hier nog maar 1 keer gebarbequed,hopelijk volgen er meer
onontbeerlijk bij ons op de barbeque zijn groentenspiezen,iedereen heeft het over het vlees,maar zonder groeneten doe ik nooit een bbq.
meestal hebben we gemarineerde rundslapjes,of brochetten, en gekruide stukjes kip,voor de kids chipolataworstjes of burgers(zelfgemaakt) vis doe ik ook graag op de bbq en natuurlijk spicy scampikes.
maar ALTIJD echt altijd moet daarbij: parika,ajuin,aubergine en aardappel op de grill.
de aubergine word in dikke plakken gesneden en met olijfolie en kruiden(rozemarijn,paprika,beetje zout,en oregano of thijm)gemengd en dat moet wat intrekken.
zelfde met de paprika en de aardappelen,en die worden dus gegrild,ofwel worden de groenten in blokjes gesneden en dooreengehusseld met de kruiden en op spiesjes gedaan...en die spiesjes gaan erin!
natuurlijk ook nog verse rauwkost(tomaat,komkommer,pijpajuin,peterselie etc,nog wat rucola in een enorme slakom)
als je kleine aardappeltjes hebt kun je die in alufolie doen en op de niet meer zo hete kooltjes leggen(nasmeulen) tot ze gaar zijn,lekker))
of je snijd ze in plakken van anderhalve cm en laat ze zo garen op de grill.
oooh ik krijg hier honger van! o ja,en halloumi kaas op de bbq is ook heel lekker