menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Kweken in een kas

Ga naar meest recente reactie

Herms

Herms

Zou het een goed idee zijn om een apart forum te beginnen voor het kweken in een kas?
Ik weet dat er velen zijn die van plastic, of een paar glasplaten een kas fabriceren.
Sommigen hebben zelfs een echt glashuis.

Herms
dinsdag 19 september 2006 - 17:59
Bowie

Bowie

Awel dat is toch wel een goed idee. Ik heb dit jaar ondervonden dat augurken in een glazen serre niet goed lukt. Vorig had ik die buiten in volle grond geplant en ik had een goeie opbrengst.
dinsdag 19 september 2006 - 22:09
andre

Andre

Voor mij kan dit ook wel afwachten wat kurt er van denkt
dinsdag 19 september 2006 - 22:27
kurt

Kurt

Ik ben hier geen alleenheerser. Het zijn de gebruikers die het forum moeten maken en opvullen. Alle tips van jullie zijn dus altijd welkom.

Ik vermoed dat deze tip een beetje te klasseren is bij de gelijksoortige aanvragen voor een aparte rubriek voor 'tomaten' en ook al eens voor een aparte rubriek voor 'rozen'.

Zoals je ziet heb ik er bij de opstart voor gekozen dat nieuwe gebruikers heel snel, duidelijk zouden kunnen weten in welke rubriek ze hun vraag zouden kunnen stellen.

Daarom zijn er ook geer aparte rubrieken over ziekten, plagen, vermeerderen,... Indien men een vraag heeft over een ziekte bij tomaten dan kan men beter naar de groentenrubriek gaan omdat daar de specialisten ter zake zitten. Zo hoeven die geen verschillende rubrieken dagdagelijks op te volgen.

De rubriek van de serre lijkt me eigenlijk ook wel verwarrend. Men kan daar evenzeer bloemen als groenten in opkweken. Om dan nog te zwijgen over de cactusliefhebbers...

Heeft men specifieke vragen over de bouw of het onderhoud van een tuinkas dan kan men die stellen bij allerlei vragen ivm de tuin of zelfs gewoon in de groententopic.

Voorlopig ga ik zowiezo toch nog wachten tot het in het voorjaar drukker wordt vooraleer nieuwe rubrieken in te voegen.

Moest U toch zeer goede argumenten hebben om toch een aparte rubriek voor de 'kweken in een kas' op te starten. Plaats ze dan hieronder zodat ik daar rekening mee kan houden tegen dat er nieuwe rubrieken worden opgezet.

Mvg,
Alvast bedankt voor uw begrip.
Vele vriendelijke groeten,
Kurt
dinsdag 19 september 2006 - 23:41
nientje

Nientje

hoi, het gaat idd wel moeilijk worden als er van alles een aparte rubriek gaat gestart worden, pas op, het mag van mij hoor, maar gaat het niet op den duur niet te veel worden
nientje
woensdag 20 september 2006 - 10:15
Bowie

Bowie

Ofwel misschien het topic: 'kweken in een kas' vastpinnen bij de rubriek die men wilt?

woensdag 20 september 2006 - 10:19
lisa

Lisa

ik heb wel ook een kas en geen kleintje ook ,maar ik weet niet nog een rubriek vastpinnen nu vind ik het al te veel wat vast gepinnt is-alles wordt zo onoverzichtelijk -dit is mijn mening kan niet voor andere spreken

groeten lisa
woensdag 20 september 2006 - 21:12
semperfi

Semperfi

Goeie raad voor serres en kassen is nooit verloren.
Graag had ik een apart tuinforum-onderwerp hierover gezien.
Het is niet makkelijk om alles zelf te moeten uitproberen en dikwijls ongoocheld maar niet ontmoedigd te moeten herbeginnen.
Daarom : Specialisten, wij wachten op goede raad !
Grutjes,
Bob
vrijdag 20 oktober 2006 - 19:34

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon