menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Miscanthus Zebrinus

Ga naar meest recente reactie

Hardenne

Hardenne

Is het mogelijk om Miscanthus Zebrinus te planten langs een zwembad? Zonder het risico te lopen dat deze na verloop van tijd het zwembad beschadigd.
Zo ja, hoe breed wordt deze?
zondag 14 juni 2015 - 02:51
Tuinprins

Tuinprins

Wat voor soort zwembad heb je? Een opblaasbaar poelebadje?

Miscanthus sinensis soorten ('Zebrinus' is er zo een) hebben geen agressieve wortels zoals veel bamboesoorten. Als je een degelijk zwembad hebt voorzie ik geen problemen met de wortels.

Breedte: bedoel je beneden vlak boven de grond of op hoogte? Globaal gesproken: tussen de 1 en 2 meter met daarbij de aantekening dat het een aantal jaren duurt voordat die breedte is bereikt. Bovendien spelen grondsoort en zon/schaduw een rol.


Gegroet, de tuinprins
zondag 14 juni 2015 - 06:42
Hardenne

Hardenne

Tuinprins, als het een opblaasbaar model zou zijn, zou ik deze vraag niet stellen hè . Is er een die gemetseld is met een liner. Alvast bedankt voor je antwoord
zondag 14 juni 2015 - 08:59
Plantadvies

Plantadvies

Alles is mogelijk. Als een zwembad na verloop van tijd een scheur krijgt, kunnen de wortels van de Miscanthus Zebrinus dit verder aantasten. Plaats eventueel een extra rizoombegrenzer. De plant wordt circa 160-200 cm hoog, de breedte zal ongeveer 1 meter zijn.
zondag 14 juni 2015 - 10:13
WiPe

WiPe

Als een zwembad na verloop van tijd een scheur krijgt, is Miscanthus sinensis 'Zebrinus' niet de oorzaak. Rhizoombegrenzer voor Miscanthus is totaal overbodig.
zondag 14 juni 2015 - 10:19
Plantadvies

Plantadvies

Even lezen....als het zwembad een scheur krijgt, kunnen de wortels de schade verder toe brengen aan het zwembad. Een rizoombegrenzer kan een oplossing zijn om dan verdere scheuren te voorkomen.
zondag 14 juni 2015 - 11:36
WiPe

WiPe

Als het zwembad een scheur krijgt, dan maakt die Miscanthus echt niks meer uit. Dan kun je je beter afvragen waarom dat zwembad gescheurd is ipv je druk te maken over een overbodige rhizoombegrenzer.
zondag 14 juni 2015 - 11:47
Plantadvies

Plantadvies

Citaat: Even lezen....als het zwembad een scheur krijgt, kunnen de wortels de schade verder toe brengen aan het zwembad. Een rizoombegrenzer kan een oplossing zijn om dan verdere scheuren te voorkomen.

Succes verder
zondag 14 juni 2015 - 12:04

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon