menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Druifheide

daviddelee18

Daviddelee18

Wij hebben in onze voortuin een vierkantig oppervlak van 3 m2 waar we graag een minihaagje van max 60 cm. hoog willen planten. Er stond vroeger buxus maar die is gesneuveld door de buxusmot.
We dachten aan druifheide maar zagen dat de plantdichtheid hiervoor 2 tot 3m2 is, klopt dit??
Kennen jullie andere alternatieven mocht druifheide te groot uitvallen voor onze oppervlakte?
We hebben graag iets dat bloemt in de lente, rood verkleurt in herfst/winter en voor de rest van het jaar groen blijft.
We zijn dringend op zoeken naar advies om onze voortuin weer mooi te maken.
Bedankt!
woensdag 2 september 2020 - 12:38
Tuinprins

Tuinprins

Leucothoe (druifheide) is familie van de rhododendron en azalea. Kan zeer slecht tegen droogte, felle zon en hoge temperaturen zoals we die de afgelopen 3 zomers hebben gehad. Ik geloof dat een forumlid vorig jaar of het jaar daarvoor een foto heeft geplaatst van haar druifheide plantjes. Die hadden in de volle zon gestaan en zagen er zeer belabberd uit. Mijn advies als je daar een haagje van wilt maken: niet doen, loop meestal op een mislukking uit.

Je had daar eerst buxus. Deze bloeit niet (of nauwelijks), heeft geen herfstverkleuring, en is wintergroen. Waarom plant je daar niet Japanse hulst / Ilex crenata? Als je bijvoorbeeld de vorm 'Glorie Dwarf' plant dan is er nauwelijks verschil te zien met buxus. Japanse hulst heeft glad blad dat niet prikt (de Nederlandse naam 'hulst' wil nog wel een s aanleiding geven tot de onjuiste gedachte dat Japanse hulst stekelig blad heeft). Standplaats: volle zon, grond die niet te nat is, droogte wordt bij planten die vastgeworteld staan goed verdragen.

Gegroet, de tuinprins
donderdag 3 september 2020 - 07:23

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon