Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Wil je vogels aantrekken in jouw tuin, dan is het jouw opdracht om het juiste voedsel aan te bieden.
Vogels houden van een gevarieerd menu en zijn vrij kieskeurig in wat ze eten. Lees hier alles over superfoods als vogelvoeder
Er bestaan nogal wat verschillende theorieën over het (bij)voederen van vogels in de tuin. Echter hoe langer hoe meer lijkt het erop dat het toedienen van extra voeder meer positieve gevolgen kent dan negatieve.
December is de eerste wintermaand en meteen de laatste maand van het jaar. Op de vogels in onze tuin na zijn de meeste dieren in rust. Toch kan er nog het één en ander gebeuren in de tuin om het de diertjes naar hun zin te maken.
September luidt het einde van de zomer in! Vele dieren maken zich op voor de wintermaanden. Help ze dus voor te bereiden door de juiste voeding aan te bieden, schuilplaatsen te voorzien en de beplanting aan te passen.
Terwijl de weergoden grijs, nat en druilerig voorjaarsweer aankondigen, koud maar eigenlijk opnieuw te zacht voor de eerste maand van het jaar, wensen we jullie allen en nieuw jaar vol geluk, een goede gezondheid en daarnaast ook fijne tuinplannen voor 2021.
Tijdens de herfst- en wintermaanden kan je tuinvogels op verschillende manieren helpen. Uiteraard kan je gaan bijvoederen om vele soorten naar de voedertafel te lokken maar door het juiste planten assortiment kan je er ook voor zorgen dat de vogels nog lang na de bloei van bepaalde soorten van de geproduceerde zaden kunnen genieten.
Als het vriest en sneeuwt hebben de vogels onze hulp hard nodig. Om hun lichaamstemperatuur van zo’n 40° op peil te houden hebben ze heel wat extra energie nodig. Daarom is het belangrijk vogels te voederen met het correcte vogelvoeder:
Naar de vogels kijken in je tuin zorgt voor kleurrijk vertier en heerlijke ontspanning. Maar het is tegelijk ook heel nuttig: tel op 26 en 27 januari de vogels in je tuin en bezorg je resultaten aan Natuurpunt.
Dit is een bijzonder leuk forum, zeer leerrijk en vele lieve mensen. Blij dat ik hier mag vertoeven Ik ben nog maar een klein super-beginnertje, maar vol goede hoop op een flinke oogst uit de (potten)moestuin deze zomer.
Een tijdje geleden kwam Guusje vanuit Spanje naar zijn nieuwe adoptiegezin bij Vieke. De eerste dagen werd hij apart gehouden van de andere gezinsleden, maar dít wilde ik jullie niet onthouden: De eerste persoonlijke kennismaking van Voyou en Siam met Guusje!
Nog een afbeelding gemaakt op 23 mei 2011 bij het vogelvoederhokje, Solan komt even kijken, er moest nog eens het een en ander op de grond zijn beland.
Een tijdje geleden zag ik een Magnolia in bloei bij iemand hier vlakbij. Ik wist niet wat voor een boom het was, maar hij wad zo mooi dat ik op internet was gaan zoeken.
Een paar jaar geleden deze Conference bij een bouwmarkt (ja sorry, hij was natuurlijk in de aanbieding) gekocht, een miezerig staakje, maar ik zag in gedachten al schalen vol heerlijke peren. Het staakje flink vertroeteld en ziedaar, vorig jaar, twee miezerige bloesempjes.
Deze twee zijn zeker 'n half uur aan het bakkeleien geweest om de voederbak, geweldig om te zien, een viel zelfs van de stam, geweldig om die strijd te zien.
Voor één keer zat de merel op z'n gemak. Veel te zien in de achtertuin,maar sedert er een \"vetpotje\" met fruit en rozijntjes onder de vaste voedertafel staat,komt ie meer naar daar.
Gisteren onze boom (voederboom voor de vogels) geplant . Enkele pimpel- en koolmeesjes als ook een roodborstje was er als de kippen bij om het te inspecteren.
Vink - ze foerageren op de grond, net als de heggemus en de roodborst, ook al zitten ze onder een vogel-voederhuis dat vol lekkers voor het grijpen ligt - ze zijn handig met de bek en tong en knabbelen net zolang op een zonnebloemzaadje tot de binnenste kern vrij gekomen is. Alleen de roodborst durft wel eens tot in het voederhuis springen .
Toch maar weer naar beneden springen? Inmiddels hebben we ervoor gezorgd dat de kat niet meer in de buurt van het nestkastje kan komen en de ouders gaan weer door met voederen van de jongen.
Gisteren onze \"voederboom\" geplaatst en de eerste bezoekers waren er deze morgen al. Hier een koolmees die de weg gevonden heeft tussen de regendruppels.
Eindelijk vogeltjes in mijn tuin (sorry voor de slechte foto, maar kon enkel mijn gsm op tijd nemen om een foto te nemen) gisteren: pimpelmezen vandaag: roodborstje, merel en weeral wat kraaien of kauwen (geen idee, soms komen ze in paren, dus het kunnen kraaien zijn) Ik zal dus werkelijk iets van een voederstation moeten overwegen: dan zullen er meer komen vermoed ik.
In m'n nieuw gemaakte,verhoogde border en ervoor tot aan de voederplek staan een groot deel zonnebloemen uit een doorsneden pakje dat ik gratis had gekregen. Een paar beginnen te bloeien.
Meerdere keren per dag komt hij snoepen van de insecten voederblok. Mannetje en vrouwtje roodborst zaten vandaag naar elkaar te fluiten in de perenboom.
Deze mocht ik groot brengen. Moeder dahlia 'pink Butterfy' Bestuurder 'David Howard' en uit de gein noemen we deze nu MS ( Marten Smeding) 'Koning David'.
Een prachtdag vandaag om te klussen in de tuin. De voederhuisjes bevoorraden, want deze bokaaltjes gevuld met pindakaas met vruchtjes van Natuurpunt vallen erg in de smaak bij mijn gevleugelde vriendjes
Een Botvink (elke vink?) foerageert op de grond - soms proberen ze wel eens in het voederhuisje op staander te komen, zoals de mezen, maar het lukt hen echt niet goed (en/of ze vinden het echt niet leuk) De vink peuzelt de zonnebloempitten ook niet op tussen de pootjes houdend, maar door wrijven en wringen en kraken en draaien enkel met de bek krijgen ze het wel open.
Deze (een koppel) heeft ook het nieuwe eekhoornvoederbakje gezien al van ver komen aanvliegen - ze hebben wel scherp zicht hé - ze zien in de omgeving onmiddellijk wat er zoal van plaats of situatie veranderd is en komen het dan onderzoeken - Tuur ook trouwens.
Voederplank-klever - wanneer het dak er af is komt ie makkelijker, gaat bijna 2x zo hard heen en terug als een doorsnee mees. Heeft blijkbaar ook iets stevigere poten, en langere klauwen.
In de oud-ijzerbak bij mijn plaatselijke ijzerboer lag een oude lantaarn. Al het glas was eruit en ik had onmiddelijk het idee om daar een voederstation van te maken.
Onze water bron voor de vogels een pilaar en een zinken teil in de grond een klein bronnetje en je heb er jaren plezier van, dus ook de vogels en vergeet niet het klateren van het water die geeft een heerlijke rust
Deze witte wisteria, moest weg bij mijn moeder in hartje zomer (juli 2013), ik dacht ik geef het een kans in mijn tuin, helaas vielen alle blaadjes uit, dacht dat die dood was.
Op het strand kan je deze rolstoelen met grote banden huren. Wat had ik dat graag nog eens willen doen met mijn moeder, maar helaas is het er nooit meer van gekomen.
Een van mijn poezen loert bij het vogelhuisje waar dit jaar voor het eerst een koolmeesje zit te broeden. Hopenlijk redden de vogeltjes het, want helaas voor hen wonen er 3 katten in deze tuin.
Dit hangt in de nieuwe hal van de orchideeën hoeve. We hebben er heerlijk gezeten, terwijl de kinderen op blote pootjes in de speeltuin aan het spelen waren.
Wie herinnert zich nog het ringen van die kleine vogels ? welnu ze zijn uit de nestkast gekomen , nog niet perfect van kleur maar toch al mooi in de veren he .
Deze vogel - ter grootte van een merel - zat de hele dag almaar rare geluiden te maken vanop een dak in de buurt - Ik herken niet direct welke soort het is.
Geen scherpe foto van deze ekster, maar ik had hem betrapt bij het baden in het vogelbadje en kwam vol kabaal het badje uit toen hij me zag, en weg was hij.
De grote klit, ook wel grote klis genoemd (Arctium lappa) De penwortels zijn eetbaar. Medicinale plant Pas op voor de klitten als die opgedroogd zijn, want ze blijven in de vacht van uw huisdier hangen of aan uw kleding.
Hier in Ter Aar zijn we bijna bij de auto, mooi met een rivier langs de huizen. Het was een wandeling met een tintje lente vanwege de vogels en de kalfjes!
Al weken proberen de tortelduiven hier een nest te maken op 5 hoog bij mijn moeder. Hoe lang zal het duren voordat ze begrijpen dat dit niet geschikt is!
Een vogelbadje neergezet tussen de planten en achter de Calibrachoa Triobelle voor wat privacy voor de vogels. Stenen erin gelegd, zodat andere beestjes eruit kunnen klimmen.
Zoals wel eens eerder gezegd, hebben vele bewoners hier een vogelhuisje van Jan de vogelhuisjes maker. Ik heb er nu ook een gekocht en opgehangen in het Atrium, voor de sier.
Geinspireerd op de huisjes van een tuincentrum, zelf maar in de weer met afvalhout. Zo'n vogelrestaurant was niet moeilijk te maken en wordt regelmatig door allerlei clientele bezocht, echter komen er nog niet zo veel vogels eten als vorig jaar toen de temperatuur veel lager was.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina