Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Dit chinotto plantje is ooit begonnen als stekje traag groeiend en is momenteel overladen met vruchten gelijkend op manderijnen ,helaas zijn deze vruchten onsmakelijk ik vraag me af of deze vruchten nog voor iets anders te gebruiken zijn dan enkel voor sierraad.
Misschien valt er wel iets van te brouwen dat heel lekker is...............het is in elk geval eetbaar!! Hopelijk heb je er iets aan!! groetjes lysianthus
Mooi resultaat vanuit een stekje! Je ziet dat dat mooie planten kan opleveren, al duurt het wel wat langer als bij enten.
Chinotto ofwel Citrus myrtifolia hoort bij de soort Citrus aurantium. Dat noemt men op z'n Nederlands bittersinaasappel. Van de bittersinaasappel maakt men hoofdzakelijk de Engelse marmelade. Ook de chinotto kan men daarvoor gebruiken. Ikzelf heb enkele weken geleden, voordat de planten de kas in gingen, enkele emmers vol citrusvruchten geplukt en daarvan o.a. ook allerlei soorten marmelade van gemaakt. Ook de Engelse marmelade met zijn typische iets bittere smaak.
Verder worden de vruchten van chinotto ook wel eens geconfijt aangeboden. Ik heb ze in speciaalzaken zien liggen in o.a. Antwerpen en zuid Frankrijk. Zelf heb ik wel enkele pogingen ondernomen om ook te confijten, alleen is me dat nog nooit helemaal goed gelukt. Heeft iemand hier misschien wel ervaring mee?
De vruchten van het kamersinaasappeltje (Citrus madurensis) worden net als die van Chinotte vaak in z'n geheel geconfijt aangeboden. Mooi om te zien en ook echt een aparte lekkernij.
Ik zal het eens proberen op de manier zoals bij jouw informatie aangeboden. Het zal toch wel een keer lukken?
Hilda en Ben bedankt voor de informatie. Bij google enkele recepten gevonden van marmelades, het voordeel van eigen vruchten te verwerken is dat men de zekerheid heeft dat deze onbehandelt zijn.