Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Je zocht op 'goedkoop pyracantha golden charmer kopen'
Een mooie haag moet vaak geschoren worden, zeker wanneer het gaat over een formele haag. (hagen die strak afgelijnd zijn). Wanneer het gaat over een informele haag is dat minder het geval. Informele hagen worden vaak gebruikt wanneer privacy belangrijk is en zijn ook vaak breder. Ze kunnen gezien worden als brede omheining.
Geef vogels wat ze willen en ze komen graag in uw tuin. Zodat u kunt genieten van hun zang, ze heerlijk bezig kunt zien, het grootbrengen van hun jongen kunt volgen.
Hallo, Ik zit al lang te tobben over onze hagen, en heb uiteindelijk gekozen om een pyracantha haag te zetten, wordt mooi altijdgroen en spectaculaire bessen. Ik vind gemengde hagen echter wel mooi, maar je kan niet alles mengen.
Ben niet zo'n fptograaf, maar op de vuurdoorn Pyracantha 'Orange Glow' bleef hij gewoon bezig lekker eten. Heb wel 30 foto's kunnen maken, waarvan er toch een stuk of 10 zijn gelukt
Op vakantie in Ermelo zagen we deze mooie paddenstoel,dit is het teken dat de herfst er aan zit te komen,jammer dat de zomer voorbij is,maar de herfst heeft ook zijn charme.
De Aucuba Japonica werd helemaal zwart, maar heb hem een tijdje terug ergens anders in een hoekje van de tuin gezet en nu is er weer een nieuwe tak uitgekomen! Ik heb weer hoop dat het toch nog goedkomt!
De klimrozen staan weer in volle bloei : het zijn Golden Showers en New Dawn, 2 zeer goede rassen. Dezelfde combinatie vind je ook in de tuin van Monet
19u16 - rosa "blue for you" (struik) - zelfde bloem zelfde dag zelfde uur - camera op auto en AWB - rechts "naturel" (zon even bedekt door wolk) en links "golden hour" (volle ondergaande zon) mvg hugo
Dit zou Ilex Altaclerensis Golden King moeten zijn. In een reeks van 15 planten zijn er 3 volledig bruin: Komt dit nog goed, snoei ik, of moet deze vervangen ?
Stengelvanger (eigen fabrikaat) = geplastifieerde hardstalen draad zo spiraalvormig geplooid met een stukje van 5 cm dat als "scharnier" in de holte van een afgezaagde bamboestok past. Dient om planten te steunen met lange stengels die riskeren om te vallen.
Nee, ik ben niet vergeten om de foto te draaien. Helaas zijn de beschermende siergrassen erboven zelfs niet genoeg om de planten te verdedigen tegen de stortregen.
Nadat de grote trog klaar was en ik nog wat materialen over had wilde ik nog een stel troggetjes erbij maken, de snelle, weinig moeite en goedkope manier om een paar troggen te maken. 3 troggetjes van 70-30-20 cm, twee middagen en samen 25 a 30 euro.
Nadat de grote trog klaar was en ik nog wat materialen over had wilde ik nog een stel troggetjes erbij maken, de snelle, weinig moeite en goedkope manier om een paar troggen te maken. 3 troggetjes van 70-30-20 cm, twee middagen en samen 25 a 30 euro.
Een tijde terug deze expositie gezien: Een groot gedeelte van de wereldbevolking – met name in ontwikkelingslanden – loopt op teenslippers van schuimrubber (polyurethaan). Dit schoeisel is goedkoop in aanschaf, maar niet duurzaam in gebruik.
Toch altijd mooi ,een kerselaar in volle bloei. Hopend dat de nieuwe buren, die het stuk grond naast ons gaan kopen,het niet te erg vinden dat hij een meter of twee overhangt .
De aanleg van het Amsterdamse Bos kreeg een onverwachte impuls door de grote werkloosheid in de jaren dertig. Met de slogan "vijf jaar werk voor duizend man" werden Amsterdamse werklozen met overheidssteun aan het werk gezet.
Ik kon het niet nalaten om hier 'n foto van te maken. Deze mooie schaal gevuld met bloemen van Helleborissen stond bij de kwekerij waar wij veel van onze planten kopen.
Zwaluwstelletje probeert weer een nest in onze garage te maken, maar ik heb er weinig vertrouwen in. Voor volgend jaar toch maar een kant en klaar nest kopen.
De vlinderstruik is nog niet volledig in bloei en al bruin, die gaat eruit en een mooie paarse kopen. Dit heb je toch heel gemakkelijk met witte bloemen, jammer
We waren stomverbaasd dit gras in bloei te zien, staat hier sinds 1999 en zou bloemloos zijn. In ons klimaat komt deze Miscanthus bij hoge uitzondering in bloei.
Nee, we hebben vandaag niet gewandeld in Paramaribo, maar gewoon in het Westland. Het klimaat wordt steeds warmer, zodat je steeds meer tropische bomen in Nederland ziet.
Ken de naam van dit charmante bloempje niet. Heb hem gekregen uit de tuin van de buren waar hij prachtig lichtblauw bloeit en hier bloeit hij toch niet wit zeker.
Mijn echtgenote zorgde er steeds voor dat onze goedkopere, zelfgemaakte bijenkasten net dat ietsje meer en unieks hadden dan die uit de handel door er een versiering op aan te brengen. Daar gaat ze in de eerste dagen ook weer aan beginnen met de nieuwe kasten.
Overal Palmbomen, Platanen, e.a; "warmere" plantensoorten in Basel en omgeving (en tot mijn grote vreuge de allermooiste pinussen ook, maar die ga ik niet alle hier opladen.
Ondanks dat de hond nog maar een klein takje had laten staan van de sinocalycanthus raulstonii hartlage wine, heeft ie het gelukkig overleefd en bloeit ie zelfs al op dat kleine takje
Joepie, mijn Sophora bloeit! Ik denk dat hij al enkele weken in bloei staat maar ik loop altijd met mijn kop naar beneden en zo is hij aan mijn oog ontsnapt hetzelfde met de Bijenboom (Euodia daniellii) Moet een luchtballon kopen om beter zicht te hebben.
Er staat bij de omschrijving in plantenkiezer dat de calycanthus blad houdend is, maar volgens mij gaat hij echt zijn blad verliezen heeft iemand hier ervaring mee?
Het is buiten dan wel koud, maar in het orchideeënkasje is het intussen toch gewoon lente geworden en bloeien bijna alle Dendrobiums en nog veel meer deze Dendrobium farmeri brengt ons in Paassfeer.
Dit jaar eens een paar meloenplanten gekocht. Ik heb eerder wel eens een poging gedaan om zelf meloenen te kweken, maar van zaadjes die ik uit een gekochte meloen haalde.
Dit lijkt wel een beetje op een Drosera rotundifolia, maar die heb ik nooit geplant. Zou dit een zaailing kunnen zijn die "meegelift" is met de nieuwe Sarracenia-aankopen?
De wegenwerken waar ze misschien al 10 jaar over spreken gaan in maart starten. En de regenpijpen zijn afgekoppeld (word gescheiden riolering) lopen nu gewoon in het gras.
De peren wachten ongeduldig op warmer weer opdat de bijen zouden vliegen. De aardbeien werden eerst een beetje opgepept in de serre en sommige rassen laten zich al tot bloei verleiden en ook het mandarijnboompje doet als een schuchtere poging tot bloei.
Aan de voordeur en oprit een deel van de nieuwe bakken en manden geplaatst die vanachter stonden. De namen hieronder zijn enkel van de bloeiers en degene die nu boven komen.
Hier enkele grassen Miscanthus sinencis---met een lijntje in het blad en donkere pluimen. Lampenpoetser die ook nog geen pluimen (komt nog) heeft maar wel heel sierlijk en goed winterhard.
Speciaal voor jullie nog snel in de allerlaatste zonnestraal. Deze roos is een halve rambler - Alchemist terloops even de andere namen van enkele rozen in onze rozentuin - pimpinellifolia - lichtgeel - garden princes (geurend) en/of golden princes (geurend) - joro (?
Bospaadje ligt vol met dennenaalden - zo hoef ik geen decoratieve schors te kopen - de pinussen zijn nu mijn gratis leverancier. We gingen vroeger stiekem in zandvliet tientallen zakken vullen met naalden - is goed tegen het onkruid.
Zag allemaal kleine beestjes in de regenron, misschien wel muggenlarven! We hebben de regentonnen leeg gemaakt, want zoveel muggen wil je straks niet hebben.
Heb vorig najaar de slakkenvallen zomaar weggezet, vandaag of morgen schoonmaken en nieuwe korrels erin zodat ze klaar staan om bij de hosta's te zetten. Ik wil er nog een stel bijkopen zodat ik bij iedere hosta er een kan zetten.
Denken en doen. Door zeeen ben ik gegaan brandingen hebben gedachten gekruld tot lokken in dalen van zwijgzaamheid klokten kleine golven tegen de wanden van mijn ziel in het kielzog van de tijd dreef dit gedicht naar de toekomst.
Perk met vlinderstruiken, eupatorium, cornus cousa milky way, darmera peltata, armeluisorchidee, kardinaalsmuts, ezelsoor, phlomis russeliana, rodgersia, heraniums, astilbes, gebroken hartje, Echinacea en nog een paar waar ik de naam niet van ken
Jaarlijkse gewoonte;naar de markt om goeie ouwe Renetten voor lekkere appelmoes.Steeds bij dezelfde marktkramer ( oude mensen die in't voorjaar alle soorten zaden en plantjes voor de moestuin verkopen.
Zo ongeveer moeten de kauwen vanuit "hun" schouwen op het schooldak onze tuin kunnen zien. Dit is een zicht vanop 4m hoog (nok schuurtje) richting zuid-west kijkend naar het woonhuis vooraan in de tuin.
Met mijn Aldi toestel kan ik geen scherpe foto's maken. Onder de Albizia staan:Magnolia watsonii, Viburnum shasta,Betula humilis, Sinocalycanthus hartlage wine,Decaisnea fargesi,Hydrangea quercifolia 'Little Honey' Viburnum plic.
Met de aankomende feestdagen is het tijd om de wijnkelder eens na te kijken en aan te vullen. Deze fles is m'n beste maar ook m'n laatste van de reeks.
Een 2 jaar geleden hebben we Thuja occidentalis 'Brabant laten aanplanten. Nu hebben we er al een 15 tal volledig kapot , volgens de planter door de droogte.
Deze bijzondere gentiana, de Gentiana clusii 'Alboviolacea' wil ik graag laten zien. Deze komt voort uit zaad van de Gentiana clusii 'Violacea' die helemaal lila/paars is.
Grauwe terrasstenen - rechts zonder HDR - links "eens deftig afgespoten" - was hard nodig dus - Betonklinkers 15cm x 30 cm - de drie originele kleuren zijn Meloen - Perzik/Peach - Sand HogeDrukReiniger is eigenhandig hersteld met reserve-onderdelen - De "pest" is dat ze je niet alle onderdelen willen verkopen in de hoop dat je een volledig nieuwe koopt. Heb dan maar zelf een nieuwe "stroom-onderbreker" gemaakt.
Goedemorgen aan iedereen een heel fijne dag Clematis is een geslacht van overwegend lianen uit de ranonkelfamilie (Ranunculaceae). Sommige soorten zijn overblijvende kruiden.
Naar aanleiding van De foto van Marei, met de prachtige fuchsia en de aantekening over bitterzout, het volgende. Bitterzout (magnesiumsulfaat) MgSO4 Magnesium is het centrale atoom van het chlorofyl molecuul, je kunt dit ook gewoon in je gietwater doen.
Na mijn werk rond de vijver eens een toerke gemaakt in de tuin. Stond versteld hoeveel bloemetjes dat er hier en daar bloeien of hun neusje al boven steken.
Op het label zien we een (R) - op internet een (TM) Er is een groot verschil - mogelijk staat de (R) hier gewoon als afschrikmiddel om namakers te weren.
= = = = = = = = = = = = Onze tuin (Hugo/Rika) = = = = = = = = = = = = Wat onze tuin betreft kan ik de rozen eens opnoemen waar wij zelf ontiegelijk veel plezier aan beleven - zonder er veel "spel" van te maken. Onze rozen moeten het stellen met een minimum aan onderhoud, we zijn niet gepassioneerd genoeg om er veel tijd in te steken.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina