Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/zoek/bakplaat

menu
Tuinadvies

Je zocht op 'bakplaat'

Tuintip: kleinfruit invriezen
Tuintip: kleinfruit invriezen
Kleinfruit kan je het best invriezen op een bakplaat! Door de vruchten op een bakplaat uit te spreiden bevriezen ze sneller dan met velen op elkaar in een zakje.

Lees meer

Maak je eigen bloempotjes met kaarsvet
Maak je eigen bloempotjes met kaarsvet
Zelfgemaakte bloempotjes gemaakt uit oude kaarsen. Maak je eigen bloempotjes met kaarsvet

Lees meer

Zongedroogde tomaten zelf maken in de oven
Zongedroogde tomaten zelf maken in de oven
In vele zomerse recepten worden gedroogde tomaatjes gebruikt. Ze geven een heerlijke smaak aan de gerechten. In de supermarkt zijn vele soorten (zon)gedroogde tomaten aangeboden. Maar waarom maken we ze niet zelf? Moeilijk is het niet om zelf zongedroogde tomaten te maken.

Lees meer

Vijf originele pompoenideeën
Vijf originele pompoenideeën
Aan pompoenen in deze tijd van het jaar geen gebrek! Sierpompoenen worden in alle vormen en formaten gebruikt als decoratie in huis en tuin of worden verwerkt in een bloemschikking. In de keuken wordt pompoen vaak gebruikt om er soep van te maken en dit in diverse variaties. Wat velen niet weten is dat je met deze mooie en lekkere vrucht nog veel meer leuke dingen kunt doen. Je kan er bijvoorbeeld melk van maken of een heerlijk beleg voor op je boterham! Ontdek deze originele ideeën en probeer ze zelf maar uit.

Lees meer

Maak gezonde snacks voor in de boekentas
Maak gezonde snacks voor in de boekentas
Bij onderstaande recepten worden de toegevoegde suikers vervangen door natuurlijke zoetstoffen zoals dadels en ongezoete appelmoes. Er worden ook veel noten gebruikt, deze bevatten waardevolle bouwstoffen voor ons lichaam en maken deze snacks tot een gezonde knabbel tijdens de pauze.

Lees meer

Quinoa omhuld met chocolade
Quinoa omhuld met chocolade
Een paar jaar geleden had er nog niemand van quinoa gehoord, laat staan gegeten. Tot de Voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties in 2013 Quinoa uitriep tot voedsel van het jaar.

Lees meer

DIY: Valentijn hartjes met vogelzaad en pindakaas
DIY: Valentijn hartjes met vogelzaad en pindakaas
Valentijnsdag staat helemaal in teken van de liefde. Het is de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht schenken met cadeautjes of een leuke verrassing. Maar denk die dag ook eens aan jouw geliefde tuinvrienden. Met deze zelfgemaakte valentijnshartjes maak je niet alleen heel wat vogels blij, het is tevens een leuke activiteit met het hele gezin.

Lees meer

Lentebrunch met groenten barstensvol smaak en vitamines
Lentebrunch met groenten barstensvol smaak en vitamines
Lentebrunch bereiden met groenten barstensvol smaak en vitamines

Lees meer

Recepten met radijsjes
Recepten met radijsjes
Radijschips zijn een ideale snack of vervanger van de caloriebommen zoals de vettige chips. Ook radijsjes kunnen knapperige klaargemaakt worden, en het zijn originele hapjes om te serveren.

Lees meer

Oogsten in de kruidentuin
Oogsten in de kruidentuin
Oogsten in de kruidentuin

Lees meer

Desserts met rabarber
Desserts met rabarber
2 heerlijke desserts met rabarber.

Lees meer

Tips om uw vers fruit en groenten te bewaren
Tips om uw vers fruit en groenten te bewaren
Hoe kan u uw favoriete groenten en fruit uit de tuin het best bewaren. Met deze tips kan u van de oogst uit uw tuin langer genieten.

Lees meer

Laad meer artikelen ...
Recept1
Recept1
Hoeveelheden in recept aanpassen aan je behoefte Citroentegels 1000g suiker 1000g boter ( of margarine) 1000g bloem 150g eieren (3stuks) Snuifje zout Citroenrasp Boter zachtmaken en suiker toevoegen en eieren ondermengen tot een glad beslag Bloem onderspatelen samen met het zout en de citroenrasp Het deeg ongeveer 1cm openstrijken op een beboterde bakplaat ( of bakplaat beleggen met boterpapier) De bovenzijde bestrijken met eistijksel en met een vork lijntjes intrekken Afbakken in een matig warme oven Na afkoelen versnijden in tegels Janhagel 1000g bloem 700g boter (of margarine) 500g suiker 60g speculaaskruiden 40g citroenrasp 100g eieren (2 stuks) Snuifje bicarbonaat Snuifje zout Boter en suiker mengen Eieren toevoegen en het beslag glad ddraaien Bloem, kruiden, bicarbonaat en zout mengen en onderspatelen Het deeg openstrijken op een beboterde plaat Bovenzijde bestrijken met eistrijksel en bestrooien met geschaafde amandelen Bakken in matig warme oven Na afkoelen versnijden in tegels smakelijk en succes [afbeelding verwijderd niet-https]

Lees meer

Cantuccini
Cantuccini
Deze (harde) koekjes zijn makkelijk te maken, en ze bevatten geen vet! ingredienten: 130g amandelen 250g gezeefde bloem 125g suiker 3/4 tl bakpoeder 2 grote eieren + 1 eidooier 1 extra ei (losgeklopt) om te bestrijken 1/2 tl amandel- of vanille-essence (heb ik nog nooit gedaan, lijkt me overdreven) Rooster de amandelen even in de oven of in een pan, laat afkoelen en maal de helft tot poeder, de andere helft mag heel grof gehakt worden.

Lees meer

Kruiden drogen
Kruiden drogen
Weet iemand wat een goede manier is om kruiden te drogen? Ik zou graag oregano, citroenverbena, tijm, rozemarijn etc.

Lees meer

Toon meer items ...