Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/zoek/askruid

menu
Tuinadvies

Je zocht op 'askruid'

Gemakkelijk kruiden kweken op je terras
Gemakkelijk kruiden kweken op je terras
Gebruik je graag frisse kruiden om je eten op smaak te brengen? Nu is het ideale moment om kruiden te kweken op je terras.

Lees meer

Mispelrecepten: mispellikeur en mispelcompote
Mispelrecepten: mispellikeur en mispelcompote
Fruit: mispelrecepten: mispellikeur en mispelcompote mispels eten mispel vriezen november vruchten grote lekker soorten

Lees meer

Mispel of Mespilus germanica zijn lekkere vruchten als je ze niet te lang laat hangen.
Mispel of Mespilus germanica zijn lekkere vruchten als je ze niet te lang laat hangen.
Mispel of Mespilus germanica - lekkere mispels als je ze pluk als het gevroren heeft - rotte mispels zijn niet lekker.

Lees meer

Een tuin met meer vlinders?
Een tuin met meer vlinders?
Vlinders houden van verschillende soorten bloeiende planten voor hun nectar. De tuin vlindervriendelijk inrichten? bekijk hier een lijst van planten die bij verschillende soorten vlinders geliefd zijn.

Lees meer

Over pompoenen: Pumpkin Spice Latte en meer...
Over pompoenen: Pumpkin Spice Latte en meer...
Wanneer de herfst terug in het land is, verkleuren de bladeren aan de bomen mooi oranje en worden de kachels opnieuw aangestoken. Ook in de winkels overheersen deze tinten opnieuw want het pompoenenseizoen is terug volop aan de gang. De pompoen kan je in heel wat vormen en kleuren verkrijgen maar welke gebruik je nu waarvoor? We zetten hier alvast een aantal bekende soorten voor je op een rijtje.

Lees meer

Hibiscus Newbiscus Mauvelous met bloemen van meer dan 20 cm groot
Hibiscus Newbiscus Mauvelous met bloemen van meer dan 20 cm groot
Hibiscus met enorm grote bloemen als winterharde vaste plant in de tuin

Lees meer

De Sint brengt zelfgemaakte speculaas
De Sint brengt zelfgemaakte speculaas
Begin december komt de Sint en brengt dan weer speelgoed en lekkers voor iedereen! Natuurlijk kijken niet alleen de kleinsten onder ons uit naar deze fijne dag, ook de ouders en grootouders worden die dag verwend met marsepein, peperkoek, chocolade en speculaas

Lees meer

Bakken met notenmeel: appelcake
Bakken met notenmeel: appelcake
Een heerlijk en gezond recept wanneer je niet veel tijd hebt. Deze cake is makkelijk te maken in het weekend en kan voor een paar dagen bewaard worden in de frigo. Ook perfect in plakjes in te vriezen voor later.

Lees meer

Eetbaar groen in november en december
Eetbaar groen in november en december
In november en december gaan de planten in winterslaap. Het groen verdwijnt en de meeste planten hebben hun laatste vruchten gedragen. Hierdoor verwacht je geen eetbare planten te vinden, maar ook in de winter zijn ze er. Dit in een kleinere hoeveelheid dan de maanden voorheen. En zo vreemd is dit niet, want ook lang geleden zochten mens en dier naar eten om de barre winter te overleven. Door onze aangepaste levensstijl leerden we voedsel kopen in de supermarkt. Maar weet jij wat de natuur zoal te bieden heeft aan lekkers tijdens de winter?

Lees meer

Speculaas pasta
Speculaas pasta
Aan allen (het zijn er zoveel , ik wil niemand vergeten) die recepten en tips doorgeven, bedankt , ik kom niet zoveel op deze topic, maar ik moet toch eens meer komen zien , want die lekkere schotel van an, en al die nuttige tips ,zijn toch heel interressant, ik heb er alvast heel wat opgeslagen , dat mag toch he, maar weet er ook al iemand hoe ge speculaas pasta maakt?die uit de winkel is wel lekker , maar ik denk als ge hem zef maakt ,dat het nog beter kan zijn , zoals de choco,die maak ik ook zelf , vlug klaar en over heerlijk graag iemand die het al kan thanks annie

Lees meer

Onbekende plant op 1000 m hoogte
Onbekende plant op 1000 m hoogte
Hallo, ik zit momenteel in Z Frankrijk op 1000 meter hoogte en heb deze plant ontdekt. Volgens de plaatselijke bevolking is deze eetbaar.

Lees meer

Recept1
Recept1
Hoeveelheden in recept aanpassen aan je behoefte Citroentegels 1000g suiker 1000g boter ( of margarine) 1000g bloem 150g eieren (3stuks) Snuifje zout Citroenrasp Boter zachtmaken en suiker toevoegen en eieren ondermengen tot een glad beslag Bloem onderspatelen samen met het zout en de citroenrasp Het deeg ongeveer 1cm openstrijken op een beboterde bakplaat ( of bakplaat beleggen met boterpapier) De bovenzijde bestrijken met eistijksel en met een vork lijntjes intrekken Afbakken in een matig warme oven Na afkoelen versnijden in tegels Janhagel 1000g bloem 700g boter (of margarine) 500g suiker 60g speculaaskruiden 40g citroenrasp 100g eieren (2 stuks) Snuifje bicarbonaat Snuifje zout Boter en suiker mengen Eieren toevoegen en het beslag glad ddraaien Bloem, kruiden, bicarbonaat en zout mengen en onderspatelen Het deeg openstrijken op een beboterde plaat Bovenzijde bestrijken met eistrijksel en bestrooien met geschaafde amandelen Bakken in matig warme oven Na afkoelen versnijden in tegels smakelijk en succes [afbeelding verwijderd niet-https]

Lees meer

Toon meer items ...