menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Bewatering

Ga naar meest recente reactie

elsebe

Elsebe

Wij hebben een huis in Duitsland gekocht met een tuinoppervlakte van ongeveer 70 bij 40 meter. Dit is vooral gras en een paar verspreide bomen. Nu ben ik bezig met het aanleggen van een border. Doordat aarde en graspollen uitgegraven werden voor de aanleg van een gastank heb ik deze op een bergje laten neerleggen aan het uiteinde van de tuin om hiermee een beetje landschap te creeren. Deze heb ik inmiddels beplant met hogere en lagere planten, grassen en bodembedekkers. Daarna ben ik gaan uitbreiden zo een 15 meter uit de zijkant en 10 meter vanaf de straat. De bedoeling is dat in de loop der jaren de border uitgebreid gaat worden tot het huis met een variabele breedte om het een beetje speels te houden. Nu is mijn vraag aan u. Hoe kan ik het beste bewateren? Wij zijn daar in de toekomst 1 keer per maand omdat het voorlopig een vakantiehuis is. Ik wil de buren niet teveel tot last zijn om met een droge periode achter mijn tuin aan te moeten hollen. Ik kan nu wel een sproeier plaatsen voor het stukje wat nu beplant is maar dan heb ik daar niets meer aan als ik ga uitbreiden. Heeft iemand suggesties?
De foto toont de kant die ik wil gaan beplanten de hoek die ik al gedaan heb is net buiten beeld achter het witte huis dat een kapelletje is.
Alvast bedankt voor het mee denken

Tuinaanleg & Onderhoud

woensdag 31 juli 2013 - 11:50
pplakke

Pplakke

planten kiezen die je niet hoeft te sproeien ?
en anders bestaan er dingen als druppeldarm en timers .
maar dan moet je ook water hebben weet niet of dat duur is in duitsland.
woensdag 31 juli 2013 - 17:30
baloe

Baloe

Regenton op hoogte + druppeldarm/timers moet het meeste wel doen....
Eventueel regenton bijvullen vanop afstand, maar zouden we al een beetje freaky doen op technisch gebied.
woensdag 31 juli 2013 - 18:58
Tuinman65

Tuinman65

Enige oplossing hier is een gespecialiseerde firma er bij halen die er voor zorgt dat alles automatisch (computer gestuurd) geregeld wordt.
Leo
woensdag 31 juli 2013 - 23:13
elsebe

Elsebe

Bedankt voor het meedenken. Vind ik wel een goed idee. Ik zal mij eens over het kostenplaatje buigen.
woensdag 31 juli 2013 - 23:33
elsebe

Elsebe

Aan een regenton op hoogte heb ik nog helemaal niet gedacht. Hoe hoog had u in gedachten om effect te kunnen krijgen? Ik heb genoeg plekken om een regenton neer te zetten/ hangen.
woensdag 31 juli 2013 - 23:35
elsebe

Elsebe

Ook de druppeldarm zal ik onderzoeken of dit bij mij gaat werken. Maar is het niet zo met een druppeldarm dat die bij elk plantje moet druppelen? Of werkt dat niet zo?
woensdag 31 juli 2013 - 23:37
vloeiende

Vloeiende

Ik deel de mening van ofwel professionele hulp (zeker gezien uw afwezigheid voor langere periodes) in te roepen of uw plantenkeuze af te stemmen op de bodem hetgeen het meest duurzame is op termijn. Een regenton is ideaal om uw gieter te vullen maar veel te klein om borders te gaan besproeien
zaterdag 3 augustus 2013 - 10:04

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon