten al eens enkele planten vervangen worden en een pomp vertoonde eens wat kuren, maar de wand oogst nog steeds bewondering.
Dit is de eerste stap richting "mijn tuin": het tuinhuis is gezet en ook mijn planten zijn mee verhuist van de vorige woning (niet-winterharde planten zoals olijfboom en passieflora staan momenteel nog ff binnen, maar die zullen in de border komen links op de foto). De papavers en tulpen zijn al gezaaid (mss te vroeg, maar ik ben een beginner) en ik sta klaar om te beginnen, maar ik zal nog enkele maanden geduld moeten hebben
En zo maait de gemeente (eens per jaar) de grasstrook in onze straat, tegenover de huizen. Lijkt meer op wegbermen-onderhoud dan op een grasveld middenin een woonwijk.
De bloemenborder is af nu nog bemesten, eventueel cocosschilfers op strooien in april en dat deel is klaar voor de moment. Eerste ding dat ik nu moet doen nadat ik mijn vlinderstruik snoei; is mijn gras beginnen afrijden vrees ik (daar hou ik niet van :s heb alleen maar gras omdat mijn hond dat nodig heeft).
't ziet er weer wat deftig uit het gras - ik durf nog niet gazon zeggen, moet nog wat tunen met extra graszaad en vitamientjes, en verzakkingen met grof zand, want na het verwijderen van Ajuga reptans zijn er wel wat kale plekjes ontstaan.
Ik ben langzaam 'land' aan het veroveren door iedere keer wat beton eruit te halen en er planten neer te zetten. Krijg ik dadelijk achter toch nog een groene tuin.
De verhoogde borderbakken zijn klaar, kan ik nu eindelijk mijn tuin gaan aankleden met planten. En natuurlijk de te enthousiast aangekochte planten van vorig jaar een definitief plaatsje geven.
De Decaisnea fargesii is een prachtige heester die het best tot zijn recht komt als deze solitair geplaatst wordt. De blauwgroene bladeren zijn veervormig en staan aan lange paarsachtige stengels.
Aardevrouw ligt nu lekker in de geurende boomschors Het doel was dat ik A het gras om haar heen niet meer met de hand hoef te knippen en B dat ze wat beter uitkomt. Ze steekt nu beter af dan tegen het gras.
Cupressus sempervirens "Pyramidalis". (na de snoeibeurt) Staat bij mijn in de recycle (rots)tuin, tussen alle horizontaal laag groeiende plantjes wilde ik wat verticale elementen (planten).
Werken aan de voortuin, nog enkele planten ontbreken, zoals de helleborus, te planten in het latere najaar en de voorjaarsbollen, ook nog later aan te planten
Ken weinig van orchideen, maar ik vind het erg interessante planten. Hier een website met Zuid Australische 'aard'orchideen, die ik heb gevonden en die graag met jullie wil delen.
Vandaag naar de botanische tuin in Brno, Tsjechie geweest. Wij waren daar voor het eerst in 1991 op een vakantie en nu 24 jaar later met vrienden voor de tweede maal.
Er vormt zich een wit tapijt ,neen niet van sneeuw, maar van de kerselaar-bloesem op het gras. Dus een bloesemtapijt op het grastapijt , wat een isolatie.
Weer zo'n mooi wild randje naast de weg. Gras mag mooi kort, maar de randjes laat ik zo, met gras, akelei, gebroken hartjes, wilde aardbei, OLVbedstro, (kleine) varens (de grote gaan er toch wel uit), Vrouwenmantel, boshyacint, en wat nog meer - alles wat zich daar goed voelt mag er staan
Dit jaar eens een paar meloenplanten gekocht. Ik heb eerder wel eens een poging gedaan om zelf meloenen te kweken, maar van zaadjes die ik uit een gekochte meloen haalde.
Update van de border die we dit jaar hebben aangepakt: woekerende en oude planten eruit, zoals hop en lelietje-van-dalen. Nu een mix van eenjarige en vaste planten.
Hier enkele grassen Miscanthus sinencis---met een lijntje in het blad en donkere pluimen. Lampenpoetser die ook nog geen pluimen (komt nog) heeft maar wel heel sierlijk en goed winterhard.
Vrijdag vol enthousiasme naar de vijver getogen en planten langs de rand gekortwiekt. Het is de bedoeling zaterdag het teveel aan waterplanten uit de vijver te verwijderen en die kunnen we hier dan even kwijt….
Ook kleintjes worden groot - op Harvest 2015 (BBC) de grootste champignonkwekerij van Europa gezien - paddenstoelen hebben veel meer gemeen met levende dieren dan met planten - eigenlijk zijn het géén planten, zo werd gezegd.
Nadat de zaailingen in 't kweekbakje door de zon te hard opschoten en te frêle werden, deden de zaadrestjes in de planten bakken het wel goed. Met de stortregen een voor een de planten in de bakken compleet platgewalst.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
Gezien deze planten bijna tot de grond beschadigd waren met de laatste nachtvorst, heb ik ineens er maar van geprofiteerd om ze nog te verplanten. En nu ineens .
Het beoogde veld waar het gras moet komen is eindelijk leeg, veel vrienden en buren een groot plezier kunnen doen met mooie volwassen planten. Ik ben nu met de kantafwerking begonnen, daarna egaliseren en dan kan het kunstgras er in.
Deze selectie is het geworden: Cornus alba 'Kesselringii', Eragrostis spectabilis (Liefdesgras) en Echinacea purpurea (Zonnehoed). De bladeren van het gras zouden in de herfst rood worden evenals de bladeren van de struik.
Lampenpoetsers gras ook wel borstelveer gras genoemd in herfst tooi , ik wist niet dat er zo'n grote variéteit van deze plant bestond , op het internet zag ik er wel twintig verschillende .
Nu het weer wat koeler is moet ik maar eens beginnen met deze plantjes te planten. De plantjes in de rechter bak heb ik gekocht bij Vivara, die moeten in de grond.
Al mij roosjes zijn 2 de hands,iemand ging ze op de compost gooien,laat kunnen planten,maar met veel liefde doen ze het goed gooien,laat kunnen planten ,veel liefde en ze doen het prima
De nieuwe planten staan nog maar net waar ze moeten staan en Happy kan het weer niet laten.Als een slang sluipt hij rond de planten en duwt ze opzij zodat hij er kan liggen.
Hoogstwaarschijnlijk weer een erg foute combinatie van mij, of verkeerde standplaats (ochtend tot iets na de middag zon) maar mijn steeds groen wordende fonteinen omgetoverd tot plantenbakken. Planten staan onderaan op hydro korrels en water loopt weg helemaal onderaan, maar planten kunnen er met de wortels wel nog bij als ze zoeken.
Deze week perk rond Pampasgras verder uitgewerkt en deels al beplant met Kogeldistel en erachter de Ceanothus 'Concha'.Rond de Concha plastek gelegd want Happy vindt het plezant om in de aarde te rollebollen.
Ineens na een maand komt Kroelie 2 weer even langs. Hij loopt een rondje om het huis en alles wordt bekeken, besnuffeld en word zijn geur hier en daar afgezet.
De wegenwerken waar ze misschien al 10 jaar over spreken gaan in maart starten. En de regenpijpen zijn afgekoppeld (word gescheiden riolering) lopen nu gewoon in het gras.
Vandaag de Campanula's aan 't Pampasgras en de witte lavendel bij de andere lavendel gezet. Bij 't gras weghalen kwam een hele bende slakken tevoorschijn.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend Distels zijn planten van het geslacht Carduus. Bloemdiagram van Carduus Het zijn stekelige planten met bloemen in hoofdjes, omgeven door puntige omwindselblaadjes.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een zonnig aankomend weekend De sprinkhaan is een insect dat goed kan springen. Hij is familie van de krekel.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Lelie Lelie (Lilium) is een geslacht van kruidachtige planten, behorend tot de leliefamilie. Het geslacht telt meer dan honderd soorten, waarvan de meeste voorkomen op het Noordelijk Halfrond.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De bolderik (Agrostemma githago) is een plant uit de anjerfamilie (Caryophyllaceae). De soort staat op de Nederlandse Rode lijst van planten als zeer zeldzaam en zeer sterk in aantal afgenomen.
Na drie weken wat rustiger aangedaan ( Lumbago) ben ik gisteren toch wat kalmpjes aan begonnen. De border waar ik een grote struik uitgedaan heb ben ik stilletjes aan aan het "renoveren".
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina