Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
grootste bloem ter wereld is de reuzenaronskelk - Amorphophallus titanum, samen met Rafflesia arnoldii en parasolwaaierpalm (Corypha umbraculifera) - grootste bloemen van de wereld
Hallo ik had opzoeking gedaan in verband met het zaaien van Aronskelken (Calla) nu had ik van mensen in de buurt die de Witte Aronskelk al jaren aan de voordeur staan hebben zaadjes mogen hebben, zo gezegd zo gedaan en beginnen zoeken hoe je ze zelf kan zaaien bij de meeste zoekopdrachten kreeg ik als resultaat dat je ze moest zaaien in een zakje met potgrond en ze in de ijskast kon leggen, +- 2 maand later zouden er knolletjes tevoorschijn komen die ja dan in potje kon planten, nu ben ik tot mijn eigen grote verbazing en mss betweter zoals ik soms ben gekomen dat wat ik geprobeerd heb ok mooi gelukt is met name ik heb een paar zaadjes in isimobakje gezaaid in zaai en stekgrond ook nog maar enkele weken gelden hoor en zaols jullie op de bijgevoegde foto's kunnen zien is mijn resultaat al de goed richting aan het uitgaan momenteel zijn er een 5 tal die nu al met klein groen kiempke boven komen en heb in het potje voorzichtig gekrabt met een mespuntje en er zijn er nog op komst zie hier mijn resultaat (binnenkort nieuwe foto's als ze groter zijn) Groeten Da 8Ball ( Peter ) [afbeelding verwijderd niet-https] [afbeelding verwijderd niet-https]
Combinatie van planten in bakken, sommige ben ik aan 't 'redden' (of dat hoop ik toch) andere moeten nog uitgroeien (in de grijze ronde bakken staan speciale aronskelken).
Uiteindelijk, na veel verschillende plaatsen en na een jaar spoorloos te zijn geweest is de aronskelk kennelijk blij met zijn nieuwe plekje. en wij zijn er ook blij mee.
De bloem van de aronskelk is helaas door de vorst beschadigd. Het blad ontvouwt zich nu echter majestueus en lijkt zich bijna als een cobra over de boeddha te buigen om hem tegen de regen te schutten .
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Anthurium is een groot plantengeslacht uit tropisch Amerika dat bestaat uit 600 soorten. Het geslacht behoort tot de aronskelkfamilie (Araceae) Sony RX10M3+Raynox 250-1/100sec-f11-iso 200
Slechts één van de drie komt aarzelend en heel laat nog in bloei De kwaliteit van de bollen is bij Verberghe wel eens beter geweest, sinds Nijssen deze zaak heeft overgenomen gaat het helaas achteruit daar. Jammer zoiets maar we zullen maar hopen dat het na de grote drukte beter wordt, het is blijkbaar momenteel zo druk dat je niet eens kunt bestellen ?
Met m'n nieuwe speeltje (sorry dat ik er over doorhamer) kan ik nu echt wel beter scherpstellen (in jullie en mijn voordeel dus!), Zelfs tussen de naalden door - dat kon ik met vorig compact toestel niet)
Ik heb hier vaak de indruk dat aronskelken graag met de achterkant naar het publiek groeien! Er staan hier een aantal zeer mooie soorten maar vaak kijk je enkel tegen de achterkant van het schutblad aan.
IK DEZE WEEK DE AANTAL PLANTEN GETELD IN ONZE KLEINE TUIN 110 SOORTEN EN 369 STUKS DUS U KUNT WEL NAGAAN DAT HET VOL IS MAAR DAT VERTELLEN DE FOTO.S OOK WEL
Papaver 'Lilac Pompom' Slechts een enkele bloem is de opbrengst van een heel zakje; teleurstellend. Dus nu maar weer zaad van deze bewaren en hopen op een beter resultaat volgend jaar.
Nadat de grote trog klaar was en ik nog wat materialen over had wilde ik nog een stel troggetjes erbij maken, de snelle, weinig moeite en goedkope manier om een paar troggen te maken. 3 troggetjes van 70-30-20 cm, twee middagen en samen 25 a 30 euro.
De Aucuba Japonica werd helemaal zwart, maar heb hem een tijdje terug ergens anders in een hoekje van de tuin gezet en nu is er weer een nieuwe tak uitgekomen! Ik heb weer hoop dat het toch nog goedkomt!
De eerste bloemen van de phyllo-cactus zijn in bloei,vorig jaar was de eerste een week later. Maar ik kon toen wel 21 bloemen tellen, kijken wat het van 't jaar doet
De "Hoge Brug" (Liefdesbrug) deze wordt gebruikt door verliefde stellen om er een slotje aan te hangen en vervolgens het sleuteltje in de haven te gooien, dit in navolging van de steden Rome en Parijs.
Nadat de grote trog klaar was en ik nog wat materialen over had wilde ik nog een stel troggetjes erbij maken, de snelle, weinig moeite en goedkope manier om een paar troggen te maken. 3 troggetjes van 70-30-20 cm, twee middagen en samen 25 a 30 euro.
Even een bovenaanzicht van het mooiste stukje tuin tot nu toe. De losse steentjes tussen de houtsnippers worden nog vervangen door spijkers, maar deze zijn in bestelling!
Qua temperatuur zou deze plant wel buiten mogen maar ik durf haar nog niet bloot stellen aan die windstoten en stortvlagen die we nu krijgen. Ik heb haar drie jaar lang vertroeteld voor ze kon bloeien en ze zou me dat waarschijnlijk zeer kwalijk nemen en er de brui aan geven.
De aanleg van het Amsterdamse Bos kreeg een onverwachte impuls door de grote werkloosheid in de jaren dertig. Met de slogan "vijf jaar werk voor duizend man" werden Amsterdamse werklozen met overheidssteun aan het werk gezet.
Zwaluwstelletje probeert weer een nest in onze garage te maken, maar ik heb er weinig vertrouwen in. Voor volgend jaar toch maar een kant en klaar nest kopen.
De Walvissen in het blauwe van de bloemen de walvissen zitten in een raam met 12 bevestiging ogen zijn van giet ijzer graag wil ik dat jullie mij er iets meer van kunnen vertellen ik heb de Walvissen / Dolfijnen in een antiek zaak gekocht, zij konden er niets van vertellen wie laat nu zo iets aparts maken in de gietijzertijd
Over een verrassing gesproken . De plantjes van de pelargonium van het zaad uit china heeft er een zijn eerste bloem gegeven , jammer dit is niet dat wat ik besteld heb .
Mijn overjaarse Pelargoniums in zware potten tegen het omwaaien want soms zijn ze twee meter hoog, staan netjes aangebonden aan bamboestokjes. De Fuchsia's waarvan sommigen zeker tien jaar en ouder zijn, werden rondom getopt om meer vertakkingen te bekomen en de bloei wat uit te stellen.
Mijn echtgenote zorgde er steeds voor dat onze goedkopere, zelfgemaakte bijenkasten net dat ietsje meer en unieks hadden dan die uit de handel door er een versiering op aan te brengen. Daar gaat ze in de eerste dagen ook weer aan beginnen met de nieuwe kasten.
We zijn onze wandeling gestart op Goerree Overvlakkee en rondgelopen in het gebied rond Stellendam en Ouddorp. Goeree-Overflakkee is een eiland en gemeente in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Zuid-Holland.
De rest vd achterkant vd kast moet ook nog zwart want hiervoor komt een Amandelboompje. Doordat dit de enig mogelijk plaats was voor de kast, werd hier een warmteval gecreeerd, doordat de kast aansluit op de aspergebak links ervan.
Fase 1 van de voortuin gaat toch nog dit jaar beginnen. De stratenmaker had nog tijd en het weer is nog goed genoeg om de nieuwe inrit en het paadje in de voortuin aan te leggen!
De wegenwerken waar ze misschien al 10 jaar over spreken gaan in maart starten. En de regenpijpen zijn afgekoppeld (word gescheiden riolering) lopen nu gewoon in het gras.
Deze middag een mooie fietstocht door de polders gemaakt. Na een stief kwartier fietsen komen we in de buurt waar tijdens de 80 jarige oorlog Siemon Gieke leefde .
Deze Passieflora staat bij mijn zoon en schoondochter in de tuin . Hij heeft de tuinbank volledig ingepalmd en heeft bovendien ernaast nog 'n bloemrijk " tapijt gevormd.
Wie dacht dat insecten niet onderhevig zijn aan ouderdomsverschijnselen heeft het wel degelijk fout. Zij hebben geen kinesitherapeuten, ondersteunende kousen of antirimpelcrème zoals wij.
Typhonium venosum: staat nu al twee jaar zonder bescherming in de tuin en bloeit ieder voorjaar weer met die heerlijk ruikende bloemen! (Heerlijk ruikend, als je tenminste een vlieg bent en verzot bent op alles wat een lijkgeur heeft hé!
Typhonium venosum: staat nu al twee jaar zonder bescherming in de tuin en bloeit ieder voorjaar weer met die heerlijk ruikende bloemen! (Heerlijk ruikend, als je tenminste een vlieg bent en verzot bent op alles wat een lijkgeur heeft hé!
Dracunculus vulgaris: een geurtje dat blijkbaar erg aantrekkelijk is als je een vlieg bent. Ik beschrijf het altijd als de geur van een paard dat al een week dood naast de weg ligt (vraag me niet hoe ik weet hoe dat ruikt!
Zondagochtend wandeling. Het water stroomt gedreven richting stad aan haar oever hollen kinderen met uitgelaten hond ik strek mijn hand naar het water en spreidt er mijn vingers de ogen knijpend tot spleetjes maken de Hand vloeibaar zo, speel ik met de ruimte om mij heen de verte verscholen door de bocht de nog kale bomen langszij en tóch het geruststellende geschater van het spelende kind och argeloos kind haast tastbaar nabij zo moet het ook zijn, zo jong en zo blij de rivier nu belicht, door dit vrolijk gezicht mijn hand en mijn ogen het denken gedicht de vingers ze spelen een vogelendans en vinden mijn haren in strijkend cadans ik looop langs mijn Vechte ben open en vrij deze dag, zo begonnen voor mij.
Dichtje week 33 Wandeling langs de Vechte. Het water stroomt gedreven richting Nordhorn langs haar oever hollen kinderen met uitgelaten hond ik strek mijn hand naar het water en spreid traag mijn vingers de ogen knijpend tot spleetjes maken de hand vloeibaar zo speel ik met de ruimte om mij heen de verte verscholen door de bocht stoere bomen langszij en toch het geruststellende geluid van het spelende kind och argeloos kind haast tastbaar nabij zo moet het ook zijn, zo jong en zo blij het gemoed nu belicht door dit vrolijk gezicht mijn hand en mijn ogen, mijn denken gedicht de vingers ze spelen een vogelendans en vinden mijn haren in strijkend cadans ik loop langs de Vechte open en vrij deze dag zo begonnen voor mij.
Wie kan mij vertellen wat dit voor aantastingen of ziekte is de bomen van mijn buur inmiddels heb ik geen plant meer staan ik heb mijn tuintjes totaal ontruimd, verwelkingsziekte ook alles van de andere buren is aangetast. Het begon bij de brandbacterie van buur zijn walnotenboom.
Stengelvanger (eigen fabrikaat) = geplastifieerde hardstalen draad zo spiraalvormig geplooid met een stukje van 5 cm dat als "scharnier" in de holte van een afgezaagde bamboestok past. Dient om planten te steunen met lange stengels die riskeren om te vallen.
Ik weet niet wat ik kan doen aan de stam van de plant is al meer dan twee jaar oud de plant zo uw da helpen als ik de stam snijt en terug plant ?ander wordt die stam zo dun en val om ,wei kan mij raad geven grt
Die reageerde dus net iets sneller dan ik dus geen al te beste foto maar ik wilde dit toch even delen. Wat mij wel verbaasde was dat hij zijn prooi in de steek liet dus de honger was niet heel groot.
De nieuwe Viooltjes hebben hun bestemming bereikt. Hier stonden purper Heuchera's tussen maar die waren niet mooi meer en hebben een andere bestemming gevonden.
Was net te laat maar de mevrouw had haar fototoestel neergezet en een opdracht aan de honden gegeven om te gaan zitten. Als ware fotomodellen gingen ze naast elkaar zitten en keken in de camera.
Zo ongeveer moeten de kauwen vanuit "hun" schouwen op het schooldak onze tuin kunnen zien. Dit is een zicht vanop 4m hoog (nok schuurtje) richting zuid-west kijkend naar het woonhuis vooraan in de tuin.
Steeds als ik uit het keukenraam kijk, zie ik van alles, daar onder aan de voet van de boom. Nu heb ik steeds het fototoestel bij de hand als ik in de keuken ben!
De Drakenbloedboom in Icod de los Vinos is geen boom maar wel een plant die tot 3000 jaar oud kan worden, deze is in tegenstelling tot wat men beweert geen 1000 jaar maar wel 400 jaar. Niet zo lang geleden heeft men door menselijk vernuft kunnen meten dat deze rond de 650 jaar oud is.
Dichtje week 52 Meer, meer meerkoetjes grazen in het drassig gras spetteren en koeteren daarna genoeglijk kwekkerend in het doorstromende water. Als een klasje, dat op schoolreisje is zie je het groepje genieten af en toe een duik.
2de dichtje week 1 Positief beleven. De hemel heeft een wolkbreuk ondergaan de tuin verzacht dit leed door de toppen van de bomen te gunnen dat ze zich eindelijk kunnen bewonderen.
Nieuw sinds vorig jaar en nu al een stevige "struik" met hier en daar al wat bloemen! Nog maar eens het bewijs dat je pioenen best koopt bij een goede kweker zodat je planten meteen een goede start hebben.
Twee bijen in een Boerenjasmijn bloem en als je goed kijkt zit er op het linker witte blad ook nog een vlieg. Dit jaar heb ik niet zoveel bloemen in de Jasmijn, maar ik heb hem ook van pot naar volle aarde geplant.
Na lang zoeken en twijfelen staat er toch een plant in de pot . Het is een éénjarige maar zou goed tegen de warmte kunnen en mag wel eens een weekje zonder water.
Vorig jaar een bellenboompje gekocht en dat heeft het niet gehaald maar het stekje wel . Deze weet nu niet goed of het naar boven of naar onder wil groeien .
Bij ons "avondrondje" heeft mijn vrouw het volgende zien zitten onder een struik. Ik naar binnen om mijn toestel te halen en op de gevoelige plaat te leggen.
De eerste gele klaproos. Ik had deze klaprozen achter in de tuin gezet, maar na 2 jaar verdwenen te zijn, duikt deze op een totaal andere plaats weer op!
Had ik een hele stellage gemaakt voor mijn muismeloen (links achter de stoel) Wat blijkt die wil beslist niet groeien maar er komen wel van die zure 'krengen' aan. In een pot had deze het ook wel gedaan.
Bezoekje aan mijn zus en zwager. In hun tuintje gezeten en ja, ik heb altijd mijn fototoestel bij me, dus even een impressie van de tuin met vijvertje.
Voor alle lieve tuinvrienden mooie kerstdagen gewenst en de beste wensen, voor een goed en gezond 2019! Een nieuw jaar met nieuwe dromen, alles krijgt een nieuwe kleur.
Beste Elok hier speciaal voor u nog een paar foto,s uit China. Meen te mogen opmaken uit uw bericht dat u daar ook wel eens geweest bent,wil indien u daar prijs opstelt u persoonlijk wel wat foto,s mailen,maar zou dan wel een i mail adres nodig hebben?
Nu het weer wat koeler is moet ik maar eens beginnen met deze plantjes te planten. De plantjes in de rechter bak heb ik gekocht bij Vivara, die moeten in de grond.
Ananas plant de naam weet ik niet mooie plant niet winter hard de plant gelijkt een beetje op kleine ananasjes, niet eetbaar er zullen wel nog foto's verschijnen.
Voor Lily: een oude cultivar (1862), doet wat ons betreft niet onder voor alle nieuwigheden. Is al minstens twintig jaar bij ons en heeft nog nooit teleurgesteld.
Even vooropgezet dat dit niet in onze tuin is, maar in de tuin van mijn beste vriendin, wil ik dit prachtig plaatje graag hier delen. De Cornus Causa, op de voorgrond de Lavendula 'dwarf blue'