Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Verkleurde of verdorde bladeren? Weinig tot geen bloemen? Kamerplanten hebben specifieke verzorging nodig. Door een aantal eenvoudige tips in acht te nemen, kan je er voor zorgen dat ook je kamerplanten er fris en fleurig bijstaan.
Vele planten zijn estetisch zeer kleurrijk en sierlijk, maar vaak beseft men niet dat er achter die prachtige plant ook een giftige plant kan steken. Het innemen van enkele gram of druppels van bessen of delen van de bloem kan al voldoende zijn om ernstige vergiftiging op te lopen met soms fatale gevolgen nadien.
Tal van klimplanten bloeien niet alleen al vroeg, ze vervullen een hele serie belangrijke functies in de tuin, bij huizen en andere bouwwerken. Klimplanten zijn van nature lichtzoekers. Ze werken zich op allerlei manieren omhoog naar het licht. Er zijn zelfhechtende klimplaten, slingerplanten en leiplanten die met lange ranken tegen muren (groene wanden), klimsteunen en door bomen en hoge struiken kunnen worden geleid.
De eerste nachtvorst hebben we achter de rug. Hoogtijd om de kwetsbare planten in onze tuin te beschermen tegen de koude. Vooral niet inheemse en tropische planten zijn niet bestand tegen vorst. Ook planten die in potten staan zijn gevoeliger aan lage temperaturen.
Het echte 3D-tuinieren lukt in kleine tuinen alleen goed met klimplanten. Klimplanten kleuren en camoufleren makkelijk hele muren, schuttingen, schuurtjes en nog veel meer. Klimplanten tegen gevels zorgen voor extra isolatie. Ze staan stevig geworteld in de grond, maar vragen in de tuin bijna geen bodemruimte.
Tuinieren in maart - snoeien rozen en andere planten, scheuren van vaste planten, wieden border, gras maaien, nestkastjes ophangen, verticuteren en vele andere tuinklussen
Er werd lange tijd beweerd dat er geen planten op de slaapkamer mogen staan. Dit omdat planten gedurende de nacht zuurstof gebruiken in plaats van overdag zuurstof af te geven. Dat is ondertussen achterhaald, dus hier 7 planten voor die wel goed zijn in de slaapkamer.
Waterplanten die woekeren als de (water)pest vijverplanten groeien drijven zuurstof vissen sterven licht gebrek zuurstof dicht groeien planten water planten
Planten met gevoelens? Dat planten leven, dat is geen nieuws maar dat ze ook gevoelens zouden hebben is misschien minder bekend.
Bij proeven door wetenschappers is onbetwistbaar gebleken dat planten wel degelijk reageren op handelingen door de mens.
De zuurtegraad van de bodem is enorm belangrijk voor de plant. Hij bepaalt de beschikbaarheid van voedingselementen in de bodem. Echter verschillen de specifieke wensen van de planten. Soms verkiest de ene plant een zure leefomgeving terwijl een ander dan weer liever een kalkrijke grond heeft.
Moeras- en oeverplanten vormen de grootste groep waterplanten. Ze staan met hun wortels permanent in ondiep water of afwisselend droog en nat. Ze hebben sierwaarde door hun bloemen of hun blad, soms beide.
Sinds meer dan vijf jaar zaten we al met het idee, maar de uitwerking liet steeds op zich wachten. Vorig jaar zijn we er dan toch aan gestart en de laatste weken heeft de nieuwe zeer uitgebreide service stilaan vorm gekregen.
Het is reeds een tijdje geleden dat er over deze wonderbaarlijke snijbloemen iets verscheen op het forum. Er zijn wel een paar artikels verschenen over een paar van deze snijbloemen.
In de waterafvoer van het vervallen huisje in onze tuin heb ik vanmorgen zeven planten uitgegraven, maar ik weet echt niet wat het is, om te weten waar ik ze het best naar zou verplanten.
Deze irissen heb ik twee jaar geleden uitgeplant als zaailingen en nu zijn het stevige grote planten geworden. Ze staan momenteel op springen om te bloeien.
Deze groene wand hangt nu al anderhalf jaar op een andere locatie en het gaat er relatief goed mee. Er moesten al eens enkele planten vervangen worden en een pomp vertoonde eens wat kuren, maar de wand oogst nog steeds bewondering.
Dit is de eerste stap richting "mijn tuin": het tuinhuis is gezet en ook mijn planten zijn mee verhuist van de vorige woning (niet-winterharde planten zoals olijfboom en passieflora staan momenteel nog ff binnen, maar die zullen in de border komen links op de foto).De papavers en tulpen zijn al gezaaid (mss te vroeg, maar ik ben een beginner) en ik sta klaar om te beginnen, maar ik zal nog enkele maanden geduld moeten hebben
Ik ben langzaam 'land' aan het veroveren door iedere keer wat beton eruit te halen en er planten neer te zetten.Krijg ik dadelijk achter toch nog een groene tuin.
De verhoogde borderbakken zijn klaar, kan ik nu eindelijk mijn tuin gaan aankleden met planten. En natuurlijk de te enthousiast aangekochte planten van vorig jaar een definitief plaatsje geven.
De Decaisnea fargesii is een prachtige heester die het best tot zijn recht komt als deze solitair geplaatst wordt. De blauwgroene bladeren zijn veervormig en staan aan lange paarsachtige stengels.
Cupressus sempervirens "Pyramidalis". (na de snoeibeurt)Staat bij mijn in de recycle (rots)tuin, tussen alle horizontaal laag groeiende plantjes wilde ik wat verticale elementen (planten).
Werken aan de voortuin,nog enkele planten ontbreken, zoals de helleborus, te planten in het latere najaar en de voorjaarsbollen, ook nog later aan te planten
Hier vanuit een andere hoekde planten die erin staan zijn:321Abieslasiocarpa´Compacta´100AdromedapolifoliaBlue Ice109Aquilegiacaerulea116AquilegiaflabellataNana154Aquilegiascopulorum subsp.perplexans42Aspleniumtrichomanes60Chamaecyparispisiferafilifera nana142Cupressus sempervirens 'Pyramidalis'104DianthusAnatolicus105Dianthus 'Whatfield Wisp'172Erodiumreichardii'Album"160Gentianaclusii407Gentianasaxosa170Ginkgo biloba 'Mariken'130HaberleaRhodopensis101HebeGreen Globe146Helleboriscorsicusminimus103IberissempervirensWeisen zwerg151LarixkaempferiBlue Kroc127Myosotispulvinaris140PenstemonrupicolaConwy Lilac168Phloxsubulata'Early Spring Dark Pink'169Phloxsubulata 'Early Spring Purple'107Picea AbiesLittle Gem58PinusmugoPumilio108Pulsatillaalbana128Ramondamyconi129Ramondaserbica102SaginasubelataAurea117Salixmindleana162Sanguinariacanadensis'Multiplex'345Santolinachamaecyparissus106ScleranthusuniflorusBronze Form113SileneacaulisMount Snowdon156Thalictrumkiusianum46ThujaT.
Ken weinig van orchideen, maar ik vind het erg interessante planten. Hier een website met Zuid Australische 'aard'orchideen, die ik heb gevonden en die graag met jullie wil delen.
Vandaag naar de botanische tuin in Brno, Tsjechie geweest. Wij waren daar voor het eerst in 1991 op een vakantie en nu 24 jaar later met vrienden voor de tweede maal.
Hier de nieuwe planten in de border gecombineerd met de vaste planten die ik al had. Hier en daar moet nog wat komen maar de eerste border is zo goed als klaar.
Dit jaar eens een paar meloenplanten gekocht. Ik heb eerder wel eens een poging gedaan om zelf meloenen te kweken, maar van zaadjes die ik uit een gekochte meloen haalde.
Update van de border die we dit jaar hebben aangepakt: woekerende en oude planten eruit, zoals hop en lelietje-van-dalen. Nu een mix van eenjarige en vaste planten.
Vrijdag vol enthousiasme naar de vijver getogen en planten langs de rand gekortwiekt.Het is de bedoeling zaterdag het teveel aan waterplanten uit de vijver te verwijderen en die kunnen we hier dan even kwijt….
Ook kleintjes worden groot - op Harvest 2015 (BBC) de grootste champignonkwekerij van Europa gezien - paddenstoelen hebben veel meer gemeen met levende dieren dan met planten - eigenlijk zijn het géén planten, zo werd gezegd.
Nadat de zaailingen in 't kweekbakje door de zon te hard opschoten en te frêle werden, deden de zaadrestjes in de planten bakken het wel goed. Met de stortregen een voor een de planten in de bakken compleet platgewalst.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
Ooit begonnen met drie planten die ik sindsdien meerdere malen "gedeeld" heb waardoor ik nu zo'n 15-tal planten her en der in de tuin heb staan. Ze staan met de "kop in de zon" en de "voeten in de schaduw" en dat lijkt ze heerlijk te bevallen.
Gezien deze planten bijna tot de grond beschadigd waren met de laatste nachtvorst, heb ik ineens er maar van geprofiteerd om ze nog te verplanten. En nu ineens .
Nu het weer wat koeler is moet ik maar eens beginnen met deze plantjes te planten. De plantjes in de rechter bak heb ik gekocht bij Vivara, die moeten in de grond.
Al mij roosjes zijn 2 de hands,iemand ging ze op de compost gooien,laat kunnen planten,maar met veel liefde doen ze het goedgooien,laat kunnen planten ,veel liefde en ze doen het prima
De nieuwe planten staan nog maar net waar ze moeten staan en Happy kan het weer niet laten.Als een slang sluipt hij rond de planten en duwt ze opzij zodat hij er kan liggen.
Hoogstwaarschijnlijk weer een erg foute combinatie van mij, of verkeerde standplaats (ochtend tot iets na de middag zon) maar mijn steeds groen wordende fonteinen omgetoverd tot plantenbakken. Planten staan onderaan op hydro korrels en water loopt weg helemaal onderaan, maar planten kunnen er met de wortels wel nog bij als ze zoeken.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina