Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Er zijn heel wat redenen om planten in pot te kweken. De meest voor de hand liggende reden is dat je geen tuin bezit. Waarom in pot? Geen tuin, geen grond, geen tijd
Oktober 2013 - de eik heeft deze zomer geen teken van leven gegeven dwz geen nieuwe blaadjes maar omdat ik de onderkant van de bak heb gehaald is de heksenkring wel uit de bak ontsnapt. Helaas houden naaktslakken ook al van paddestoelen.
Twee nieuwe rotsplantjes gekocht, jammer genoeg was er geen naam bij. Heb deze gesplitst en op verschillende plekken gezet tussen de sempervivum plantjes in de bak.
Er wordt andaag voor ons gezorgd .Recept:Water,vlinderstruikbloem, kippenvoer,suffinia, pasta, badzout, paprikapoeder,haarmousse,kipkruiden, honeyloops,dalia, handzeep, spaghetti, groene zeep heel belangrijk!
Ik ben gek op Brem daarom staat zij op ereplaats langs pad. Deze witte, hoewel prachtig fonteinig en snelgroeiend, geurt echter helaas niet en wordt daarom dit najaar verplaatst naar de andere kant van de bak.
Vandaag de Paascactus en Luizenplant verplant. Een afgebeten Aloe Vera (Frosti bijt daar heel graag in) die na een paar weken in 't water mooie wortels had, geplant.
Recent globaal beeld van beschreven \\"zuidelijke border\\", dwz tussen wilgentenen schuttinkje en hakselpad. Rechtsbovenin gemetselde bak zw-hoek met Cotoneaster.
Oktober 2013 - de eucalyptus is met bak en al ingegraven en hier afgedekt met een kokosring, eronder staat een tricyrtis; nu ik een tuinslang heb en flink water kan geven begint hij het echt naar zijn zin te krijgen
Net een feestje in de bak met sempervivum plantjes, maar zo blijven de vogels echt weg, want de extra stokjes en steentjes werkten toch niet helemaal. De stokjes wapperen in de wind en als de zon schijnt, schitteren ze ook nog!
De 3 Artisjokken waren geschrokken van de verhuizing; ik was bang dat ze het zouden begeven maar nee: ze lieten zien dat ze helemaal naar hun zin stonden. Inmiddels ligt er ook weer n flinke lading haksel bovenin de bak.
Mijn bekerplantjes eerste seizoen in mijn zelfgemaakte moerasbak. Onderin zit er nog een bak met regenwater dat continu stroomt via pompje, zodat de grond continu vochtig blijft.
Zo zien de bakken er uit met de verzamelde plantjes mooi geschikt door R en een schare vrienden/vriendinnen. Zijn echter niet voor de tafel, sorry Boerke, ik heb me vergist, het is om een podium te versieren.
Nu het weer wat koeler is moet ik maar eens beginnen met deze plantjes te planten. De plantjes in de rechter bak heb ik gekocht bij Vivara, die moeten in de grond.
Vlakbij de bank waar we het warmste zitten in de zon, met rug tegen de opgewarmde bakstenen muur, naar noordoosten beschermd door pavilloen. Genieten !
De korenbloemen die je ziet is de stengels boven de petunia komen (omgeregend) uit de bak ernaast. Ik laat ze voorlopig hangen (een deel hang ook tegen de grond), want ze komen mooi uit.
Een meezennestje is uitgebroken dat, in den wulgentronk gedoken , met vijftien eikes blonk; ze zitten in den boom te spelen, tak-op, tak-af, tak-uit, tak-in, tak-om met velen, en 'k lach mij, 'k lach mij, 'k lach mij bijkans krom. Guido Gezelle idd zalig om dat jonge grut bezig te zien
Een Border Collie die aan het spelen was met de bal. Steeds liep hij dwars tussen ons door en ging dan voor ons zitten en legde de bal neer, gooien die bal!
De aarbeien buiten onse tuin in de sloot ,deze week zijn we begonnen om ze opteeten ,ze groeien in een grote plastiek bak en deze hebben wij gekregen van een oude buurman , dus die kunje niet weg doen geen ruite in de tuin dan maar inde sloot achter de tuin in de mand mooi toch?
Doe zoals wij en kweek eens zelf oesterzwammen. Gooi filterzakjes met koffiegruis niet weg maar verzamel ze in een emmertje en kweek er oesterzwammen op.
Bak op noord met die prachtige rode Rhodo, Heuchera en het Kiespijn boompje (hierop niet te zien)(of misschien toch: het sprietje rechts achter in het nog lege vakje) Wel is te zien hoe moeilijk het hier is foto's te maken zonder storende achtergrond, sinds buurman n raam in zn schutting hakte.
Deze winterharde cactus de Echinocereus x roetteri, kan de winter in nederland makkelijk doorstaan. Het probleem met deze cactus is dat hij niet tegen veel vocht kan in de winter.
Gisteren zag ik een lieveheersbeestje in een bak met water drijven en heb hem er snel uitgehaald door een stokje voor zijn snoet te houden en ja hij stapte er meteen op. Daarna heb ik hem in het zonnetje op een tegel gelegd.
Ons bubbelbad, gemaakt van een recycling lichtkoepel, en met speciale verf geschilderd. In de bak is een pvc ring bevestigd met gaatjes , wanneer de compressor aan is ,dan hebben wij bubbels.
Vandaag een stukje border volledig vernieuwd en al m'n oude bloembollen erin samen geplant en er Phloxen opgezet. Ook 3/4 vd Clematissen eens samen gezet en een nieuweling Hakonechloa macra 'All Gold' erbij geplant.
Mijn blauwe regen heeft het dak ingepalmd. Ondertussen heb ik een hele dag op mijn dak gezeten om alles te verwijderen en af te leiden naar de voor- en zijgevel.
De jutedraadjes die ik losgesneden had uit een oude zak zijn in trek - eerst eens stevig uiteenrafelen voor ze ermee naar het nest vliegen. Hoe meer draadjes je meeneemt, des te minder moet je vliegen (= energie gespaard) - dus best een bek vol .
Deze tak van de klimmer hangt met een los koordje aan de Pechelbuis-boog - naarmate die tak groeit schuift ie met het koordje mooi mee langs de buis - het boogje ontstaat dan vanzelf .
Laatste foto van de tuinbar oude stijl word gehalveerd en er komt een buiten bar die aansluit op het terras met BBQ plek En de bar binnen komt met uitkijk op de buitenbar en terras.
Eerst wordt de bal gegooid door zijn baasje en holt de hond erachter aan. Dan verderop gaan liggen, met de kop tussen de poten en als het baasje vlak bij is, spuugt hij zijn bal uit en staart dan naar de bal in afwachting van zijn baas.
Met heel veel geluk en geduld worden deze kleintjes de bomen voor volgende generatie - ze trotseren weer en wind, staan op rotsen, in de branding en de stijve bries, bar klimaat, onreinheden in stadslucht, ook de drukte van het verkeer, warmte, hitte en erge koude - de boom voor alle werk dus - de Pinus Nigra Nigra - 360 zaden gezaaid in verschillende bakken, en na 3 dagen al zo'n 50 uitgekomen .
Iedereen heeft wel eens een buxus bol gezien, bij een voordeur, of bij de ingang van een bedrijf, geplant in een mooie pot of bak. Meestal zie je na een paar jaar, de buxus gele/bruine blaadjes krijgen, soms door droogte soms door uitputting van de grond.
Meneer Hommel stond tegen de bloembar te wachten op zijn glaasje nectar maar werd een beetje ongeduldig. Tikkend met zijn pootjes op de bar vroeg hij zich af waar de Bar-bij was gebleven.
Van achter naar voor bekeken: -3 Buddlea'tjes:-Back Night,White Profusion en Pink Delight -Solidago Canadensis -Chelone Obiqua\"Pink Turtle\" -aan zijkant Gladiolen
Vier verschillende rozen van m'n vriend gekregen. Bantry Bay Azubis Paul's Scarlet Climber Händel Achter ons huis zit rozenkwekerij De Wilde waar hij deze heeft uitgezocht.
Van de groninger kroon appel is een hele tak afgescheurd. Een halve emmer met onrijpe appels staat te wachten op de koude wintermaanden voor de vogels.
Deze berk staat bij ons in de serre en gaat door het dak , het dak moet steed meer ruimte maken voor de berk want die groeit het water gaat langs de stam in de groen die wij hebben open gelaten voor de brek de berk verzorgt voor on bij warmte dat er schaduw is dus is hij belangerijk voor on s iedere 3 jaar wordt de berk terug gesnoeit anders word hij te hoog en dan gaat hij bij storm te veel heen en weer in het dak
Halsbandparkiet in de straat. Eerst veel kabaal en langs de tak naar beneden klimmen en even later in een struik vliegen, ja daar hangt een zakje nootjes, vandaar!
Deze moeten niet zo lang in bad omdat ze meer water krijgen doordat ze aan de zonnekant staan. Enkel de Orchideeën die stil stonden mogen er nu ook bij.
Zo begon vanmorgen onze dag: zagen, hakselen en opruimen van de grote tak die afgebroken was door de storm en al de andere takken die verspreid door de tuin lagen!
Deze vogel - ter grootte van een merel - zat de hele dag almaar rare geluiden te maken vanop een dak in de buurt - Ik herken niet direct welke soort het is.
Dichtje week 8 Zwichten Zompige zwaarmoedige zoden zonder zon zakken zwammend zielig zuur zuchtend zeurderig zat van zzzzzzzzzzzzzzzzzzegen ach gaat u maar verder ik ga in bad. eljo groet-je
Door mezelf geheel verkeerd aangepakt (waarom probeer ik het eigenlijk nog) maar nu door R op z'n plaats gezet, is helemaal bekomen, en herrezen uit zak en as.
De laatste spoorbiels (met dank aan Mien Ruys) uit de grond verwijderd. De balk is niet te tillen en dus maar een rustbankje van gemaakt in een uithoek van de tuin.
Verder het dak afgewerkt vandaag en na veel meten toch de dakramen kunnen plaatsen desondanks de regen toch kunnen doorwerken! Wat Annabelle planten gekocht om het geheel wat aan te kleden
Aucuba japonica ; groenblijvende struik met groen ,glanzend blad en gele spikkels, heeft lak-rode bessen, brengt een beetje zon in de tuin in de winter. Ook te gebruiken bij de bloemschik.
Aan de overkant zag ik deze eend boven op het dak van de sportschool zitten, op zoek naar een geschikt plekje voor een nest of wilde ze wat aan haar lijn doen!
De geranium die buiten in een zak hang begint weer te groeien en zelfs hier en daar een knopje! Ik wilde het weggooien, maar de geranium wordt steeds groener, even wachten maar.
Zelfde planten vak met padje van andere kant met op kop flamingo boompje buxusjes haagje er stonden ook vlinderstuiken maar waren dood al andere gezet op andere plaats en weer dat zicht op perenboom
Op deze "killere" ochtend doet een zwarte kraai zich te goed aan de okkernoten die nog op het dak liggen. Hij trekt zich niks van de windhaan aan die hem in het oog houdt.
Roodborstje, zing dan Zing in mijn oren Zing ‘ns een wijsje Laat van je horen Klim op een tak, steek je borst maar vooruit Roodborstje, zing dan Zing ‘t maar uit Tekst Judith Nieken
Lekker loungen op de bank en genieten van de tuin,en als je dan rondkijkt ben je weer trots dat alles er weer mooi bij staat ! Geeft ook een zekere rust zeker na een werkdag.
2015, en als we de kans hebben, dan doen we niets liever dan op onze bank onder de notelaar in de namiddag onze kop koffie drinken en intussen genieten van de vele vlinders en bijtjes
Na een jaar afwezigheid heeft mijn bijenkorfje een come back gemaakt. Zij hebben zich hergegroepeerd rondom de waslijnpaal waar ze rijkelijk bemest worden door koolmeesjes die op hun beurt bij de pindakaaspot zitten te wachten.
De antwerpse sterren zijn "back" - R gaat toch nog eens goed nagaan of er nu wel degelijk knollen aan de wortels zitten, zoals enkele lezers hier beweren .
Mijn vorige tuin (9a) in Humbeek (Grimbergen De schaduwtuin met prieeltje (zelfgebouwd) en klein vijvertje. Achter het prieeltje werkhoekje en compostbakken.
Combinatie van planten in bakken, sommige ben ik aan 't 'redden' (of dat hoop ik toch) andere moeten nog uitgroeien (in de grijze ronde bakken staan speciale aronskelken).
Versie 2.0: drie bloembakken een waterreservoir onderaan, een luchtpompje die het water naar boven duwt en een rood/blauw ledje bovenaan om de groei te bevorderen.
Versie 2.0: drie bloembakken een waterreservoir onderaan, een luchtpompje die het water naar boven duwt en een rood/blauw ledje bovenaan om de groei te bevorderen.
Versie 2.0: drie bloembakken een waterreservoir onderaan, een luchtpompje die het water naar boven duwt en een rood/blauw ledje bovenaan om de groei te bevorderen.
Versie 2.0: drie bloembakken een waterreservoir onderaan, een luchtpompje die het water naar boven duwt en een rood/blauw ledje bovenaan om de groei te bevorderen.
Rechtsonder: het regenwatereservoir in de grote serre. Gemetseld met bakstenen, bepleisterd met verdichtingsmortel en dan nog eens aangestreken met 2 lagen Toroseal.
Elke dag een stukje - bvb van 17u tot 19u - nu nog wat de basis verstevigen in soort stabilisé, dan plastic binnenin, en vullen. Dan is het de beurt aan R om de plantjes erin te zetten.
We hebben er al heel wat bijeen verzameld - ze moeten dienen om een feest op te fleuren - in de lange bakken komt nog oasis en dan allerlei takjes met fris lentegroen, katjes of krulletjes en misschien ook blad van klimop.
Alle Luzula uit de voortuin verwijderd - gaat weg, te moeilijk om te onderhouden en uit te doen. Wat op 2 m2 stond opeengepakt, is na heftig trekwerk uiteengerafeld tot 10 bakken vol.
Zo nu en dan een bakkie - maar het gaat zo snel dat bepaalde organen er soms last van krijgen (zowel de knieen bij de pluk , als het verteringsstelsel dat zulke overdaad niet gewend is)
Wie nog oude "3 1/2 inch disketten" bakjes heeft kan ze perfect gebruiken als mini-serre. Onderaan gedraineerd, bovenaan deksel, en zelfs een slot erop dat niemand met je zaden gaat lopen.
Over dit pad, dat de scheiding vormt tussen een border en het moestuintje, loopt een dubbele pergola die op een iets langere termijn een soort 'fruitloofgang' moet worden. Tussen de palen werden 3 perenbomen geleid en twee appelaartjes.
Hier werd hetzelfde systeem toegepast voor het andere vijvertje. De bakgoot maakt een bocht van 90° en het water loopt dan via een greppeltje in het andere vijvertje.
Ondanks het feit dat deze blauwe druif veel trossen oplevert, zijn er toch steeds (en ook nu al) (te)veel bladeren met bruine stippen erop. Zint me niet .
Het is niet zo dat het moestuintje zoveel opbrengst geeft maar het is een mooie aanvulling. Een paar keer per week een verse, kleurrijke slamix voor bij de maaltijd met wat peterselie en bieslook op gesnipperd, een rabarbertaart bakken of wat aardbeienmoes door mijn yoghurt mengen, dat kan dan weer wel.
Hier doen ze het nog wel heel fijn maar het is duidelijk dat er nieuwe grotere bakken moeten komen. Ze blijven heel klein maar doen wel reuze hun best, smaken goed en staan heel leuk.
Tuinhuizen geverfd,klimrekken eraan,rozen ervoor in bakjes en de . Cupressus macrocarpa 'Wilma' - Cipres van vorig jaar naar hier gezet, samen met de nog bloeiende Deutzia 'Magical Silver Star' - Bruidsbloem.
De verhoogde borderbakken zijn klaar, kan ik nu eindelijk mijn tuin gaan aankleden met planten. En natuurlijk de te enthousiast aangekochte planten van vorig jaar een definitief plaatsje geven.
Met deze foto van mijn kleinzoon bij de compostbak won ik de tweede prijs in de categorie mensen in mijn tuin bij de fotowedstrijd van Groei en Bloei afd De Langstraat.
Een egel die s' avonds uit het bakje van Kroelie eet met kattenbrokjes, gefotografeerd door hert raam. Pas gebeurde het weer, maar heb daar geen foto van, vandaar deze wat oudere foto van dit jaar.
Tja - wie of wat zou hier niet rijp worden - de hele dag tegen een bakstenen muur met zicht op het zuiden - hele dag zon (als ze wil schijnen - maar zelfs op een overdekte dag heb ik de indruk dat de stenen opwarmen.
Doornroosje heeft nog een budgetje uitgetrokken - na 100 jaar is een opfrisbeurt welkom - kosten noch moeite gespaard om de burcht wat op te frissen - mits kunstig gesmede bloembaksteunen.
Er zijn 2 Zwarte Mezen hier blijkbaar - de Koolmees kijkt even lijdzaam toe, want die twee kleine zijn zeer dapper, ze laten zich niet zo makkelijk van het bakje wegdringen.
Opbouw van een kampvuurkring / Amfitheater met lange takken Corylus avellana (hzaelaar) maak ik een cirkel waarop ik bakstenen ga plaatsen. In de cirkel komt een worteldoek met grind, en een grote vuurschaal.
Deze twee zijn zeker 'n half uur aan het bakkeleien geweest om de voederbak, geweldig om te zien, een viel zelfs van de stam, geweldig om die strijd te zien.
Op het bankje ligt Kroel vaak met zijn bakje kattenbrokjes naast zich. De vogels loeren altijd of ze er van kunnen snoepen als Kroelie er even niet is!
Verbaasd maar zeer blij verrast over het recuperatievermogen van gras/gazon! Amper een maand geleden was het gazon op sterven na dood, volledig uitgedroogd en geelbruin op een keiharde gescheurde en gebakken kleilaag.
Mijn misbaksel heeft al weer mooie takken voor straks met de kerst. De onderkant is geen kijk, maar dat valt in de zomer niet op omdat er bloemen omheen staan.
Gisteren alles nog eens losgeharkt voor de regen van vandaag. Bloempotten aan en in de tuinhuizen gezet,tuinslang opgerold en in tuinhuis en de tafel aan de compostbakken gezet.
Na jaren zonder sneeuwklokjes (knolletjes verdwenen altijd) toch nog eens geprobeerd,maar deze keer in de bloembakken. En een goed resultaat,ééntje gaat bijna bloeien.
Hoogstwaarschijnlijk weer een erg foute combinatie van mij, of verkeerde standplaats (ochtend tot iets na de middag zon) maar mijn steeds groen wordende fonteinen omgetoverd tot plantenbakken. Planten staan onderaan op hydro korrels en water loopt weg helemaal onderaan, maar planten kunnen er met de wortels wel nog bij als ze zoeken.
Deze week perk rond Pampasgras verder uitgewerkt en deels al beplant met Kogeldistel en erachter de Ceanothus 'Concha'.Rond de Concha plastek gelegd want Happy vindt het plezant om in de aarde te rollebollen.
Aan de voordeur en oprit een deel van de nieuwe bakken en manden geplaatst die vanachter stonden. De namen hieronder zijn enkel van de bloeiers en degene die nu boven komen.
Het gras wordt een speeltuintje van gemaakt, hier komt ook een speeltoestel in. De bakken zorgen voor afscheiding tussen het zitgedeelte en het speelgedeelte.
Stukje achtertuin en volledige zijkant zijn schoongemaakt en hebben een vers laagje potgrond en gekleurde schors gekregen. Nog wat Hakonechloa macra 'All Gold' en Imperata cylindrica 'Red Baron' bijgeplant.
Nadat de zaailingen in 't kweekbakje door de zon te hard opschoten en te frêle werden, deden de zaadrestjes in de planten bakken het wel goed. Met de stortregen een voor een de planten in de bakken compleet platgewalst.
Wij hebben weer een nieuwe blik vanger in de tuin kunnen toe voegen deze zullen wij wel weer veel laten zien in onze foto reportage , wij zijn er weg van ,en ook deze komt grotedeel van de inbrengwinkel en de op bouw is een glazenschaal ooit gekregen van mijn vakbroeders de vaas waar het hoofdje op staat is van een pottenbakster van ruim 20 jaar terug aan de bodensee in duitsland en het hoofdje zwerft al jaren door onze tuin al met al mooi bij elkaar gezocht sootje maar we doen het er maar mee.
Dichtje week 27 Avondschemer. Een dag na drukte wordt genoten door actief nietsdoen een bakje koffie hier een krantje lezen daar genieten van het mooie tennis op Wimbledon en iets later onder de overkapping even met de kippen keuvelen en samen schuilen voor een regenbuitje tot ze naar hun "tok-huis" scharrelen en het schuifje naar beneden kan iets later piepte de zon nog even door de wolken een zangvogel nam prachtig fluitend afscheid van deze dag de zon droop af door weer een buitje en ik sluit dit dichtje af in een soort "amen" gevoel.
En hier kwamen hele grote uitlopers aan die over de rest van de planten heen slingerden. De loten hadden niet de behoefte om omhoog te gaan dus heb ik ze een tijdje geleden terug gesnoeid.
De dader gezocht en gevonden al ken ik hem/haar niet.In de lente begonnen met verschillende soorten radijsjes te zaaien deze groeiden prima in mijn m² tuin en in bloembakken (ik heb niet zoveel tuinierplaats) de laatste weken echter kiemen de radijszaailingen snel en groeien vrij snel tot de vraat toeslaat al escar-go tussen gestrooid hoewel ik nergens slijmsporen zag.
De plant: Petunia's worden in ons land vooral aangewend als perkplant of als rijk bloeiende kuip- of potplant voor op het terras of balkon. Sinds een tiental jaar is er nu ook de hangpetunia of de Surfinia die veel gebruikt wordt in bloembakken die op de vensterbanken staan.
Mijn echtgenote zorgde er steeds voor dat onze goedkopere, zelfgemaakte bijenkasten net dat ietsje meer en unieks hadden dan die uit de handel door er een versiering op aan te brengen. Daar gaat ze in de eerste dagen ook weer aan beginnen met de nieuwe kasten.
Deze (een koppel) heeft ook het nieuwe eekhoornvoederbakje gezien al van ver komen aanvliegen - ze hebben wel scherp zicht hé - ze zien in de omgeving onmiddellijk wat er zoal van plaats of situatie veranderd is en komen het dan onderzoeken - Tuur ook trouwens.
Vlug de tuin in voor dat de witte wereld weer foetsie is. Ook zaten we ruim een uur zonder stroom en de cake die ik juist aan het bakken was is een plat gevalletje gebleven.
De blauwe geranium die zich fraai vermengde met de knolspirea en rode geum onlangs overal tussenuit opgevist en aan stok gebonden. Zeer veel kleverige reigers-of ooievaarsbekken uitgeknipt.
Iemand goede ideeën voor deze grote bloembak opnieuw op te vullen? Ik had gedacht aan een krentenboom in struikvorm of een zilverberk in struikvorm, beverboom, sierappel in struikvorm, koekjesboom, Sambucus Nigra, .
De dame des huizes heeft haar laarsje naast de reuzenbovist gezet om een vergelijk te hebben . Naar het schijnt schijfjes snijden en in de pan bakken .
De Aspergebakfotoos zijn uit augustus en september. Heb er zoveel gemaakt dat ik ze niet ieder een eigen plaats wil geven met risico dat ze jullie tegen gaan staan.
De rest vd achterkant vd kast moet ook nog zwart want hiervoor komt een Amandelboompje. Doordat dit de enig mogelijk plaats was voor de kast, werd hier een warmteval gecreeerd, doordat de kast aansluit op de aspergebak links ervan.
De Verbena en Rhodochiton zijn de laatste van het perkgoed aan de achterkant. Aan de voorkant zijn de bakken met Sundaville, Streptocarpus en Euphorbia ook nog mooi.
Augustus 2013 - een rij tegels langs het hek is verwijderd, daar staat mijn compostbak, verder wat snijbiet, afrikaantjes, druif en een echidnea of zonnehoed
Onhebbelijke plaatselijke gewoonte: jachthonden die niet voldoen, worden in het bos gezet om te verhongeren. Dit is "Berlusconi", zo genoemd omdat hij "er niets van bakte".
3 week terug deze plantenbak gemaakt om de schutting te laten begroeien. Heb er een hedera en een kamperfoelie in gezet, later komt er nog kattekruid bij in.
Zo ongeveer moeten de kauwen vanuit "hun" schouwen op het schooldak onze tuin kunnen zien. Dit is een zicht vanop 4m hoog (nok schuurtje) richting zuid-west kijkend naar het woonhuis vooraan in de tuin.
In de oud-ijzerbak bij mijn plaatselijke ijzerboer lag een oude lantaarn. Al het glas was eruit en ik had onmiddelijk het idee om daar een voederstation van te maken.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Mier (insect) Mieren zijn een groep van kolonievormende sociale insecten, die behoren tot de orde van vliesvleugeligen (Hymenoptera). Een mierenkolonie bestaat uit één (of enkele) koningin(nen), werksters (ook allemaal vrouwtjes) en soms jonge mannetjes en maagdelijke koninginnen.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina