Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Mollen, woelratten en – muizen, katten en vogels kunnen de moestuin in een handomdraai tot een slagveld herleiden. Een nachtmerrie voor elke moestuinier die al te vaak veel werk en tijd in de voorbereidende werken heeft gestoken. Hier enkele tips om deze veelal ook nuttige dieren op een verantwoorde wijze te verjagen.
Ligt het gazon van jouw buurman er mooi bij, dan wil je jouw gazon beslist nog mooier. Maar helaas vaak ontsierd door een belangrijke pion in het ondergrondse ecosysteem, de mol.
Je houdt van katten en ook van je tuin. Alleen gebruikt de eerste soms het tweede als een kattenbak. En dat is nu net de reden waarom je de katten uit (sommige delen van) de tuin wilt weghouden.
Niet alle insecten met een geel-zwart gestreept lichaam die zoemend op jou afkomen, zijn gevaarlijk. Menig insect wordt onnodig uit onze buurt weggejaagd omdat we niet precies weten wat het is en wat de mogelijke gevaren zijn. Veel van deze diertjes zijn echter totaal onschuldig en zijn zelfs niet in staat om te steken.
De Romeinen hadden deze plant bij zich, toen ze onze contreien inpalmden. Ze gebruikten het kruid als een soort groente. In sommige streken noemen ze zevenblad dan ook wel eens Romeinse kervel. Lees hier meer over zevenblad of Aegopodium podagraria L.
Dat wespen irritante insecten zijn en dat we er beter niet naar slaan wanneer we gezellig buiten zitten te eten, daar zijn we het er over eens. Maar wat weet je nog allemaal over de wespen en een wespensteek?
Beste Ik heb sinds een week een cactus op mijn kot, om me te vergezellen tijdens het studeren. Nu dit was allemaal geen probleem, maar tijdens het nachtelijk studeren viel me telkens een zoemend geluid op, amper hoorbaar.
Eerst werden de kleine zangvogels verjaagd door de eksters die nestelen in een grote Els hiernaast. De kauwen waren natuurlijk ook altijd van de partij, om weinig achter te laten voor de kleine vogels, die wij het liefste zien.
Deze vogel - ter grootte van een merel - zat de hele dag almaar rare geluiden te maken vanop een dak in de buurt - Ik herken niet direct welke soort het is.
Altijd naar de grond turen is ook niet goed voor de nek - dus even stretchen, en wat hing daar zo'n 3 à 4 meter boven ons aan een stam - een wespennest - papierwesp ? ze ware 2x zo groot als wat we zo in de tuin zien.
Misschien als de tijd er voor is, weer een vijver in de tuin. De rust met alleen het geluid van het water en de vissen die boven het water uitkomen, is en blijft nu eenmaal rustgevend.
Een zeldzaamheid in de Lage landen; de stadsreus, een zweefvlieg die om en bij de 2 à 3 cm groot wordt en compleet onschuldig is. Familie van de zweefvliegen, de larve leeft in en rond wespennesten in de grond waar hij zich voed met dode en/of stervende wespen.
Buizerd is vandaag enkele keren over komen cirkelen. Maakt een specifiek geluid dat je hier kan horen vogels in de buurt bleven rustig (zitten), blijkbaar jaagt ie daar niet al te erg op.
Druif leeggeplukt omdat ik de kozijnen wilde verven maar het niet durfde vanwege alle wespen. De druiven waren eigenlijk nog niet rijp, maar toch maar druivensap gemaakt en dat smaakte prima.
Liep net een rondje door de tuin en hoorde steeds geklop van een specht. Steeds voorzichtig dichter naar het geluid gelopen en daarna geduldig gewacht met mijn camera in de hand en ja, daar kwam de specht tevoorschijn uit onze boom!
Gisteren de uitgebloeide bloemen van de hortensia afgeknipt. Zag op deze site staan dat wanneer je met je hand over de bloemen ging en ze een knisperend geluid maakten je ze ze af kon knippen.
Deze voor mijn verjaardag gekregen,maar de aardbei doet het niet zo goed,tegen dat ze mooi rijp zijn beschimmelen ze.Staan in mijn veranda en vermijd volle zon en vochtig houden.
Voordeel van zo'n grote tuin is dat feestjes buiten gevierd kunnen worden. De partytent staat klaar voor het verjaardagsfeestje wat vanavond gevierd gaat worden.
Uit de buurt komen steevast een koppel eenden enkele dagen verblijven op onze zeer kleine vijver. Of het steeds dezelfde zijn kan je moeilijk weten, ze zien er allemaal eender uit.
Uit de buurt komen steevast een koppel eenden enkele dagen verblijven op onze zeer kleine vijver. Of het steeds dezelfde zijn kan je moeilijk weten, ze zien er allemaal eender uit.
Uit de buurt komen steevast een koppel eenden enkele dagen verblijven op onze zeer kleine vijver. Of het steeds dezelfde zijn kan je moeilijk weten, ze zien er allemaal eender uit.
Deze zweefvlieg imiteert een hoornaar, daarom wordt hij ook wel hoornaarzweefvlieg genoemd. Het is de stadsreus (Volucella zonaria) De larve van de stadsreus groeit, zonder herkend te worden, op in een wespennest en hij brengt het er levend vanaf.
Mijn overjaarse Pelargoniums in zware potten tegen het omwaaien want soms zijn ze twee meter hoog, staan netjes aangebonden aan bamboestokjes. De Fuchsia's waarvan sommigen zeker tien jaar en ouder zijn, werden rondom getopt om meer vertakkingen te bekomen en de bloei wat uit te stellen.
Brede wespenorchis Epipactis helleborine Verleden jaar gered , stond te pronken op een bouwkavel. Het terrein was al een poos afgezet met bouwhekken en verwildert.
Herman van Veen 70 jaar Deze mens Deze mens is zacht als stromend water deze mens is fluisteren als het ruisen van de wind deze mens is kracht als essenhout deze mens is geluid als van een storm dit is een kind van Moeder Aarde deze mens is oer. Deze mens is geen geleerdheid maar wijsheid gegeven door het leven zelf deze mens wordt nóoit eens moe ik kijk verwonderd toe en word stil.
Bevruchte wespenkoninginnen zijn nu nog meestal in winterslaap. Als de temperaturen stijgen tot rond de 15° komen ze tevoorschijn uit hun winterschuilplaatsen en gaan op zoek naar een geschikt plekje om een nieuwe kolonie te stichten.
Als ik over het gazon loop gaat m'n hoofd onwillekeurig naar beneden om deze te bekijken - zonder enig geluid of opvallende gestalte, in alle rust trekken ze toch de volle aandacht van de passant. zei iemand ooit dat planten niet konden rekenen?
De foto is zeker niet van hoge kwaliteit maar ik wou hem toch plaatsen om het verhaal. Wat u hier ziet is niet wat u spontaan zou denken, maar het omgekeerde.
Achter de tuin liggen vlakbij de weides met koeien en paarden, met de Koude Beek erlangs, en volop WIlgen. Deze zijn zaterdag gesnoeid door vrijwilligers die elk jaar een deel doen.
Gisteren begonnen met een stuk gras weg te doen.1e perk ga ik erwten (geen siererwten)planten en daar komt ook de Tamarix,verste perk is voor de Nandina domestica,en een paar Ceanothussen.
Tweede Kerstdag ietwat verloren loop ik door de tuin richting Vechte mijn das ben ik vergeten om te doen de wind bijt toch loop ik door. In de rivier gepruttel van veel waterhoentjes ze zwemmen tegen de stroom in maar gaan tóch met de tijd mee " komt allen te samen" een kerstgevoel, dat ik niet beschrijven kan tintelt mijn ziel verwarring maakt plaats voor verwondering.
Een nieuwe (= no. 28) op onze lijst van vogels die de tuin bezoeken - geen lijster, wel degelijk de Koperwiek (koppeltje samen op bezoek - weggejaagd door Ekster, maar de foto's heb ik toch nog snel kunnen maken )
Ik denk dat ik nu 1/3 geoogst heb. de andere 2/3 mogen nog wat rijpen - maar nu ik de bladeren wat weggenomen heb hangen de trossen veel meer in zicht voor merels en lijster, en wespen.
Hier kwam Pa met de hoofdmaaltijd, een dikke gezonde insecticidevrije rups. Aan het geluid in die holle boom te horen lustten ze nog wel meer zulke lekkernijen.
Ik zag een soort mosballen aan verschillende wilde rozen in de berm. Maar even op internet opgezocht wat dat was: Mosgal, slaapappel, bedeguar of rozengal.
Heb deze rupsen opgezocht en las het volgende: Jakobsvlinders zijn opvallende verschijningen, met rood-zwarte vleugels. Ze vliegen overdag; vooral in mei kun je deze vlinders vaak zien.
Ik ging naar buiten omdat ik een Citroenvlinder zag fladderen. Om het hoekje keek mij een meesje aan, alsof hij wou zegen: "wegwezen, ik wou net gaan eten" !
Dichtje week 33 Wandeling langs de Vechte. Het water stroomt gedreven richting Nordhorn langs haar oever hollen kinderen met uitgelaten hond ik strek mijn hand naar het water en spreid traag mijn vingers de ogen knijpend tot spleetjes maken de hand vloeibaar zo speel ik met de ruimte om mij heen de verte verscholen door de bocht stoere bomen langszij en toch het geruststellende geluid van het spelende kind och argeloos kind haast tastbaar nabij zo moet het ook zijn, zo jong en zo blij het gemoed nu belicht door dit vrolijk gezicht mijn hand en mijn ogen, mijn denken gedicht de vingers ze spelen een vogelendans en vinden mijn haren in strijkend cadans ik loop langs de Vechte open en vrij deze dag zo begonnen voor mij.
Was ik 5 seconden eerder geweest met het maken van deze foto, dan zag u deze twee tortelduiven hun liefde tonen boven òp de kat! En dat op zo'n dun stukje metaal.
M'n geduld is op! De kauwen verjagen de zangvogels en het echtpaar Grote bonte specht en ze vreten in minder dan geen tijd alles op wat ik niet voor die inhalige krengen gemaakt heb Bij gebrek aan een dooie kauw heb ik een stuk zwart plastic in de boom gehangen.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De grote groene sabelsprinkhaan (Tettigonia viridissima) is een insect uit de sprinkhanenfamilie sabelsprinkhanen (Tettigoniidae), onderfamilie Tettigoniinae. Deze soort wordt ook wel gewoon als groene sabelsprinkhaan benoemd en abusievelijk wordt de wetenschappelijke naam weleens als Tettigonia viridis geschreven.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina