menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Internationale exotenruilbeurs 2010 op 31 oktober 2010 in Putte

Botanist

Botanist

Op zondag 31 oktober 2010 maken we opnieuw onze winkel leeg om liefhebbers van exotische planten de kans te geven hun kweekoverschotten te ruilen of te verkopen tegen vriendenprijzen.
Zowel de deelname als de toegang is volledig gratis! Ik zal er zijn.

Historiek:
De oorsprong van dit evenement ligt bij het open-exoten forum, waar plantenliefhebbers uit België en Nederland hun vragen, bevindingen en ideetjes uitwisselden.
Omdat iedereen op het einde van het seizoen wel wat planten op overschot had, werd jaarlijks eind oktober een meeting georganiseerd waar deze planten van de ene auto in de andere werden geladen. Omdat zo een einde seizoen evenement, tot dan steeds op wisselende locaties georganiseerd, nogal afhankelijk was van de weergoden, bestond de kans dat regen of kou de grote spelbreker zou worden.
Toen wij besloten van onze hobby ons beroep te maken en een serrebedrijf op de kop konden tikken, ontstond al snel het idee om deze beurs voortaan “indoor” te organiseren. En met succes want we organiseren nu voor de derde maal op rij en stellen vast dat er ieder jaar meer standhouders en bezoekers opdagen.

Belangrijke informatie voor de bezoekers:
De deuren gaan open om 13.00 uur. We vragen vriendelijk doch dringend om ook niet vroeger te komen, want voordien is het de bedoeling dat de standhouders hun planten kunnen uitladen. U krijgt dus ineens een mooi overzicht als alle planten op hun plaats staan. We beseffen maar al te goed dat het succes van een ruilbeurs grotendeels afhankelijk is van het plantenaanbod. Daarom nodigen we elk jaar een aantal kwekers uit, die over een mooi aanvullend assortiment beschikken. U kan dus de keuze maken uit een enorm aanbod van alle mogelijke en onmogelijke bollen, knollen, struiken, planten en bomen. Onze betrachting is om op deze dag op één plaats de grootst mogelijke collectie planten die denkbaar is te presenteren. Onnodig om erbij te zeggen dat u meestal ook aan einde seizoen prijzen kan kopen/ruilen.
We zorgen er bovendien voor dat niemand honger of dorst moet lijden. Eten en drinken is voorzien aan zeer democratische prijzen. U kan rustig bijpraten, of kennismaken met andere plantenliefhebbers die u misschien alleen maar kent van de diverse plantenforums. Ook onze overdekte exotentuin is die dag te bekijken. De beurs zelf eindigt meestal rond 17 à 18 uur. Voor wie dan nog geen zin heeft om naar huis te gaan, de catering blijft daarna gewoon open en onder de terrasverwarmers is het is het gezellig vertoeven tot in de late uurtjes!

Meer info te vinden op :
www.canna-banana.be

[afbeelding verwijderd niet-https]
maandag 18 oktober 2010 - 15:01
leeuwtje

Leeuwtje

Ik zal er ook staan met al mijn zaden!
donderdag 28 oktober 2010 - 22:41

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon