Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Goede dag , Reeds verleden jaar heb ik opgemerkt dat mijn BERGENIA kleine tot grote gaten in het blad vertoonden en dat aan de onderkant van het blad ZWARTE SPIKKELS te zien waren , zelfs tot op de bladstengels ! Zouden dit kunnen "milveren" zijn of "slakken" ; in ider geval , wat ik strooide ef spoot :NIETS HIELP!
Enkele wilde eenden dobberen rustig op de Maalbeek toen ik er gisteren middag voorbij reed naar mijn werk.Deze foto's zijn allemaal te Grimbergen genomen.
Op deze rustige herfstdag zijn we uit de sleur gebroken en de wijde natuur ingegaan - op safari - om paddenstoelen te "trekken" - ik wilde eens zien hoeveel moeite het zou kosten om 10 verschillende soorten te zien in een doordeweeks bos als dat van Zandvliet - Grens BE-NL nabij Putte Berendrecht etc.
Deze foto's zijn gemaakt in Garden Pigeba aan de Langbroekerdijk 18, 3972 ND Driebergen. De tuin is eens in de 3 jaar een weekend open (entree 3 euro) Dit bedrag gaat in zijn geheel naar het regionaal egel en vogelopvangasiel
Dichtje week 10 Lente gevoelig. Ik weet wat het is om bergen te beklimmen om te zeilen op zee of om salto,s te maken soms met schroeven erbij maar een duizelgevoel dat opspeelt en vrijuit haar buitel in mijn hoofd uitprobeert dat is nieuw een gekke ervaring mijn houvast?
Mijn vorige tuin (9a) in Humbeek (Grimbergen De schaduwtuin met prieeltje (zelfgebouwd) en klein vijvertje. Achter het prieeltje werkhoekje en compostbakken.
De MAX voor R en mezelf - Alchemist voor R, wilde roos als in de duinen op een kastanje-houten hekje voor mij - roept zoveel herinneringen op - ravotten in het hete zand van het Boske in Duinbergen terwijl de familie een balleke sloeg .
De koperen ketel bij de voordeur. Drie vaste planten en links: blauwe Salvia, midden: Pentas, boven: Begonia Dragon Wings, onder: dubbele Million Bell.
Deze foto's zijn gemaakt in Garden Pigeba aan de Langbroekerdijk 18, 3972 ND Driebergen. De tuin is eens in de 3 jaar een weekend open (entree 3 euro).
De zevende in het rijtje van G. - er zou ook nog ergens zulk een lichtlauwe staan - deze is toch al zeker zo'n 60 cm hoog en met een zeer stevige steel.
Keek naar de galliardia en zag toen pas twee kleine skimmia's van vorig jaar kerst staan. Het is nu te regenachtig, maar die mogen weer ergens anders staan.
Nadat het gras twee keer gemaaid was, begon het weer ergens op te lijken! Het gras bleek van de winter enorm sterk, ondanks de wekenlange natte voeten, bleef het gewoon groen.
De groene keizersvlieg (Lucilia caesar) Heeft u er een paar in de tuin, dan zijn ze op zoek naar nectar. Heeft u er een heleboel in de tuin, dan ligt er ergens een lijk.
Zwartkopmus volgens de kenners. Ze heeft nog ergens een nest, want telkens als de kat daar rondloopt komt de mus alarm 'slaan' en rare dingen doen om onze "rover" af te leiden.
Van daag de "open tuindag" gehad. Nu nagenieten van de rust en het fijne gevoel, dat de bezoekers ons gaven, door rustigjes, rond te lopen of zomaar een half uurtje ergens te zitten.
De Aucuba Japonica werd helemaal zwart, maar heb hem een tijdje terug ergens anders in een hoekje van de tuin gezet en nu is er weer een nieuwe tak uitgekomen! Ik heb weer hoop dat het toch nog goedkomt!
Thalictrum - ook zéér dankbare plant - gaat alweer een tijdje mee hé. Zaait zichzelf uit waar het maar wil - elk jaar weer een verrassing (maar we zetten ze zo goed en kwaad als het kan toch weer ergens bij elkaar)
Ik kwam ergens deze artisjok plant tegen in een tuin. Uitgebloeid zien ze er ook nog indrukwekkend uit vind ik en had een artisjokplant nog nooit in het echt gezien!
Het is nog geen Halloween, maar dit overblijfsel , ik vermoed van een rat ,, lag deze morgen aan onze achterdeur. Heel raar, en nergens een spoor van bloed of resten .
Nog steeds flinke buien vooral afgelopen nacht weer behoorlijk geregend , stond 20 mm in de regenmeter maar er staan nog nergens plassen dus er kan nog best wat bij
Even in het zonnetje ( want ik vond het bere-koud hier ) wat opgeruimd , de woekerende geranium endressii ergens achteraan gezet. Nu heeft de rest weer ruimte
Onze bloemen krijgen ergens vandaan hun eigen kleur toegewezen, vrijwel geen enkele is hetzelfde en zonder onze bloemen zouden wij geen gevoel voor kleur hebben//
Mahonie - niet kapot te krijgen - staat sedert mensenheugenis ergens in de haag en we trekken 'm steeds maar uit, verzetten lijkt me quasi ondoenbaar, maar kijk hij is er alweer
Ik vind de witte berken tegen de blauwe lucht ook zeer sierlijk. Heb ooit eens geprobeerd het sap van een berk af te tappen maar dat is me niet gelukt.
Maar deze Mandeville trekt zich nergens iets van aan en opent zijn eerste bloem. Na de winter overleeft te hebben in de garage, zijn er eindelijk heel veel bloemknoppen en kunnen we weer van deze plant gaan genieten.
Volgens mij is dit 1 bolletje sneeuwroem, of niet. Ik had bij mijn moeder wat donkerblauwe (ahum) crocussen meegenomen en zag deze ergens verloren tussen staan.
Dit kunstmatige eiland legde ik aan om ergens echt droog te kunnen zitten en was een prettig plekje. Het werd in een later stadium bijna echt een eiland door de Deltawerken die ik gegraven heb.
Een Marinka fuchsia in de kooi maar onder tussen helemaal in de ziekenboeg op onverklaarbaar wijze in eens verwelkt en staat nu ergens achter af om hopelijk weer tot zinnen te komen
Versie 2.0: drie bloembakken een waterreservoir onderaan, een luchtpompje die het water naar boven duwt en een rood/blauw ledje bovenaan om de groei te bevorderen.
Versie 2.0: drie bloembakken een waterreservoir onderaan, een luchtpompje die het water naar boven duwt en een rood/blauw ledje bovenaan om de groei te bevorderen.
Versie 2.0: drie bloembakken een waterreservoir onderaan, een luchtpompje die het water naar boven duwt en een rood/blauw ledje bovenaan om de groei te bevorderen.
Versie 2.0: drie bloembakken een waterreservoir onderaan, een luchtpompje die het water naar boven duwt en een rood/blauw ledje bovenaan om de groei te bevorderen.
Dit jaar eens een paar meloenplanten gekocht. Ik heb eerder wel eens een poging gedaan om zelf meloenen te kweken, maar van zaadjes die ik uit een gekochte meloen haalde.
Kerriebladboom, curry leaves, sweet neem leaves, karipatta (India), Daun kari, Murraya koenigii / Bergera koenigii / Chalcas koenigii (L), zoete neem Het is een tropische plant die bij ons is de plant in pot te houden en mag ‘s zomers naar buiten. Enige nachtvorst is niet desastreus.
Ik zat eergister nog te denken, wat zal er komend weekend met het aankomende mooie weer allemaal gaan bloeien. Clematis 'Warszawska Nike' was er een van, waarvan ik dacht dat die ging bloeien.
Slechts één van de drie komt aarzelend en heel laat nog in bloei De kwaliteit van de bollen is bij Verberghe wel eens beter geweest, sinds Nijssen deze zaak heeft overgenomen gaat het helaas achteruit daar. Jammer zoiets maar we zullen maar hopen dat het na de grote drukte beter wordt, het is blijkbaar momenteel zo druk dat je niet eens kunt bestellen ?
Eenden gebruiken hun pootjes niet om voedsel vast te houden. Na de eendemaaltijd blijven alleen nog de korsten-ringen waar de kauwen dan mee wegvliegen om ze rustig ergens anders op te peuzelen.
Snowey is een ragdoll en een jager die muizen en mollen vangt en ook de vijver voorziet van kikkers waar ze mee aankomt en die wij dan in de vijver zetten sommige die ze gevangen had waren net zo groot als een muntstuk van 20 cent alle kikkers en het waren er zo'n 15 die ze van de zomer ving allen hebben het overleeft , en leven nu in de omgeving ergens ze blijven niet allemaal in de vijver maar vertrekken na een paar weken weer als ze groot genoeg zijn.
Ergens in Duitsland, op de terugweg van een weekje Berlijn, zag ik een mega groot veld vol klaprozen. Hup van de snelweg af, kris kras over boerenlandweggetjes tot ik het veld gevonden had.
Ergens in Duitsland, op de terugweg van een weekje Berlijn, zag ik een mega groot veld vol klaprozen. Hup van de snelweg af, kris kras over boerenlandweggetjes tot ik het veld gevonden had.
Dit wilde roosje stond ergens onder, klein takje, waarschijnlijk letterlijk ooit aangewaaid. Ik heb het voorzichtig opgegraven, tussen het grind uit, en verplaatst naar een goede plek.
Mijn voornaamste wapens bij het vellen van een boom (heb er toch al verschillende grote achter de kiezen) - een fikse bijl - goed geprofileerde steel - oude nog ambachtelijk gemaakt - een nieuwe bijl (chinese, wit merk.
Ene goede vriendin mocht uit onze tuin "alles komen plukken en afknippen" wat ze kon gebruiken voor enkele bloemstukken voor een bijeenkomst. Als een dief in de nacht is ze dan overdag wezen plukken, en als bedankje heeft ze dit achtergelaten.
Mijn voornaamste wapens bij het vellen van een boom (heb er toch al verschillende grote achter de kiezen) - een fikse bijl - met goed geprofileerde steel - oude nog ambachtelijk gemaakt - een nieuwe bijl (chinese, wit merk.
Een van mijn favoriete planten voor een half schaduwhoek is de Tetrapanax, ik hoop hem dit jaar ergens tegen te komen en weer een hoekje te maken waar redelijk wat schaduw is. Het zal ongeveer gelijk worden aan dit, op de border stenen na.
Bloesems van de pruimenboom. Op het nieuws en de kranten spreken ze over vuurpotten om te vermijden dat de bloesems zouden bevriezen maar ik woon hier sinds 2008 midden in de fruitplantages (omgeving St-Truiden) en heb dat nooit gezien.
Zelf gemaakt op de kleuterschool. Ik las ergens dat de bizondere conjunctie van Saturnus en Jupiter van 21 december jl die zelden voorkomt, wellicht ook de Ster van Bethlehem is geweest.
De dader gezocht en gevonden al ken ik hem/haar niet.In de lente begonnen met verschillende soorten radijsjes te zaaien deze groeiden prima in mijn m² tuin en in bloembakken (ik heb niet zoveel tuinierplaats) de laatste weken echter kiemen de radijszaailingen snel en groeien vrij snel tot de vraat toeslaat al escar-go tussen gestrooid hoewel ik nergens slijmsporen zag.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina