Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/tuinvrienden/forum/4/tuinaanleg-onderhoud/24585/plantenklimrek

menu
Tuinadvies
0

Plantenklimrek

Ga naar meest recente reactie

Ppe

Ik zou graag een plantenklimrek maken met betongaas, betonvlechtmatten of hoe men die dingen ook noemt. De stalen netten dus die men gebruikt in de bouw voor versteviging van betonnen vloeren.

Deze zouden ook in verzinkte uitvoering bestaan, alleen vind ik ze nergens. Blijkbaar zijn ze niet echt courant te verkrijgen bij tuincentra? Ik heb al wel eens geïnformeerd rechtstreeks bij een bouwfirma, maar daar is het enkel in de onbehandelde uitvoering en op formaat 2m x 5m. Niet echt makkelijk te transporteren dus, en voor levering aan huis of verknippen rekenen ze ook een forse meerprijs. Laten verzinken is helemaal geen optie voor één net, wegens veel te duur (transportkosten).

Is er misschien iemand die toch een adresje weet waar ik deze materialen zou kunnen bekomen? Er moeten toch tuincentra zijn die deze (al dan niet verzinkt) op voorraad hebben in kleinere afmetingen dan 2x5m…?

Alle tips welkom,

mvg,
Paul

dinsdag 28 april 2009 - 10:34

LauraK

Hallo Paul,

Allereerst van harte welkom op dit leerzame en tevens gezellig tuinforum!

Hier in Nederland heb ik dergelijke plantenklimrekken wel in tuincentra zien staan,
gegalvaniseerd. Misschien als je dat als zoekterm opgeeft via internet (Google) dat
je meer resultaten te zien krijgt. Als je iemand kent met een slijptol, dan moet het
op maat maken toch geen probleem zijn.

Groeten van Laura.
dinsdag 28 april 2009 - 11:10

Rita1960

Hoi Paul,

ook namens mij van harte welkom op dit forum

'k weet niet of in Belgie ook gamma's zijn is een doehetzelf zaak, daar heeft mijn man een aantal jaren geleden 5 stuks van deze gegalvaniseerde matten gekocht van zo'n 1 meter bij 2,5 meter. en als mij mijn geheugen niet in de steek laat hebben ze er een paar weken geleden ook weer ingestaan. Dus mss eens in nl informeren bij een doe het zelf zaak.

groetjes en succes,

Rita
dinsdag 28 april 2009 - 19:57

Nirak81

Intratuin geeft op haar website aan het te hebben http://www.intratuin.be/tips_detail/Hekken_en_omheiningen/25
woensdag 29 april 2009 - 17:08

Ppe

eerst en vooral al aan eenieder bedankt voor de antwoorden

De klimplanten zijn ondertussen al gekocht en (voorlopig) geplant, maar ik ben nog steeds op zoek naar de betonnetten. Ik zou bij nader inzien toch liefst de gegalvaniseerde (verzinkte) netten gebruiken, zoals te zien op deze foto:

[afbeelding verwijderd niet-https]

Bij Intratuin beweren ze op hun website ze te hebben, maar zowel in de vestiging in Olen als in Aarschot blijkt dit niet het geval te zijn. Datgene wat ze aanbieden zijn kleinere exemplaren met rechthoekige mazen. Ook bij andere tuincentra (én bij Gamma) heb ik tot dusver enkel de onbehandelde (roest)versie gevonden, wél al geknipt op formaat 1mx2m, en geschikt om te transporteren dus. Toch zou ik liever de verzinkte gebruiken, ik wil hiermee een constructie maken van ongeveer 3,5m breed op max. 2m hoog. Mag dus ook in panelen zijn van bv 1,75m x 1m (vervoert makkelijker) of iets van die aard, de palenconstructie waaraan ze komen te hangen dien ik nog te maken.

Ik zoek dus voort, indien iemand nog tips heeft, graag....!

mvg,
Paul

zaterdag 2 mei 2009 - 14:59

VTO

Beste,

De eenvoudigste manier is een herashekken te plaatsen. Dergelijke construktie, die ze gebruiken om bouwwerven af te sluiten dient geen verdere palenconstructie. De grondpinnen gewoon vastzetten in de grond en klaar is kees. Dergelijk paneel is precies de maat die u wenst.

De door u getoonde panelen zijn volgens mij te zwak om klimplanten te laten ingroeien. Zonder bovenbuis zullen deze zeker na enkele jaren overplooien.

Uitzicht van een herashekken is :


http://images.google.be/imgres?imgurl=http://www.tpa-ltd.co.uk/newspictures/Heras%2520fencing.jpg&imgrefurl=http://www.paintballinfo.be/forum/viewtopic.php%3Ff%3D11%26t%3D592&usg=__onQw8FnI26sgFQDAIqCJEV_w5Zo=&h=450&w=600&sz=77&hl=nl&start=1&um=1&tbnid=2wSD0ElRBmcW4M:&tbnh=101&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3Dherashekken%26hl%3Dnl%26rlz%3D1C1CHMZ_nlBE323BE323%26sa%3DN%26um%3D1


De afmetingen zijn 2 op 3.5 M nog een foto http://www.grondwerken-jve.be/index.php?page=verhuur

Vraag het eventueel aan wegenwerkers of aan een aannemer, zij zullen hetzij u dit kunnen doorverkopen of adressen kennen waar u dit kunt aankopen.
groeten,

Vto
zaterdag 2 mei 2009 - 16:22

Ppe

De betonnetten zijn wel degelijk verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, dus met verschillende grootte van mazen en staaldiameter. De lichtste uitvoering is misschien niet ideaal, maar met een iets dikkere diameter denk ik dat ze wel stevig genoeg zullen zijn. Alleszins, Heras-hekken is geen optie wegens lelijk en te herkenbaar als bouwwerfafsluiting...

Toch bedankt voor de reactie!
zaterdag 2 mei 2009 - 18:39

U857287

dag

ik heb ze op het internet gezien, firma Oosterhof in Dordrecht (NL).

Succes er mee.

Lieve
zondag 3 mei 2009 - 19:53

Ppe

Heb je misschien ook de link? Met googelen op Dordrecht en Oosterhof lukt het me niet om iets te vinden..

maandag 4 mei 2009 - 16:56

Nirak81

ikzelf heb ze vorig jaar in NL bij de boerenbond gehaald.
Ik zie dat u in de buurt van Antwerpen woont, maar als u het in Belgie niet kunt vinden is het misschien de moeite waard om er toch voor naar nederland te rijden?

http://www.boerenbond.nl/application/application.aspx?ItemId=2076

Daar vind u vestigingen, u kunt daar zelf kijken welke vestiging voor u het dichtst bij ligt. Ik zou wel van te voren bellen of die vestiging ze ook daadwerkelijk heeft.

zie onderstaande foto, dat is wat ik bij de Boerenbond gehaald heb. Succes verder.

dinsdag 5 mei 2009 - 14:26

U857287

dag

ik heb ze gezien op de volgende website

www.ho-oosterhof.nl

als zoekwoord had ik "gegalvaniseerde matten" ingegeven.

Groetjes en succes

Lieve
dinsdag 5 mei 2009 - 20:36

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken