menu
Tuinadvies

Serre vorstvrij houden

Vele tuiniers overwinteren noodgedwongen hun planten in hun serre of kas. Sommige jonge planten of niet winterharde planten kunnen niet binnenshuis gezet worden omdat ze te omvangrijk zijn of omdat er simpelweg geen plaats is in huis.
Alles verplaatsen naar de serre lukt wel. Zeker met een pottenverplaatser is het een fluitje van een cent om grote planten te laten overwinteren in de serre.

Maar dan is het wel de bedoeling dat de serre vorstvrij is. Er zijn verschillende opties om te kunnen de kas vorstvrij houden.  Je kan de serre vorstvrij houden door noppenfolie te gaan aanbrengen aan de binnenkant van de serre. De kas vorstvrij houden door noppenfolie aan de buitenkant te bevestigen zal resulteren in minder goede isolatie. De noppenfolie gaat ook minder lang mee dan wanneer je die bevestigt aan de binnenkant.

Een andere optie is petroleumkacheltjes zetten in de serre om de kas vorstvrij te houden. Het grote voordeel van vorstvrijhouden van een serre met deze petroleumkachels is dat ze eenvoudig te verplaatsen zijn. Ze zijn over het algemeen vrij zuinig en leveren een constante warmte.
Petroleumkacheltjes moeten gevuld worden met witte petroleum zonder zwavel. Soms komt het wel voor dat hobbytuiniers andere olie bijvullen. Dit is echter sterk af te raden, want hierdoor krijg je een rookontwikkeling in de serre en gaat het stinken.
Serre vorstvrij houden met de kachel en ventilator van Tuinadvies is een ideale oplossing. Deze kachel is een goede oplossing om uw kas vorstvrij te houden gedurende de winter.

Verwarmingskachel en ventilator in 1 toestel.

Elektrische verwarming is het meest doeltreffend. Deze is gemakkelijk te regelen en het veiligst voor gebruik bij planten, omdat er geen rook uitkomt.

Dankzij de regelbare thermostaat kan het verbruik binnen de perken gehouden worden. Deze kachel is met zijn lage energiekosten en gelijkmatige warmteverdeling dan ook een energiebesparende oplossing.

Het bijkomende voordeel van het vorstvrij houden van een serre met deze kachel, is dat ook de ventilatie gegarandeerd is.  Door de luchtcirculatie wordt de kans op schimmelziekten kleiner.

Met onderstaande kachel / ventilator is het vorstvrij houden van een serre of kas eenvoudig en veilig.

Kachel en ventilator in 1 toestel - Serre vorstvrij houden
Kachel en ventilator in 1 toestel

Terug naar boven icoon