Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Van veel vaste planten kun je wel wat bloemen of bladeren plukken. Ter inspiratie een selectie vaste planten die zéker een plaatsje in de plukborder verdienen. Experimenteer en combineer naar hartelust!
Rabarber is officieel een groente en komt uit de duizendknoopfamilie. Dezelfde familie waar ook boekweit uit komt. Vreemd dat rabarber een groente is want naar smaak en gebruik in de keuken vind ik de plant gevoelsmatig meer thuis horen bij fruit. De grote rode bladstelen worden meestal gebruikt in jam, compote, bij gebak en allerlei andere nagerechten. De friszure smaak wordt hierbij geneutraliseerd door de toevoeging van suiker.
Volgende beschrijving is van een bloemstuk met een uitgesproken voorzijde, dit wil zeggen dat de achterzijde wel afgewerkt is maar het geheel is bedoeld om tegen een wand of muur te staan vb. op een dressoir.
Je kan met allerlei middelen slakken gaan bestrijden in de hoop dat jouw hosta’s en dahlia’s niet worden opgegeten. Vaak met succes maar voor sommige planten een verloren zaak. Blijft het probleem zich voordoen dan kan je deze planten vervangen door soorten waar slakken niet van houden.
Gevonden op internet: Zaai Japanse duizendknoop en val af 7 november 2011 - De plaag van menig tuinier en gemeentelijke plantsoenendienst, de Japanse duizendknoop, is een bron van resveratrol. Een goedje dat ervoor zorgt dat het lichaam minder calorieën opneemt.
Beste, Onze tuin grenst aan de treinsporen in Ekeren. Vandaag hebben wij echter veel overlast van de Japanse Duizendknoop die woekert in de berm van de sporen en via onze achterafscheiding en zelfs via de ondergrond tot in onze tuin komt.
De ene zijn neut (?) de andere zijn teut - zolang de voorraad strekt, maar geen nood, de duizendknoop (Persicaria) staat bijna open en die gaat dan met quasi alle aandacht lopen.
't was vandaag volop bijtjesdag op de Vuurkaars en de Echinacea, maar hier zie je de duizendknoop (Persicaria) al ferm komen opzetten, en dan trekt ie quasi alles wat zoemt naar zich toe.
Hij deed zijn vleugels niet veel open maar hier bezoekt een Gehakkelde aurelia (volgens mij) onze duizendschoon die in de schaduw staan. Hij weet dus ook waar op het moment beter vertoeven is.
Volledig afgevlogen atalanta (Vanessa atalanta), die veel heeft meegemaakt in zijn korte leven. Het is een trekvlinder, die duizenden kilometers aflegt en dat is goed te zien.
Dwergdikkopje (Thymelicus acteon) op duizendblad (Achillea millefolium) Hij rust niet uit, maar zoekt altijd een hoog punt uit om zijn territorium te kunnen overzien.
Onze gewezen linde boom, met grote spijt in het hart hebben we deze zieke, al voor 2/3 dode boom die ooit zo prachtig is geweest en ons zoveel moois heeft gegeven zoals duizenden bloemenbijtje die op de lindebloesems afkwamen, moeten laten verwijderen.
De aanleg van het Amsterdamse Bos kreeg een onverwachte impuls door de grote werkloosheid in de jaren dertig. Met de slogan "vijf jaar werk voor duizend man" werden Amsterdamse werklozen met overheidssteun aan het werk gezet.
Daar ik het gras al weken niet gemaaid heb komen er in ons "wild gazon" enkele mooie bloemetjes in bloem. De akkerwinde en ook een mooi klein bloemetje .
't is wel al opletten geblazen met foto's nemen 's avonds - overal booby traps gespannen - hier alweer ene die zichzelf overtroffen heeft - langste draad 3m van ene niets vermoedende Japanse anemoon naar de Tibouchina ertegenover - hoe DOEN ze het .
Zo, zijn we van die 2 BV's af - Dat de Pinus Nigra Nigra 'Austriaca' mijn favoriet is, weten sommigen al, of je moest zonet met de Pluto-shuttle geland zijn (en al Digituin, oeps Tuinvrienden lid.
Hier in Ter Aar zijn we bijna bij de auto, mooi met een rivier langs de huizen. Het was een wandeling met een tintje lente vanwege de vogels en de kalfjes!
Al dertig jaar staat er een beuk pal op de perceelsgrens met de buren. Eigenlijk heeft hij intussen recht van daar te staan volgens het veldwetboek, maar toch bleven zijn lange armen die zich langzaam uitstrekten over hun veranda en zijn duizenden blaadjes die hij elk jaar afwerpt, onderwerp van voorzichtige klachten.
Zon gaat nu achter de huizen onder , dus dat schiet weeral behoorlijk op . Nog even wachten en we kunnen aan de andere kant weer mooie plaatjes maken .
In de oksel van onze oude boom in het oude huis stond een plantje en vroeg me af of het nog ging bloeien voordat we gingen verhuizen. En ja, inderdaad, maar wat het voor plantje is weet ik niet.
Zo zag de boom eruit, geheel gevuld met "pluizen" en bijna geen blaadje meer aan de boom, nadat de rupsen vertrokken waren! Gelukkig herstelt de boom zich elk jaar weer.
Na een heftige strijd met de luizen kwam de knop (lichtelijk gehavend) uit! Misschien niet de meest mooie roos, maar wel een waar ik gigantisch trots op ben.
De keuze van een Larix als schaduwboom boven de vijver, bleek na 25 jaar, niet zo'n goede keuze. Nog niet zozeer vanwege de honderdduizenden naaldjes die in de herfst overal rondwaaien en ook in de vijver belanden,maar meer doordat er het jaar door steeds verdroogde strengen vol zaadkegeltjes af vallen.
Tuinkabouter en varen, die binnenkort gaat verhuizen. Hij heeft te natte voeten, dus hij mag naar een iets droger stukje met een flinke portie humus erbij.
De beruchte brug van het ongeval met de vallende kranen op de huizen langs het water. Alles is weer opgeruimd, maar de brug is nog steeds niet toegankelijk.
@ Hugo, Het water sijpelde door de dijk waardoor we aan onze kant het ook niet droog hielden. De luiken van ons huis zijn al omlaag omdat wij, met alle andere bewoners, onze huizen moesten verlaten en verplicht evacueren.
En zo maait de gemeente (eens per jaar) de grasstrook in onze straat, tegenover de huizen. Lijkt meer op wegbermen-onderhoud dan op een grasveld middenin een woonwijk.
Nadat ik de invasie zwarte luizen terug gebracht had met een harde waterstraal, naar een aanneembaar aantal, gooit de Boerenjasmijn nu zijn bloemen open.
Ik ben langzaam 'land' aan het veroveren door iedere keer wat beton eruit te halen en er planten neer te zetten. Krijg ik dadelijk achter toch nog een groene tuin.
Ik heb eigenlijk nooit zo van afrikaantjes gehouden, ik vond ze stijf en niet zo lekker ruiken. Maar omdat ze goed tegen de luizen schijnen te zijn heb ik ze dit jaar gezaaid.
De hele rand van de schuur zit vol met jonge musjes. Ze zitten te wachten op hun ouders die op de grond aan het foerageren zijn om de bekjes weer te vullen.
Vandaag de Paascactus en Luizenplant verplant. Een afgebeten Aloe Vera (Frosti bijt daar heel graag in) die na een paar weken in 't water mooie wortels had, geplant.
Ze zien er gevaarlijk uit zo van dichtbij. Ik denk dat de bladluizen de schrik van hun leven beleven als ze zulk monster zien naderen en hun broertjes en zusjes horen vermalen worden tussen die grijpgrage kaken.
Mijn allereerste plantjes gezet: een rijtje viooltjes, mijn buxusbol en een chrysant. Helaas moesten buxus en chrysant later rap verhuizen omdat het hier vooraan kletsnat werd in het najaar en winter.
't Verhuizen gaat beginnen. De linkse mag blijven staan,middelste is normaal een kamerjasmijn(die ik eens goed onder handen heb genomen begin v/d zomer) en de kleinste is een mooi sparretje dat gans de zomer gebloeid heeft.
Gisteren alles nog eens losgeharkt voor de regen van vandaag. Bloempotten aan en in de tuinhuizen gezet,tuinslang opgerold en in tuinhuis en de tafel aan de compostbakken gezet.
Vandaag bij wijze van experiment wat lieveheersbeestjes-larven uitgezet op de kamperfoelie, tegen de bladluizen (die al aanwezig zijn). Ik ben eens benieuwd wat dat gaat doen.
Onze tuin te zien vanop straat bij een druilerige dag, regendruppels op de lens verraden natuurs gedrag. Onze tuin achter de haag links en in de diepte rechts, Het zicht is eens averrechts.
Tuinhuizen geverfd,klimrekken eraan,rozen ervoor in bakjes en de . Cupressus macrocarpa 'Wilma' - Cipres van vorig jaar naar hier gezet, samen met de nog bloeiende Deutzia 'Magical Silver Star' - Bruidsbloem.
Ik heb een Lieveheersbeestjes huisje gekregen en heb het in de tuin gehangen. Hierin zouden de beestjes kunnen schuilen en zo zou je ook meer Lieveheersbeestjes in je tuin krijgen.
Hoe komt het, dat SNEEUWroem bij mij pas in april bloeit? Ik heb er de vorige jaren en vorige tuinen op nagekeken, maar de vroegste datum was 27 maart.
De ene week stonden de tulpen "Early Harvest"er schitterend bij, ene week later met sneeuw lagen ze plat, maar direct daarna bloeiden ze gewoon verder. Hebben door het koude voorjaar bijna maanden gebloeid.
Dichtje week 10 Lente gevoelig. Ik weet wat het is om bergen te beklimmen om te zeilen op zee of om salto,s te maken soms met schroeven erbij maar een duizelgevoel dat opspeelt en vrijuit haar buitel in mijn hoofd uitprobeert dat is nieuw een gekke ervaring mijn houvast?
Rosa "Ghuislaine de Féligonde" tegen de schutting is een dankbare plant: de bloemen blijven maar komen en veranderen gedurende de dag van kleur. Bijen en bladluizen weten hem ook te waarderen.
"OLD ENOUGH (62) TO KNOW BETTER, YOUNG ENOUGH TO DO IT ANYWAY" in plaats van verhuizen naar een kleiner huis met kleinere tuin, zijn wij net verhuisd naar een wel kleiner huis, maar wel met bijna 8000 m2 grond! (ca.
Snowey is een ragdoll en een jager die muizen en mollen vangt en ook de vijver voorziet van kikkers waar ze mee aankomt en die wij dan in de vijver zetten sommige die ze gevangen had waren net zo groot als een muntstuk van 20 cent alle kikkers en het waren er zo'n 15 die ze van de zomer ving allen hebben het overleeft , en leven nu in de omgeving ergens ze blijven niet allemaal in de vijver maar vertrekken na een paar weken weer als ze groot genoeg zijn.
Na verschillende keren verhuisd te zijn eindelijk juiste plek gevonden voor de gunnera, buizen aangesloten op regenwaterton (die elke dag gevuld wordt) die rond de gunnera liggen zodat hij constant water krijgt aangezien we (nog) geen vijver hebben
Penny Lane, heb ik ooit ook gestekt en gelukkig maar want de roos waarvan ik de stek genomen had is verleden jaar doodgevroren. Deze hier heeft het overleefd, dat is mijn eerste roos die ik toen heel toevallig stekte.
Na 5 jr. de tuin zo inrichten dat hij voor vele diersoorten en insecten aantrekkelijk word , heb ik vandaag genoten van de vele jonge vogels in de tuin .
Geen paddestoelen. Fijngeknepen \"smurfenklei\" uit diepere lagen om te drogen in de zon (Heermoeswortels ook) en later te vergruizen en aldus de mineralen weer aan grond toe te voegen.
De rand in betonplex rond het verhoogd aardbeienbed heeft een drievoudige functie - houdt de muizen weg wegens glad onderaan de dwarse boord - handig om potje op te zetten voor de oogst - handig om op te knielen of zitten bij het plukken. Tegen luchtaanvallen waren we eerst niet beschermd - nu staat er Pechelbuis op en netjes tegen de Kauwen die denken dat het hun aardbeien zijn - maar het blijft moeilijk om het hen wijs te maken dat dat niet zo is.
Nooit geweten dat prikneus zó groot kon worden! Deze heeft jaren in een pot gewoond, sinds vorig jaar heeft ze dan eindelijk vrije voeten in mijn tuin.
Deze vorstbeveiliging voor de buitenkraan heb ik zelf gemaakt , heel eenvoudig en doeltreffend. Een emmer gevuld met bubbeltjes plastik,rondom de emmer rand een kunststof buis klikken (normaal ter bescherming voor de vorst van de waterleidingen) Een gaatje maken met een hete nagel in de bodem van de emmer,daar een koordje dubbel doorheen steken,zodat het om de kraan valt,veterstoppers aan beide uiteinde eraan schuiven,dat alles strak aantrekken,zodat de emmer plat tegen de muur aansluit,en vastzetten met een lusknoop.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag BOERENWORMKRUID - TANACETUM VULGARE De gele dicht op elkaar staande op knoopjes lijkende hoofdjes met alleen buisvormige bloemen vallen boven in de tuilvormige bloeiwijze van Boerenwormkruid, Tanacetum vulgare, direct op. De hoge planten vallen ook op door hun groei in groepen.
Deze pioen stond er al toen we hier kwamen wonen, wel op een andere plek, maar verhuizen naar een andere plaats was geen enkel probleem. In de loop van de jaren heb ik al heel wat nakomelingen uit hem gescheurd, die het allemaal ook weer prachtig doen.
In de oud-ijzerbak bij mijn plaatselijke ijzerboer lag een oude lantaarn. Al het glas was eruit en ik had onmiddelijk het idee om daar een voederstation van te maken.
Een vriend is timmerman wat natuurlijk heel erg handig is bij het maken van kozijnen. De beste man wil zelf geen tuintje toch is wel verdacht veel in de mijne te vinden, stiekum is het toch wel leuk dat harken, wieden, bouwen en genieten.
Onze nieuwe buren zitten met hun bouw al op het eerste verdiep. Op die hoogte mogen ze 2 meter voorbij ons huis komen en daarachter op de gelijksvloers 3 meter.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een zonnig aankomend weekend De sprinkhaan is een insect dat goed kan springen. Hij is familie van de krekel.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina