menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Lectuur

Ga naar meest recente reactie

Tim

Tim

Hoi,

Zou iemand zo vriendelijk willen zijn om mij te vertellen welke boeken ik, als beginnend tuinliefhebber, zeker en vast in huis zou moeten halen.

Het Tuinadvies-boek heb ik al (ligt onder de kerstboom...denk ik...euh hoop ik ).

dinsdag 12 december 2006 - 14:00
corrielat

Corrielat

hallo Tim,

daarmee zal je al een heel eind geraken, speciaal geschreven voor de echte tuinliefhebber, meer zal je er niet nodig hebben
dinsdag 12 december 2006 - 14:15
Tine

Tine

Dat is een algemeen boek waar je veel aan zult hebben. Wil je je specialiseren in struiken, vaste planten enz. ,dan zou ik de speciaal daarop gerichte boeken nemen. Je zou als liefhebberij natuurlijk ook alle soorten boeken kunnen kopen, maar dan zal je denk ik zakgeldverhoging moeten vragen. Dat heb ik voor komend jaar ook gekregen van de kinderen( cadeau bonnen).

Tine.
dinsdag 12 december 2006 - 14:40
jdcoster

Jdcoster

Het boek dat mij de te volgen weg getoond heeft en mij de ogen geopend heeft is 'Tuinieren zonder gif' van Alwin Seifert. Ik kocht het 30 jaar geleden. Misschien vind je het nog wel ergens in een bibliotheek
Je leert er geen techniek om tuinen aan te leggen of planten te kweken, hoogstens goed composteren. Maar eenmaal ik dat boekje uit had besliste ik 'zo wil ik niet alleen tuinieren maar ook leven'.
En voor de rest, kijken, kijken en observeren. Nadenken, verbanden leggen, vragen stellen. Een beekkant, een boswandeling, wegbermen leren je soms meer dan een boek.
Het komt uiteindelijk zo ver dat je uit het voorkomen van een plant al wat de gewenste standplaats of snoeiwijze kunt afleiden. Eenmaal je aan de wortels of de knollen kunt zien welke plant iemand op het afvalcontainerpark weggegooid heeft en je daar al eens je stekmateriaal vindt ... Wel dan ben je al een beetje op de goeie weg zoals ik.
Zeker een goed tijdschrift af en toe lezen en dit forum blijven volgen natuurlijk!
Veel succes in de tuin en veel leesgenot met Kerstdag.
dinsdag 12 december 2006 - 22:49
Tim

Tim

Dank je wel allemaal!

Ik zal mijn oogjes zeker ophouden wanneer ik met de honden in het bos en langs de velden ga wandelen.

En wat dat boek van Alwin Seifert betreft, ik ga er eens naar op zoek gaan.

dinsdag 12 december 2006 - 23:11
florentina

Florentina

Ik kan jdcoster bijtreden wat betreft het boek van Alwin Seifert :" Tuinieren zonder gif". Ik heb het er nog eens bijgenomen, mijn exemplaar is van 1973 . Het was destijds voor mij haast een soort bijbeltje,
heb het vaak uitgeleend en cadeau gedaan. Het boek bevestigde mijn opvattingen over tuinieren,
omdat ik daarmee ook al jaren geconfronteerd werd in mijn thuismilieu. Nog steeds is het
vanzelfsprekend voor mij om op die manier met de tuin, en bij uitbreiding met de natuur, om
te gaan.

florentina
woensdag 13 december 2006 - 01:08
sylvain

Sylvain

Beste Tim dat is een heel mooi geschenk dat ge gaat krygen en veel kunt uit leren ik heb daarvoor ook een boek gekocht waar ik veel uit geleerd heb waareen goede uitleg bystaat en foto,s het is TUINPLANTEN ENCYCLOPEDIE VAN T. NOORDHUIS is een heel goeg boek en dan met het boek van tuin advies en het forum er noch by dan kan er niet veel mis gaan mvg
woensdag 13 december 2006 - 09:26
Plantadvies

Plantadvies

Snuffel eens rond op rommelmarkten of open tuindagen. Zo ben ik aan speciale tuinboeken gekomen, voor een vriendelijk prijsje.

Groene groeten jolande van Plantadvies.
woensdag 13 december 2006 - 12:00
lacegarden

Lacegarden

wij hebben het ook Tuinieren zonder gif. Het boek van Kurt leest veel vlotter, dat is ook in de nieuwe trend van een tuinboek. Je kan dat totaal niet vergelijken. Dat is een zeer ontspannend en tegelijk een leerzaam boek.
Ik heb natuurlijk heel veel over tomaten, maar dat is bijna altijd in het frans geschreven. Behalve de boeken van Peter Bauwens.
Maar jij bent toch van het Gentse? spring eens binnen dit weekend in Flanders expo(gratis ingang)
het is nu Boekenpaleis, ik hoop dat de naam juist is. Gisteren nog naartoe geweest en weer hele goede boeken gekocht(vooral kinderboeken en computerboeken ) zeer zeer voordelig. Er was een zeer grote tafel met allerhande tuinboeken.
De kookboeken was ook weer een zeer lange tafel. We hebben wel een uur in de rij gestaan aan de kassa. Maar ja, het was gisteren ook de eerste dag.
vrijdag 15 december 2006 - 16:06
Tim

Tim

Hartelijk bedankt voor de tip.
Daar was ik niet van op de hoogte. Ik zal morgen eens langsgaan in Flanders Expo.

vrijdag 15 december 2006 - 16:21
lacegarden

Lacegarden

het noemt Boekenfestijn, als je een bon uit de krant hebt krijg je nog een gratis boek.
vrijdag 15 december 2006 - 17:11

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon