Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Afhankelijk van de streek en land worden kassen ook wel serres, broeikassen, kweekkassen of kassen genoemd. Verschillende termen voor het zelfde effect: een warmere omgeving creëren om planten in op te kweken. Hieronder meer info over de soorten kassen of serres.
Al eens nagedacht over de aankoop van een terrasverwarmer? Je ziet ze meer en meer bij koelere zomeravonden, of bij koude winterdagen. hieronder de verschillende soorten terrasheaters of terrasverwarmers
Dat februari de koudste maand van het jaar kan zijn, heeft ze met de winterprik van de afgelopen dagen al bewezen. Ondanks dat de dagen toch merkbaar langer worden, kan het nog flink koud zijn. Maar stilaan ontwaakt de lente en laat ze zich af en toe voelen met haar eerste zonnenstralen. Laat je in deze maand dus niet verrassen door zachte dagtemperaturen en hou de nachten in de gaten. Beter nog twee weken wachten met zaaien dan een valse start te nemen.
Witloof zelf kweken vanaf het zaaien tot aan het oogsten van de lekkere krop witloof, witloof, wit, witte, goud, rood, soorten, kweken, kelder, donker, water, groente, wintergroente, tuin, planten, wortels, kopen, bestellen, witloofkweker, witloofkwerkers, belgisch
Wat je zelf hebt gezaaid, hebt zien groeien, hebt geoogst om uiteindelijk zelf te proeven, geeft ons heel wat voldoening. Hoe groter je moestuin, hoe meer variatie je kan aanbrengen en hoe meer seizoensgebonden groenten en fruit je kan eten. Maar ook in een kleine moestuin of zelfs in een kweekbak kan je al een aantal lekkere groenten zaaien of planten.
Hallo, Ik heb een kweekbak gekocht bij Aveve voor mijn groenten in potjes in te zaaien vooraleer ze de moestuin ingaan (ik denk aan courgettes, pompoen.
Mijn verwarming in de serre is electritieteit. Mijn vraag is nu : Ik zou als hoodfverwarming willen overschakelen naar een verplaatsbare kleine gaskachel, met thermostaat die werkt vanaf 7°C.
Ik lees dat er electrisch verwarmde matjes worden gebruikt (propagator het dat, geloof ik) om het kiemen van zaadjes te bevorderen. Zou je daarvoor ook een electrische deken onder de potjes kunnen leggen, of zou de temperatuur dan te hoog zijn?
Het "Balineese Hoekje" in onze serre moet elk jaar opnieuw ingericht worden, want er is geen verwarming in de winter. Zo staat het er nu weer bij begin mei 2015.
Kon het niet nalaten om een witlof wortel - die op het erf lag bij mijn zoon- op te rapen en in een pot met wat turf te poten. Het resultaat na 20 dagen in de kast v/d verwarmingsketel is niet verkeerd.
Als troost denken we dat we hem wel een fijn leven hebben gegeven. Hij kreeg zijn natje en droogje, veel aandacht, hij kon staan en gaan waar hij heen wilde en welke kat heeft een buitenverblijf met vloerverwarming gehad!
Ons bubbelbad, gemaakt van een recycling lichtkoepel, en met speciale verf geschilderd. In de bak is een pvc ring bevestigd met gaatjes , wanneer de compressor aan is ,dan hebben wij bubbels.
De zon scheen al lekker binnen en verwarmde de living - doordat de bomen nog geen blad hebben. Deze bloemkelken zijn best wel groot - zo'n 15 cm hoor !
En zo kijken ze elkaar aan. Layla durft niet meer onder de elektrische draden door, want ze heeft een paar dagen geleden, een grote opdoffer gekregen, toen ze kledder nat was.
Nadat de zaailingen in 't kweekbakje door de zon te hard opschoten en te frêle werden, deden de zaadrestjes in de planten bakken het wel goed. Met de stortregen een voor een de planten in de bakken compleet platgewalst.
Het vooruitziende en veel kordatere van aanpak NL kan binnenkort BE redden van de black-out dankzij export van electriciteit uit hun vele windparken rondom het Ijsselmeer. (hier gezien vanuit URK)
Een schoolvoorbeeld van compositie met texturen en vormen - steen, fijn gras, grote bladen, geometrische bollen, en voor de rest enkele sobere kleuraccenten enfin, we weten weeral wat te doen morgen (RHS Flower Show 2008)
Schaduw/lichtspel op het lover van de Beuken (in het Zwarte Woud waar ik met de Electro-bike veel toerkes heb gemaakt - op en af deerde me niet natuurlijk .
Een Thalictrum is het zeker, maar welke? Ik ben al een aantal malen op internet aan het zoeken geweest, maar ik vind dat daar ook veel fouten te vinden zijn - men verwart daar op sommige sites ook wel eens de thalictrums - en dus als iemand het zeker weet.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De kanarie (Serinus canaria) is een zangvogel uit de familie Fringillidae. De wilde soort komt voor op de Canarische Eilanden.
Schuurtje - onder het dak - schilder is ook al gepasseerd - ebben - de hele "zaak" is electronisch beveiligd met stille alarmsignalen (ik geef geen details natuurlijk, behalve dat de techniek eigen makelij is en erg op dat van booby-traps en valkuilen lijkt)
Sint-janskruid (Hypericum perforatum) Wordt vaak verward met Jakobskruiskruid (Jacobaea vulgaris) Of wordt verbasterd tot Sint-jakobskruid, wat niet bestaat.
Zwarte toorts (Verbascum nigrum) meeldraden paars gebaard. Wordt vaak verward met de stalkaars (Verbascum densiflorum) of de koningskaars (Verbascum thapsus)
Een mannetje klein vliegend hert (Dorcus parallelipipedus), deze is doffer dan het groot vliegend hert (Lucanus cervus) en heeft veel kleinere kaken en is driemaal kleiner. Niet te verwarren met het vrouwtje van het groot vliegend hert.
Krulhazelaar (Corylus avellana Contorta) niet te verwarren met de krulwilg. Deze struik geeft hele mooie kronkellige takken, zelfs de stam is gedraaid, heel goed bruikbaar bij de bloemschik.
Moestuin eerste jaar , gezamenlijk project onder drie buren, met als doel; verse groenten op biologische wijze geteelt, dus zelf bemest en geen chemische voedingsstoffen gebruikt. Eigen kweek en vooral gezond !
Er staan drie planten bij elkaar dit is de enige met bes vorming dus een vrouwelijke, de andere zijn dan mannen. Maar ik ga ze in de gaten houden of dat klopt.
Deze nu nog kleine boom,ziet er nu nog leuk uit,ieder jaar bescherm ik het tegen de vorst en zet het binnen in een lichte vorstvrije ruimte. Niet lang daarna worden de blaadjes geel en vallen af.
Tweede Kerstdag ietwat verloren loop ik door de tuin richting Vechte mijn das ben ik vergeten om te doen de wind bijt toch loop ik door. In de rivier gepruttel van veel waterhoentjes ze zwemmen tegen de stroom in maar gaan tóch met de tijd mee " komt allen te samen" een kerstgevoel, dat ik niet beschrijven kan tintelt mijn ziel verwarring maakt plaats voor verwondering.
Yin & Yang symbool nu toch bijna klaar. Alleen nog meer grind er bij mikken en de Yin punt in het Yang gedeelte maken Ik had niet verwacht dat de schors het zó goed zou doen!
Mijn spiraal is voor meer dan de helft af en is dus al te lopen --> een spiraal is een simpele vorm van een labyrint en kun je lopen als een energetische 'reis naar binnen'.
De muur die er nu staat beschermd tegen een keer in de 50 jaar tegen hoogwater van de Maas (hier bij Neer. Het opzetstuk toont de bescherming voor een keer in de 250 jaar.
Nieuwe border : Kerria die ik in pot gekweekt heb terug op de plaats gezet waar die vroeger stond en gescheurde phlox van elders in de tuin; ervoor stokrozen
Aangezien we achter geen nieuwe tuin krijgen dit jaar, heb ik besloten om stukken beton er uit te halen en de planten er in te poten, die al zo lang in een pot staan te wachten. Ik ben dus begonnen met de Forsythia en de Geranium 'Karmina.
Het blijft al het hele jaar mooi de oost Indische kers in de zon [en de schaduw] en niet te vergeten in de sla heerlijk radijs smaak licht bitter en kleurrijk op het bord
Volgens mij zijn de meeste teams voor het komende seizoen al bekend. Hier en daar nog een triootje maar de verwachting is dat er daarvan nog één gaat afvallen.
Ik weet niet of ik n Black beauty of n Black lace heb. Ik ben wel blij dat de gigantische luis-kleef-troep van laatst, geen zichtbaar naar effect heeft gehad.
Een mooie wandeling naar boven naar de Klause :Historisch grafmonument Vlakbij het dorpje Kastel-Staadt Hoog boven het dal waar de Saar stroomt.(Zie de websitelink onder de laatste foto)
Uit zaad gekweekte plant , bloeit laat dus misschien kunnen we dit jaar van de mooie bloemen genieten . Heb nog meerdere planten over dus als er liefhebbers zijn hoor ik het wel
@Lily, dit is een 'gewone' Ginkgo biloba die we door snoeien als zuil houden; neemt zo niet veel plaats in. We kochten hem voor vier gulden in 1998 bij een liefhebber, hij stond in een 9 cm potje; we kweekten hem op in een grotere pot en na twee jaar heeft 'ie deze plaats gekregen.
Vanalles te zien in de bermen langs de Nete - allicht geen grote botanische wonderen, maar tot vreugd van R steeds meer van die grote witte margrieten.
Binnen in een gigantische mand wel een stuk of 10 hortensiabloemen staan. Het zijn niet mijn witte Anabelles, maar de mooie blauw/paarse uit de tuin van mijn ouders.
Dit belooft veel kleur in de tuin, heb nog nooit zoveel passiebloem knoppen gezien. Gaat mijn winterarbeid (mbt vorstbescherming) nu toch echt zijn 'vruchten' afwerpen ?
Doe zoals wij en kweek eens zelf oesterzwammen. Gooi filterzakjes met koffiegruis niet weg maar verzamel ze in een emmertje en kweek er oesterzwammen op.
Vroeg is de morgen vol verwachting de dag het haantje kraait de ochtend los konijnen op het veld zijn bazig in de weer en wij drinken onze koffie op lezen de Tubantia en wachten op de komst van de "boomzagers".
Oost Indische kers doet het hele jaar goed als je de uit gebloeide bloemen blijft verwijderen en waar nodig inkort gaat het het hele seizoen mee, met vrolijke kleuren van haast wit tot donker rood
Wat een geduld moeten we hebben met de Agave,we zijn weer 20 dagen verder en de kleur komt er al goed uit,gelukkig hebben we tropische temp.gehad want anders denk ik dat het niets geworden was in ons kikkerlandje
Het huis krijgt nu stilaan een Skandinavische look. In februari komt er een serre van twee verdiepingen hoog en in maart wil ik weer starten met een groene wand in die serre, deze keer voor mezelf.
Overzichts foto vanaf de dijk helaas zijn de steentjes op dus de verdere vorming moet heel even wachten. Maar deze paden worden wel alvast met worteldoek en split gelegd en de andere border kan ook al aangeplant worden de tijd dringt.
Dit is mijn Achimenes die ik met de zwarte zaadjes van de vorige Achimenes die ik had opnieuw gekweekt,de zaadjes zijn kleine zwarte balletjes, die de plant laat vallen in de aarde of er om heen verzamel ik.
Lotje had haar schoen gezet, niets verwachtend en just 'voor de pret', maar, vanochtend vroeg -nog in pijama- vond ze daar heus! … een nieuwe ca-me-ra.
Typhonium venosum: staat nu al twee jaar zonder bescherming in de tuin en bloeit ieder voorjaar weer met die heerlijk ruikende bloemen! (Heerlijk ruikend, als je tenminste een vlieg bent en verzot bent op alles wat een lijkgeur heeft hé!
Typhonium venosum: staat nu al twee jaar zonder bescherming in de tuin en bloeit ieder voorjaar weer met die heerlijk ruikende bloemen! (Heerlijk ruikend, als je tenminste een vlieg bent en verzot bent op alles wat een lijkgeur heeft hé!
Bosaardbei ( Fragaria Vesca) Smaken beter dan de gekweekte aardbeien. Alleen oppassen dat de vos er niet tegenaan gepiest heeft, dus de onderste sowieso niet eten.
Andere planten doen de belofte om in de nabije of verdere toekomst weer hun best te doen. Ze verwachten van mijn kant uiteraard ook een beetje vertroeteling en daar kunnen ze op rekenen.
Panoramische foto in de tuin - midden grasveld achter het huis - om 8:00 - na licht nachtvorst - volle zon - staalblauwe hemel. Volg deze link https://www.
Kolibrie vlinder , het arme beest was mijn kweekhok binnen gevlogen en zat zielig tegen de lichtkoepel , met een beetje aandrang van een bamboestokje toch naar buiten kunnen loodsen ::
Dichtje week 17 Geen titel, noch Afwachtend braak ligt het land gezond te zijn het pure van de leegte schept ook ruimte in de geest. Het beginsel van alles is de openheid zodat de mens verwachtingen kan opvullen mits de natuur dit toelaat.
Nee, we hebben vandaag niet gewandeld in Paramaribo, maar gewoon in het Westland. Het klimaat wordt steeds warmer, zodat je steeds meer tropische bomen in Nederland ziet.
Hier doen ze het nog wel heel fijn maar het is duidelijk dat er nieuwe grotere bakken moeten komen. Ze blijven heel klein maar doen wel reuze hun best, smaken goed en staan heel leuk.
In Park Den Brandt - één van de drie van het geheel MIDDELHEIM - staan ook machtige oude bomen - Dit is dé alombekende locatie voor romantische huwelijksfoto's, vanwege de bomen en het romantische decor, vanwege dit beeld van dansende meisjes, maar vooral de foto's op het trapje met leuning en zicht op een meer en zwanen achter het kasteel - wie trouwt gaat daar naartoe met de fotograaf voor een shoot.
Botanische pelargoniums en succulenten naar buiten gebracht, staan op beschutte plaats, beter hier dan in de kas waar de ruimte steeds kleiner lijkt te worden.
Tropische vlinders - niet in onze tuin, en zeker niet nu - uit een ARTIS boek - gevonden bij onze zoektocht naar "op het eerste zicht moeilijk herkenbare vormen" voor illustratie van een muurtje.
Citroen-Munt is echt een blikvanger door de rode stelen (in de nieuwe kruidentuin in verhoogd bed) - by the way van donkere stelen gesproken, R heeft mooie stekken van de Hydrangea Zorro opgekweekt. En nog zo'n 40 andere .
Nog een foto (close up) van de eerste zelf opgekweekte wilde akelei op zijn vooraanstaande plek bij ons vijvertje. De stokjes er om heen staan er om te voorkomen dat de katten en hond er makkelijk door heen gaan lopen of er zelfs triomfantelijk boven op gaan liggen !
Aan de zijkant is het flink op de schop gegaan, het gras/mos/klaver is bijna helemaal verdwenen, alleen nog een looppad overgebleven. Gisteren ook hier een flinke laag zand/bosgrond aangebracht dus over een week of wat kunnen we hier volop aan de slag met de gekweekte planten.
Dendrobium wardianum, een fantastische plant die rijk en langdurig bloeit; om ruimte in mijn kasje te sparen heb ik 'm ondersteboven gehangen en dat bleek een goede vondst!
Volop knoppen en vertakkingen in de rambler roos "Bobby James" - we verwachten dus volop mooie witte bloementrossen en gezoem van de bijen gedurende 1 à 2 weken. Dan is het liedje alweer even uit - wat gaat de tijd snel.
Hier en daar een rode pluim bijgestoken van Pennisetum setaceum 'Rubrum' - dat oogt direct wat tropischer ( 't gedacht telt hé) - maar veel valt er nog niet mee te poetsen, want slechts hier en daar een pluimpie - volgend jaar gaan ze de grond in en dan hebben we 4 grote pollen - zo is het plan althans.
De tuinen van Coursiana: domein van zes hectare, met 4 tuinen: de Engelse tuin, de bomentuin, de moestuin en de tuin met aromatische, medicinale en geurplanten. Al kuierend genoten van al dit moois.
De Prinses van Loch Ness --- Andere planten hebben het gehad Maar deze kruist nog even mijn pad Net als je het niet meer verwacht Komt uit het donker deze pracht Het leven is vol gemiste kansen Laat niet met je sjansen Dus genieten maar van de zwoelte zij, met haar voetjes in de koelte Groots en wijs als een koningin geeft ze libel en bijtjes hun zin Verfijnd als een prinses De prinses van Loch Ness (.
Deze selectie is het geworden: Cornus alba 'Kesselringii', Eragrostis spectabilis (Liefdesgras) en Echinacea purpurea (Zonnehoed). De bladeren van het gras zouden in de herfst rood worden evenals de bladeren van de struik.
Vorige tuin in Tsjechie. Oude hooiwagen, (zebrinak) werd in de tijd van de communistische overheersing nog tot de jaren 60-70 door de kleine boeren gebruikt.
De voormalige gevangenis van Breda "De Boschpoort" ofwel de Koepel, gebouwd 1882-1886, aan de Nassausingel, is in gebruik geweest tot 2013. Ook wel bekend van "de drie van Breda" Franz Fischer ; Ferdinand aus der Fünten en Joseph Kotälla SS er's uit de 2e WO.
Neofinetia falcata groeit epifytisch in Korea en Japan waar zij van nature voorkomt, maar in cultuur kan zij ook in een pot worden gekweekt; vraagt veel licht maar gelijktijdig een koele standplaats en een rustperiode in de winter. De bloei is van juni t/m augustus.
Een zomers gevoel even vastleggen : regen wordt verwacht en dan zal deze Magnolia Soulangea Alba Superba zijn witte bloemen inruilen voor een groene aankleding. Het was genieten dit jaar want die bloeitijd was uitzonderlijk lang door het prima weertje.
KELTISCHE BOOM HOROSCOOP (gezien in een park in Nederland - 12 bomen staan in een ronde aanplanting) Vijg - Ficus carica Hugo - de sentimentele - klopt bijna helemaal Populier - Populus tremula "Erecta" Rika - de onzekere - klopt van geen kanten
ZOMERUUR niet vergeten (op klokjes zonder automatische aanpassing) Hier een ezelsbrugske (in het frans) mArs = Avancer l'horloge octobRE = REculer l'horloge Wie kent er trouwens een goed NL ezelsbrugske ? mvg hugo
Dichtje week 6 Vol verwachting Fragiele lantaarntjes februariachtig gesloten bekommeren zich niet om de wind maar houden elkaar in het vizier het perkje wacht op een mager zonnetje elk blommeke weet de ander naast zich want als de eerste opengaat durft de rest te volgen dus op naar morgen. eljo groet-je
Dichtje week 1 De eerste dag. Kerstmis, wat duurde je kort gelijk een zeepbel steeg je op vol goede gedachten ik keek je na behoedzaam ging mijn hand omhoog een gebaar van bescherming gewoon laten varen.
Argus: een gigantische reus die (bijna) nooit in slaap viel. Hij had namelijk maar liefst honderd ogen, verspreid over zijn hele lichaam waarvan er nooit meer dan twee tegelijkertijd sliepen.
Voor zover ik het kan vinden is dit de Aziatische hoornaar. [Vespa velutina] Dit monster komt van nature voor in Azië en is enkele jaren geleden in Europa terecht gekomen.
Met massa's gezien tijdens een boswandeling in Zuidwest-Frankijk, enkele stonden al in bloei. De Witte affodil ( Asphodelus albus) kan je vinden in - Botanische Tuinen Utrecht - Hortus Botanicus Amsterdam - Hortus Alkmaar
De deur zit bijna in de kooi, het net is opgehaald en ligt in mn achtertuin te wachten om ruim op maat gemaakt te worden. Ik ben er erg blij mee want de kwaliteit is nog veel beter als ik verwacht had, kun je nagaan dat ik de kooi inclusief netten en andere materialen voor een prikkie van een oude kersenkweker overkocht ( de man was in zn nopjes met mijn doel!
En de tropische Doerian, ontgroeid uit een pit uit Indonesie die ik in mediterraanse potgrond heb gezaaid in onze muurkas dd 19-04-2014, groeit gestaag door ! Wat een verrassing dat ie ontkiemt is en het zo goed volhoudt.
De Durian: Het gaat nog steeds prima met de Durian gekweekt uit een pit meegebracht uit Indonesie. Het heeft de 'winter'overleefd, wel in de huiskamer hoor.
Ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van de NOV is er dit weekend een orchideeënshow in de Botanische Tuin in Utrecht. Ook van mij hangen daar diverse planten.
De grote engelwortel (Angelica archangelica) is werkelijk een nectar fabriek, met een muskusachtige geur een sterke magneet voor allerhande insecten. Uit de zaden en de wortels wordt Angelica-olie gewonnen voor de cosmetische industrie en ook voor likeur.
De Romneya (Californische boompapaver) die, misschien door de afgelopen warme periode, nóg uitbundiger bloeit dan anders, oogstte gisteren op de Open Tuindag weer veel bewondering. Foto en gedicht van Eljo Een knipoog.
Deze sabelsprinkhaan zat op de achterdeur van de buren. De Tettigonia viridissima [grote groene sabelsprinkhaan] Sabelsprinkhanen {Tettigoniidae} zijn een familie van insecten behorende tot de orde rechtvleugeligen {Orthoptera}.
Dendrobium is een groot orchideeëngeslacht met verschillende cultuureisen. Eén ding hebben ze gemeen: bij de juiste kweekwijze bloeien ze rijk en uitbundig.
Dichtje week 9 "Hoera, het is maart!" Januari, maand van uitbuiken en tijd nemen voor goede voornemens de treurwilg onder de maanden februari, is gelukkig voorbij het duurde wél een dagje langer nu zijn we in de crocus-maand die ik de "kusjesmaand" noem omdat deze dagen vol verwachting zijn élk kleurpuntje kietelt om naar buiten te gaan mét of zonder fototoestel deze maand brengt tuinspinsels in onze bovenkamers want de gedachten dwarrelen in lente-sfeer.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een zonnig aankomend weekend De rode ribes (Ribes sanguineum) is een plant uit de ribesfamilie (Grossulariaceae). De plant komt van nature voor aan de Amerikaanse westkust.
Verleden jaar aangeplant en niet verwacht dat hij het zo goed zou gaan doen, blijkt nu te dicht op het pad te staan. En werd er op gewezen op de groeikracht door mede leden van onze tuinvereniging, maar werd ook gewezen op de mogelijkheid dat deze heester worteluitlopers maakt die spontaan voor de dag zouden komen.
Met de aankomende feestdagen is het tijd om de wijnkelder eens na te kijken en aan te vullen. Deze fles is m'n beste maar ook m'n laatste van de reeks.
Ken weinig van orchideen, maar ik vind het erg interessante planten. Hier een website met Zuid Australische 'aard'orchideen, die ik heb gevonden en die graag met jullie wil delen.
Deze vorstbeveiliging voor de buitenkraan heb ik zelf gemaakt , heel eenvoudig en doeltreffend. Een emmer gevuld met bubbeltjes plastik,rondom de emmer rand een kunststof buis klikken (normaal ter bescherming voor de vorst van de waterleidingen) Een gaatje maken met een hete nagel in de bodem van de emmer,daar een koordje dubbel doorheen steken,zodat het om de kraan valt,veterstoppers aan beide uiteinde eraan schuiven,dat alles strak aantrekken,zodat de emmer plat tegen de muur aansluit,en vastzetten met een lusknoop.
Op het label zien we een (R) - op internet een (TM) Er is een groot verschil - mogelijk staat de (R) hier gewoon als afschrikmiddel om namakers te weren.
Hier zie je enkele technische details van een Jumbo 747 - zoals we deze houtduiven noemen, vanwege de grote luchtverplaatsing bij opstijgen en landen - er zijn overwegend lichte materialen gebruikt zoals holle buisstructuren en waterafstotende resp. corrosie werende texturen, dit alles vervat in een tijdloos gestroomlijnd design.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De groene keizersvlieg (Lucilia caesar) is een vlieg die behoort tot de familie der bromvliegen (Calliphoridae). Het is een wijdverspreide soort die voorkomt in gematigde klimaten.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De groene keizersvlieg (Lucilia caesar) is een vlieg die behoort tot de familie der bromvliegen (Calliphoridae). Het is een wijdverspreide soort die voorkomt in gematigde klimaten.
De aanleg van het Amsterdamse Bos kreeg een onverwachte impuls door de grote werkloosheid in de jaren dertig. Met de slogan "vijf jaar werk voor duizend man" werden Amsterdamse werklozen met overheidssteun aan het werk gezet.
De dader gezocht en gevonden al ken ik hem/haar niet.In de lente begonnen met verschillende soorten radijsjes te zaaien deze groeiden prima in mijn m² tuin en in bloembakken (ik heb niet zoveel tuinierplaats) de laatste weken echter kiemen de radijszaailingen snel en groeien vrij snel tot de vraat toeslaat al escar-go tussen gestrooid hoewel ik nergens slijmsporen zag.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Lelie Lelie (Lilium) is een geslacht van kruidachtige planten, behorend tot de leliefamilie. Het geslacht telt meer dan honderd soorten, waarvan de meeste voorkomen op het Noordelijk Halfrond.
Kerriebladboom, curry leaves, sweet neem leaves, karipatta (India), Daun kari, Murraya koenigii / Bergera koenigii / Chalcas koenigii (L), zoete neem Het is een tropische plant die bij ons is de plant in pot te houden en mag ‘s zomers naar buiten. Enige nachtvorst is niet desastreus.
Vandaag naar de botanische tuin in Brno, Tsjechie geweest. Wij waren daar voor het eerst in 1991 op een vakantie en nu 24 jaar later met vrienden voor de tweede maal.
Noot was mogelijk begraven en vergeten door de eekhoorn - 'k heb ze in een pot gezet. Lang geleden stond hier een grote notelaar, er zijn destijds planken van gezaagd en er is een bibliotheekkast van gemaakt.
BENGAALS IJS tijdens een heldere voorjaarsnacht. Net zoals bengaals vuur dat wel echt vuur is maar schijnbaar niet warm, is bengaals ijs ook wel echt ijs maar niet gevormd door vrieskou van de lucht rondom.
Bouwpromotoren dumpen opgepompt water in een sloot - olie ook - waar zit Aquafin? Welke ambtenaar geeft de vergunning voor zoiets of knijpt een oog (enfin allebei) toe?
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Mier (insect) Mieren zijn een groep van kolonievormende sociale insecten, die behoren tot de orde van vliesvleugeligen (Hymenoptera). Een mierenkolonie bestaat uit één (of enkele) koningin(nen), werksters (ook allemaal vrouwtjes) en soms jonge mannetjes en maagdelijke koninginnen.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend Kop van een mier Een mierenkolonie bestaat uit één (of enkele) koningin(nen), werksters (ook allemaal vrouwtjes) en soms jonge mannetjes en maagdelijke koninginnen. De grootste groep binnen de kolonie vormen de werksters, die onderling de werktaken verdelen.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De bolderik (Agrostemma githago) is een plant uit de anjerfamilie (Caryophyllaceae). De soort staat op de Nederlandse Rode lijst van planten als zeer zeldzaam en zeer sterk in aantal afgenomen.
Dit hangt in de nieuwe hal van de orchideeën hoeve. We hebben er heerlijk gezeten, terwijl de kinderen op blote pootjes in de speeltuin aan het spelen waren.
Ook inmiddels uitgebloeid maar kwam hem tegen in juli-map en vond hem zo stralend. Twee jaar geleden zag ik tropisch aandoende vogeltjes de zaden snoepen.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een zonnig aankomend weekend De sprinkhaan is een insect dat goed kan springen. Hij is familie van de krekel.
= = = = = = = = = = = = Onze tuin (Hugo/Rika) = = = = = = = = = = = = Wat onze tuin betreft kan ik de rozen eens opnoemen waar wij zelf ontiegelijk veel plezier aan beleven - zonder er veel "spel" van te maken. Onze rozen moeten het stellen met een minimum aan onderhoud, we zijn niet gepassioneerd genoeg om er veel tijd in te steken.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina