menu
Tuinadvies

Tuinbouwglas : Glas in de tuinkas of serre

Bij vele serres of tuinkassen worden tegenwoordig tuinbouwglazen gebruikt als zijkanten. Vroeger waren de meeste serres of tuinkassen uitgerust met folie. Het probleem van deze foliekassen is dat het er minder luxueus uitziet en dat de levensduur eerder beperkt is. Er zijn alternatieven zoals de folie met rastermotief voor extra stevigheid. Maar dit resulteert opnieuw in minder lichtinval in de serre zelf. Opnieuw niet echt de ideale oplossing, tenzij voor de portemonnee.

Vandaar dat tuinbouwglas aangeraden is om een serre mee aan te kleden. Tuinbouwglas is beschikbaar in mat en helderglas.

Het grote voordeel van tuinbouwglas is dat het glas het meeste van het zonlicht (tot 90%) doorlaat, en dat het een eenvoudige manier van plaatsen is. Tuinbouwglas is natuurlijk meer kans op breuk dan bij een foliekas. Echter, een glas vervangen in een tuinbouwglasserre is veen eenvoudiger dan een kapotte folie te vervangen. Een mat tuinbouwglas zorgt ervoor dat het licht verdeeld wordt, waardoor er minder tot geen verbrandingsverschijnselen optreden bij uw planten. Een helder glas zal hier wel een oorzaak geven van verbranding, daar het zonlicht direct op de serrekweek kan inbranden.

Een alternatief voor tuinbouwglas is het polycarbonaat. het grote voordeel van deze polycarbonaatglazen is dat het oersterk is, en ook nog steeds betaalbaar. Ook hier is verbrandingsverschijnselen miniem bij uw planten, aangezien het zonlicht ook wordt verdeeld door dit soort serreglas.

Bij het tuinbouwglas is er ook een optie van veiligheidsglas. Bekijk gerust even ons serres, om meer te weten te komen over tuinbouwglas.

 

Terug naar boven icoon