menu
Tuinadvies

Klassiek tuinhuis of blokhut

Deze pagina is bedoeld om de voordelen van een klassiek tuinhuis op te sommen.
U bent wellicht op zoek naar een tuinhuis of een klassieke blokhut. Na een tijdje zoeken op internet bent u met allerhande zoekwoorden zoals klassiek tuinhuis, prijzen van tuinhuizen, voorbeelden van blokhutten al wat meer informatie te weten gekomen over de tuinhuisjes die u wenst aan te kopen.

>> Bekijk ons assortiment behandelde tuinhuizen

Voordelen van een klassiek tuinhuis

Sinds begin de jaren 90 is het tuinhuis in opmars gekomen. Steeds meer een meer kozen mensen ervoor om dit houten tuingebouw te installeren in hun tuin. Men begon het nut ervan in te zien om werkgereedschap droog en beschut op te bergen. Bovendien is een houten constructie eveneens een mooi item in de tuin.

De voordelen van zo’n klassiek model is dat het past in de meeste tuinen in België en Nederland. Meestal wordt het tuinhuis geleverd in standaard vuren hout. Wanneer u zo’n blokhut aankoopt weet u dat er per boom die gekapt is voor de aanlevering van de houten panelen, ook 2 bomen in de plaats zijn teruggezet. Op die manier helpt u de natuur opnieuw een handje.
De afwerking kunt u zelf kiezen. Het hout kan behandeld worden met een houtbeits of kan geïmpregneerd worden.  Op die manier zal uw klassieke blokhut de weersomstandigheden beter verdragen. U kunt het tuinhuis uiteraard ook afwerken met een kleurtje naar keuze.

Het voordeel van een tuinhuis te kopen bij Tuinadvies is dat u direct de behandeling kan laten doen bij de fabrikant. Zo hoeft u zelf geen tijd te maken om uw tuinhok te behandelen, en is het perfect in alle hoekjes en kantjes behandeld. Van onze fabrikant uit wordt er gesteld dat de eerste 10 jaar geen onderhoud moet gebeuren op gebied van houtbehandeling of kleuring. Als dat geen groot voordeel is?

Bovendien is kiezen voor een behandeld tuinhuis op termijn ook goedkoper.
Bekijk hiervoor onze rekentabel voor de Houtbehandeling voor tuinhuizen en blokhutten.

 

>> Bekijk ons assortiment behandelde tuinhuizen

Terug naar boven icoon