menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Vraag grasland weide - te dun gezaaid.

josdenos

Josdenos

Aan alle specialisten ter zake.. gezien ik niet meteen een geschikte categorie vond voor mijn vraag post ik ze maar bij de "allerlei" sectie.

Ik heb een oppervlakte van 30a die is ingezaaid met (weide)gras voor mijn 2 pony's. Dit is nu 3 jaar geleden uitgevoerd (Was eerder veld, is geploegd - gefreesd - bemest - gezaaid - geweld) door een tuin-aannemer. Na alles goed was gegroeid is dit eerst gemaaid voor de pony's er intrek op genomen hebben. Tot daar alles goed verlopen...

Gezien dit nog 'jong' gras was hebben de Pony's stuk voor stuk een gedeelte van de weide ter beschikking gekregen die ze helemaal af aten... met als gevolg dat ik veel van het jonge gras kwijt ben omdat ze het hebben uitgetrokken. 75% van de oppervlakte is mooi vol gras en echt kale plekke heb ik niet, het staat gewoon heel dunnetjes gezaaid.

Ik probeer dit nu al 2 jaar te verbeteren door stuk voor stuk de weide af te spannen, te mesten OF kalken en na ze grondig te slepen terug bij te zaaien. Echter ben ik niet tevreden van het resultaat.

Heeft iemand hier de gouden tip om mijn weide terug mooi vol te krijgen? Ik kan gerust een stuk voor een seizoen niet gebruiken als dit een optie is... maar helemaal terug frezen en zaaien vind ik ook niet opportuun.

Alvast bedankt voor jullie reacties.
maandag 22 april 2013 - 12:46

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon