menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Plantenonderhoud voor dummys wie helpt mij Yucca

msbeintema

Msbeintema

Plantenonderhoud voor dummy's: wie helpt mij?

Hallo allemaal,

In een enthousiaste bui heb ik voor mijn verjaardag plantjes gevraagd, aangezien ik helemaal niets in huis had. Ik ben nu de trotse bezitter van maar liefst vijf planten, maar ik heb geen idee hoe ik ze moet onderhouden. Van twee à drie weet ik niet eens precies wat voor plant het is. Om een vroegtijdige dood te voorkomen is mijn verzoek aan dit forum om mij op weg te helpen. Wat is dit voor plant, in wat voor conditie verkeert deze en hoe kan ik deze verbeteren, en wat is in het algemeen een onderhoudstip voor deze plant?

Het gaat ten eerste om een Yucca. De bladeren zijn nogal slap. Ik heb hem nu een keer flink water gegeven, de grond is onderin nog een beetje vochtig, en de plant staat in de volle zon. Tips? [afbeelding verwijderd niet-https]

Volgende is een palmpje. Toen ik hem kreeg was hij al te vochtig, zei de cadeaugever. Hij krijgt echter al wat gele vlekjes, de grond is nog wel wat nat. Staat in de volle zon. Tips?

[afbeelding verwijderd niet-https] [afbeelding verwijderd niet-https]

Volgende is een plant die mij doet denken aan een ficus. Grond is redelijk droog bovenin, onderin de pot nog wat vochtig. Onderaan komen al flink wat gele blaadjes, wat is er aan de hand? Deze staat ook in de volle zon.

[afbeelding verwijderd niet-https]

Dan heb ik nog een plant gekregen met grote bladeren. De grond is bovenin de pot droger dan onderin, in ieder geval droger dan de vorige plant. Deze staat ook in de volle zon. Ik heb het idee dat de nieuwe blaadjes onderin al bruin worden.

[afbeelding verwijderd niet-https]

Tot slot heb ik buiten op het balkon een wisteria (blauwe regen) staan. Daar komen ook al gele blaadjes aan. Ik heb hem nog geen water gegeven maar de grondvochtigheid geeft daar ook geen aanleiding toe (volgens mij). De plant staat half in de schaduw half in de zon. Tips?

[afbeelding verwijderd niet-https]


Alvast hartelijk dank!
zondag 5 september 2010 - 16:12
annis

Annis

Welkom op dit geweldige forum.

De Cycaspalm heeft graag een lichte zonige plaats en regelmatig water maar niet teveel. Weinig mesten.

De Wisteria niet laten uitdrogen vooral als deze in een pot staat.Verlangt een zonnige plaats.

Groetjes Annis
zondag 5 september 2010 - 19:54

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon