menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Pachira plant wie kan mij helpen

Morgenstondje

Morgenstondje

Hallo,

Ik woon nu ruim een jaar samen met mijn vriend en om de boel wat op te vrolijken hebben we een aantal planten in huis gehaald, o.a. een Pachira.
Deze plant deed het goed totdat wij op vakantie (laat in de vakantie, midden augustus) gingen, afgelopen zomer...
Wij hebben de verzorging aan mijn schoonmoeder overgelaten.
Toen wij terugkwamen, was de boom kaal?!
We dachten dat mijn schoonmoeder de plant teveel water had gegeven, dus hebben hem een paar weekjes met rust gelaten, tot de grond droog begin te voelen.
Nu... daarentegen gaat het alleen nog maar slechter!

2 stammen zijn al helemaal dood?!
De andere 3 stammen zijn nog wel goed, maar hij krijgt op een of andere manier niet de kans om zijn bladeren groot te laten worden.
hij krijgt wel takjes met blaadjes, maar als die takjes nog geen 10centimeter zijn vallen ze al weer af??

We zien verder geen gekke plekken op de bladeren (voor zover je ze bladeren kunt noemen...) en geven de plant speciale voeding.
Maar om de een of andere reden wil hij het gewoon niet doen!
Ik vind het heel erg zonde, want het is/was zo'n mooie plant (voor we op vakantie gingen)!

Hij staat naast onze bank in de woonkamer waar de zon overdag op staat, maar niet pal naast het raam.
Wel gek als hij het nu niet meer goed doet vanwege de zon, daar heeft hij het grootste gedeelte gestaan, afgelopen zomer.

Wie weet wat er aan de hand is, wat ik moet doen of juist niet en kan mij helpen?

Ik kan overigens maar 1 foto plaatsten, ik wou een goede, hoe hij er uitzag en hoe die er nu uitziet, maar dan krijg ik een server fout helaas..

Plant nog in orde:
[afbeelding verwijderd niet-https]

Zoals de Pachira er nu uitziet:
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]

De pijlen geven de dode stammen aan:
[afbeelding verwijderd niet-https]

Tropische Planten & Kamerplanten

donderdag 7 januari 2010 - 15:00
joopsmit

Joopsmit

Nou na dat je dus met je vriend bent gaan samen woonen wilde je dus na een tijdje de boel op vrolijkken met planten in huis.
Dat zegt wel genoeg over jullie samen . hahahaha Normaal komt dat pas voor na 7 jaren huwlijk Maar goed jullie kozen dus voor een plant ( goede keuze dus ).
Moeras planten houden niet zo van kalk en cloor en zwemmen zullen ze nooit leren dus doe liever regen water ,vol op licht niet in de volle zon en ondhard water .
Ook te veel aan planten voeding kan ook de oorzaak zijn dat de wortels verbrand zijn .En daarna water !!!!!!!!
Meschien toch maar met je vriend in relatie terapie gaan???? en geen plant hihihi
Knip oog Joop
vrijdag 15 januari 2010 - 02:13
Morgenstondje

Morgenstondje

Nou, er staat of hangt bij ons al niet zoveel in huis, dus het was een beetje een kale saaie boel.. (niet dat er nu al veel bij is gekomen: een san serveria o.i.d. en een of andere bloem waar ik zo de naam nie van weet, die wel handig is (met witte "kelk" bloemen[afbeelding verwijderd niet-https][afbeelding verwijderd niet-https]), laat z'n bladeren hangen als ie weer water wil en is dan ook meteen weer opgeknapt, de kerstster staat óók nog en hebben ondertussen een schilderij hangen. Oja, hebben ook 2 goudvissen en een hamster (leven ook alle drie nog, nouja hebben na half jaar wel al 2 nieuwe vissen moeten kopen...) Ik ben wel een bloemen/planten en dieren mens.

Ik denk niet dat we teveel voeding hebben gebruikt (mijn schoonmoeder heeft toen volgens mij zelfs alleen water gebruikt), mijn vriend had de beschrijving gelezen en hij deed voor we op vakantie gingen altijd een dopje in zo'n huisgieter.

We hebben de Pachira nu sinds vorige week gekortwiekt, de takken eraf en hebben de topjes in een andere bak geplaatst, want we hadden gelezen dat van kortsnoeien de Pachira ook kan opknappen en dat je ze kan stekken, dus nu proberen we beide. Ook heeft mijn vriend de plant opnieuwd opgepot, ook dat kon helpen..??
De stekjes doen het denk ik wel goed, ze hebben nog steeds een zijtak met blaadjes en volgens mij zijn er een paar kleine topjes bijgekomen!

Maar verder is therapie tussen ons echt niet nodig! :P Het gaat al 5,5 jaar goed tussen ons, gelukkig.. haha..

Groeten en bedankt alvast!
vrijdag 15 januari 2010 - 16:36
Van den Goorbergh

Van den Goorbergh

Onvoorstelbaar wat een domme adviezen worden er hier gegeven over de pachira. Ben hier echt van verschrokken. Alle planten zullen het wel niet overleefd hebben met dit soort adviezen. Wat moet je doen? De pot moet afwatering hebben. De pachira nooit pal voor het raam zetten maar waar het raam begint. Ook beslist niet in de schaduw. En nu het moeilijkste, de pachira houdt niet van natte voeten, (Wortels.) Een pachira van 80 cm zonder de pot gemeten eens in de 3-4 weken 200 cc water geven. Om dat ik 4 weken heb aangegeven deze dagelijks in de gaten houden (blad moet mooi diep groen blijven.) Moet ook een harde stam hebben want daar zit zijn water in opgeslagen. Vanaf april t/m augustus pokon voeding voor groene planten geven. Zeer weinig, absoluut niet meer geven dan wat aangegeven staat. Vervolgens weer gewoon 100 % water geven. Mijn pachira krijgt eens in de 4 weken water, de grond is dus kurkdroog. Vergeet alle andere domme adviezen en laat je niet gek maken. Succes.
woensdag 1 juli 2020 - 08:21

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon