menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Tuin nu nog zand voorbereiden voor volgend jaar

Ga naar meest recente reactie

Rudolfke

Rudolfke

Dag iedereen,

we zijn aan het bouwen, en hebben vorige week de tuin al laten afscheppen en omkeren (zat blijkbaar veel grind in). We hebben dat nu al gedaan zodat we onze overschot stenen ed gemakkelijk kunnen wegzetten. Want de tuin zag er niet goed uit, enorm veel onkruid, stenen, mortel, bomen, ... Nu is alles weg en omgeschept. Natuurlijk kan dat onkruid er nu terug vollenbak doorschieten, wat we uiteraard niet willen. Iemand heeft ons de tip gegeven om bieten te zaaien (of gewoon algemeen "loof").
Doordat dat veel en grote bladeren aanmaakt zou dat onkruidvorming tegengaan (omdat het dan geen licht krijgt), en in de winter zouden die bieten volledig moeten vergaan, indien het vriest. Kan iemand dit bevestigen? Zijn er nog andere dingen die we kunnen zaaien en die hetzelfde effect hebben (onkruid tegengaan, vergaan in winter).
Bedankt al
maandag 25 juni 2012 - 14:51
danny2

Danny2

Zullen wel rapen moeten zijn in plaats van bieten.

groetjes danny
maandag 25 juni 2012 - 20:24
Rudolfke

Rudolfke

Owja? Maar verder klopt de uitleg dan wel? Kan dat dan nu direct al gezaaid worden zonder problemen?
En als het vriest vergaat het direct?

Dank je!
dinsdag 26 juni 2012 - 13:59
Dermontjelle

Dermontjelle

Dit is waar het vergaat maar het verbetert de bodem niet echt, ik opteer voor mosterdzaad of koolzaad te zaaien. Deze brengen stikstof in de bodem, ze overwoekeren het onkruid en bovendien heb je een mooie gele bloei.

Maar bieten, rapen, aardappelen dat gaat allemaal tegen het verwilderen.

Groetjes Jelle
dinsdag 26 juni 2012 - 17:20
Rudolfke

Rudolfke

Okee, super, dan zal ik voor mosterdzaad en/of koolzaad gaan! Het was vooral de bedoeling om te vermijden dat de grond terug vol met onkruid komt te staan, en mooi meegenomen dat het de bodem verbeterd. Daarna kan dat omgeploegd worden, of sterft dat ook af tijdens de vries?
dinsdag 26 juni 2012 - 17:25
Dermontjelle

Dermontjelle

Het sterft af in de winter, dus niet afmaaien. Wachten tot het loof dor is en dan omploegen of freezen en klaar als kees.
dinsdag 26 juni 2012 - 17:35
Rudolfke

Rudolfke

Alrighty! Bedankt!
dinsdag 26 juni 2012 - 17:40

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon