menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Vraagjes Dracaena

Capaburro

Capaburro

Hier zijn 2 Dracaena's die ik heb staan, de plant op de eerste foto heb ik al een tijdje, de plant op de tweede foto nog maar net. Toen ik thuiskwam met die tweede plant zag ik dat het dezelfde naam was als die eerste plant, maar toch lijken ze niet op mekaar. Eerste is een Dracaena Marginata (volgens het kaartje) maar de tweede weet ik niet goed, op het kaartje staat gewoon Dracaena. Weet iemand wat voor iets dat is ?
Dan nog een paar bijkomende vraagjes over onze eerste Dracaena Marginata, zoals je op de foto kan zien worden de uiteinden van de bladeren bruin, er zitten precies ook vlekjes op de andere blaren, is de plant ziek of langzaam aan het doodgaan ?
Ik heb alleszins geen beestjes kunnen waarnemen op de plant.

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]

Nog wat extra foto's van de Marginata:

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]

Alvst bedankt voor de reacties.
donderdag 19 april 2007 - 02:38
Fons

Fons

Capaburro, welkom op dit forum.
Wat uw aangekochte dracarna betreft laat het ons houden op de eerste naam alleen omdat er zoveel kweekvormen van zijn dat de benamingen niet meer uit elkaar te houden zijn.
Uw dracaena marginata is mogelijk aangetast door spint dit kan verholpen worden met een insecticide speciaal tegen spint soms help het ook de onderkant van de bladeren af te spoelen met lauw water om spint te verdrijven,de dorre punten zijn mogelijk te verklaren door een te droge omgeving rond de plant tijdens de winter,ge kunt uw plant een beetje opsmukken door de rosse topjes weg te knippen.
donderdag 19 april 2007 - 04:15
arensink

Arensink

Hallo Capaburro,

De andere Dracaena is Dracaena fragans 'Compacta'.
De Dracaena marginata is een sterke plant en vormt een stam. Om de plant mooi te houden is het raadzaam om af en toe de plant op te kronen, dit betekent dat er wat onderste bladeren van de stam worden afgetrokken. Zo worden gelijk de lelijkste bladeren verwijderd.
De plant vraagt rijkelijk water wanneer de aarde enigzins droog is, dus dan goed gieten en wachten tot de plant weer droog is. Bemesting 1x per 3 weken in de zomer.
Bruine punten en glazige bladeren duiden op te lang nat staan. Worden de onderste bladeren geel en gaat de plant wat hangen dan is hij te droog.
Spint zit indien aanwezig aan de onderkant van de bladeren en de beestjes zijn zo groot als fijne suiker, ook zie je dan wat witte webjes, prik er met een speld tegenaan en ze gaan lopen.
Spuiten met Masai van Bayer helpt goed.

Sukses Arjen.
donderdag 19 april 2007 - 06:48
Capaburro

Capaburro

alvast bedankt. Ik ga de plant asap behandelen tegen spint !!
donderdag 19 april 2007 - 06:55

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon