menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Olijven aan mijn olijfboom!!

Ga naar meest recente reactie

Berndt007

Berndt007

Wij hebben momenteel voor de eerste keer grote zwarte olijven aan onze olijfboom hangen, is dit normaal voor deze periode van het jaar en zijn deze eetbaar na inmaken?

Zo ja, waarop moet ik dan letten bij het selecteren van de olijven, heb er enkele met gaatjes die ik sowieso zal wegsmijten maar verder zijn er ook meerdere met kleine stipjes (zie foto) of littekens en gerimpelde olijven die al wat overrijp zullen zijn waarschijnlijk?

Fruit

zondag 5 april 2020 - 10:45
verbena46

Verbena46

Dat zijn mooie zwarte olijven!!!
Ja die met gaatjes weggooien.
De rest is zeker eetbaar ( met een goed recept)
De gerimpelde zijn iets meer gedroogd,geen probleem dus.
Hier is de periode plukken oktober/november.

gr.V
maandag 6 april 2020 - 09:48
Berndt007

Berndt007

Ze nu dus plukken is veel te laat? betekent dit dan dat ik er niets meer mee kan doen?
woensdag 8 april 2020 - 10:59
Patrikc

Patrikc

Proef eens, je zal er niet van dood gaan...
woensdag 8 april 2020 - 11:39
Berndt007

Berndt007

ze zullen nu toch sowieso bitter en slecht smaken als ze juist van de boom komen?
woensdag 8 april 2020 - 15:18
Patrikc

Patrikc

Na de winter misschien niet meer... jij bent de enige die het kan proeven
woensdag 8 april 2020 - 15:38
verbena46

Tekst aangepast

Verbena46

Maak je geen zorgen over de periode!
In zuid it. is de pluk zelfs tot end febr.-mrt.
De verschillende periodes hebben totaal geen invloed op smaak van olijven en kwaliteit olie.
Pas geplukte ol.zijn altijd bitter.Je kan ze bv.drogen in de oven. (google)
daarna zout,knoflook en olie toevoegen en wat venkelzaad(poeder)
Wij drogen ze in de open haard(zijkant) in een ijzeren mandje en door de rook worden
ze speciaal lekker.
woensdag 8 april 2020 - 15:39
Berndt007

Berndt007

alvast bedankt!!
vrijdag 10 april 2020 - 10:24

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon