Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/tuinvrienden/forum/31/allerlei-vragen-ivm-de-tuin/55577/moestuinbak-1m2

menu
Tuinadvies
0

Moestuinbak 1m2

Ga naar meest recente reactie

PatrickBo

Wil een moestuinbak van 1m2 uitbproberen.
Is er een probleem als deze vlak of zeer kort naast een draadafspanning met klimop staat? (Met of zonder bak) Dit voor bv de beestjes die gemakkelijk in klimop zitten en ook de bekende poeder op de klimop? Zou op deze plek bv tomaat , komkommer , sla zetten en misschiien zelfs paprika's

dinsdag 4 februari 2014 - 11:10

RdB

Natuurlijk kan er een slak of wat verstopt zitten in de klimop, maar die vinden de weg toch wel. Tomaat, paprika en komkommer zijn echter meer geschikt voor een kas dan voor een bak. Zeker als je begint kun je beter makkelijker groenten nemen.

Ruud
dinsdag 4 februari 2014 - 11:25

Jdcoster

Dat kan toch geen probleem zijn als die bak niet aan de schaduwkant ervan staat tenminste. Zon is belangrijk voor groenten.
Wit poeder op Klimop? Nooit gezien. Is uw buur een bakker?
Over 'beestjes': Overal in de wereld leven er insecten en gelukkig maar. Ik zou me daar geen zorgen over maken. Probeer er vooral meer vanaf te weten. Leer ze kennen en je zult al veel leren over het natuurlijk evenwicht dat daar heerst of dat u moet nastreven.
Het meest te vrezen zijn misschien de slakken, die in dergelijke hagen een goede schuilplaats vinden. Ook daar kunt u op een ecologisch verantwoorde manier wel wat aan doen.
dinsdag 4 februari 2014 - 11:34

Roeli

Inderdaad.....wat voor poeder.
Nooit van gehoord.

gr. Roeli
dinsdag 4 februari 2014 - 13:32

Satomi

Daar zal wel meeldauw mee worden bedoeld.

dinsdag 4 februari 2014 - 14:18

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken