menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 1

Varens worden bruin

Coraentheo

Coraentheo

Imijn schitterende varens krijgen elk jaar eind mei en juni verdroogde bladeren die dood gaan. Ziet er dan niet uit. Extra water geven helpt niet. Er blijven wel. Ieuwe bladeren komen, maar de oudere verdrogen dus. Ze staan niet in volle zon., maar schaduw en halfschaduw. Wat doe ik fout?
donderdag 30 mei 2019 - 11:51
LT

LT

Weet je de naam van jouw varen...Of een foto?
donderdag 30 mei 2019 - 13:31
Polplastron

Polplastron

Ook groenblijvende varens verliezen hun oude blad. Afhankelijk van de soort is het wijs om in het voorjaar de bladeren volledig weg te snoeien net voordat er nieuw, fris blad verschijnt.

Het is echter erg belangrijk om goed te weten over welke varens het gaat want sommige varens vormen vroeg in het jaar nieuw blad, sommige net in het najaar: indien je deze laatste in het voorjaar zou snoeien, dan betekent dit na een aantal jaren het einde van de plant.

Bij Polypodium en gelijkaardige varens kan je overigens het dorre blad vrij makkelijk wegplukken als het afgestorven is; bij deze planten vind ik terugsnoeien niet zo aangewezen.

Post dus eens een foto van je varens zodat we iets gerichter info kunnen geven of als je de precieze naam zou weten, is die natuurlijk ook zeer welkom!
vrijdag 31 mei 2019 - 11:40

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon